Ambient on/off

Join the new world

 

Pledoarie pentru reorientarea politicii externe a eMoldovei catre eRomania

Day 1,880, 14:39 Published in Republic of Moldova Republic of Moldova by Norman Asante
Va salut, dragi eMoldoveni!

Nu este deja pentru nimeni un secret că eMoldova este in criza profunda. Criza care se datorează alegerii opțiunii internaționale făcute in favoarea alianței CoT. Aliantă politică care tot mai mult in ultimul timp capătă in regiunea noastră aspecte anti eRomânești.

Azi cand eRomania este intr-o situatie foarte delicata datorita conflictelor pe care le are cu eUngaria si cu ePolonia, e-tari care au pus NE pe ea, eMoldova nu poate ramane indiferenta față de soarta celor care ne-au ajutat de zeci de ori in decursul întregii istorii a eMoldovei.

Acum jumate de an, eMoldova a ales sa fie in alianta CoT. Care pe atunci constituia o solutie pentru eMoldova odata cu introducerea medaliei de True Patriot si reformatarea aspectului internațional si colaborărilor interstatale in acest joc. Toti înțelegeau atunci ca CoT e o soluție de moment. Azi, cand obținerea goldului din medaliile de True Patriot nu mai e o prioritate, fiind tot mai complicata obținerea acestora, ne vine tot mai greu sa argumentam prezenta noastră in CoT, alaturi de cei care ataca eRomania din toate părțile.

De luni bune eMoldova nu are războaie directe. Acest fapt se datoreaza incapacității și neprofesionalismului diplomației eMoldovei, dar si lipsei interesului aliaților din CoT sa ne mai satisfacă ca in trecut si noua nevoia de dezvoltare a comunității noastre, a economiei, politicului prin dinamizarea militara si prin conflicte militare directe.

Atata timp cat v-om fi in CoT, iar CoT va lupta contra eRo si aliaților eRo, majoritatea e-moldovenilor vor fi sortiți sa fie măcinați din interior de grave dileme si îndoieli daca intr-adevar locul nostru e alaturi de dușmanii eRomaniei in acea alianță militară formată în rezultatul unei conjuncturi geopolitice si nu pe baza unor relatii de colaborare traditionale. Si aici voi aminti ca in decursul istoriei sale eMoldova avusese multe probleme din cauza TO-urilor unguresti.

Simplul fapt al prezentei noastre in CoT deja NU mai poate fi considerat azi ca fiind o realizare diplomatica. Ci chiar invers. Prezenta noastra in CoT nu ne da nimic practic. Este un impediment major pentru a ne simti liberi in exprimarea românismului din noi in acest joc si de a fi aliați cu confrații noștri de același sânge. Prezenta eMoldovei in CoT azi e un subiect ce ne dezbina din interior si contribuie la o instabilitate majora a eMoldovei, denaturând aspirațiile noastre firești către o colaborare deschisa cu eRomania. Din cauza prezentei eMoldovei in CoT marea majoritate a eMoldovenilor e nevoita sa lupte pe furiș parcă de partea eRomaniei. Sa colaboreze cu guvernul eRo, cu variate structuri si organizații, cu diverse UM-uri, chiar persoane individuale din eRo, fiind intimidați si timorați din cauza presiunii opiniei defavorabile a aliaților din CoT fata de esența noastră româneasca.

Practic azi am ajuns sa constatam ca prezenta eMoldovei in CoT e rezultatul folosirii eMoldovei in interese ostile eRomaniei, fara niciun beneficiu pentru nimeni dintre noi - nici pentru eMoldova si cu atat mai mult pentru eRomania, ci doar pentru Bulgaria, Ungaria, Polonia, Chile. Eu personal nu tin minte cum a ajutat eUngaria in lupta cu Ucraina. Nu eram atunci in eMD, dar vad ca de luni bune eMD nu are absolut niciun beneficiu din faptul ca face parte din acea alianță. Nimeni din aliati nu ne ia in seama, de luni bune nu avem NE, nici războaie directe, or, tocmai războaiele directe sunt motorul dezvoltării unei e-tari. Acum cand in cateva ore si ePL va pune NE pe eRO, in detrimentul tuturor obiecțiilor eMoldovei, aceste dileme interne ale eModovenilor doar se vor agrava si mai mult.

