Ambient on/off

Join the new world

 

Prazan hod

Day 1,419, 05:30 Published in Serbia Serbia by Lunatic2903

Bez dileme, zanimljivost nedelje je hrvatski prodor na zapad. U narednih nekoliko pasusa ću izneti par svojih mišljenja povodom toga, ali pre nego što nastavite sa tekstom preporučujem da bacite pogled na članak koji je nedavno pisao Servoja, a u kome je lepo opisan cilj sa kojim su se Hrvati uputili ka Meksiku.

Sada kada ste bacili pogled i kada znate o kakvom se manevru radi, preći ću na trodnevni retrospektivni pregled našeg rata.Kada bih jednim pridevom morao da opišem našu reakciju na hrvatsko otvaranje rata sa Španijom i njihov prvi korak (napad na Balearic Islands) rekao bih prosto - aljkavo. Dok je Srbija svom snagom srljala ka Apuliji i bitke rešavala ogromnom razlikom u svoju korist (uključujući i angažman mobilnih jedinica) Hrvatska je elegantno odsekla vezu između Apulije i Lacija RW-om u regiji Molise (Ili beše Campania? Nisam bio aktivan dva dana, ali nema bitne razlike koji god da je bio).

To nas je dovelo pred opasnost zatvaranja NE rata sa Hrvatskom, pa smo grešku platili jučerašnjom komedijom u NWC. Rat smo očuvali, ali da se razumemo - ništa nismo dobili. Zakrpili smo grešku, ali smo dobili/izgubili samo na gubitku.

Naša aktuelna vlast zanešena novom MU izmenom i apsolutnom superiornošću u borbama kroz MPP-ove i na domaćem terenu zaboravila je da se pravila u ovoj igri smenjuju češće nego skandali u itaijanskoj Seriji A. U takvom okruženju oni sebi dopuštaju gotovo 72 časa praznog hoda, umesto da smo već danas imali otvoren napad na Lacio.

Situacija je, i pored te greške u koracima, i dalje koliko-toliko pogodna za našu stranu. Bitku u Lici gubimo, što i nije toliko loše budući da je daleko naseljenija nego bilo koja hrvatska kolonija. Imaćemo i rat sa Italijom jer su nas zarad 24h blokade izglasali za NE. Ali imamo i rat sa Bugarskom i pritisak da bez ijedne greške napadnemo i osvojimo Lacio - svoju mogućnost da kiksnemo smo ispucali već na prvom koraku.Zašto ja ovo pišem? Ne pišem ovo zato što želim da po svaku cenu srušim tuđi trud, hrvatski, niti zato što želim da istaknem nečiju grešku. Početak je mandata, razumljivo je da se greška podvukla dok su se još predavali orgovi i prenosila komanda. Pišem ovo zato što nam u slučaju da Hrvatska stigne u Meksiko preti stalna blokada (njima domaće regije neće biti od značaja), a pre će Hrčak izrasti u poštenog igrača nego što ćemo tako moćnoj državi Capital kroz RW vratiti na Balkan.

Pišem i zato što Apeninsko poluostrvo drži 2 resursa koja su nam od interesa - naftu i so, a sa vetrom u leđa u vidu novih MU izmena imali bismo relativno lak posao da barem na mesec dana očuvamo 9/10 resursa. Stalni izvor zabave u čizmi da i ne pominjem.

Uključi mozak Kauboje, Zdlemmy i kompanija su vam upravo očitali lekciju kako ovo ipak nije stihija, nego strategija. Kupili su 72 sata prostora tebi ispred očiju. Kao što sam i u predsedničkom izveštaju rekao, imamo taj luksuz da svakog popodneva ili večeri možemo slati mobilne jedinice da negde izruče bar po jedan ceo FF i postižu taktičke poene. Zašto ne dobijamo RW-ove? Čak i da zaboravimo Molise, zašto još juče Lazio nije pao?

Poslušajte vi mene ili nemojte, ali uz još jedan kiks i još malo praznog hoda Hrvatska će biti na Kanarskim ostrvima i čekaće da se rat sa Sombrerosima izglasa. A mi? Mi ćemo se dičiti velikim ratnim trofejom, Apulijom, sve dok Bugari ne stisnu i Rumuni ponovo ne dobiju granicu sa nama. Treba li da spominjem Hrvatsku koja će u debeloj meksičkoj 'ladovini ispijati Mojito i imati svu slobodu ovog sveta da našem savezu mrsi konce po Balkanu? Zašto i ne bi, kad tamo gde se uputila dostojne protivnike neće imati...


