Ambient on/off

Join the new world

 

Proti vladavini kartic

Day 1,949, 13:31 Published in Slovenia Slovenia by Ice Killa

Mar se ne zavedate, da to, kar se dandanes dogaja, se bo zgolj še stopnjevalo? Omogoča se samovlado in izsiljevanje enega posameznika nad celotno slovensko skupnostjo, ker slednji meni, da je več v lastnih očeh. Mnenja je, da si zasluži, da ostale gleda zviška, ker, absurdno, kupuje gold v tej igri. Med drugim pa je tudi "komandir" prepoznavne slovenske enote, nenehno poveličuje razdore med slovensko skupnostjo, onemogoča kakršnokoli konstruktivno debato in ni zmožen zaznati svojega avtoritarnega značaja. Igro jemlje predvsem kot svoje drugo življenje in sem vnaša svoj celosten omejen karakter, ki pogosto meji na čisto blaznost. Na misel mi pogosto ob branju njegovega mišljenja in komentarjev pride Polje.

Vsi njegovi predlogi so že v osnovi osnovani na tem, da profitira predvsem SD. "Kot najštevilčnejša in najmočnejša enota v Sloveniji," če uporabim njegove besede, naj bi si zaslužila del pogače. Kakšne pogače, kakšnega korita? Prav vse njegove ideje temeljijo na kontroliranju reči, ki jih v tej igri preprosto ni moč regulirati - že zaradi same zasnove igre. Namen uporniških bitk, BHjev je, da se ustvarja "tekmovalnost", posledično pa so prepiri glede tega dobra reč - in adminom, ker prinaša pestrost v to igro, to dobro dene.

Najbolj smešno pa mi je bilo, kako je zagovarjal svojo pravico do kongresniškega mesta. V smislu, da on za enakost postori več kot ostali, zato si tudi zasluži dan položaj. Morda sem prešel iz resničnega sveta v svet komedije, kjer Bolonel igra glavno vlogo - in to precej dobro.

Ostro se opredeljujem proti izsiljevanju enega posameznika, ker misli, da je prijel boga za jajca. Sem proti sprejemanju njegovih predlogov zgolj iz principa. Dan za dnem dokazuje svojo egocentričnost, popolno odsotnost kritične misli - hkrati pa rad tudi laže in manipulira z dejstvi. Če namignem zgolj na njegove "multije"? Mogoče je njegova hčer zgolj na tej napredni evolucijski stopnji, da je zmožna igrati eRepublik že pri 1 letu starosti...

Sem proti vladavini kartic, ki nam vsilujejo lastno voljo ter so mnenja, da so jim ostali člani skupnosti dolžni karkoli. Zavedajte se, da je trošenje denarja za to igro vaša zavedna odločitev. Ne pričakujte, da ste zaradi trošenja prepotrebnih evrov kaj več od ostalih, ki to igro igramo povsem skulirano in racionalno, če se navezujem na absurdno trošenje denarja za kup dreka.

Poslednje besede bi bile potrebne, pa niti ne vem, kaj naj rečem. Ob branju komentarjev me stisne, v duši mi postane tesno, ker dejansko vidim, na kakšen nivo je padla slovenska skupnost. Sami bedaki in konji, ki vodijo stvari, hkrati pa so popolnoma nesposobni v resničnem življenju in nezmožni kančka razmišljanja. Čisti zafrustriranci, ki jih premami zgolj svoboda internetnega sveta, kamor potem tudi izlijejo vse svoje podzavestne "fetiše". Moč nam pogosto pove, kakšna oseba je, in velika večina oseb, ki se igra kralje in vladarje v tej igri, je čista nula - mentalno gledano.

Sicer pa da ne pozabim na trenutnega predsednika. Še večja tragika je, da se posameznikom, ki so ukradli državna podjetja, sploh omogoča, da kandidirajo in na volitvah tudi zmagajo. Tudi če ni sposobnejših kandidatov, se preprosto zaradi osnovne higiene takim prepreči dostop do državnih funkcij.