Eu personal aleg parteneriatul strategic dintre eMd si eRO in detrimentul relațiilor de prietenie cu eHu, ePl ori eBg, datorate unei conjuncturi de moment care deja s-a consumat si nu mai e actuala.


In concluzie, pledez pentru:

1. restabilirea relațiilor nu doar informale ci si oficiale de buna vecinătate si într-ajutorare reciproca dintre eMoldova si eRomania.

2. ieșirea eMoldovei din alianța CoT ca find ostila intereselor eMoldovei si eRomaniei care sunt similare.

3. inițierea negocierilor cu eRomania pentru formarea unei alianțe comune.Cu speranța in mai bine,

Norman Asante 

Comments

The_Form
The_Form Day 1,880, 14:43

asa, si daca nu vom fi in cot, in ce aliatna sa fim ? (: eden ? care ni-o cam ignorat luni de zile si MC-u lor de pe timpuri ne numea pe toti noobi si prosti ?

Norman Asante
Norman Asante Day 1,880, 15:18

The_Form, chiar crezi ca daca am intrat in CoT nu mai suntem noobi si prosti fiind folosiți contra intereselor noastre?

ardealu
ardealu Day 1,880, 15:30

o7

Nicu Maels
Nicu Maels Day 1,880, 15:45

"Aliantă politică care tot mai mult in ultimul timp capătă in regiunea noastră aspecte anti eRomânești." - argumenteaza aceasta declaratie,nu am observat pina acum acest aspect la noi in eMoldova...doar ceea ce faci tu,instigatia asta de ceva timp,in rest totul e clar.

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 1,880, 15:49

Mi-e deja lene sa mai comentez la aberatiile tale ieftine asa ca am sa citez fragmente din commenturi la alte articole:
"Toata lumea stie ca nu dragostea pentru Romania pe care o drapelezi peste tot te face sa iesi in public cu aerele astea de primadona afectata... Norman.

Doar ura fata de unii useri si frustrarea vizavi de faptul ca nu esti bagat in seama te mana de la spate. Interesul tau este sa faci rau Moldovei ca sa demonstrezi ca guvernantii sunt incapabili si asta e cea mai josnica meschinarie.

Nu te opreste nimeni sa lupti pentru Romania si apararea acesteia... in tacere. Si eu am facut-o si multi dintre cei din actuala putere o fac fara sa se loveasca cu caramida in piept pentru asta.

Actuala guvernare a spus-o de nenumarate de ori, a declarat-o oficial si au stipulat chiar si in documentele oficiale din cadrul aderarii la CoT ca NICIODATA MOLDOVA NU VA LUPTA IMPOTRIVA ROMANIEI chiar daca DO-ul din CoT va cere asta.

Si atunci de ce o labaresti pana la infinit incercand sa dezinformezi populatia si sa atati spiritele?"

.........

Osama Bri Gadier Day 1,880, 11:48

Alexandru Anghel - bine. Hai sa ne unim strenght-ul si sa aratam lumii ce muschi si sange-n instalatie avem. Ok? Si sa facem ce?
Sa luptam impotriva ungurilor sau impotriva CoT? Alegeti! Am explicat mai sus ca oricum luptam pentru Romania atunci cand este atacata in regiunile de baza. TOTI STIU ASTA.

Vrei sa luptam impotriva ungurilor dupa tot ajutorul primit impotriva Ucrainei? Hai sa o facem si pe asta.
Vrei sa luptam impotriva CoT? De ce nu?

Dar daca tu si Norman sunteti chiar atat de tari in clanta probabil ca va bazati si pe ceva concret nu numai pe bulbuci. Nu?
Inseamna ca ne garantati intrarea automata in EDEN si suportul neconditionat din partea aliatilor, inclusiv a Romaniei ca sa cucerim Ucraina. Ok?

Bun! Haideti sa-i dam drumul in acest caz! Sa vedem contractele!

Norman Asante
Norman Asante Day 1,880, 15:49

Nicu Maels, se au in vedere NE-urile contra eRo din partea Ungariei si Poloniei cu care avem MPP-uri.

”instigatia asta” - argumenteaza aceasta declaratie.

