Ambient on/off

Join the new world

 

Precedniška kampanija in (skoraj) vse kar paše zraven

Day 1,778, 11:57 Published in Slovenia Slovenia by Ta likozarjev

Prišli smo v tisti čas meseca, ko se volijo v državah po eSvetu novi predsedniki. Postati CP neke države je težko. Da prideš v »klub« z CP medaljami, moraš imeti veliko izkušenj na več področjih (obramba, informiranje, diplomacija in dober odnos s soigralci). Sam sicer igram to igro od maja meseca, vendar sem vam že v prvem članku dal vedeti, da za CP-ja nebom kandidiral. To pa ne šteje da ne bom sodelaoval v politični (vladni) ekipi. Pred dnevi, sem bil povabljen v ekipo System Shutdowna, kjer bom (ob izvolitvi) zasedel mesto notranjega ministra. Ker se pač nikoli ne bom odrekel dodatnim izkušnjam in na eRepubliku preživim več kot dovolj časa za tako funkcijo, sem z veseljem sprejel ponujeno.

Sama predsedniška kampanija pa zna biti vse prej kot lahka in nenaporna. Kot prvo, mora vsak kandidat (je priporočeno) sestaviti svojo ekipo, katera mu bo pomagala pri raznih odločitvah in vodenju države nasploh. Ko je ekipa zbrana, kandidat prosi nekoga ki ima časopis, oziroma je zaželjeno da to objavi sam v svojem časopisu sestavo svoje vlade in cilje njegove kampanje. Tukaj pa se pojavijo »umazane« reči.

Še na septembrskih predsedniških volitvah, sem le prebral njegove cilje in sestavo vlade, ter sem se odločil, koga bom volil. Nikoli pa si nisem vzel »časa« da bi pogledal, kaj se dogaja pod člankom in sicer v predelu namenjenemu za komentarje. Ob objavi sestavljene vlade in ciljev igralca System Shutdown, se je pod njegovim člankom pojavila velika polemika in sicer glede igralca Ice Killa, ki je bil imenovan za zunanjega ministra in informatorja. Sam se nebom v to spuščal in bom ostal raje tiho, ker tako ali tako vem premalo o tem kaj se je nekoč v »daljni« preteklosti dogajalo.

Hitra ugotovitev je bila, da si v kampanijah za predsednika vsi med sabo mečejo polena pod noge. Pregledal sem še predstavitve ostalih kandidatov in povsod se je na nek način dogajal isti »štos«. Vsi blatijo imena ostalih kandidatov in s tem zavajajo tudi novince, ki nimajo pojma kaj se je dogajalo. Namreč vsak novinec ima svojega heroja v eRepublik življenju. Recimo moji so ebutaljib (pomagal mi je pri samem začetku, mi dal veliko napotkov,...), skofjaloka (njegovi članki so nekaj posebnega, kakor je poseben tudi sam (na prijeten način se razume (brez zamer))) in Ice Killa (njegovi članki so mi v užitek za prebiranje). In te novinci se sedaj zgledujejo po eIdolih, ki blatijo nekatere (ni važno katere) ljudi. S tem nevede na njihovo stran potegne še mladince in eSlovenska javnost se cepi. Sam sem se hitro zavedel kaj se dogaja, tako da se nisem postavil na nobeno stran, temveč sem ostal na sredini in neopredeljen. Rekel nebom nič, ker vem premalo, vemo pa tudi, da ima vsako oko svojega malarja in vsak sosed svojo zgodbo.

Upam da sem povedal dovolj in vam na kratko tudi predstavil kako CP kampanije dejansko delujejo. Verjamem da nobenemu kandidatu ni lahko brati vse negativne komentarje in pravtako verjamem da je navdušje veliko po tem ko določeni kandidat izve, da je bil izvoljen za CP-ja. Tako... CP kandidature so težke, utrurajoče (tudi zaradi vprašanj in pojasnjevanj) in »umazane«.

To je vse, upam da čimveč votate, komentirate, shoutate in podobno...

