Ambient on/off

Join the new world

 

Prošlost, Sadašnjost i Budućnost eHrvatske

Day 1,918, 08:04 Published in Croatia Croatia by Obersoldat

Pozdrav dragi čitatelji,
u ovome članku htio sam malo analizirati eHrvatsku, njenu prošlost, sadašnjost i moguće vizije budućnosti. Članak je malo podulji,ali nadam se da ćete pročitati do kraja i dati svoj komentar.

Pri uvođenju eHrvatske u eRepublik, Roby Petric i ekipa su počeli prikupljati eHrvate koji su bili razbacani po eSvijetu, prvenstveno po zemljama gdje se engleski pričao. Jedan od prvih izazova s kojim su se susreli je bilo osnivanje HV-a, vojske koja će biti pod direktnim zapovjedništvom CP-a i djelovati jedinstveno. U tom naumu su uspjeli. Osnovan je HV, sastavljen od VG, brigada i ZDRUG-a. Kada bi novi igrači dolazili u igru postali bi članovi VG-a, a zatim napredovali kroz iduće rodove vojske. U to vrijeme cijela eHR je bila HV. Civili kao takvi su postojali, ali neorganizirani, čisto kao individualci. Jedina organizacija je bio HV.

Kada je CP naredio napad na neku zemlju ili poslao pomoć nekom, tada je doslovno slao više-manje cijelu državu. Rasporedili bi se ticketi, budući da se nije moglo direktno seliti u neprijateljsku zemlju, svi bi preselili u Singapur i čekala se naredba. Na kanalu odbrojavanje 10,9,8,7... i kad opalimo, u 5 sekundi cijela eHR je ispucala svoj dmg. To je ono ‘’slavno doba HV-a’’ o kojem imate prilike slušati. Neki stariji koji su igrali tada, pogotovo nakon velikog BB 2009 godine će se sjećati ove izreke koja se širila među našim saveznicima:


I gdje je sve pošlo po zlu? Kada danas pitate prosječnog igrača, reći će da je uzrok politika i političke stranke. No je li to zaista tako? I u vremenu o kojem upravo pričam imali smo 5 stranaka koje su bile u Kongresu, no ovako snažne podjele nismo imali. Jer ipak su svi bili HV, svi su bili izmješani po brigadama i u takvim okolnostima do nekih prepirki nije moglo ni doći. Ovo je vojna igra, a ne politička. Rivalstvo među strankama su tek sekundarni efekt sukoba među vojnim jedinicama, a objasnit ću i kako.

Nastankom prve paravojske, HOS-a, počinje i prve snažnija podjela. Dobar dio pripadnika HOS-a su bili dio HV-a, no zbog nekih trzavica u koje sad neću ni ulaziti, jer nisu više ni bitne, a pogotovo za ovaj članak, oni se izdvajaju i postaju paravojska, neovisna o GS-u i CP-u. Tu počinje prepucavanje sa HV-om, i jasna podjela. Sekundarni učinak toga čina je da HSP postaje prva stranka opozicije uz koju se okupljaju protivnici HV-a, dok ostale 4 iz top5 nastavljaju i dalje surađivati budući da su ostali i dalje dio HV-a.
Predsjednike biraju ostale 4 stranke koje su više-manje u koaliciji dok HSP je marginalizirana stranka pobunjenika. Izraz ‘’uhljeb’’ je trademark HOS-a i HSP-a, budući da u to vrijeme u svim svojim člancima žestoko napadaju Glavni Stožer HV-a i ostale 4 političke stranke, u prvom redu HDS, koji ima najveći utjecaj i oko kojeg se ostale stranke okupljaju. Još jedan trademark HSP-a iz tog vremena je ‘’Burn the HD$ Babylon down’’.