Norman Asante
Norman Asante Day 1,880, 15:50

Osama Bri Gadier, recitește articolul. Comentezi pe alături.

Nicu Maels
Nicu Maels Day 1,880, 15:56

de ce oare atita activitate din partea ta anume acum cind se va pune NE pe eRomania de catre ePolonia..? nu stiu din ce cauza dar tind sa cred ca nu te gindesti deloc la interesele noastre ci joci pe struna cuiva...asta e parere personala.

Norman Asante
Norman Asante Day 1,880, 16:00

Interesele eMoldovei si eRomaniei sunt similare, dupa cum se menționează in acest art, Nicu.

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 1,880, 16:12

Asa ca... musiu Norman - ca sa afirmi ca cineva a "fortat userii din eMD" sa intre in CoT impotriva intereselor lor ca dupa aceia sa fie ajutati luni de-a randul sa tina piept Ucrainei e cel putin ipocrizie.

Si daca intentia ta este ca Moldova sa iasa din aceasta alianta si sa ramana in fundul gol si DIN NOU la cheremul OFICIALILOR din RO care azi sunt templieri imaturi si maine Vazaci, Hitmeni, Lego-Kuni sau alti ratati gen zeuisiizmeneNY... asta inseamna sabotaj si tradare impotriva intereselor Moldovei.

Legatura dintre romanii din RO si MD este organica si este la nivel de populatie si aceasta nu are nevoie de artificiile tale ca sa se faca. EA EXISTA SI NIMIC NU O POATE RUPE.

Legatura politica si alianta oficiala? DA... dar cu o singura conditie: DE DATA ASTA SA ADERE ROMANIA LA CoT!!!
Este randul politicienilor de carton din RO sa faca sluj un an in fata CoT asa cum am facut noi in fata EDEN suportand toate toanele haholilor si MIZERIILE unora ca Nenya, CAZACU SI ALTI GANDACI.

Vrei sa te cobori sub nivelul politicienilor infantili si corupti din RO? N-ai decat Norman! Dar nu mai aburi lumea cu praf in ochi si gargara patriotarda intr-un joc virtual.

Ti-au spus colegii tai din Acvila de ce au venit in eMoldova? Vrei sa creezi acelasi climat si aici? Eu te sfatuiesc sa te muti tu in RO. E mai ieftin si nu necesita atata bataie de cap.

Un singur lucru iti spun: atata timp cat joc eu jocul asta genul asta de mizerii nu-ti vor reusi.
Am spus!

Mitzoi
Mitzoi Day 1,880, 16:12

huge vote...ballz of steel... : ]

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 1,880, 16:13

Norman Asante - studiaza situatia din Moldova. Traiesti pe alaturi...

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 1,880, 16:19

... or lack of brain, Mitzoi...

Mihai ML
Mihai ML Day 1,880, 16:23

unii n-au inteles ca eRomania = eMoldova si eMoldova = eRomania ?

Norman Asante
Norman Asante Day 1,880, 16:34

Thx, Mitzoi.

Mihai ML, inca nu toti, din cate se pare...

sama Bri Gadier, eu te sfatuiesc sa te muti tu din eMoldova. Scutește-ne de marasmul de a replica la inepțiile tale idioate, ok?

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 1,880, 16:36

Nu Mihai ML. Nu vrei sa-i inveti tu?

Norman Asante Day 1,880, 17:27

Comment deleted

Alexandru Barbarosie
Alexandru Barbarosie Day 1,880, 17:40

NA, candideaza la CP si dac ajungi prin miracol acolo fa ce vrei...

Norman Asante
Norman Asante Day 1,880, 17:51

babarosie, mai ai de umplut încă sute de batiste cu muci, pana sa dai sfaturi.

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 1,880, 17:53

😁))))))))))))))))))))))
de 5 ori ti-ai sters commentul "Drum bun Ozeama" doar ca sa fii tu ultimul care comenteaza:)))

Si un individ infantil ca tine vrei sa fie si credibil? Te-am luat prea in serios. Va trebui sa te tratez ca pe un copil:)))

Norman Asante
Norman Asante Day 1,880, 17:55

Ozeama - koorman, tratează-te pe tine mai întâi.

