Ambient on/off

Join the new world

 

Politica lua-o-ar dracu'!

Day 1,822, 11:02 Published in Romania Romania by Minimax
Avertisment: Acesta este un articol care contine niste poze mici, negre, alaturate una alteia. Se numesc cuvinte. Cand alaturi cuvintele se formeaza propozitii. Nu contine poze mari , denumite generic si imagini sau fotografii. Multumesc.

Prolog:

Posibilitatea schimbarii numelui mi-a creat o senzatie negativa vis-a-vis de joc. De parca mai era nevoie. Astfel , de cate ori intalnesc un eCetatean care a folosit aceasta "optiune" simt compulsia sa-l intep in vreun fel sau altul. Aceasta compulsie m-a facut ieri sa incep un comentariu cu atac, care numa subtil nu este, la adresa viitorului presedinte de partid de la eLegiunea Arhanghelului Mihail. Poate am exagerat asa ca in aceste randuri imi fac o mea culpa.

Continut:

Efeverscenta lui Tudor Jianu ma face sa scriu acest articol. Imi place felul in care nu se lasa intimidat. Imi place felul in care raspunde, usor feroce. Imi place de el dupa ce doar am avut 2-3 contre prin comment-uri.

Cred ca omul e bine intentionat si ca vrea cu adevarat sa aduca un suflu nou partidului. La acest moment nu stiu daca ca o sa si reuseasca dar sper sa o faca.

Sunt cateva lucruri pe care as vrea sa i le impartasesc.

1. Doresti sa refaci forumul. Bravo! Doar ca din experienta iti spun ca pe el vor intra doar maxim 50%-60% din oamenii pe care ii vezi si pe chat. Restul jucatorilor din partid vor ignora cu obstinatie forumul. Pentru ca exista shout...

Tot din experienta iti zic ca ar fi bine sa pastrezi si actualul forum intr-o versiune inchisa, fara posibilitate de a se mai posta pe el, pentru referinte istorice. Mie unul imi pare rau ca am pierdut linkul catre prima versiune a forumului eLAM. Sunt cateva lucruri acolo care definesc felul de a fi al eLegionarului eRepublikan din perioada 2009-2010.

2. Doresti sa sustii si sa mentii o organizatie cu caracter elitist denumita pompos "Senatul Legiunii". Aici am cele mai mari cuie impotriva. Senatul trebuie sa fie format din totalitatea membrilor activi in partid (pe chat, pe shout).

De obicei forurile elitiste tind sa incerce sa-si conserve rolul de putere cu care au fost investiti la un moment dat si sa nu mai reprezinte masa de oameni care i-a propulsat acolo. Poate in acest moment nu este cazul , dar in viitor sigur se va ajunge la asa ceva. Este o evolutie naturala dictata de firea umana.

De aceea intaresc din nou ideea de a te consulta cu toti oamenii de pe chat, ei reprezinta varful de activitate al unui partid si nu cu 2-3-poate 6 oameni intr-o incapere ermetic inchisa fata de restul membrilor.

3. Partidele din eRepublik sunt marcate de o puternica militarizare a lor. Unitatile Militare aproape ca au acaparat modulul politic si fac , de cele mai multe ori, jocurile politice. Toti provenim din Unitati Militare. E normal ca de cele mai multe ori sa ai tendinta de a asculta sfaturile colegilor tai din UM. Vreau sa te avertizez ca , o data ajuns presedinte de partid, toate UM-urile care il compun trebuie tratate la fel. Cu aceeasi masura. Sa nu cazi in capcana de a avantaja o unitate sau alta. Va trebui sa fi echidistant.

Partidul nostru a fost construit de la inceput ca o Unitate Militara. S-a comportat dintotdeauna ca un tot unitar in exterior, inexpugnabil, un zid de membri. Si nu membri VN, GDF, BF etc. Readu aceasta unitate si vei castiga un partid omogen, disciplinat. Si asta trebuie sa o faci castigand oamenii simpli si nu conducatorii. Conducatorii conteaza in lupta si nu in Politica. Conducatorii UM-urilor sa faca ceea ce stiu ei mai bine : Militarie!

Acestea fiind spuse iti doresc un mandat reusit. Poate doua, poate trei. Succes!