Kako je tijekom vremena nastajalo još više sukoba, iz HV-a su se izdvojili Tuljani, elitni squad Vatrenih Guštera, pa i 1.GB Tigrovi.U međuvremenu su nicale nove paravojske samostalno koje nisu bile dio HV-a. Tipa S.F.F.A., Stormridersi i do danas brojni drugi. I 1.Civilna brigada se organizira i počinje družiti na kanalu #tajkuni.
HV više nije jedina organizacija. A bome nikako više najmoćnija. Ali ostaje jedina organizacija pod direktnom kontrolom CP-a. Druge organizacije vode individualci koji ističu svoju neovisnost od CP-a. Dakle, oni su sami svoje gazde. Imaju svoje kanale, svoj zapovjedni lanac, a CP-a će poslušat ako im se da.
Tada dolazi i do prestanka značenja ove izreke:


Podjele unutar Hrvatske su sve jasnije i dublje, kako sada cijeli dmg nije pod kontrolom jedne osobe, CP-a, nego više individualaca koji onda postepeno traže i politički utjecaj kroz stranke, gdje onda vidimo političke sukobe, koji to u suštini nisu, nego tek nuspojava vojnih podjela.

Danas je HV marginalizirana organizacija, kao što je nekada bio HOS. U današnjoj eHR većinu dmg-a drže paravojske u odnosu na HV. A taj dmg kontrolira više ljudi. I ako imamo #dmod i većina paravojski slijedi zapovjedi CP-a, pogotovo kad je riječ o HR bitkama, ipak to nije ni približno isto kao prije. CP mora pripaziti na desetke mišljenja, jer ako se nešto nekome ne svidi, može ga slobodno poslati u 3 lijepe, dok prije takav scenarij je bio skoro nemoguć.
Zašto vojnici neće da idu u HV? Množenjem paravojski, retorika koju je imao nekada HOS se proširila i među tim novim samostalnim organizacijama. Zapovjedništvo HV-a već dvije godine se brendira kao ‘’lopovi/uhljebi sa #GS-a’’. Kada se ugleda neki HV-ovac kako lupa u nekom lijevom RW-u ili je njabu skripta slučajno supportala neki naš RW, budite sigurni da će netko izdati članak i uperiti opet prst u HV i GS HV-a.

Tko želi biti dio ekipe koja ima više pljuvačke na sebi nego prosječan jezik? U paravojskama, za sve ovo ako napravi, i lupa krivo, supporta pogrešne RW-e budite sigurni da nitko članka neće napisat niti išta reći jer je to pošten paravojni svijet. Hoće li dobit packu od svog zapa, ovisi o jedinici.
Ovo me podsjeća na meni dragu latinsku izreku:

Pa se onda svi čudom čude kako novi igrači žele biti bogovi, a ne volovi. Zašto biti dio neke organizacije čije ime se provlači po blatu? Gdje ćeš kao član biti nadziran od 1000 očiju koji te neće prijaviti tvom zapovjedniku pa da se interno sankcionira nego ćeš se sutra pojaviti u novinama kao najveći izdajnik. Zašto biti dio organizacije gdje svaka šuša kojoj padne na pamet uzima sebi za pravo da nešto kaže kako tvoja brigada više ne treba postojat nego te ko vreću krompira treba prebacit tamo ili vamo. Ko da tebi nije stalo do tvoje jedinice, ko da nisi čovjek, nego vlasništvo sviju. I to sve jer je platila 1 gold poreza.

Zašto sebi dopustit takvu muku, kada možeš biti pošten paravojni svijet kojem se nitko ne usudi prigovorit. Ako se i usudi, tvoji će ga odkantat sa rečenicom ‘’To nije tvoja briga, mi smo svoji.’’Ti si u paravojsci patriot, poseban, svoj. I šta god napravio, i dalje to ostaješ. Osim ako baš neku veliku štetu ne napraviš, poput diplomatskog incidenta.