Kam je zašel ta nori virtualni svet? Kako oropani misli so nekateri... Komedija Bolonel Bruce se nadaljuje.

Lepo vas pozdravljam,
Ice Killa aka Howly

 

Comments

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,949, 13:38

Kaj naj rečem?

S kombat stešom si ful drugačen?

Gorila fajt ti krade cajt?

Plato oće tvoje zlato?

Lana je na dnare bolana?

BH vsak dan prežene zdravnika stran?

itd... : D

Koccco
Koccco Day 1,950, 02:12

Hahahahaha, dobra : )

Mogoče ma pa BC delnice pr Romunih, hehe

@Ice te podpiram v takem razmišljanju. Egotrip si eni omogočijo z MC, vse ostalo je neprecenljivo : )

Tittannos
Tittannos Day 1,949, 13:39

Bolonel Cruse*
Da ne bo kdo sebe videl v tem 'imenu' pa bo jezen

Colonel Bruce
Colonel Bruce Day 1,949, 17:34

zakaj bi bil jezen? Mene res veseli tole vaše javkanje non stop, zdaj se včasih že do solz nasmejem, kot naprimer trbovcev komentar nad hladnim spricerjem malce nižje...to je fun:))

Tittannos
Tittannos Day 1,950, 00:59

smailija sem zajebal, pa ga ni napisalo zraven xD

T1M3K
T1M3K Day 1,949, 13:43

(čakam na besedno vojno v komentarjih članka, howly se strinjam s tabo, sej je samo igra...)

Saints XI
Saints XI Day 1,949, 13:51

Ko se skenslajo kartice, tud erep ne bo vec obstajal. : )

Ice Killa
Ice Killa Day 1,949, 13:51

Igram se časopisnega boga in blatim vojaškega boga z bogovskim stažem in svetniškim sijem na glavi, ki dokazuje njegovo poštenost.

Saints XI
Saints XI Day 1,949, 13:53

Se strinjam, sam svetniski sij pa pust na miru, ker imam patent. ; )

Djuro Drljaca
Djuro Drljaca Day 1,949, 15:32

a pol praviš da si o blaženem gutmanu pisal? xD

eS1oxenec
eS1oxenec Day 1,949, 13:51

*grabs popcorn*

mufekk
mufekk Day 1,949, 13:59

no, sedaj, ko si nas tudi vse ostale po vrsti, nič kaj kulturno ozmerjal, bom rekel, da ti ne bom nič rekel, ker
to ni moj nivo diskusije....!

Beast4
Beast4 Day 1,949, 14:02

Pa k si ti tak jack, kandidiraj za CP, pa naredi ze te spremembe in spravi vse v red.
Na vladi bojo eni in isti..se vsaj en let. Dnar se bo skoz trosijo..in folk bo skoz spilu. Ti javkas ze cel let..proti vladi..proti posameznikom..proti drzavam..proti zaveznistvu..proti adminom..proti..bla bla bla. dej skuleri se, pa igraj po svoje, kaj skoz pizdis cez druge, ce si sam tok zafustreran.
A smoothu ste pa itak vsi fovz, ker vi niste hapili in pol ne odgovarjal za to.

Ice Killa
Ice Killa Day 1,949, 14:09

Dokler določeni posamezniki onemogočajo ostalim igralcem, da igramo po svoje, do takrat se bom pritoževal - ali pa v nekaterih primerih izkoriščajo slovensko skupnost za lastno dobro.

Beast4
Beast4 Day 1,949, 14:12

aja..to mas zdej izgovor. Prej je pa bil da nebos igral, dokler admini nebojo nevem kaj..nevem kako spremenil.
Zdej so ti ze posamezniki krivi...jojj..huj si k ena AVSA, k se sama neve kaksnega bi. 🙂

Ice Killa
Ice Killa Day 1,949, 14:16

Vsak tvoj protiargument preide na osebno obračunavanje. Sicer pa če nisi opazil, nekaj mesecev nisem redno igral, sem zgolj obstransko opazoval dogajanje v eSloveniji.

Za razliko od nekaterih bi rad pripomogel k temu, da se stvari izboljšajo.

