Ambient on/off

Join the new world

 

Pozdrav mlađahnima

Day 1,873, 14:24 Published in Croatia Croatia by Suster Toni

Pošto je ovo vanredna situacija s baby boom-om, bio bi red da se upoznate s mojim novinama. Negdje prije 3 mjeseca odlučio sam otvoriti ove novine i razmišljao sam o čemu bih mogao pisati… U igri me najviše zanimao vojni modul, to jest tko je s kim u savezu, tko koga na karti presijeca, kakve su taktike i slično. Stoga sam odlučio pisati vojne analize. Gotovo ćete se stalno susretati s mojim novinama, htjeli vi to ili ne, pošto ima stalno ljudi kojima se neki aspekt novina svidi pa nabace vote. One su mi i pomogle da dospijem do mjesta u Ministarstvu obrane (dosta hvalisanja). Odnedavna sam više počeo bacati oko na još prilično nedostižnu Media Mogul medalju, pa sam počeo izbacivati i članke na engleskom jeziku. No, pošto ste novi i čitat ćete moje novine, morao bih vam objasniti što to ja točno promatram.


Prvo su savezi. Hrvatska se nalazi u najstarijem „živućem“ savezu koji se zove EDEN (Erepublik Defence & Economy Network) . EDEN je trenutno u krizi, a vi mladi ste nam došli kao melem na ranu. Evo slike koja pokazuje tko je u EDEN-u:Zatim postoje dva veća neprijateljska saveza (redovno surađuju zajedno, stari savez drugo ime moglo bi se reći), nastala raspadom jednog većeg zvanog ONE, i prebjegom EDEN članica. To su CoT (Circle of Trust) :

I nama najmrži TWO (The World is Ours' ) koji sadrži naše najveće e-neprijatelje Poljake i Srbe.
Tu je još i Agard sa svega dva člana : Finska i Švedska, premda mu se u posljednje vrijeme priključuje i Njemačka.


Ostale zemlje su manje-više neutralne, oaze za pranje novca ili zemlje koje okreću strane kako vjetar puše ( USA i Brazil).Vidio sam kako se mnogo mladih žalilo da gubimo protiv Indije. Kao prvo, ovo je igra, a igra nije zanimljiva ako se samo pobjeđuje i ako tko ne vara ponekad 😃 . Indija nas je izdala na jedan način, a suparnički savez je to jedva dočekao za dolijevanje ulja na vatru. Mi smo im plaćali neke novce što smo tu kod njih, i oni su sad trećinu tog novca iskoristili da nas pobijede u bitci u kojoj se realno nismo ni trudili dobiti. Vi ste nam uletili neočekivano…..Indijci mogu dobiti bitku,dvije, ali rat zasigurno ne. Znam jer sam već dosta vremena u Ministarstvu obrane pa sam i stekao neka znanja koja nisam imao, baš kao i vi. Što prije obrišemo Indiju, moći ćemo prije pomoći saveznicima. A to je ono što svaki od nas barem malčice želi: osloboditi originalne regije i pobijediti Srbiju. Prije mjesec dana smo skoro uspjeli, ali falio nam je bod – u D1, to jest gdje su najmlađi. S vama su nam šanse narasle.
E sada, u člancima se često služim skraćenicama. Stariji znaju koje su, no vi ćete isto sada saznati:

RW – Resistance War – ustanak po naški. Dakle, nađete se u nečijoj regiji koja je okupirana od agresora ili saveznika (koji mu je došao pomoći) i uložite 1000 kuna za oslobođenje regije. Ukoliko se regija oslobodi dobije se RW medalja i 5 golda, a ako se ne oslobodi ne dobijete ništa, i ne možete se kladiti još 7 dana. Razmišljaj pametno i ne podržavaj RW u regijama pod našom čizmom.

NAP- Non agression pact- pakt o nenapadanju. Dakle dvije neprijateljske države se dogovore da se neće napadati i pošalju najčešće trećemu neki novac za garanciju. No to ne znači da se NAP ne smije kršiti, kao što neki stariji njabovi misle 😃

TW- training war – kao što samo ime kaže. Dvije zemlje se dogovore o ratu koji baš i nema smisla osim za nabijanja štete za True Patriot medalju.

Tu su još mnoge skraćenice kojih se trenutno ne mogu sjetiti, ali nabacit ću još poneku:

MU – military unit

MPP- Mutual protection pact – preko ovoga možete pucati za saveznike bez seljenja. Predlaže ga CP ( Country president) Hrvatske ili druge savezničke zemlje. Mora imati 50 % DA da bi prošao.