U svim budućim vizijama neke reforme HV-a smatraju da brigade trebaju u jedan MU. Kakvo bi to donijelo poboljšanje u financiranju i organizaciji dmga? Odgovor je nikakvo. Zašto onda to učiniti? Zato jer ljepše izgleda. Kada bi se dmg svih brigada spojio u jednu, HV SuperMU bi bio ispred 1.Civilne po dmg-u. Pa umjesto da bude 1+1+1+1+1=5 bilo bi 5=5. I uporno u svim člancima se proteže misao da GS to odbija jer su tvrdoglave budaletine i iz obijesti.
Prvi prijedlog jedinstvenog MU je dao zdlemmy kada su uvedene divizije. I problem koji se javio su MU manageri koji se nalaze u zemljama 10/10 bonusa. Kada se izračunalo koliki je financijski trošak istog, od te ideje, na koju je GS tada pristao, odustale su sve strane.

Kina ima zatvoren Imigracijski Ured koji je pod kontrolom njihovog Kongresa, čak garancija kineskog CP-a nije dovoljna da se dobije kineski CS. U Brazilu ista stvar. Dok se država ne opredjeli za jednu od 2 struje, ODIN koji je proCOTWO i Thunder koji je proEDEN, ne možemo vratiti MU managere.
Država nema love financirat potrebe sada kad su MU manageri u 10/10 zemljama, a da ne pričamo o većim troškovima koji bi nastali vraćanjem MU managera u HR da rade u niskim bonusima samo da mogu promjenit MU. To bi sve morali pokriti zapovjednici iz svog džepa, koji već pokrivaju velik dio sami kako država nema love.
Stoga ako ćete pisat o takvoj reformi, onda ‘’put your money where your mouth is’’ i dobrovoljno se javite da pokrivate razliku u novcu nastalu povratkom managera u HR. Ali pripremite se na obilno i dugo plaćanje, jer trenutno se ne vide promjene na vidiku. I cijeli HV će pristati na to.

Na kraju ostaju nam 3 moguća scenarija budućnosti.
1.Status quo
Ostaju paravojske na jednoj strani, HV na drugoj. Nastavlja se ta podjela na vojnoj razini koja se preslikava na političku. Znate i sami kako stvari stoje, ne trebam vele objašnjavati.

2.Ukidanje HV-a
Jedni govore da se ovo već skoro dogodilo budući da radi eSvjetske krize država nije u mogućnosti plaćati HV kao što je to nekada mogla. Drugi govore da se nije dogodilo, ali otvoreno zagovaraju zabijanje posljednjeg čavla u lijes HV-a.
Biti HV ne znači samo primati lovu od države kako je to u glavama mnogih. Biti HV znači bez prigovora slušati CP-a koji dolaskom na vlast postaje zapovjednik svake od brigada. Nema lupanja okolo kad nije free fight, nema prodavanja dmg-a, otvoren si za svaku kritiku i dopuštaš da ti se prigovori za bilo što. I to je vrijedilo za sve dok su svi bili HV. Kod paravojski je drugačije. Kada CP nešto kaže, zapovjednik odluči da li će ga slušati ili ne. Nema se paravojsci što prigovoriti jer ako zakrviš sa njom, sutra neće lupati gdje ti kažeš iz inata i gubiš ogroman dmg.
Dok postoji HV, CP izda naredbu i šalje HV, paravojske slijede. Ko ne slijedi, on je barem donekle ‘’pi*da izda’’.
Ukidanjem HV-a CP postaje marioneta, položaj bez bilo kakve moći i glavnu riječ vode paravojske, tj. njihovi zapovjednici. CP u tom slučaju mora svaku paravojsku zamoliti da lupaju, jer on osim svojih 240 FF dnevno i nešto čoksi nema apsolutno nikakvog dmg-a ako nije sa svakim zapom paravojske popričao, objasnio mu situaciju, umirio njegova pitanja itd.
U tom scenariju imate ogromnu razjedinjenost, dublju i jaču nego približno sada, i takav scenarij vodi u ultimativnu propast eHrvatske.
Da bi takvo što bilo sigurni fail, ne trebate zamišljati. Pogledajte primjer Amerike i Španjolske. Španjolska je netom prije uvođenja MU-a i DO-a ukinula državnu vojsku. Gubili su svaku bitku od Portugala koji je imao 3 puta manje stanovnika. Spasilo ih je uvođenje DO-a koje je koliko-toliko usmjerilo opet damage. I u Americi su vidjeli koji su fail napravili te su se tada odlučili na ponovno osnivanje državne vojske.

