Ambient on/off

Join the new world

 

Putevima Marka Pola stigli smo do - pola...

Day 1,887, 03:53 Published in Serbia Serbia by Van Sebe


Poštovani čitaoci,
Pokušaću da pojasnim moje viđenje zašto treba pustiti Najran...Kao prvo i osnovno - zato što je to dogovor Vlada Srbije i Bugarske. Nije bitno šta ko od nas misli o ovoj Vladi, ali ona trenutno predstavlja Srbiju!.
Ako to nije dovoljan razlog, imam ih još par... Istina Bugarska nije u istom savezu sa nama, i koliko sutra možemo opet biti na zaraćenim stranama. Brisali su nas ranije, većinski glasali za nezavisno Kosovo u eRepubliku, ali...
U ovom trenutku mi treba da uradimo ono što je ispravno, tačnije uvek to treba da radimo. Da pokušamo da održimo čist obraz, ili moždapre da uklonimo bar malo blata sa njega i da svi zajedno radimo na tome da jednog dana ponovo bude čist...
Šta se čudite? Šta ste očekivali u novinama sa nazivom eUtopija?
Elem, u ovom trenutku mi imamo potpisan MPP sa Bugarima, što više manje znači da nam se vojni i strateški ciljevi u igri u ovom trenutku dovoljno poklapaju da bi smo aktivno sarađivali. Ja kao neko ko lupom traži tragove strategije u ovoj igri, volim da mislim da postoji neki plan u ovome što radimo - a to je srušiti Kinu.
Ne bih sada o tome kako se Španija i USA pozicioniraju za napad na kineske obalske regije. Ni o tome kako Hrvatska štiti prilaz Kini kroz Indijsko poluostrvo ili pak Pakistanski tesnac (coolinbun tm)...
Mi smo svoju poziciju za napad na Iran odavno zauzeli i čekamo... Šta čekamo? Po meni saveznike u ovoj akciji - pre svih Poljake, Mađare i da Bugare.
I šta mi radimo - ne damo Bugarima regiju Najran koja nam apsolutno ne treba ni u kom smislu. U međuvremenu su Bugari obrisali Saudijsku Arabiju i usled našeg ne prepuštanja regije Saudijskoj Arabiji, rat između Bugara i Saudijske Arabije je zatvoren.
Pogledajmo malo šire situaciju, Bugarska je napravila dogovor sa Rusijom i pokrenula rat sa ciljem da preseli prestonicu u Jizan i obezbedi sebi više bonusa... Ali da li je samo to bio cilj? U toku je borba Bugarske i Rusije za regiju Volga. Bitka će biti gotova za sat-dva i osvajanjem te regije Bugari izbijaju na granicu sa - Iranom u regiji Mazandaran and Golistan.I umesto da danas na granici Irana spremne za rat budu Srbija i Bugarska, mi opet pokušavamo da pustimo regiju Najran... Pod uslovom da uspemo, nakon toga će Bugari proglasiti opet NE na SA osvojiti regiju i do napada na Iran neće doći bar dodatnih 48 sati. Samim tim imajući u vidu da je danas 19.1., brisanje Irana pre 25.1. i kongresnih izbora postaje nerealno.
Možda je sve ovo moja fikcija i ništa nije planirano, ali voleo bih da mislim da neki plan postoji...
Dakle zaustavljanjem ovog plana mi ne kontriramo samo Bugarskoj, političkim oponentima u eSrbiji, već i svim ostalim našim saveznicima.
Putevima Marka Pola stigli smo do - pola...Još jednom molba svima... Ne udaraj u regiji Najran za Srbiju.
Molba MOD-u - organizovati podele i udare jedinica za Saudijsku Arabiju plus 2 RWa, ili minimum 4 RWa na našim teritorijama. Sigurno nas ugled i protekla 3 RWa koštaju više od onoga što bi se potrošilo.
Makedonija je u jako lošoj situaciji... Porazi od Grka se ređaju (poslednji u nizu u regiji Povardarie) što evidentno govori da se EDEN konsolidovao i usmerio štetu. Iako smo imali organizovan udar i podele od strane MOD-a, utisak je da naš doprinos nije bio na nivou - mogli smo i trebali više. Više nije ni pet do dvanaest, već minut do dvanaest. U sledećem napadu Grka moramo se ranije i više angažovati i Makedonija tu bitku mora dobiti.U toku je napad Poljaka na pretposlednju regiju Rumunije Banat, nakon čega Rumuniji ostaje samo regija Muntenia. Verujem da je ova regija prepuštena Mađarskoj i da Rumunije uskoro neće biti na mapi, i to treba održati minimum do 25.1. i kongresnih izbora. Pored toga u toku je i pozicioniranje Mađarske i Poljske za napad na Tursku. Naime Poljska (za razliku od nas) uspešno prepušta regije Ukrajini (Galicia and Lodomeria i u toku je bitka za regiju Podolia). Nakon toga se očekuje NE Mađarske na Ukrajinu i preuzimanje pomenutih regija čime Mađari povezuju svoje regije i bonuse. Uz očekivani Poljsko osvajanje regije Taurida i brisanje Ukrajine, Poljska je na granici sa Turskom, dok iz pozadine vreba Mađarska.Turska pokušava da kroz RW prepusti regiju Umm al Quwain UAE i na taj način vrati prestonicu u originalne regije i time i bonuse- na nama je da to ne dozvolimo!


Dakle nadam se da je posle ovih redova malo jasnije šta jedna beznačajna regija može značiti na nivou saveza i savezničkih odnosa...


Za uzvik:
Putevima Marka Pola stigli smo do - pola...
http://tinyurl.com/kratka-geostrateska-analiza

Do čitanja, a i posle, Van Sebe

 

Comments

mcmoox
mcmoox Day 1,887, 03:59

MCMOOX je bio ovde!!!!

SrleSrbija
SrleSrbija Day 1,887, 04:00

Jedino nam preostaje da organizujemo udare i udaramo za Arape.....

Apollon the Magnificent
Apollon the Magnificent Day 1,887, 04:06

uvek je kod nas u vecini stoka... dzaba sve.

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,887, 04:20

jedini spas je NE na Grke!

elbandido
elbandido Day 1,887, 05:10

voted

rocco s
rocco s Day 1,887, 09:01

NE na Grcku! x2

Spasoje Klocna
Spasoje Klocna Day 1,887, 09:30

vote o//

Kan Nogaj
Kan Nogaj Day 1,887, 10:43

NE na poljsku breeee

Georgian Shield
Georgian Shield Day 1,887, 10:51

NE na fyrom!!1

mikagrubinen
mikagrubinen Day 1,887, 13:11

o/

coolinbun
coolinbun Day 1,887, 16:19

Stvarno smo postali komedija od zemlje. Za to nije kriva ni jedna vlast posebno.

War3hous313
War3hous313 Day 1,887, 22:09

eUtopiju treba svrstati u eLektiru!
o7

mpkByk
mpkByk Day 1,888, 00:32

ма ј.бо све ово, дај опцију ГРАЂАНСКИ РАТ, па да се право забавимо, мош мислит какво би то крљање било 🙂

Ivke Pivke
Ivke Pivke Day 1,888, 00:40

Odavno smo postali nula od kolektiva.
Ociti primer je i Najran.

http://img651.imageshack.us/img651/1413/screenshot2awj.jpg

Bl4ck L1on
Bl4ck L1on Day 1,888, 00:58

\0/

ssam
ssam Day 1,888, 01:32

Lepo, pitko, korisno. o/

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.