Ambient on/off

Join the new world

 

Pohod laži nad Avstrijo

Day 2,001, 09:13 Published in Slovenia Slovenia by Ice Killa

Všeč so mi prijatelji, tisti, ki jih lahko okličeš zavezniki tudi v slabem. Tisti, ki bodo zavarovali tvoje intereste, ko bo slednje potrebno. Tisti, na katere lahko računaš, ko in če pride do vojaškega konflikta. Slovenija ni naredila nič od tega. Avstrija je popolnoma odrezana od naše vojaške in diplomatske moči. Če hočemo, da se nas resno jemlje, potem morajo biti naše akcije hitre in učinkovite. Ne smemo se zanašati zgolj na uradniško in pretirano moralizirajoče mnenje zavezništva, ki bo seveda podalo odgovor, kaj je prav, obenem pa nič naredilo, da situacijo razreši. V tem primeru je na nas, da razrešimo položaj Avstrije. Latvijci so govorili, da bodo zapustili avstrijske regije v roku enega tedna ali dveh, se je morda karkoli izmed tega pripetilo? Ne, zavzeli so še preostale avstrijske regije. Toliko o dogovoru, da bodo zapustili Avstrijo.

Hočem diplomatske članke, ki bodo naznanjali pomoč Avstrijcem prek uporniških bitk, če Latvijci ne zapustijo avstrisjkih regij. Zavzel bi se za kratkoročni mir s Hrvaško, s tem bi si obenem zaščitili naš hrbet. Možnost dokazovanja pa bi imele prav vse slovenske vojaške enote, združene v enem cilju. Naj se izkaže, koliko smo močni in kje stojimo, kar se tiče mednarodnih posredovanj. Čas bi že bil, da premaknemo naše lene riti iz večnega mirovanja in poskrbimo, da se glede nas dobi resen priokus. Češ pomagali so zaveznikom, ko so bili v težavah, in še to proti državi, ki je relativno prijateljsko usmerjena proti našemu zavezništvu. Vidite, o čem govorim?Latvija se dogovora ni držala in še vedno vztraja pri okupaciji avstrijskih regij. Izkoristila je krizo TWOja in se še bolj zacementirala v Srednji Evropi. Slovenija bi morala izraziti svoje pomisleke in diplomatsko pritisniti na Latvijce.

Med drugim sem za mnenje povprašal avstrijskega predsednika Rangeleya, ki je na moje vprašanje, kaj si misli o okupaciji, odgovoril sledeče:

"Avstrija latvijsko okupacijo ne odobrava. Načeloma nimamo problemov s posojo regij našim zaveznikom zaradi strateških razlogov ali pa če je njihov položaj kritičen, ampak trenutna situacija Latvijcem ne prinaša nikakršne koristi in je bila storjena brez posvetovanja z nami. Še hujše, obema državama prinaša nepotrebne dodatne stroške.

Nekaj je, če se žrtvuješ v imenu zavezništva za skupno dobro, drugo pa je, če nekomu vzameš vse brez razloga. Sicer še vedno nadaljujemo z iskanjem diplomatskih rešitev s pomočjo naših zaveznikov."

Poteza, ki bi rešila Avstrijce, je tudi poteza, ki bi nam vrnila kredibilnost. Je pa spet vprašanje, če to hočemo in ali smo se pripravljeni odreči Hrvaški kot sovražniku. Ko imaš svoje boke zavarovane, lahko pričneš glavninski napad, in v primeru Latvijcev to ravno ne bi smel biti pretiran zalogaj. Pričakujemo lahko obilno pomoč Avstrijcev, ki bodo verjetno prispevali mnogokateri pomemben stisk miške in nam olajšali delo, če se odločimo za posredovanje. Pa tudi v prihodnosti naš odnos ne bo vprašljiv, temveč bomo lahko zaradi preteklih dejanj skoraj samoumevno deležni njihove pomoči. Podoben princip je Slovenija delila z Nemčijo zaradi najema žitarske regije daleč nazaj v obdobju eRepublik v1. Hvaležni smo jim bili, zato smo Nemcem pomagali in oni so to pomoč vračali.

Latvija se dogovora ni držala
Če se tvoj zaveznik dogovora ne drži, sprva sledi opozorilo; diplomatsko opozorilo. Kadar opozorilo ne zadostuje, so potrebne ostrejše sankcije. V določenih primerih zgolj sila zadostuje, da te kdorkoli jemlje resno. Latvijci so zaradi težkega položaja TWOja izkoristili dan položaj in se usidrali v Srednji Evropi. Nonšalantno obnašanje se ne sme tolerirati.

Zavezništvo ne bo postorilo nič. Če se bo karkoli postorilo, se bo postorilo zato, ker bomo tako hoteli. Ker bomo pritiskali, da se Latvijci umaknejo. Ultimatum bi sicer po mojih predvidevanjih moral zadoščevati, če se lotimo diplomatskega pristopa pravilno in si pridobimo naklonjenost ostalih držav. Takrat bo ta baltska država osamljena in prisiljena v umik - slej kot prej.