3.Ukidanje paravojski
Malo lud prijedlog reći će neki, ali po mom viđenju,jedina garancija opstanka eHrvatske kao sile. Povratak korijenima i danima iz vremena o kojem pišem u prvom dijelu članka. U ovom scenariju sve paravojske postaju novi HV, zapovi se pridružuju već postojećoj ekipi na #GS. O financiranju se da lako dogovoriti. Ili svatko dobiva određenu manju svotu, sukladno sa primanjima države u tom trenutku ili se financira samo za posebne akcije sa dodatnim wepom, to je manje važno i lako se dogovori.
Ono što je više važno, je da svaka paravojska tada prizna CP-a kao svog zapovjednika. Dakle nema više posebnosti, svojatanja, pobuna, svađa...Nema vlastitih akcija, hodanja po nekim RW-ima na poziv nekih država. Puca se isključivo gdje i kad CP kaže. Ako neki vojnik zafrkne stvar, na zahtjev CP-a se odmah kažnjava. Nema propitivanja odluka, nema branjenja. Bespogovorno se sluša.

Zaključak je da u prva dva scenarija mi smo država sastavljena od više malih paradržava, jer u eRepubliku država znači damage. Imamo službenu državu sastavljenu od CP-a i HV-a o kojoj svaka paradržava ima nešto reći, prigovoriti, predložiti, dok ne dopušta spominjanje sebe i diranje u svoje ustrojstvo i djelovanje svojih ljudi. Imaju svoje kanale, svoje akcije, zasebno pregovaraju sa drugim državama o vojnoj pomoći istim. Nikada ne možemo nastupiti kao jedno tijelo jer da se skupi sav damage treba utrošiti ogromne količine energije dok se svi usuglase. Za kraj vas ostavljam sa jednim quotom o kojem trebate razmisliti i vidjeti ima li takva eHrvatska budućnost.

 

Comments

Gyurak
Gyurak Day 1,918, 08:12

Prvi.. xD

igor loncar
igor loncar Day 1,918, 08:23

v

nookie_hookie
nookie_hookie Day 1,918, 08:27

CP vecinom ima osim svog FF-a i jedinicu kojoj pripada, osim ovog borkana on koda je iz podruma pao

Anominan
Anominan Day 1,918, 08:31

Može sve to ali da se orgovi daju Tigrovima!

BorKan
BorKan Day 1,918, 08:35

nuki huki, izjava ti je legendarna ko nekad kad si tvrdio da zivim RL u Beogradu. Inace, ako si procitao clanak jedan odlomak se odnosi i na takve poput tebe.

Clanak je za top3 svih vremena vote!

nookie_hookie
nookie_hookie Day 1,918, 16:10

ja se tebi nikada nisam obratio prije 🙂

Ivan Terible
Ivan Terible Day 1,918, 08:36

nije loše čak ova ideja sa CP kao zapovjednik nije loša al teško teško država puna politike

TargaryenDaenerys
TargaryenDaenerys Day 1,918, 08:44

@Obersoldat: HOS nije nikad bio stranačka vojska i tada je svim pripadnicima bilo zabranjeno sudjelovanje u politici. Mislim da nas je sjebalo što je to dopušteno (:
Inače dobra ideja, ali teško ostvariva. o7

Zelja
Zelja Day 1,918, 08:44

"Kako su bili uglavnom članovi HSP-a, daju logično ime i postaju paravojska HSP-a. Sekundarni učinak toga čina je da HSP postaje prva stranka opozicije, dok ostale 4 iz top5 nastavljaju i dalje surađivati budući da su ostali i dalje dio HV-a.
Predsjednike biraju ostale 4 stranke koje su više-manje u koaliciji dok HSP je marginalizirana stranka pobunjenika. Izraz ‘’uhljeb’’ je trademark HOS-a i HSP-a, budući da u to vrijeme u svim svojim člancima žestoko napadaju"


kakve su ovo pobogu gluposti ? vecina clanova hos.a nije bila iz hsp.a , a HOS nikada nije bio HSP.ova stranacka paravojska
http://www.erepublik.com/hr/article/hos-779288/1/20

evo ti clanak o osnivanju HOS.a gdje se jasno naglasava da nemamo i ne zelimo imati ikakve veze sa politickim strankama, imas poslje toga desetine clanaka u mojim novinama pa citaj ako te zanima sto je HOS, ime HOS mi je palo na pamet jer me asociralo na paravojsku a ne na HSP ,zato te molim da maknes ove neistine iz clanka