Campaign – to je jedna velika bitka. Funkcionira na način da ima 4 divizije. U svakoj je cilj držati zid iznad 50% i dobivati bodove za svoju stranu. Što bitka dalje odmiče, više bodova je u igri. Tko prvi dođe do 1800 dobio je minibitku i ovisno o diviziji 1,2,3 ili 5 bodova. Tko osvoji 83 boda, osvojio je regiju.


E sada još par savjeta koji su vam zaboravili reći. Prvo nemoj otvarati novine bezveze. Pisanjem viceva i gluposti možda dobiješ 200 subova i to je to. Ja radim ovo ozbiljno 3 mjeseca i nisam profitirao kroz Media Mogul medalju, ali ja to radim iz gušta, a i volim vidit što drugi misle. Gore je gumb subscribe – ako hoćeš možeš stisnuti, ako nećeš ne moraš.


Pojedini MU-ovi imaju svoje firme ( malo ih je) u kojima možete raditi i dobivati slabu plaću, ali mnogo opreme koja vam dođe još bolje nego plaća. O tome se informirajte prije ulaska u određenu vojsku. Isto tako pojedine vojske održavaju mitinge u stvarnom životu. Sretnete se negdje na dogovorenom mjestu i uz kavu,pivo ili nešto žešće popričate i zabavite se. Zajedništvo je najvažnije.

Važno je pratiti naredbe u službenim novinama Ministarstva obrane, koja se me moraju poklapati s Campaign of the day ili Daily order. Pretplata obavezna na sljedeće novine:

http://www.erepublik.com/en/article/zapovjedi-za-dan-1873-12-00h-jammu-and-kashmir-2188004/1/20

http://www.erepublik.com/en/newspaper/info-minute-203329/1

http://www.erepublik.com/en/newspaper/glasnik-min-obrazovanja-182142/1

http://www.erepublik.com/en/newspaper/glasnik-me-212713/1

http://www.erepublik.com/en/newspaper/croatian-foreign-office-180999/1

http://www.erepublik.com/en/newspaper/glasnik-predsjednika-ehr-234690/1


Po svemu sudeći CP će ostati isti nakon izbora pa ću vam predstaviti neke osobe iz vlade i ovako iz susjedstva:

Predsjednik: dSoKre
Premijer: sino301
Ministarstvo Obrane: Frojla, matishere, Touche_awaay, Suster_Toni
Ministarstvo Vanjskih Poslova: Hrrvatica, Ahileus
Ministarstvo Obrazovanja: Absentee, Simejenjub
Ministarstvo Informiranja: Lord Marlock
Ministarstvo Ekonomije: dreamcro, dSoKreOvim putem izrekao bi i posebne pohvale Dalmatinskoj legiji na ovom sjajnom potezu. BacoST i WhiteEagle1950 moj naklon o7


SFFA također nudi pomoć na svom kanalu chat
Chat
Analiza u drugom članku sutra, premda mi se ne sviđa situacija u Arabiji i Turskoj….

 

Comments

broc
broc Day 1,873, 14:37

o7

LuckyStrike07
LuckyStrike07 Day 1,873, 14:40

o/

draz2112
draz2112 Day 1,873, 14:43

savrsen clanak ko i uvjek

WhiteEagle1950
WhiteEagle1950 Day 1,873, 14:45

v

Lassie se vraca kruci
Lassie se vraca kruci Day 1,873, 14:55

standardno cool
vote

BacoST
BacoST Day 1,873, 15:02

dobar o7

BacoST
BacoST Day 1,873, 15:05

ubacen je!
▀▄▀▄▀▄▀▄Pozdrav novi!▀▄▀▄▀▄▀▄ http://www.erepublik.com/en/article/2188418/1/20

tehnicar91
tehnicar91 Day 1,873, 15:29

o7

OINGKY ABeRi
OINGKY ABeRi Day 1,873, 20:00

Lijepo!

PsYh0tIC
PsYh0tIC Day 1,873, 22:53

svaka cast o7

Georgian Queen
Georgian Queen Day 1,874, 00:37

o7

Gorki61_istra
Gorki61_istra Day 1,874, 01:22

vote

antwone
antwone Day 1,874, 01:50

bravo o7

Tar von Zan
Tar von Zan Day 1,874, 02:16

lijepo objašnjeno,dajte nam još epovijesti!!!

Katolicki Hrvat
Katolicki Hrvat Day 1,874, 02:29

meni se odma javio neki polusrbin sa petokrakom. Jel ovo Hrvatska il Jugoslavija?

tihomir bancov
tihomir bancov Day 1,874, 04:42

tar von zan.... ukratko epovijest esvijeta izgleda ovako.... vi gubite, mi pobjeđujemo... vi bježite, mi vas jurimo... i tako u krug

Xherrz.
Xherrz. Day 1,874, 14:59

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.