Lepo vas pozdravljam
Ice Killa aka Howly

 

Comments

slopanter
slopanter Day 2,001, 09:23

Bravo stari im with you!!

cen1 Day 2,001, 09:31

Comment deleted

cen1
cen1 Day 2,001, 09:32

Žal Slovenija nima nobene kredibilnosti več. Štiri dni nazaj ste zabodli nož v hrbet Čilu ki nam je pred slabim letom dni reševal nočne bitke ko smo brisali Hrvate. To da se je pustilo Avstrijo na cedilu je samo še ena sramotna poteza zunanje politike. Medicinec in Smooth sta se prejšnji mesec na vse pretege hvalila koliko onadva pomenita v zavezniškem HQju in koliko nas vsi spoštujejo itd pa ne upajo niti enih Latvijcev spravit dol z Avstije.

Par dni nazaj nas je par ljudi poskusilo osvoboditi Koroško v osebni režiji in nam seveda ni uspelo. Če ne bi trbovc nasekal 100kk v eni rundi ne bi dobili niti tistih 5 točk. Povabljene so bile vse enote da neuradno pripomorejo k akciji, odziv ničen.

Totalen propad.

Saints XI
Saints XI Day 2,001, 10:45

Spet javno mešaš drek in namenoma zaničuješ delo trenutne vlade. A namig '' v naslednjih desetih dni lahko pričakujemo razrešitev dotičnega problema'' v vladnem članku ni zadost? Dej jim še povej za odobritev rwjev v PVS igmju. Tko da ne seri, da jih puščamo na cedilu.

Čile je men bil vedno kul ampak ponoči vedno pušimo, ker pazi zdej, Čile je v CoT in mi rabimo novo državo in to je Argentina.

cen1
cen1 Day 2,001, 10:57

Tisto je bila kritika na slovenske enote ki skozi jamrajo da bi radi akcijo ko bi blo pa treba kaj naredit pa ni nobenega nikjer. Brez odobritve se ne bi niti spustil v to.
Čile pa, pazi to, sploh ni bilo nikoli potrebe da se znajdejo na nasprotni strani. Je Španija razdrla MPP z Bolgarijo? Ne, podpisanega imajo še za 2 meseca vnaprej. Španija je tudi zavrnila Kolumbijo po fiasku s TWO HQjem, Madžari tudi nimajo še MPPja z Romuni, še vedno pa ga imajo z Bolgari. Edino Slovenci z glavo skozi zid čez noč menjat vse MPPje.

Ice Killa
Ice Killa Day 2,001, 11:07

Povzetek: Srbi rečejo, kdo je naš prijatelj in kdo ne. Hrbtenica je večen problem pri nekaterih v naši vladi.

Saints XI
Saints XI Day 2,001, 11:10

V tem mandatu je bila sprejeta samo Argentina in z njo Srbi niti nimajo MPPja.

Ice Killa
Ice Killa Day 2,001, 11:12

Sa1nts, bi lahko prosim pojasnil razloge, zakaj smo se odpovedali Čilu v zameno za Argentino? Nikjer nisem zasledil razlage, pa te prijazno naprošam, da to postoriš tukaj.

Saints XI
Saints XI Day 2,001, 11:13

Preber se enkrat zgornji komentar pa naslovi vprasanje na prave igralce.

Ice Killa
Ice Killa Day 2,001, 11:17

Predsednik si. Torej nisi ti tisti, ki je "pravi igralec" za dotično vprašanje?

Saints XI
Saints XI Day 2,001, 11:18

Omg facepalm.

cen1
cen1 Day 2,001, 11:07

Pa še tole.. CoT članice ali potencialni člani:
Švica
Francija
Nemčija
ZDA
Italija
+osvobojena Hrvaška

Če se vse to dvigne naenkrat proti TWO jih bo Slovenija tako fasala kot jih nismo še od V1.

Keep your friends close, and your enemies closer.

ave-imperator
ave-imperator Day 2,001, 11:59

pa jaz bom poleg 😃 ker mi gre počasi vse skupaj že na hurac 😃 hahah ... cen, naslednjič me pa prosim povabi zravn ko se bo kaj osvobajalo

Saints XI Day 2,001, 11:09

Comment deleted

t-h-o-r
t-h-o-r Day 2,001, 13:10

shit, tudi jaz sem šele zdaj opazil, da smo se spravili na čile
way to stay classy, slovenija

T1M3K Day 2,001, 09:38

Comment deleted

mozi
mozi Day 2,001, 09:51

vote

krasevec
krasevec Day 2,001, 09:57

vote

Ice Killa
Ice Killa Day 2,001, 10:09

Slabo premišljena poteza. Pametneje bi bilo, če bi sprožili uporniško vojno na Tirolskem, regijo osvobodili in jo posledično lastnoročno zasedli. Sledila bi osvoboditev Voralberga, Avstrijcem pa bi tako zagotovili suverenost.