Top pesem, poslušana med pisanjem tega članka je: Better Together izvajalca Jacka Johnsona

Foxyca ki krasi to izdajo pa je Mary Louise Parker ujeta med delom doma 🙂


Spisal Ta likozarjev

 

Comments

Ludislav
Ludislav Day 1,778, 12:02

pridna : ) nimaš mkej, to j politka : P

Ta likozarjev
Ta likozarjev Day 1,778, 12:09

ti ne, so pa komentarji, ki zunanjega nočejo v tvoji ekipi in tako naprej... nebom zdej jaz tukaj komentiral svojih člankov.. za to ste zadolženi vi, da podate mnenja, jaz pa jih prebiram in poizkušam izboljšati kakšno stvar ali dve.

Hojc
Hojc Day 1,778, 12:09

sn prevero, kdo je deklina, ker je ne poznam..
ni slaba.. 🙂

Gothazz
Gothazz Day 1,778, 12:10

Fora ni CP ampak kdo bo MoF,zato se tolk žali pa podobno

skofjaloka
skofjaloka Day 1,778, 12:13

ima mene ima vote

SoldierOfSloArmy
SoldierOfSloArmy Day 1,778, 12:24

vote!
sm pa opazu da sploh ni vazn predsedniki kandidat ampk MoFa kar je kr zalostno...

KlemenVeliki
KlemenVeliki Day 1,778, 12:35

tristoti subscriber!
came for foxys
stayd for reading

Big Boby
Big Boby Day 1,779, 00:38

super članek 🙂

polnponosa
polnponosa Day 1,779, 02:22

Dobro si spisal, je treba volt Ludislava je edini brez umazane preteklosti 😃 kar vpraši

cen1
cen1 Day 1,779, 03:25

maš vote

Ariston Darth
Ariston Darth Day 1,779, 05:05

Pod mojim clankom ni kregancij.. Nevem ce je to dobro ali slabo : P

Vote

FriStyle for CP! \o/

SmoothZiga
SmoothZiga Day 1,779, 05:48

Vote
Da pa ostaneš nekje na sredini je pa težko če si v politiki. Tudi sam ko sem začel igrati sem hotel ostati na sredini in se ne prilkjučiti ne taboru JG, StiH and co. niti ne Kara, Styrian, Howly and co. ampak kako prideš v politiko slej kot prej padeš v en tabor.

Matrix Pegaz
Matrix Pegaz Day 1,779, 06:14

vo7e

Solinar
Solinar Day 1,779, 09:57

Vote

Exclusive
Exclusive Day 1,779, 10:27

Saj bi prebral ampak me ne zanimajo te precejalci ki precejejao, karkoli že pač

Exclusive
Exclusive Day 1,779, 10:28

System ZA GLVNO CEDILO!!!(sam pazite na denar v banki) 😉

Ice Killa
Ice Killa Day 1,779, 11:30

Si naredil svoj lasten kamp tatov, Smooth. : P

p0luks
p0luks Day 1,779, 17:24

napise se predSednik in ne predCednik ..... osnove fant 😛

drugac pa ce bi bli vsi sredinski in nebi bilo taborov bi bilo dolgocasno in nezanimivo 😃

lakotnyk
lakotnyk Day 1,779, 20:07

on piše kar precednik... seveda z namenom... on ne bo kandidiral za precednika - tisti ki preceja... bo pa za predsednika 😃

Zavojevalec1
Zavojevalec1 Day 1,780, 00:15

Ojoj neee! Kaj bo pa ta precednik precedil?

Johnnymm
Johnnymm Day 1,780, 01:43

A res vsi poslušate glasbo med pisanjem, al je postala samo navada, da vsak na koncu napiše eno glasbo in objavi eno sliko.

Igor Gregor
Igor Gregor Day 1,780, 03:13

Incredibile !

T1M3K
T1M3K Day 1,780, 06:17

@Johnnym ne maramo tistih ki ne objavijo nobene slike....

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.