"Prej je pa bil da nebos igral, dokler admini nebojo nevem kaj..nevem kako spremenil."

V stilu "vstavi nesmisel in blebetaj naprej, češ da bo to smiselno".

Beast4
Beast4 Day 1,949, 14:23

ja sry..sem mal prevec pisu in me je tiskarski skrat prehitel. Misljeno, "prej je pa bil izgovorda nebos igral, dokler admini nebojo nevem kaj..nevem kako spremenil."
Ampak mislim da si razumel..in ne ni osebno obracunavanje, samo odkar sem v igri, pises clanke in jokas glede vsega. Kandidiraj..naredi cistko pa bo. Ce gres za CP-ja, dobis moj glas 100%, neglede kdo bo tvoj proti kandidat.

Colonel Bruce
Colonel Bruce Day 1,949, 17:32

Killek, pa ti res splolh ne igraš, amnpak samo bluziš neke kvazi članke, ki nimajo repa , ne glave...kar je pa najbolj smešno, pa pišeš kar neke shoute in ...eh, ti si idiot;)

PREROCK
PREROCK Day 1,951, 05:19

Pa saj ravno ti s takimi komentarji enemu igralcu hočeš onemogočit da igra po svoje...in ravno ti se oglašaš

Ice Killa
Ice Killa Day 1,949, 19:19

Idiot sem, ker se ukvarjam s tabo.

PREROCK
PREROCK Day 1,951, 05:16

Dobro si to povedal...++++

GrinOne
GrinOne Day 1,949, 14:05

Jaz igram svojo igro brez € in se zabavam v komunikaciji z ljudmi, ki me spotoma opazijo! Glede na izkušnje mi tudi zelo veliko pomagajo in mi je to prav neverjetno, saj je to tudi zame edina razlika od RL, ker tam tudi v najhujši bedi ne bi biu sposoben nekoga prosit za nekaj, da bo meni bolje, če bom vedu, da se ne bom mogu oddolžiti. Čudi me pa to, da so to tudi ljudje, ki kupujejo bonitete igre z €! To je najbolj fascinantno - vsaj zame! Na žalost pa je tudi v tej igri tako kot povsod, da izjeme potrjujejo pravilo...

Sam sem proti kupovanju bonitet z €, saj me zadeva spomni na sledeče:

Sem precej betežna "žvau", ki u lajfu rabi kar veliko pomoči določene stroke. Za to pomoč pa je potrebno čakati tudi v dolgih vrstah. In čeprav imam ženo, ki mi lahko priskrbi kako bližnjico, tega ne maram. In tudi kupu bi si lahko bonus preko vrste, saj hodim v službo... Ampak zakaj? Tisti, še hujši revež od mene, bo pa čakov še dlje?... Ali druga skrajnost: če vsi kupimo bližnjico preko vrste, kateri pacient ne bo čakau u vrsti...

Torej, hotu sem povedat to, kar že večkrat: tu se igram in uživam v tem, kar dosežem s svojo pametjo in spretnostjo in sodelovanjem z ostalimi, v končni fazi pa upam na tak uspeh, da bom tudi sam nekoč (čim prej) pomagou ostalim po bližnjici - ne kupleni ampak pridelani!

Seveda si želim, da skupaj uživamo in se ne kregamo... razumem pa tudi drugo stran, ki želi tako pokazati nekaj drugega. Tudi njim želim uživanje, ker morda se potlej vseno zbližamo.

GrinOne
GrinOne Day 1,949, 14:10

in kot je zgori reku Sa1nts je verjetno res, da ko ne bo več € ne bo več igre...

Beast4
Beast4 Day 1,949, 14:16

dej prosm te nehi no. Jokas tm zarad enga BH, a tuki kako uzivas in igras po svoje. To je igra..ce je igra..in ce jo igrata 2, je ze tekmovalnost. Dej cel svet med friende pa shouti cel dan da gres na BH, pa ti ga bo spet en spizdu.
In ja..jst sm tud ulozi 10€ in nisem nobena "zvau", ker razmisljam z svojo glavo in igram iz veselja in druzbe, ne pa ker hocem biti top, ker nism v RL top. Pa sm v RL vecji frajer k v spilu. In rajs dam 10 flik na mesec v igro, k pa da grem na dva pera, pa da se voznisko zgubim.