Pozdrav,
Lunatic2903

P.S. Nema veze da tematikom, ali je Deda odradio još jedan urnebesni članak!

 

Comments

mrle1982
mrle1982 Day 1,419, 05:34

Tvoj clanak sam cekao. Bravo

DaRkO 206
DaRkO 206 Day 1,419, 05:37

\o/

serbiankid
serbiankid Day 1,419, 05:37

danas dosta toga moze da se procita dobrog, nesto su se svi raspisali xD

bravo o/

Duf BB
Duf BB Day 1,419, 05:38

Vidiš sine sa kakvim se znanjem ide u kafanu...rat!!! 😃
Bravo Majstore!!!

Servoja
Servoja Day 1,419, 05:38

Hvala Luni : )

Raziel_Blaze
Raziel_Blaze Day 1,419, 05:39

Samo ja reklamiram ratne analiticare : (

Salim se : D

antjerci
antjerci Day 1,419, 05:45

Svaka čast na ovom tekstu! kao i Servoji!

tebi za sad jedino ide komplet :

vote, sub, krv i urin!

respect kao e-neprijatelju i nadam se jednog dana rl prijatelju!

antjerci

ALEPO
ALEPO Day 1,419, 05:45

Lunatic, svaka cast!

Gambino_SSSS
Gambino_SSSS Day 1,419, 05:46

A reci mi koliko bi brže moglo da se stigne u Lacio kada ste imali Istočnu Srpsku i Južnu Dalmaciju? Jel baš preko preče a naokolo bliže ili ste samo imali u vidu obračun sa nekom političkom strankom kad ste umesto brisanja Brčkog 25. odlučili da predate Istočnu kao stratešku regiju, Federaciju sa jelenima i Zapadnu sa žitom?

Noradus Exorcus
Noradus Exorcus Day 1,419, 05:48

zdlemmy,Tactical Mastermind,fools ONE alliance once more!

Admiral Yamamoto
Admiral Yamamoto Day 1,419, 05:49

Svaka cast, premda ovo ce smatrati za rusenje "nacionalnog jedinstva", naseg "genijalnog mozga" i Imperatora multica ali do svog kucnog praga. Sram da ti udje Luni, kako si mogao da napises ovako nesto !!!11


Lunatic2903
Lunatic2903 Day 1,419, 05:50

Kad smo imali Istočnu Srpsku i Južnu Dalmaciju Crna Gora je imala Apuliju, a oko Apulije su bile sve italijanske regije, Hrvatske samo na po 12-24h u par navrata zbog swapa.

Federacija i ESR su čuvane svom snagom, i uspelo nam je da 3.5 nedelja imamo 100% food bonusa. Njihov pad nema trunku veze sa političkom strankom na koju ciljaš, već je to bilo neposredno pred MU izmene kad smo patili sa aktivnošću i kad se prime time skratio na period 16-01h.

Tome17
Tome17 Day 1,419, 05:54

bravo

ZIaPavlakAsMrti
ZIaPavlakAsMrti Day 1,419, 05:55

sad uz palačinke posmatrati kulturnu razmenu pljuce...

ThorFSB
ThorFSB Day 1,419, 05:59

Bre, ti 'rvati, sto ce jos da izmisle? iksDe

Dio Deda Obrad
Dio Deda Obrad Day 1,419, 06:00

Lepo si im sve sazvakao. Sad samo da progutaju pa da se bacimo na varenje.


o/

Anominan
Anominan Day 1,419, 06:03

I eSrbija je neka sila, pa su nas sa lakoćom više puta vraćali preko ustanaka iz Azije. Nije toliko strašno ako Hrvati dođu do Meksika.
; D

HTCyeahh
HTCyeahh Day 1,419, 06:04

prazan ili ne, jasno je da nemaju gde! xD

Gambino_SSSS
Gambino_SSSS Day 1,419, 06:11

Crna Gora je toovana, navodno su sa nama u savezu a dva puta nas seku, izvinjavanje Turcima koji tenkuju za Bosnu, nabijanje medalja uu bugarsku granicu, išli smo oko Bosne kroz celu kiflu, mesto da održimo Istočnu dali smo je Crnogorcima, padali na strateškim RW i svapovima, tenkovali su Makedonci mesto da jačaju naši najjači tenkovi. Dida je imao bolje saveznike u našem MOD nego u Italiji.

