Ambient on/off

Join the new world

 

Predsednički izbori: Realnost vs. Optimizam

Day 1,840, 09:11 Published in Montenegro Serbia by simplyme83


Uvod

Približavaju nam se predsednički izbori, koji će se odigrati 5. decembra u svim državama eSveta.U ovom članku sam se osvrnula malo na izlaganja kandidata u eCrnoj Gori kao i u eRegionu, bar na one koji su smatrali da eNarod zaslužuje da zna ciljeve i program buduće eVlade.


Predsednički izbori u eCrnoj Gori

Približavaju se predsednički izbori u našem eSvetu. Kako biste imali pravo glasa u nekoj državi morate imate državljanstvo te države. Zapamtite da ne možete videti trenutne rezultate izbora ukoliko niste glasali.

eCrna Gora u decembru ima dva kandidata za predsednika eDržave. Kandidat Narodne Stranke i Crnogorske narodne partije je drfreeman, dok je zvanični kandidat Slobodne eCrne Gore i stranke pod nazivom Familija CNA alekbarovic.

Drfreeman je jednoglasno predložen od strane GO Narodne Stranke kao kandidat na predstojećim predsedničkim izborima. Pored načela stranke o kojima ćete moći pročitati u nekom narednom članku, trogodišnji igrač se obavezao da će se svim silama potruditi da vrati makar dve regije u prvoj trećini mandata, da će nastaviti diplomatske odnose sa CoT savezom i obezbediti eCrnoj Gori makar "probno" članstvo u istom. Organizovanje udara za sve vojne jedinice eCrne Gore se takođe smatra velikom inicijativom i može doprineti generalnom razvoju naše eDržave.

Kandidat je objavio i spisak igrača koji bi činili državnu upravu u slučaju da pobedi da izborima. Ono što lično smatram ogromnim pomakom u sistematizaciji i organizovanosti uprave jeste uvođenje odn. reaktiviranje ministarstva za informisanje i zdravlja. Najteži zadatak će verovatno imati Ministarstvo Spoljnih Poslova, kojima je prioritet da obnove diplomatske odnose sa eSrbijom i reše sve nesporazume koji su nastali za vreme prethodne vlade eCrne Gore.

Zamenik predsednika političke stranke pod nazivom Familija je ujedno i zvanični kandidat na predstojećim izborima za predsednika države.Pored svoje autobiografije, CNA alekbarovic je naveo i ciljeve ukoliko bude izabran za predsednika eCrne Gore. Optimistični kandidat je kao prioritet naveo oslobađanje svih teritorija voljene nam eDržave. Da zvuči dobro, zvuči jedino što se moramo zapitati koliko je to realno. Dok se njegov protivkandidat (drfreeman) zalaže za obnavljanje diplomatskih odnosa sa eSrbijom, kandidat Familije je neodlučan u tome. Ta neodlučnost je prisutna i u odlučivanju kom savezu bi eCrna Gora trebala da se prikloni.Šta podrazumeva kandidat pod poboljšanjem ekonomskog stanja države, ne znamo. S obzirom da je predviđeni kandidat za Ministarstvo Ekonomije isti na obe liste, verovatno će se napraviti neki pomak sa ove mrtve tačke na kojoj se trenutno nalazimo.

Ako stavimo po strani činjenicu da se iz izlaganja CNA alekbarovic-a malo može saznati o konkretnim potezima moguće naredne vlade, nekako se ovi predsednički izbori svode na sledeće: imamo kandidata koji je zagovornik rešavanja konflikta između eCrne Gore i eSrbije, i imamo kandidata koji je "neodlučan" u tome i po mom mišljenju više naginje ka tome da odnosi ostanu kakvi i jesu, ako ne i gori zbog nepromišljenih rečenica i dela mogućeg predstavnika najviše instance vlasti jedne eDržave. Sami procenite, nije li prouzrokovano dovoljno štete zbog nedostatka epolitičke korektnosti.Ovog meseca biramo da li želimo ostati u ovoj situaciji još mesec dana ili želimo da napravimo korak i pokušamo da učinimo za boljitak eCrne Gore.

Predsednički izbori u eRegionu

Što se tiče predsedničkih izbora u regionu, situacija je samim tim zanimljivija što npr. u eSrbiji imamo pet kandidata.

Kandidat Acionog Pokreta, sa podrškom dvadeset stranaka na političkom nebu eSrbije je Miljana Pantelić. Iz njenog izlaganja izdvajam želju za vraćanje dobrih odnosa i obostranog poštovanja na relaciji eSrbija - eCrna Gora.

Kandidat Navijačke Stranke Srbije je United States Of Serbia. Ovaj predstavnik "beskompromisne patriotske politike" nije smatrao za potrebnim da se obrati biračkom telu eSrbije.

Vojvoda Prijezda, kandidat Ujedinjene eSrbije, podržan od strane devet stranaka je pre tri dana objavio prvi deo svoje kandidature ali deo koji se odnosi na međunarodne odnose nije dostupan javnosti.

Rasna Goveda eSrbije su podržali igrača The Other One, koji je u svom duhovitom izlaganju pozvao građane eSrbije da glasaju za "rasnog bika, kako bi eSrbija bila ponovo rasna".