Obersoldat
Obersoldat Day 1,918, 09:36

Je Zelja,istina je to što kažeš da niste službeno bili.Ali to je sve bilo de iure.Znamo da su članovi HOS-a bili više-manje svi HSP-ovi članovi.Pošto ste prva paravojska,dobili ste koju rečenicu više od ostalih.Ali niti je ovo članak o HOS-u, niti mi je cilj vas uvrijediti.Poanta članka je potpuno druga.

Zelja
Zelja Day 1,918, 09:42

ocito neznas, nisu svi clanovi HOS.a bili iz hsp.a mozda ih je bilo 20% , vecina ih je bila nestranacka, a vjerovao ili ne imamo i imali smo clanove iz svih ehr politickih stranaka od krajnje ljevih do krajnje desnih, HOS nema veze sa RL odnosom HSP/HOS... nikada nigdje u ovoj igri HOS nije bio povezivan sa HSP.om vise nego sa drugim ehr strankama, tako da prestani izmisljati konstrukcije tipa "Znamo da su članovi HOS-a bili više-manje svi HSP-ovi članovi" NISU BILI VISE MANJE CLANOVI HSP.A NITI SMO IMALI NITI IMAMO VEZE SA JE*ENIM HSP.OM

Zelja
Zelja Day 1,918, 09:49

i btw uzrok izlaza HOS.a iz HV.a je bilo to sto je HV.u bilo naredjeno da TO.ra hrvatsku stranku koja je nekima bila previse desnicarska, sto ja nisam zelio , radilo se o hrvatskoj nacionalistickoj stranci (ili necemu slicnome) i ako ces gledati politicku pripadnost prvih 20tak clanova HOS,a onda bi ti lista isla nekako ovako 1- ljudi koji nisu niti u jednoj stranci (medju kojima i JA) , 2-pripadnici te ugasene stranke (KOJA NIJE IMALA VEZE SA HSP.om) , 3 - dva-tri clana HSP.a.......... i btw politika je bar dvije godine nakon osnivanja bila zabranjena u HOS.u...

Obersoldat
Obersoldat Day 1,918, 10:38

Želja,sekiraš se previše oko toga.Članak nije o HOS-u.Da mi članak ne gubi poantu,evo editiram.

Zelja
Zelja Day 1,918, 10:44

a nije bezveze, napisao si hrpu neistina i sad ocekujes da se ne sekiram u vezi toga, mogao si bar mene ili bilo kojeg drugog clana pitati nesto ako vec pises o nama, ili bar procitati bilo koji clanak o hos.u bilo moj bilo od drugih ljudi, pa bi vidio da si napisao neistine...

Mate Lula
Mate Lula Day 1,918, 12:38

Zelja....hoces rec da vampir nije bio HSPovac? Da laponac nije bio HSPovac? Da sshadow nije bio HSPovac? Sta pises ti pizdarije? Pa cijela ideja HOSa se i rodila na HSPovom forumu kojeg si i ti clan bio! Ukrao si ideju i zajedno s laponcem realizirao ono sto je hsp planirao. 99% hosovaca su bili iz reda HSPa i molim te ne seri bezze.