Nebra Kabl
Nebra Kabl Day 1,419, 06:12

vote

radens
radens Day 1,419, 06:14

respekt

falili su mi tvoji članci prošli mjesec 🙂

Vladan87
Vladan87 Day 1,419, 06:15

Izgleda sve se okrece. Hrvati sad imaju svog Clueless-a, idu po svoj LK, a na nama je da to sprecimo, mada mi vise lici da ce biti fail slican onom koju su oni napravili kad smo se mi probijali u Aziju. Samo se nadam da njihov izlet nece trajati toliko dugo kao nas u Aziji.

Dio Ville
Dio Ville Day 1,419, 06:15

prosto mi je zao sto ovde nema vise igraca kao sto si ti...

Lunatic2903
Lunatic2903 Day 1,419, 06:18

Gambino, Argrob je bio nadomak toga da par puta ima dobre saveznike u našem Kongresu. Kada bi DSS skinuo amove i pogledao malo dalje od RS možda bismo ja i ti mogli da pričamo o taktici.

Vama je RS imperativ nad imperativima, i uvek ima neki krucijalan značaj kog ostali uglavnom nisu svesni. ESR je pala i treba je povratiti, da. BiH zapravo ima jednu JEDINU stratešku tačku - ESR. Kada biste nekako to pribeležili i zapamtili...

bezicni
bezicni Day 1,419, 06:26

Ako ovo uspije i ako zaista pređemo preko bare to ce biti veci podvig nego vaše putovanje prema LK.

Anominan
Anominan Day 1,419, 06:26

eBiH je satkana od strateških tački!

Invisible Lad
Invisible Lad Day 1,419, 06:29

Pročitao sam prvo Servojin, pa onda tvoj članak, a komentar mi je isti kao kod njega - ako će Hrvati pristati da im državu predstavljaju regije kao što su, lupiću, Gvadalahara, Rio Grande i slično, a da njihove originalne regije budu pod srpskom vlašću, ja nemam ništa protiv, neka im je sa srećom u pohodu!

Lunatic2903
Lunatic2903 Day 1,419, 06:36

Invisible Lad

A ti misliš da će originalne regije ostati nama na dar? : D

Pa kad nabace bonuse i kad originalne budu mogli da troše kako im se prohte na sabotažu i blokadu tek ćemo tada biti u kavezu. Menjaju se uloge u odnosu na poslednjih pola godine v1 :😁

Marko Babich
Marko Babich Day 1,419, 06:36

lijep članak
i da
ovo lijepo zvuči 🙂

"Treba li da spominjem Hrvatsku koja će u debeloj meksičkoj 'ladovini ispijati Mojito i imati svu slobodu ovog sveta da našem savezu mrsi konce po Balkanu? Zašto i ne bi, kad tamo gde se uputila dostojne protivnike neće imati..."

Gambino_SSSS
Gambino_SSSS Day 1,419, 06:37

Lune pa i sad pričamo o strategiji i taktici. O politici stranke ipak moraš da pričaš sa njenim predsednikom i kongresmenima. Ja sam sa svoje strane učinila dosta da vam neki od kongresmena ne smetaju čak i u ovakvim okolnostima a nisam o tome pisala novine i stavljala šaute. Ali ako rezimiramo prošli mesec onda moramo da rezimiramo i dobro i pogrešno zbog nekog sledećeg meseca.

Anominan
Anominan Day 1,419, 06:40

I da, bilo bi lijepo da Hrvati izmjeste glavnu regiju sa Balkana.
Svakako im je identitet kroz istoriju labilan, njima je oduvijek svejedno pod kim su i gdje im je kuća. Srećno im u toj namjeri!
: D

gagiMW
gagiMW Day 1,419, 06:42

A ja još pred prvi kaubojev mandat rekoh da će on sve da sjebe : D

sk1daaa
sk1daaa Day 1,419, 06:51

odličan članak. a svim esrbima koji ismijavaju hrvatska nastojanja širenja a istovremeno zaboravljaju jednogodišnju "svetu srpsku zemlju Sind" i LK mogu samo reć LOL