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 1,880, 18:05

1. cine-i koorman?😁))
2. a trata pe cineva ca pe un copil - a-l considera imatur............ nu te inteleg de ce te spargi pentru o tara a carei limba nu o intelegi!?

CHANGEIT
CHANGEIT Day 1,880, 22:11

Norman Asante este extraordinar sa vezi ca mai exista romani adevarati

o7

CHANGEIT
CHANGEIT Day 1,880, 22:21

Iau cu EDEN nu va faceti griji, CAZACU is dead 🙂

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 1,881, 23:02

RVALY - s-a strecurat o mica greseala in lozinca ta. Mai exact... ai omis doua cuvinte.

Varianta corecta: cazacu... AND eden... is dead.

La fel si in primul comment unde din greseala ai scris "extraordinar" in loc de "din pacate".

Dar sunt de acord cu tine. Coruptia, minciuna, demagogia, ipocrizia si meschinaria ne sunt proverbiale si nu au granite.
o7 minus o01

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 1,881, 23:34

In alta ordine de idei... imi place lozinca din campania erectorala timpurie a lui koorman:

"Desteapta-te romane si pe INTERNET daca nici tu nu ESTI GUNOI, PROST sau GAINAR.
atunci hai sa aratam cine suntem... pana pe 1 decembrie(!?) "

... voteaza pe Norman Basescu la CP in februarie, un "roman adevarat" care nu se dezminte si care e nascut sa fie politician roman:)))

CHANGEIT
CHANGEIT Day 1,881, 00:29

Osama Bri Gadier daca spamezi articolul sa nu crezi ca faci un curent de opinie. Am inteles pozitia ta , ok.
Divagarile cu Basescu nu au nici un rost, dimpotriva.
Omul a scris un articol frumos, national(ist) nu are rost sa il murdarim cu altceva, nu asta a fost scopul articolului.
Sa faci troll e usor , dar de cele mai multe ori dauneaza celui ce l-a facut mai mult decat tintei in sine 🙂

Leviatanul
Leviatanul Day 1,881, 00:30

eu dar si Acvila vom fi alturi de eRo, si asta nu e o noutate....
ne vedem pe campul de lupta.

unualibro
unualibro Day 1,881, 00:38

leviatane, multe declaratii nefondate | lipsite de argumente. Ma opresc numai la:

Moldova e in criza... Alege partea buna: Moldova E in criza, pe cand Romanie nu mai exista (chestie de cateva zile).

Moldova sa se reorienteze pt a avea razboi... Va avea razboi trei zile. Apoi va disparea de pe harta pentru urmatorii ani, timp in care tu vei lua cetatenia romana si te vei duce acasa la mamica si taticul tau.

CHANGEIT
CHANGEIT Day 1,881, 00:52

@unalibro

Foarte frumos - respect pentru modul in care prezinti situatia.

Totusi daca imi permiti, Ro poate va fi stearsa dar doar cateva zile , daca vrei punem pariu 🙂 - dar deja am castigat respectul si admiratia prietenilor si dusmanilor.
L aurma urmei este un joc, mai bine esti sters luptand in inferioritate impotriva inamicilor decat sa stau la mana ( mila) ungurilor, ca pentru polaci toti sunt mijloace de manevra oentru ei.

Nici eu nu sunt de acord cu EDENUL actual si cred ca va fi reformat in curand, ca altfel e mort, dar fii atent fostii aliati ai ONE au stat stersi UN AN ( ANGLIA SPANIA JAPONIA COREEA) si nu le-au pasat de ei, in EDEN s-au dat call-uri si se incerca macar lunar sa se elibereze pentru congres 1-2-3 tari cu probleme. Cand roata se va intoarce si TWO va avea probleme crezi ca ungurii se vor baga pt voi? Sa fii sigur ca NU, tot romanii vor lupta.
Despre bulgari ramane de vazut, alianta lor e noua si se pare ca iubesc pe chilieni cel mai mult...

Cu asta am inceta, sa nu spamez si eu articolul omului... 🙂

Numai bine

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 1,881, 00:58

RVALY - lasa-ma pe mine sa-mi fac griji daca voi face un curent de opinie sau voi fi considerat un spammer. Ok? Te deranjeaza? Inoata mai departe.