PS: Incheierea articolului ii este adresata lui Roscatul. Doresc sa-i cer scuze pentru un incident intamplat cu mai bine de doi ani in urma. Detaliile acestui incident sunt doar o vaga amintire acum. Dar eu pot spune cu mana pe inima ca stiu ce a simtit cand a fost atacat de un noob (fata de experienta lui) in ale jocului politic. Dar pe Razeshu tot nu-l iert! Tradatorul! : )

PS2: Daca intalniti greseli gramaticale sau de exprimare va rog sa nu le treceti cu vederea si sa le semnalati!
 

Comments

Cosmin Obreja
Cosmin Obreja Day 1,822, 12:26

Daca ai cerut-o, pot sa-ti spun ca ti-au mai scapat vreo doi de "i" : P

Numai bine!

Alina V
Alina V Day 1,822, 12:34

Tz tz tz, tu n-ai citit titlul ; ))

Bogdan Armand Sibrand
Bogdan Armand Sibrand Day 1,822, 12:44

la un jucator de talia ta nu are ce cauta un paragraf ca PS2 : )

Minimax
Minimax Day 1,822, 12:47

corectat pana aci. Sa vedem daca reusim sa facem cel mai corect scris art din media ro : D

ba da BAS. pt ca sunt extrem de obosit si destele fac greseli normale pe care ochii si mintea nu le mai vad dupa o zi de munca ...

Schmidt FZR
Schmidt FZR Day 1,823, 04:25

Foarte bine punctat!
o/

Soldat necunoscut
Soldat necunoscut Day 1,823, 05:31

omul e bine intentionat...raspunderea e si a noastra daca va avea succes sau nu

evilC
evilC Day 1,823, 11:06

Punctele 1 si 2 le-am discutat si in sedinta in care si-a prezentat planul pentru luna asta. Cam obiectiile pe care le-ai spus tu le-am avut si noi.
Iar la punctul 3 se incerca de ceva vreme o apropiere a UM-urilor. Ceea mi se pare mai important este sa fie diversitate in cadrul celor activi si sa se intareasca grupul.

PaulTC
PaulTC Day 1,824, 23:44

Poate într-o zi se va reuși constituirea unei singure UM eLAM, așa cum era la început. Extinderea recrutărilor dincolo de granițele politicului a fost una din marile greșeli din istoria VN, greșeală la care mă fac și eu părtaș. Aș vrea să punem capăt bârfelor si bănuielilor, eliminând constanta competiție pentru putere a UM-urilor.

Valahian
Valahian Day 1,824, 00:44

E mult de spus la capitolul asta

dusmanul_86
dusmanul_86 Day 1,824, 07:57

vechiul forum poate fi repus in functiune foarte usor,nu e nevoie decat de o zi de munca ca sa se faca curatenie pe el.Minimax batrane daca ai uitat link-ul forumului eLAM da un mesaj si te indrum eu.
sustin pozitia fata de "Senatul Legiunii",acesta nu va face decat sa imparta partidul in doua .

Tudor Jianu
Tudor Jianu Day 1,825, 14:25

1. Cine si in cate zile imi poate trimite un export al db-ului de la vechiul forum? Eu nu vreau sa fac doar un forum, ci o platforma in genul unei relete de socializare, care ar avea inclus un forum, pagini personale si un client online de IRC de genul mibbitului.
2. Va inteleg ca aveti ceva importiva Senatului. Orice om are tendinta naturala de a se impotrivi oricarei instante moralizatoare. Legionarul nu este orice om! Senatul nu are in viziunea mea decat un rol consultativ, de mediere....

Tudor Jianu
Tudor Jianu Day 1,825, 14:28

... nu unul decizional asa cum s-a manifestat Consiliul pana acum. Ba mai mult, spre deosebire de Consiliu, la Senat accesul este deschis si camarazilor cu merite deosebite, nu doar al celor din UM-uri.
3. Eu visez cam asa: Un singur UM numit Miscarea Legionara cu un partid numit Totul pentru Tara.

Razeshu
Razeshu Day 1,830, 04:16

huoooooooo, JOS cu TIRANU!!!

Razeshu
Razeshu Day 1,830, 04:19

uai Minimax, am sa caut link-ul la vechiul forum

Im TNT
Im TNT Day 1,835, 08:34

Interesante propunerile!
... interesante si amendamentele.

Bafta!

Valu45
Valu45 Day 2,328, 11:04

Nasol că în limba română nu există și diacritice... în rest, este un articol bun și bine gândit.

Senshi San Day 2,489, 23:19

Comment deleted

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.