Ambient on/off

Join the new world

 

Prepotencija

Day 1,913, 07:13 Published in Serbia Serbia by momars

Bili zeka i meda, dva divna drugara. Svako je imao svoje vrline i mane, ali kao tandem odlično su se nadopunjavali. Često su pravili razne smicalice, a primarna meta im je bio vuk. Iako je i on bio nekad deo te ekipe, što zbog sitnog potprckivanja i ogovaranja njemu iza leđa, naš se vučko polako ali sigurno udaljavao od tog prema njemu sve više neprijateljskog društva. Što je taj otklon bio veći kod mede i zeke je proizvodio veću želju za dodatnom akcijom. Pa tako, posle dugog razmišljanja, dvojac dođe na ideju da na šumskom putu zeka presretne vuka sa namerom da ga propisno izmaltretira dok bi mu meda držao leđa. Tako i bi.“ Dobar dan vuče “, reče zeka kada vuk naiđe. “ Dobar dan zeko “, odgovori ovaj. “ Imaš li vuče paklo Drine bez filtera?” “ Nemam, znaš da ne pušim “. “ A nemaš je li ? Tebi je dakle ispod časti da pušiš tu krdžu. Sramota jedna, baš si prepotentan, nema šta.” “ Prepotentan. Prepotentan. Jašta” dodade i meda iskačući iz žbunja. Vuk namade kud već se polako povuče odakle je i doša. Već istog dana po celoj šumi su bili okačeni flajeri sa natpisom “ VUK JE PREPOTENTNA BITANGA “.

Sledećeg dana meda i zeka reše da naprave istu stvar i vuk ponovo naiđe na zeku koji mu zatraži paklo Drine bez filtera koju ovaj naravno nije imao i sve se okonča kao dan pre. Ponovo šuma osvanu sa novim plakatama “ VUK JE PREPOTENTNA BITANGA “. Ipak, nije sve bilo kao dan pre. Vuk se nije sasvim povukao, već je ostao na pristojnom odstojanju taman toliko da čuje razgovor dva druga.“ Još i sutra da ga nahvatamo bez Drine i milina “ reče zeka. “ Nema smisla zeko tri dana bre na istu foru. Daj promeni malo i umesto Drine bez filtera traži mu Drinu sa filterom “ predloži meda. “ Ma tražiću mu i jednu i drugu, sigurno neće imati obe “ doseti se zeka i sa radosnim izrazima lica odoše dublje u šumu. Vuk, čuvši šta mu se sprema , otrča pravo do trafike i kupi obe Drine.Sledećeg dana, na šumskoj stazi zeka zaustavi vuka i zatraži mu Drinu sa filterom. Vuk mu velikodušno pruži paklo. Zeka se nije dao već mu zatraži i Drinu bez filtera. Vuk zavuće ruku u drugi džep i samouvereno pruži cigarete. Zeka najpre pogleda jedno, pa drugo paklo i na kraju svoj ispitivački pogled usmeri ka svojoj žrtvi i upita “ A GDE TI JE HERCEGOVAČKA KRDŽA?” ( mooxi kad se bude javio u komentaru tvrdiće da je to najbolji duvan na belom svetu ). Ne čekajući odgovor, meda i zeka u glas povikaše “ Ala si ti prepotentaaaaaaaaaan “. Naravno, već pripremljeni natpisi “ VUK JE PREPOTENTNA BITANGA “ se za tili čas našao svuda po šumi.

Dva drugara veselo nastaviše druženje srećni što su vuku ponovo smestili igru. Finale je trebalo da bude te večeri na skupu svih životinja gde bi bila prilika da se dodatno vuku natrljaju uši, a ujedno da se izglasa novi šumski zakon po kome bi sve životinje, zarad kulturnijeg stila života morale da nuždu vrše isključivo na određenom mestu, odnosmno jednoj velikoj rupi.Na sastanku svih stanara šume, zakon je izglasan i sve životinje su se toga striktno morale pridržavati. Iz dana u dan zakon je funkcionisao kako treba. Svi su ga poštovali, a onda jednog dana sova sazva hitan sastanak šumske zajednice. Tema je bila kršenje zakona od strane zeke. Svi se okupiše. Napetost i neizvesnost je rasla. svi su želeli da saznaju šta je razlog zbog kog zeka jedini nije vršio nuždu u rupi iskopanoj isključivo za tu namenu. Zeka je na kraju objasnio. “ Vidite, u početku sam i ja redovno te stvari obavljao u rupi, ali jednog dana dok smo meda i ja išli Zajedno na rupu on me upita da li se linjam. E tu se ja zahebem pa mu kažem da se ne linjam. Od tada ja na rupu više ne idem.”

Дружењем до победе


 

Comments

Takimanija
Takimanija Day 1,913, 07:16

prvi!

Rastko1991
Rastko1991 Day 1,913, 07:20

drug ii ii

POP  DJUJIC
POP DJUJIC Day 1,913, 08:00

vote za hercegovacku krdzu : )

Nebeski Lovac
Nebeski Lovac Day 1,913, 08:01

Dobra fora. To na ovaj fazon: Lav naredio da sve zivotinje vrse nuzdu u jednoj velikoj rupi.Prvi dan ode tamo medved vrsi nuzdu naidje zeka i meda ga uhvati i obrise dupe. Sledeci dan opet ode meda i zeka naidje u medju vremenu, a ovaj ponovo obrise dupe sa zekom. Tako i treceg dana. Zeka se iznervirao i saceka ga sa puskom na sred puta ka toj rupi. Nailazi meda i zeka mu kaze - Medo penji se na drvo- ovaj mu odgovara -Nemoj zeko tako ti boga ja sam veliki i tesko se mogu popeti nemoj me sramotiti- pukne zeka iz puske u vazduh i cuje se BUUUUUUM!!!!! Meda se odmah popeo. Kaze mu zeka -A sad se odradi veliku nuzdu- meda mu odgovara -Nemoj znas da je lav zabranio kaznice me- zeka puce i ceje se BUUUUUUUUM!!!! Meda odradi sto je trebao i sidje sa drveta. Kaze mu zeka -Sad to pojedi- odgovori mu meda -Nemoj to je bruka za mene ja sam ugledan gradjanin sume nemoj nije to lepo- zeka ponovo puce u vis i cu se kljc kljc kaze zeka -Ne moras ja cu-

Letva
Letva Day 1,913, 08:43

UUU ! Volem alegorije ! : )
I tekst je dobar, ali mi se ne svidja. 😕

PRC PRC PRC Day 1,913, 08:55

Comment deleted

PRC PRC PRC
PRC PRC PRC Day 1,913, 08:55

али свакако воте због ерцеговачке крџе

PRC PRC PRC
PRC PRC PRC Day 1,913, 09:54

Мек Мукс је препотентан због крџе

The Milliner
The Milliner Day 1,913, 13:11

Dobar, dobar.

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,913, 13:22

: )

War3hous313
War3hous313 Day 1,913, 13:58

celava drina. vrh! xD

The Other One
The Other One Day 1,913, 15:08

Naravoucenije: Pun mi je q... 'Ercegovaca...

Celtic Knight
Celtic Knight Day 1,913, 15:10

Глас. Момарсе, привилегија треба да ти буде када ја само читам твоје ове дуге текстове а ничије друге. \☺/

avandza
avandza Day 1,914, 01:41

🙂

SlobodanK0
SlobodanK0 Day 1,917, 08:17

momars je prepotentna ... : P

Дружењем до победе

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.