"Omul a scris un articol frumos, national(ist) nu are rost sa il murdarim cu altceva, nu asta a fost scopul articolului."
Sa mori tu? Ehhh... parerile sunt diferite. Eu de exemplu sustin ca e un articol de tot rahatul care urmareste cu totul altceva decat crezi tu. Dar daca te-ai hranit o viata intreaga cu demagogie si lozinci te inteleg. Devii dependent ca si de droguri. Dezintoxicare placuta...

"Sa faci troll e usor , dar de cele mai multe ori dauneaza celui ce l-a facut mai mult decat tintei in sine "

Gresesti din nou. Sa faci troll e o arta si nu oricine poate ori daca "dauneaza celui ce l-a facut" misiunea mea este indeplinita deoarece actiunea pe care o intreprinde el oricum nu are sanse. Au fost altii mai tari ca el si mult mai inteligenti si si-au rupt coltii. Asa ca nu-mi fac griji. Eu doar ma distrez:) TU??

t150 Day 1,881, 01:25

Comment deleted

CHANGEIT
CHANGEIT Day 1,881, 01:27

Ma faci pe mine drogat...hmm, as putea sa iti spun sa iti faci prietenii familia si pe cine vrei tu ...se pare ca esti in cunostinta de cauza ce si cum.

Dar nu o sa iti spun, te las ca sa iti desfasori in voie caracterul, astfel o sa vada toti ce fel de om esti, intelectual in primul rand
Asta este distractia ta? Sa fii tu sanatos

scuze am zis ca nu mai postez dar a fost un atac cu droguri - ha ha

Osama Bri Gadier Day 1,881, 01:51

Comment deleted

Mikael Kanto
Mikael Kanto Day 1,881, 01:57

RVALY, Mitzoi si restu', faceti ca Gigel!

buru
buru Day 1,881, 02:05

Deci sa inteleg ca eMD va ataca Bucovina?

alpho
alpho Day 1,881, 02:07

Republica Moldova a fost si trebuie sa fie iar un protectorat al Romaniei.

Mangusta Carpatina
Mangusta Carpatina Day 1,881, 02:11

romania stearsa de pe harta ?deocamdata a rezistat contra ungurilor/polacilor/bulgarilor//sarbilor , ceea ce cred ca este destul de bn....cat despre voi ,amintitiva cn va ajutat de atata ori si cu ce va ajuta ungurii /polacii ,nu spun sa va aliati cu noi ,puteti sa lanceziti in continuare...

Evanghelion.
Evanghelion. Day 1,881, 02:18

Aud numai propuneri, sugestii prin care Moldova ar trebui sa paraseasca alianta COT ca sa poata ajuta OFICIAL fratii de sange!

Eu unul sunt curios de ce nu se pune invers problema! Sa intre si Romania in COT!...atunci ar fi pace intre aceste doua tari si nici nu stricam actualele prietenii a Moldovei..

In fond majoritatea moldovenilor pledeaza pentru stabilitate,siguranta pe plan militar...nu sunt impotriva Romaniei deloc, o sustin militar, dar fara sa scoata acest lucru in evidenta...daca Moldova este in COT asta nu inseamna ca lupta impotriva Romaniei sau ca nu lupta pt Romania...Atat timp cat alta aliata cu exceptia COT nu garanteaza sustinere, ajutorare..nu vad de ce ca Moldova sa renunte la COT

Romania va trece printr-o perioada grea, inamici puternici...insa forta militara a Moldovei nu va aduce succesul garantat al Romanie, riscand doar ca Moldova sa fie data afara din COT...si sa ramana a nimanui, dar bineinteles va da dovata de fraternitate fata de Romania si de tradare fata de COT

Degeaba va trece Moldova alaturi de Romania sa lupte contra HU, PL..atat timp cat aALIATII Romaniei nu vor lupta pt Romania...nu tem ca inamicii vor avea castig de cauza!

ROMANIA sa CEARA suportul ALIATILOR in primul rand....oricum molodvenii le vor tine partea, indiferent de locul unde se afla, insa o vor face CU CAP astfel sa nu aiba de suferit ulterior!

Nicu Maels
Nicu Maels Day 1,881, 02:19

voi sunteti culmea de tot!!! buru e cel mai cel mai,de unde asa concluzie ai scos?? iar de alpho nici nu mai zic nimic,nu merita...