GrinOne
GrinOne Day 1,949, 14:27

Kot sem reku, če uživaš ,je to to! Tut za BH se počas učim in mi je taka opcija pač dodatna stimulacija. Useen pa uživam!

Pa sori, k sem ti stopu na žulj!

Sej ko dele gledam tele akcije, mam srečo, d sem se tko odloču kukr sm se, k drgač bi tut sam pokupu preveč teh ponudb!

Glede top pa vem, da ne bom, ker to tu ni možno...

lejkos
lejkos Day 1,949, 14:14

v28 Howly 😃 terna

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,949, 14:19

Ojri za igro so ok, a bodite no počasi malce izbirčni... : D

Saj v trgovini tudi ne kupite vsakega dreka, ki vam ga hočejo uturit. Če bi bilo tako, bi na koncu prodajali samo še drek po vseh trgovinah. Enako se namreč dogaja tule. Vse skupaj dobesedno izgublja smisel. Vsaka drago plačana zadeva je pozabljena že v naslednji minuti, ker ni več nobene pauze v igri. Brezvezno 24 urno nabijanje dnarja brez vsakega repa in glave. Admini pa s spremembami zanalašč uničujejo skupnosti in igralce "osamljajo" z raznimi forami, saj jih je tako lažje manipulirat, če so nastrojeni eden proti drugemu. Pa še kaj bi se našlo. Mater mi je zdaj lažje. Ko da bi se dobro vsral. xD

Beast4
Beast4 Day 1,949, 14:25

ze, samo kupim ko je kaksen supply pack in se res izplaca. In 10 flik na mesec ni nevem kaj. Al jih dal romunom pa prezivel urco vec casa za compom, al bi pa za vikend su v escape-a na dominikanke in skuru 100 flik. Jebi ga..je spet neka racunica. Pa se baba je bl vesela, k sm vec doma. Heheh

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,949, 14:28

Čist kul, a kot sem že parkrat napisal: s tem dajemo napačen signal tudi razvijalcem igre, saj mislijo, da so spremembe kul. Ker trenutno bogme gredo spet v neko čudno smer kot že enkrat v tej igri, ko jim je ušlo kar nekaj folka. ; )

Beast4
Beast4 Day 1,949, 14:31

ze..sam ta Combat Stash me pa prov mika. 🙂 Bom pa pocaku do place..pise da traje en mesec..tak da ..nevem..me pa prstki ze kr srbijo. 🙂

f3rd0
f3rd0 Day 1,949, 14:21

Howly Howly, ko pa sem jest take stvari govoril sem bil pa takoj potemptan, pa kaj se grem itd, dokler bo vse tako funkcioniralo kot sedaj, bo kot je, eni ste sele sedaj zaceli vpiti cez oblast (sedaj ko sami niste vec zraven) eni pa smo ze prej, zdej se nam pa neda vec pa smo spokal vn iz eSLO

Master_Blaster
Master_Blaster Day 1,949, 14:29

ja slabega ne vidim v Colonelu,proti sem vsakega napada na pojedinca in njegovu familiju!
ampak mamo mi v top 5 Slovencov 2 Lopova 0rindu in kradljivca Smootha, res 3 clanka na dan bi blo mal za kaj so ta 2 ukradli!

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,949, 14:31

Pa enega hrčka ki misli da je Janez... xD

trbovc
trbovc Day 1,949, 14:57

Pa enega Janeza ki misli da je hrček : P

Colonel Bruce
Colonel Bruce Day 1,949, 17:29

hahahah...hahahaha, tole pa res, trbovc, solze mi tečejo, majke mi...loooll

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,950, 08:20

Eno tako še pa ti drugič ne pustim BH-ja kot včeraj! : D

Novljan
Novljan Day 1,950, 17:11

Dok imamo tebe imamo i spas.

mr.Loboda
mr.Loboda Day 1,949, 14:58

Ja pa dobro, kaj vi prav v kmetovalskem stilu kolobarite s članki o Colonelu? Ste že zaključili krog ali še čakamo kakšnega kekca? Pa če že pišeš, bi lahko bil vsaj izviren, kot recimo Exclusive. To pa se bere kot da bi pisala depresivna baba poznih let, s hudim primerom inkontinence, na prvi uri filozofskega krožka za e-nostalgike.