Gambino_SSSS
Gambino_SSSS Day 1,419, 06:52

Anioniman veruj da sam ja to Lemiju sugerisala pre 20 dana, i evo poslušali su me : D

Vladan87
Vladan87 Day 1,419, 07:14

"berinni Day 1,419, 06:26
42m ago

Ako ovo uspije i ako zaista pređemo preko bare to ce biti veci podvig nego vaše putovanje prema LK. "

Eh, sad. Mnogo toga se izmenilo od tada (npr. tada je mogao neogranicen broj RW-ova i jos mnogo toga), tako da je sad to tesko izvagati. ; )

Zdlemmy
Zdlemmy Day 1,419, 07:14

lunaic,a sto nisi ehrvat jebemu looool
evo zasto te cijenim vise nego deserta 100 puta. i rw je bio molise,imali ste 4 3 za resist i glatko smo okrenili bez da je iko doso...odma san zna da nisi vise mod...pricao sam taj dan kibli kako cemo se sutra u 11 20 smijari...a da niko nece skuzit sto radimo...i kupili smo vise...cakanje 24 sata...rw...napad italije na apuliju,napad hr na apuliju....tek onda vi....i mozemo zatvarat vas ear s italijom bez beda...i jos svasta....ja smatram vec sada ovo velikim uspjehom a sto ce biti biti ce.....
i da....pogledaj malo koliko ima nasih koji nas razapinju dok je vama jasno koliki je ovo korak za nas.

Lunatic2903
Lunatic2903 Day 1,419, 07:19

zdlemmy

".ja smatram vec sada ovo velikim uspjehom a sto ce biti biti ce....."

Već se nazire šta će biti :😁 Noćni napadi na Španiju, a dok se mi dovučemo do Sardinije... 2 RW po ostrvima i ostadosmo mi u kavezu.

Menjaju se uloge u odnosu na v1, ali i ne čudi. Kod nas se ljudi igraju na mišiće, a o vremenu niko ne razmišlja...

Trebalo bi da ti unapred čestitam, al ajd da sačekam još ova 3-4 dana pro forma. o/

bg-pobednik
bg-pobednik Day 1,419, 07:22

Gambino, ko je pustio regije u Bosni lebati? Taj dan koliko se secam smo imali napad na Istocnu od Bugara, napad na Vojvodinu od Kroata i RW-ove po Bosni. Juzna Srbija je dan pre pala.

I ti nekom kazes da je prodao regije preko Drine????

bg-pobednik
bg-pobednik Day 1,419, 07:24

Borili smo se svim raspolozivim sredstvima.... mislim borili smo se mi koji smo tukli u interesu Srbije : ))

Ivan Terible
Ivan Terible Day 1,419, 07:25

Pišem ovo zato što nam u slučaju da Hrvatska stigne u Meksiko preti stalna blokada (njima domaće regije neće biti od značaja), a pre će Hrčak izrasti u poštenog igrača nego što ćemo tako moćnoj državi Capital kroz RW vratiti na Balkan.

ovo sa hrckom mi je popravilo dan

inace odlican clanak

Ivan Terible
Ivan Terible Day 1,419, 07:37

e da i ona komedija u nwc ja jako dobro dosla i vama i nama ja jucer obavio srbiju za mercenery

Zrinkica
Zrinkica Day 1,419, 07:37

Odlican clanak, vrlo lijepo razlozena strategija. Sreca nasa pa ovaj mjesec eSrbija ima drugog MoD-a.

djopa II
djopa II Day 1,419, 07:49

vote

Ceg130205
Ceg130205 Day 1,419, 07:49

v

Neuricius
Neuricius Day 1,419, 07:58

"Pišem ovo zato što nam u slučaju da Hrvatska stigne u Meksiko preti stalna blokada "

Nemoj tako rodjo, pa nas voljeni "imparator" je obecao da ce opet pokoriti ceo svet, ovaj put bez hakerskog golda, mira sa hrvatskom i ignorisuci domace sabotaze ^.^

Chuck Boris E-Republik
Chuck Boris E-Republik Day 1,419, 08:01

za ovo dobivaš vote i sub

Ivana Partizan
Ivana Partizan Day 1,419, 08:03

dok esrbima ne smrkne, ehrvatima ne svane, treba komsije da proglase sadasnjeg moda za pocasnog gradjanina

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.