Evanghelion.
Evanghelion. Day 1,881, 02:23

in rest nimic..eu dispar, va las sa faceti scandal....!
ps: daca nu sunteti de acord cu parerea mea, ignorati-ma, nu am timp de certuri! succes tuturor!

t150
t150 Day 1,881, 02:44

E.T.I
+1
problema este ca Romania nu se poate refuza de EDEN.
este copilul ei (EDEN), care acum este in adanc delir si bolnav mintal
dar Romania nu poate sa-l abandoneze
plus ca posibil, Romania nu poate accepta idea ca sa intre in COT dupa noi, poate daca era sa fie ei primii, era altfel, cine stie

fratilor, lasati-va ambitiile, veniti in COT

Rondy Rondy
Rondy Rondy Day 1,881, 02:46

unualibroZiua 1,675, 12:58 o7 pentru Romanii de pe ambele maluri ale Prutului.

Mikael KantoZiua 1,675, 13:04 07

t150Ziua 1,675, 13:36 haholii au doua culori pe drapel - galben si albastru
nu le ajunge rosu - sangele de frate !!!


Nu au trecut decat 200 de zile . Luptati pentru cine considerati voi ca v-au ajutat cand ati avut nevoie .

spintecatoruldebulane
spintecatoruldebulane Day 1,881, 03:21

bravo norman, nu vad decat comenturi de la niste moldoveni rusificati pana in maduva oaselor care au uitat ce sange le curge in vene, cine nu este cu noi este impotriva noastra asa ca hai sictir osarma si restul de retardati...

Evanghelion.
Evanghelion. Day 1,881, 03:34

nu esti demn de a face parte din ACVILA! da resign ca o faci de ras..parerea mea, ia-o ca pe un sfat, mediteaza un pic...apoi poti veni cu un feedback

Mitzoi
Mitzoi Day 1,881, 03:38

E.T.I, tu esti Acvila?...crezi ca ti-a cerut cineva parerea?...fugi la sarbii tai si nu mai trolla pe aici...sau nu le poti citi presa?... : )))

Evanghelion.
Evanghelion. Day 1,881, 03:44

am un google translate care ma jauta foarte mult, vs 2013!

Sa iti aduc aminte, am facut parte din ACVILA, cunosc majoritatea personelor din aceasta unitate tu poti recunoste ca un semenea linbaj nu este caracteristic acestei unitati.."hai sictir osarma si restul de retardati..." nu face decat sa pateze imaginea unitatii

Nu e nevoie sa imi ceara nimeni parerea..o exprim de cate ori doresc...este exprimare libera

De foaret multe ori te bagi in seama aiurea, probabil ca o faci din plictiseala...o zi frumoasa!

t150
t150 Day 1,881, 03:45

spintecatoruldebulane
cine esti tu sa ne spui ca suntem "rusificati"?
tu, care prin nastere ai avut totul roman in jurul tau!
tu, care ai scandat in piata doar "vrem salarii mari"!
sau poate ai facut macar ceva pentru ca Romania sa fie in UE, unde are drepturil depline si egale?
poate ai un merit deosebit?
poate ai participat la "revolutie" unde pana la urma tot romanul a tras in roman?
deci te intreb
ce ai facut TU pentru Romania?
sau pentru Moldova?
poate ai luptat contra rusilor in transnistria?

ce drept ai tu, nascut si rasfatat in culorile tricolorului, inconjurat de conationali, invatat in gradinita-scoala-liceu-facultate sa vorbesti o romana perfecta sa ne spui noua ca suntem "rusificati"?
te socoti "europenizat"
socoti ca este meritul tau ca nu ai fost "rusificat"?
ai fost tu, sau parintii tai aici atunci, cand eram rusificati?
atunci, cand ca vitele erau dusi de aici toti cei ce nu sa dadeau "rusificati"?
ca vitele la abator! de unde nu s-a intors cea mai buna parte a celor ce nu s-au "rusificat"!
ai macar un drept sa ne pui in nas, ca am trecut prin aceasta, dar nu am uitat ca vorbim romana, romana pe care o vorbeam doar in familie, si care am pastrat-o asa cum a fost ea acum un secol

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.