HladenSpricar
HladenSpricar Day 2,001, 10:20

Za kaj se gre? : P

HladenSpricar
HladenSpricar Day 2,001, 10:24

Stil niks feršten... : P

Gapiii99
Gapiii99 Day 2,001, 10:23

S člankom se povsem strinjam ,čeprav za vsep olitične razmere še ne vem ker igram šele 2 tedna.
Dobiš vote sub je pa itak že:)

Ludislav
Ludislav Day 2,001, 10:27

tole s temi zavezniki je kr neki... donc zaveznik, ju3 sovražnik.. mal mim

Ice Killa
Ice Killa Day 2,001, 10:30

Problem so tisti, ki odločajo, kdo so zavezniki in sovražniki in ne države same. Dobre odnose z Avstrijo moramo ohranjati že iz principa, ker je njihova pomoč vedno dobrodošla in načeloma se lahko na njih skorajda vedno zanesemo.

Ludislav
Ludislav Day 2,001, 10:32

ma mene to matra še iz cajtov fenixa.. nimamo ne hrbtenice ne jajc, zmeri so izgovori neki bonusi, pa take bedarije. raj sm zbrisan, kukr pa tale hinavšna

milkovic1
milkovic1 Day 2,001, 10:28

Se strinjam z howlijem res bi morali latvijce postaviti na realna tla! Slovenija premore veliko vojaške moči če se le potrudi in združi vse vojaške sile ki jih poseduje.

o7

Saints XI
Saints XI Day 2,001, 10:51

Se ze dela na tem od prvega dne sam Ice Killa pac mora izkoristit vsako priloznost, da degradira trenutno delo sam zato, ker ni bilo koncano v 24h.

Ice Killa
Ice Killa Day 2,001, 11:00

Preberi članek še enkrat in potem govori o degradiranju.

ave-imperator
ave-imperator Day 2,001, 12:02

@Sa1nts CP si, sprejmi kritiko raje kot dobronamerno,... bo svet v trenutku lepši,... drgač pa sej prav da vas vsaj nekdo kritizira, drgač tak nebi noben migal 😃

Saints XI
Saints XI Day 2,001, 14:25

Ne sprejemam neosnovanih kritik.

ave-imperator
ave-imperator Day 2,001, 14:37

rabiš buciko?

Saints XI
Saints XI Day 2,001, 15:01

Se en neumesen komentar vec. Res evo, dej prejmi cestitke.

Saints XI
Saints XI Day 2,001, 11:02

Mutis tako kot vedno. Ko pa dobis sanso, je pa noces izkoristit oz. nimas cajta.

Ice Killa
Ice Killa Day 2,001, 11:05

Ne bom se prepiral. Nesmiselno.

Saints XI Day 2,001, 14:24

Comment deleted

0sebek
0sebek Day 2,001, 10:35

Slovenija pravih zaveznikov itak nima, edine zaveznike k jih ma so Srbi, pa še to sam zato ker itak Slovenija dela to kar drugi rečejo. Kakršnkol spoštovanje je pa itak že izgubila s podpisom MPPja z Argentino in Romunijo.

dha
dha Day 2,001, 10:43

Temu se reče uspešna diplomacija=hinavšna...xD

gobe123
gobe123 Day 2,001, 10:49

dejmo usaj u e-repu skupej stopit če že v realnem živlenu ne mormo

SmoothZiga
SmoothZiga Day 2,001, 11:13

Nisem prebral članka ampak sklepam o čem se gre...

Info:
Avstrija in Latvija sta tik pred dogovorom in Latvija bo zapustila vse Avstrijske regije... če ne pa...

(več v kakem uradnem al pa mojem (= P) članku, ko bo "deal" zakljičen).

dha
dha Day 2,001, 11:24

Nisi prebral članka? hahahahhahahaha sam sebe se serješ..xD res te spravla ob živce hihi, fajn

KrMa
KrMa Day 2,001, 11:23

Šalabajzeri do boga, eno leto že eni in isti povsod zato pa je tako kot je.

Od nekdaj hlapec vedno hlapec

SRAMOTA

Exclusive
Exclusive Day 2,001, 11:23

Od nekdaj jokica vedno jokica = P

KrMa
KrMa Day 2,001, 11:24

....................................................................................................

M O R R O N C I T O
M O R R O N C I T O Day 2,001, 11:27

haha ex, vote! Pikica jokica pokica : P

KrMa
KrMa Day 2,001, 11:45

Lej k sta se lolek in bolek oglasla.

Exclusive
Exclusive Day 2,001, 11:23

meh saj bi kaj napisal pa škoda črk in časa... tudi tam pod cenov komentar bi lahko veliko napisal pa mi je res škoda besed ker bi prej pomoje tale moja namizna lampa dojela kot pa nekateri igralci...

SIKARSI
SIKARSI Day 2,001, 11:50

votado

t-h-o-r
t-h-o-r Day 2,001, 12:10

naša vlada je preveč pičkasta, da bi kaj storila glede tega, da so zradirali avstrijo

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.