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,949, 15:34

A ti si tud blatlanec od Colonela? xD

mr.Loboda
mr.Loboda Day 1,949, 16:28

Ja Špricko, in to v tretjem kolenu po strani očimove poročne priče 😉

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,950, 08:32

Se mi je kar zdelo, da je blo lušno da poroki... : D

Colonel Bruce
Colonel Bruce Day 1,949, 17:28

Neizmerno me veseli, da s etolko piše o meni...vsaj dan!

Bravo homly;)

Brigadier Roman Day 1,949, 20:49

Comment deleted

Exclusive
Exclusive Day 1,950, 01:07

Podpora od prve do zadnje črke ;😉) Upajmo da je tisti projekt resničen ;😉 res upam da ti uspe ;😉)

Ampak jst sem obupal nad tem in se ne grem več.. Od juče dalje sam eSrbin i ne diram eSlovenie ni sa štapičem = P

Exclusive
Exclusive Day 1,950, 02:49

Dol z LOPOVI pa z VISA NJABI !!! = P

FREE K
FREE K Day 1,950, 02:51

kolk ste eni kekci za kakšne bedarije se prepirate ... vlada, gš ipd. uradno v igri sploh ne obstaja. ok, smo se zmenili in smo se pač igrali na tak način nekaj let, lahko pa se igramo tudi na drugačen način, pa kaj potem? malo spremembe pač, kje je tu tragika?

namenoma poudarjam besedo "igra", ker so nekateri pozabili, kaj tole je

roky1337
roky1337 Day 1,950, 05:18

Lepo povedano. Igro pasivno igram že zadnji dve leti in potihoma upam, da se bodo mogoče enkrat res stvari izboljšale. Za enkrat kaže slabo ...

Solonazaj
Solonazaj Day 1,951, 04:08

Upanje umira zadnje ; ) ZDRŽ

sandi111
sandi111 Day 1,950, 05:50

Za moj okus preostro napisan članek čeprav se z večino strinjam.
Ne z čisto vsem večina pa je kar zadeta, edino ton je pač faljen. Res je da si človek ki vloži toliko v igrico nekaj zasluži ampak to ni samoumevno in čast si je kljub vsemu treba pridobit na takšen ali drugačen način kupiš jo zelo teško. Vsaj tisto resnično.
Na to dejstvo kaže že to da SD kot največja enota ni politično sposoben prevzeti oblasti. Za to pač vidim razlog v tem da je glasovanje tajno in tam pač pritisne vsak po svoji vesti in zato ni ne kaznovan ne nagrajen (razen tistega ki pride v kongres seveda).
SD si zasluži spoštovanje kar je dejstvo in tudi Colonel si ga po eni strani ampak običajno sam ubije pot do tega spoštovanja z zahtevanjem le tega kar posledično privede do mržnje. Apsolutno foušija ni tisto ki bi bila gonilo do nasprotovanja CB-ja ampak njegov odnos do drugih.

Sureback
Sureback Day 1,950, 08:11

V popolnosti se strinjam z napisanim..skor mi je mal uslo k sem vidu Bolonel...prvic vidu..hahahahah

Kar se pa tice tehle SD clanov ki dejansko zagovarjajo dejanja enga tazga egocentrika za kakršnega se je izkazal prej imenovani Bolonel...hahaaha...ste pa isti kot on..pejte vi in vasa MU nekam drugam nabijat vaso super skodo pa puste ostale igrat. Glede na to da v zagovor Bolonelu ..hahahaa.. pišejo izključno SD člani..proti njemu pa komplet vsi ostali..se vidi kje SD je...daleč zadaj..

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.