Zelja
Zelja Day 1,918, 13:47

lool kakve smo mi to ideje krali sa vaseg foruma ? pa koga boli K za vas forum ? koga je ikad bolio K za vas forum ? svi i bivsi i sadasnji clanovi hos.a ukljucujuci i te koje si naveo ce ti reci da hos nikada nije imao nikakve veze sa vama, niti ce ikada imati, uhvatio si se nas zbog RL naziva koji je povezan sa RL HSP.om a mogao sam da mi je doslo nazvati MU i sareni sarani, cjelo vrijeme se krijes iza drugih nickova i pricas u ime ljudi koji su prestali igrati igru pa znas da te nece poslati u onu stvar, propala botercino

Mate Lula
Mate Lula Day 1,918, 14:06

Zelja ja nit sam RL spomenuo niti cu ga ikad spomenuti u ovoj igri. i ne vidim zasto ga ti mijesas? HOS je rodjen u HSPu kao ideja. Ti si osnovao HOS mimo HSPa i niste bili paravojska HSP.a to stoji. Ideja orginalno nije tvoja al nema veze bila ne bila ti si je realizirao. Pricat da ti HOS nije profitirao na temelju tog sto su svi mislili da ima veze sa HSPom je glupa. 99% clanova HOSa u prvih mjesec dva postojanja su bili HSPovci. Znas vampira? Jel nije bio HSPovac? Jel se sjecas Laponca? Jel bio HSPovac? SShadow1 nije bio HSPovac? Zelja tebi svaka cast na osnivanju HOSa ali smiri malo dozivljaje oko pricanja price kako ste sve sami uradili jer prvu q5 firmu vam je HSP platio. HSP te je gurao na mjesto MoDa...nemoj zaboravljat sta je sve HSP uradio za HOS... ako nam ne znas rec hvala ne moras...ali pricat suplje price okolo i lagat to neces dok god sam ja u ovoj igri.

Zelja
Zelja Day 1,918, 14:24

hahaaahha jos izmisljotina, nije se ideja HOS.a rodila na HSP forumu, mozda ste vi imali slicnu ideju (PA JEBE*O JE LOGICNA IDEJA OSNIVANJA PARAVOJNE JEDINICE JER SU IH IMALE SVE DRUGE ZEMLJE U ESVIJETU)


ali sama ideja osnivanja HOS nema veze niti sa tobom niti sa HSP.om, ja sam prije nego sam osnovao HOS bio zapovjednik 4GB u HV.u, i kad se desila drama oko TO.ra hrvatske stranke izasao sam iz HV.a i osnovao HOS, nisam prije toga otisao do HSP.ovog foruma.... oces jos tvrditi da ste vi prvi na esvijetu smislili pojam paravojne jedinice ? pa da su onda svi ukljucujuci i mene krali od vas tu ideju ? niste vi platili nikakvu q5 firmu, niti smo je imali na pocetku, prozivodili smo q3 iron i q1 wep FFS , a ove gluposti di nabrajas tri clana HOS.a koji su bili u HSP.u , pa sta ? bilo ih je iz svih politickih stranaka u ehr a i onih koji nisu bili u niti jednoj , da smo htjeli imati ikakve veze sa politickim strankama ne bi u prvom clanku uvjet bio da se nema nikakve veze sa politickim strankama

DA SE QUOTAM "Jedini uvjet je najmanje cin corporala, potpuna predanost vojnoj karijeri te ostavljanje bilo kakvih ideologija(bio to komunizam bilo to ustastvo) te stranacja izvan HOS.a
"

http://www.erepublik.com/hr/article/hos-779288/1/20
http://www.erepublik.com/hr/article/hos-velikim-koracima-naprijed-780549/1/20
http://www.erepublik.com/hr/article/hos-regrutacija--794755/1/20
(OVDJE TE SAM LAPONAC KOJEG VADIS CJELO VRIJEME DEMANTRIA U PREPIRCI SA HISS.OM)
http://www.erepublik.com/hr/article/hos-i-pomoc-novim-igracima-866077/1/20


jel trebam staviti sve clanke o HOS.u, nigdje se niti jednom ne spominje HSP, nasao si se kititi tudjim perjom

