Ambient on/off

Join the new world

 

Priča o ''Kući u kući''

Day 2,008, 14:14 Published in Croatia Croatia by broc

Mnogi me pitaju di san jesan li živ, kažu nema tvojih članaka. Ja im kažem jbg nema jer ne pijen više, a oni će meni šta si bolestan? Ma nisam nego nemam vrimena za članke radin jbg.. Ipak uvatia sam 5 minuta za jedan zanimljivi članak. Istina kopi/pejst je al priča je zanimljiva i istinita!

KUĆA U KUĆI nalazi se u Bolu i zaštićeni je spomenik kulture


Zemlja na kojoj je sagrađena Markova kuća pripadala je obitelji Vuković, koja je brojala šestero braće, tri svećenika i tri pomorska kapetana. Plovili su kapetani svojim jedrenjakom i trgovali čitavim Mediteranom, te se napokon odlučili oženiti s tri Španjolke i sagraditi im veliku kuću (Paloc) na svojoj zemlji, upravo tamo gdje se nalazila Markova kuća. Ponudila su braća Marku veliki novac za otkup, ali Marko svoju kuću nije želio prodavati. Angažirala su braća tadašnjeg načelnika Vužića, da im pomogne u posredovanju, ali se Marko posvađao s načelnikom i zaprijetio mu smrću, te je zbog straha od odmazde morao pobjeći iz Bola u Dubrovačku Republiku.

Braća Vuković započela su gradnju oko Markove kuće, koju su kasnije planirali srušiti. Kada je Marko to dočuo, vratio se u Bol i pod zidove palače postavio eksploziv, ali su ga u miniranju spriječili žandari i ponovo natjerali u bijeg. Vukovići su nastavili gradnju, podigli tri kata i još je samo trebalo postaviti podove i krov, pa su otputovali u Mletke po drvenu građu. Nakrcali su brod i krenuli nazad prema Bolu, ali ih na povratku uhvati veliko nevrijeme i potopi brod, a od posade se nitko nije spasio. Kako ni jedan od šestero braće nije imao djece, ugasio se rod Vukovićevih, a MARKO SILA se nekoliko godina nakon toga vratio živjeti u svoju kuću.

Eto kakvi su vam ti Boljani xD

Živi mi i veseli bili i sutra se dobro izrokajte o7

 

Comments

igorigirSB
igorigirSB Day 2,008, 14:17

Jesu li i Bračani katolici?

Bloodsage
Bloodsage Day 2,008, 14:18

ova trojica koji su bili svećenici, sigurno su bili članovi Saveza Katolika Hrvatske...

Drke John
Drke John Day 2,008, 14:24

fotošop xd

broc
broc Day 2,008, 14:31

oci mi ispale ako je

Drke John
Drke John Day 2,009, 01:35

ma zajebajem se ja..

Dr_Revenue
Dr_Revenue Day 2,008, 14:24

DOGOGILO SE ZLO: Ivanu klakaru iz Pupnata potopija se brod.......

BeDva
BeDva Day 2,008, 14:24

nisam cito al znam da seres govna, novotebre!!!

broc
broc Day 2,008, 14:32

citaj bre

Gradjanin Opasnih Namjera
Gradjanin Opasnih Namjera Day 2,008, 14:59

brco počni pit
tj nastavi

Rebelsy
Rebelsy Day 2,010, 02:58

😁

Tomislav Diablo
Tomislav Diablo Day 2,010, 03:56

Mogao si napisat i vremensko razdoblje u kojem je priča smještena. Pretpostavio bi da ako se žandari, načelnici i eksplozivi spominju da je prva Srboslavija u pitanju...ali opet spominje se Dubrovačka Republika, a to je onda puno ranije...

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.