Zvanični kandidat SJeB Sindikat-a je CoaMilidragovic.Posetila sam njegove novine, kako bih možda našla kandidaturu za predsedničke izbore, međutim dočekala me je sledeća poruka: "Ove novine su napravljene iskljucivo zbog MM medalje te se u druge svrhe ne smiju koristiti".

eBosna i Hercegovina ima nekoliko kandidata na predstojećim izborima.Ono što je svakako interesantno jeste, da se jedan kandidat udostojio obavestiti građanstvo o svojim planovima ukoliko bude izabran za predsednika. Kandidat stranke B.N.K., amarrrrrrrr.

U eHrvatskoj imamo kandidate koji smatraju da planovi rada buduće eVlade ne treba biti javan (čitaj, nisu napisali kandidaturu) a imamo i one koji su kandidati a ne žele to biti. Imamo i one koji više vole raditi nego pričati pa su se obratili narodu eHrvatske u tom duhu (sve sam vam rekao, ništa vam rekao nisam).Broc kandidat Saveza Komunista Ehrvatske je predložen (od strane Broc-a) za poziciju predsednika.Ovog igrača sam morala izdvojiti po imenu jer je jedini koji je smogao snage da napiše kandidaturu, kakvu takvu.

Za kraj

Na kraju članka želim da podsetim svakog igrača-građanina da glasa na predstojećim izborima. Da glasa po svom ličnom nahođenju, ne zato što su članovi stranke, ne zato što im je rečeno tako, već zbog svog napretka i napretka eDržave u kojoj žive.

U sledećem članku ću Vam približiti rad Narodne Stranke, iako sam planirala to da uradim u ovom članku. Nisam mislila da će isti biti toliko obiman.Do sledećeg čitanja Vas pozdravlja,
simplyme83
 

Comments

drfreeman
drfreeman Day 1,840, 09:17

jos jednom izvanredno

Orao007
Orao007 Day 1,840, 09:20

čiji je ovo multi da mi je znat

ex Dralens dead
ex Dralens dead Day 1,840, 09:22

lepo napisano.Samo nastavi tako o/

Fikusara
Fikusara Day 1,840, 10:04

odlicno,vote

Kralj I
Kralj I Day 1,840, 10:48

Eagle

Ako se malo potrudiš kroz redove da čitaš i prebaciš "njeno" u njega biće ti jasno. xD

viamontenegro
viamontenegro Day 1,840, 10:55

čiji je ovo multi da mi je znat x2

OtporStoko
OtporStoko Day 1,840, 11:25

podrška od mene, samo nastavi da pišeš

AlVechio
AlVechio Day 1,840, 11:45

Ja bih volio da znam ciji je...

The Other One
The Other One Day 1,840, 12:34

Ima Rasnih Goveda - ima BOTE \o/

Fikusara
Fikusara Day 1,840, 12:51

da sam u Srbiji rasna goveda bi imala moj glas 😃

dr Adi Kerovic
dr Adi Kerovic Day 1,840, 13:38

\o/ Dobar clanak!

simplyme83
simplyme83 Day 1,840, 14:56

@Za one koji se pitaju ciji je ovo multi:
Ovo je multi svih vas, onog vaseg unutrasnjeg "deteta". 🙂 A sto se tice pola, ja sam bespolna i aseksualna, ipak smatram da ovo nije sajt za muvanje. Kome je to bitno nek okrene tri dvojcice i tri trojcice. 🙂

nikol000
nikol000 Day 1,840, 15:12

da admin dozvoli da ti se rodbina uveca , treba nam takvih vise.

Svaka cast

k.nikola
k.nikola Day 1,841, 01:51

Bravo ti ga!

pravi podgoricanin
pravi podgoricanin Day 1,841, 06:35

svidjaju mi se ovi komunisti u eHrvatskoj da sam tamo za njih bi glasa'

PutinPOWER
PutinPOWER Day 1,841, 08:58

Kandidat Navijačke Stranke Srbije je United States Of Serbia. Ovaj predstavnik "beskompromisne patriotske politike" nije smatrao za potrebnim da se obrati biračkom telu eSrbije.

http://www.erepublik.com/en/newspaper/uss-news-262282/1

Sta je ovo?

Inace lep clanak i imas vote

PutinPOWER
PutinPOWER Day 1,841, 08:59

Ako je decko 25 level ne mora da znaci da je multi..

simplyme83
simplyme83 Day 1,841, 10:20

@Mister Putin

U trenutku pisanja clanka (pre 2 dana) kandidat NSS nije imao kandidaturu (clanak objavljen pre 17 sati). Hvala ti lepo na pohvali.

BangIades
BangIades Day 1,841, 11:08

Sjajan clanak! Vote!
Svu srecu zelim kandidatima za predsednika eCrne Gore i srecno Vojvodi Prijezdi na izborima u eSrbiji. Neka nase dve edrzave budu ponovo pravi saveznici!

BABOLOMAC
BABOLOMAC Day 1,841, 12:36

vote+sub

d 23
d 23 Day 1,843, 15:57

Media Mogul Medal Project 5
SUB for SUB...
http://www.erepublik.com/en/newspaper/strela-d23-285040/1
sub. 77

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.