Mate Lula
Mate Lula Day 1,918, 14:29

Zelja ajde ti meni reci gdje ja tvoj HOS vezem sa HSPom? ti ili si glup ili ti noge smrde nesto jest... ja sam rekao da si ti osnovao HOS nevezano za HSP...tvoj HOS nikad nije bio stranacka jedinica...al da si profitirao na imenu, da si ukrao ideju i da su ti clanovi bili pravasi to jesam i iza tog stojim. TI mos tu sad sret koliko hoces, prat svoje ime, pokusavat balit na razne nacine itd itd...slobodno ti mislim nitko ti ne brani...ali pravit se pametan i pokusat promijenit proslost to ne mozes 😃

Zelja
Zelja Day 1,918, 14:32

opet lazes, nisu svi a bogami ni vecina bili iz hsp.a evo ti iz ustiju tvog ljubljenog hsp.ovca laponca quote iz dana 534.

"HisAirness vidim da jako obožavaš HSp kad si ga u svakoj rečenici spomenuo.

Zašto?

Koliko ja znam u HOS-u ima podjednak broj članova svih stranaka stoga ne govori neke gluposti jer to nije dobro , jel tako ?"

clanak http://www.erepublik.com/hr/article/hos-regrutacija--794755/1/20

ajde sta ces sad reci ? da je laponac prije cetiri godine lagao, znajuci da ce tebe danas s*ebati aa ??? Lol

Mate Lula
Mate Lula Day 1,918, 14:35

Zelja ajde nabroji prvi sastav HOSa 😃

Cro Ronin
Cro Ronin Day 1,918, 08:48

zivio HV !

ultragudra
ultragudra Day 1,918, 08:49

vote za stara vremena!

Marko Grozni
Marko Grozni Day 1,918, 08:51

sve stoji al HV i dalje pravi najveci dmg u hrvata, svidjelo se to nekome ili ne

BjesiSnaga
BjesiSnaga Day 1,918, 08:59

vote. zanimljiva ideja, ali mislim da je to sve predaleko od ostvarenja u našoj državi...

Opsyen
Opsyen Day 1,918, 09:10

v

maxzarazni
maxzarazni Day 1,918, 09:22

vote za trud

Zelja
Zelja Day 1,918, 09:30

btw zaboravih se osvrnuti i na ove mega izmisljotine

"Sekundarni učinak toga čina je da HSP postaje prva stranka opozicije, dok ostale 4 iz top5 nastavljaju i dalje surađivati budući da su ostali i dalje dio HV-a.
"

niti su svi clanovi HSP.a presli u HOS (maksimalno ih se troje-cetvero prikljucilo u HOS)uzevsi u obzir da je HOS na pocetku imao 15tak clanova, a mogu ti ih i poimence nabrojati jer na forumu imamo tko se kada registrirao, niti su clanovi HSP.a napustili HV i prestali sa ikime suradjivati LOL


jesi ti igrao uopce igru ovu tada ? tko te hrani ovim glupostima ? ovo se nemoze cak klasificirati pod lazi, prije bi ovo klasificirao pod znanstvenu fantastiku

Marko Grozni
Marko Grozni Day 1,918, 09:52

ja sam usao u HOS a nisam nikad u ezivotu bio u HSP 😃

glady
glady Day 1,918, 10:43

Kad sam počeo igrat učlanio sam se u eHSP, tad mi je rečeno da idem u eHOS

Darth Zejdr
Darth Zejdr Day 1,919, 23:10

Ušel sam u HoS mjesec dana nakon nastanka, nisam bil u HSP-u

Mate Lula
Mate Lula Day 1,919, 09:57

Bio si u HCSPu 😃

Shapoor Reporter Day 1,918, 09:34

Comment deleted

Zelja
Zelja Day 1,918, 09:35

clanovi HSP.a su mozda napustili HV kada je HSP osnovao SVOJU paravojnu jedinicu PONOS ako se nevaram, a vjerovatno ni tada vecina nije napustila HV, nemogu reci jer neznam/ne sjecam se/ne zanima me, za razliku od tebe necu izmisljati

Shapoor Reporter
Shapoor Reporter Day 1,918, 09:35

ne kuzim ovo :
"Država nema love financirat potrebe sada kad su MU manageri u 10/10 zemljama, a da ne pričamo o većim troškovima koji bi nastali vraćanjem MU managera u HR da rade u niskim bonusima samo da mogu promjenit MU."

kaj sam ja jednini koji ima kineski cs sa 10/10 bonusima i hr mu ? 😮:O

Obersoldat
Obersoldat Day 1,918, 09:39

Ma ne.Članci koje su pisali drugi je da se skupi cijeli HV u jedan MU,a ne možeš mjenjati MU-e u državi A ako imaš CS u državi B. 🙂

Shapoor Reporter
Shapoor Reporter Day 1,918, 09:46

pa napravite onda 3 mu-a ... jedan hr mu, jedan kineski mu i jedan usa mu i s tim cete pokriti 95% igraca/vojnika ali mislim da tu nije problem, problem je da se ljudima ne svidja ideja o spajanju ;😉)

Obersoldat
Obersoldat Day 1,918, 10:53

A za koga da ovi u BR i USA onda rješavaju DO?Za Poljsku?I što je cilj svega toga?Na financijskom planu apsolutno nikakav. : /

Giovanni 00
Giovanni 00 Day 1,919, 00:13

Mozda bi bilo dovoljno i prakticnjije ujedinjenje svih brigada na 1 IRC kanal, zanemarite ingame?

SexyCicko
SexyCicko Day 1,918, 09:49

HOS ama bas nikada nije bio paravojska eHSPa
prva HSP paravojska je bila PONOS, druga Legija i sad se ponovno PONOS aktivirao

o vezi HOSa i HSPa i nastankom HOSa nema smisla raspravljat : )

Zelja
Zelja Day 1,918, 09:53

ocito je da im se to treba nacrtati, jednostavno nemogu prijeci preko toga da iako su u stvarnosti HOS/HSP povezani u erepubliku to nije slucaj, i onda ONI nama koji smo clanovi ili smo bili clanovi HOS.a objasnjavaju, a sto ja najace propagira clanak kao neki pomirbeni i okrenut buducnosti a svaka treca recenica laz/uvreda/izmisljotina

Marko Grozni
Marko Grozni Day 1,918, 09:53

HOS nikad nije bio politicka paravojska, nemojtevrijedati nas koji smo potekli u HOSu. btw. da se sada skupe svi bivsi clanovi HOSa na jedno mjesto mislim da bi bilo zanimljivo u eHr : D

SexyCicko
SexyCicko Day 1,918, 09:57

pa bili bi u top 5 po dmg, a o ostalome netreba ni pricat xD

BacoST
BacoST Day 1,918, 10:15

http://www.erepublik.com/en/article/pro-lost-sada-njost-i-budu-nost-ehrvatske-v2-by-bacost-2215368/1/20

kako njab to vidi xD
molim sve koji su komentirali ovaj clanak da komentiraju i moj. Ispricavam se nisam spomenija HOS!
Al jesan tigrove, zdrug i sta ja znan sta sve ne.....
Sve u svrhu votova bez kupovine. Unaprid Hvala!

Marko Grozni
Marko Grozni Day 1,918, 10:17

ako proguras ono podebljano, dignemo i tebi spomenik 😃

BacoST
BacoST Day 1,918, 10:20

koje bre komentiraj mi tamo 😃

BataIjun
BataIjun Day 1,918, 10:37

Vote iako me se ne tiče iz moje vukojebine.

bezicni
bezicni Day 1,918, 10:42

ukidanje hv-a i paravojski,svi prelazite u tigrove, bbb za dozivotnog predsjednika i to je to : )

Mr.gREg
Mr.gREg Day 1,918, 10:43

pametno, ali ne mozes pricat jedno, a radit drugo....😛
pa ti si u stranačkoj paravojsci......😛
Zivio HV

Obersoldat
Obersoldat Day 1,918, 11:05

TanGe,nisi informiran.HV i dalje koristi moju firmu,a ja opremu ne uzimam ni od HV-a ni od Team-a.Moj privremeni izlazak je bio potreban radi dugoročnih planova.Kako,šta,razmisli.Treba djelovat. ; )

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.