Ambient on/off

Join the new world

 

Pentru Garda, pentru pitici, pentru tancurile de maine!

Day 1,987, 03:27 Published in Romania Romania by Colonel Jack ONeal

Dupa cum stiti, actualul CP impreuna cu odiosul sau partid si ajutat de cativa congressmani dintr-un partid “binevoitor” si foarte agitat in ultimele zile, au boicotat finantarea Garzii Nationale, ca ultim pas in incercarea sa si a partidului sau de subjugare a GN-ului pentru interesele sale personale.

Aceasta miscare de subjugare a GN nu a inceput acum ci inca de luna trecuta, iar primul pas a fost scoaterea Garzii Nationale din mesajul de intampinare a noilor jucatori. As fi ipocrit daca as spune ca m-am opus noului mesaj, la vremea aceea vroiam sa ne intelegem si sa colaboram, abia mai tarziu am realizat ce prostie am facut cand am votat pentru schimbarea mesajului.

Urmatorul pas a fost defaimarea si aruncarea cu noroi in GN chiar in monitorul oficial. A inceput sa dea semne din ce in ce mai mari de frustrare pentru faptul ca nu a reusit pana la acea ora sa obtina controlul absolut al GN-ului.

Situatia a ajuns la punctul culminant zilele trecute cand CP-ul in mod public a refuzat sa mai finanteze GN. A inceput sa arunce pretexte, sa isi puna mainile la urechi si sa urle, sa nu asculte de nimeni. Prin asta a infaptuit si ultima dezbinare pe care o putea face: a rupt Statul Major Roman(SMR) de Congress.

CP-ul si MoD-ul au access la rapoartele cu cheltuielile Garzii Nationale dar si access pe site-ul Garzii Nationale. Intrebare: de ce nu au facut ei rapoartele publice si au preferat sa arunce cu noroi in GN?

O intrebare la care unii au preferat sa nu raspunda, ci sa faca spume si crize ca de obicei.

CP-ul a propus eliminarea muncii obligatorii la GN si suportarea echiparilor exclusiv din banii primiti de la stat, astfel ca daca un CP le taie finantarea, activitatea GN se blocheaza imediat si mai este doar un pas pana la desfiintare.

GN nu este al guvernului, este al statului, iar deciziile legate de GN le ia EXCLUSIV SMR-ul. Cp-ul poate sa nu le dea bani, are dreptul sa ceara rapoarte, dar nu poate impune absolut nimic in GN. Orice priveste GN-ul este votat in SMR, pentru a preveni orice abuz al oricarui CP.Prin urmare, pornesc aceasta campanie pentru ajutorarea recrutilor Garzii Nationale. Dar nu sunt singur! Nu, Garda nu e singura si (sper) nu va fi niciodata atat timp cat inca exista oameni cu spirit civic care sunt intotdeauna dispusi sa intinda o mana celor care vor sunt viitoarele tancuri ale eRomaniei (printre care si eu, ca si eu am fost in GN si am fost ajutat de catre ofiteri si comandanti).

Puteti dona food, arme q6 sau daca va e mai usor bani(ca si in mandatele lui Valahian, ofiterii si comandantii au echipat din fonduri private si din donatii).

Puteti trimite donatiile catre: ryana

Sau puteti folosi oferta lui Mlendea Horatiu de pe MarketPlace

Va recomand ca donatiile in bani sa fie trimise la Mlendea, iar donatiile de food si arme q6 catre ryana ca sa fie mai usor sa tina evidenta.

1 wrm = 100 cc ( http://www.erepublik.com/en/economy/market/1/12/1/citizen/0/price_asc/27 )

Si pentru a arata ca nu suntem singuri, membrii UM-urilor de mai jos si-au declarat public sprijinul pentru continuarea activitatii in GN si pentru o dezbatere in SMR cu privire la organizarea acesteia:

Fortele Speciale Romane

Cruciatii

Gryphon Power Soldiers

Unitatea Civila Romana

Bratul de Fier
Va asteptam si pe voi sa va declarati public sustinerea si sa aratam actualei echipe guvernamentale ca GN-ul nu este si nu va fi vreodata sub papucul unui CP.

PS: Nu am avut timp sa intreb mai multe UM-uri, puteti trece la comentarii daca doriti "UM X sustine oficial campania"
 

Comments

pro term Day 1,987, 03:29

Comment deleted

cristi4seby
cristi4seby Day 1,987, 03:35

vb aiurea colonele ca de obicei

Intrebare: de ce nu au facut ei rapoartele publice si au preferat sa arunce cu noroi in GN? -- pt ca li s-a impus sa nu faca public

smr nu poate aproba legile de donatie, congresul poate

iar aia de sustin au cam multi nou intrati in joc la ei in UM --- de ce nu ii trimit la GN ?

Raul Doru
Raul Doru Day 1,987, 03:43

"iar aia de sustin au cam multi nou intrati in joc la ei in UM --- de ce nu ii trimit la GN ?"

Vreau si eu ce-ai fumat...

cristi4seby
cristi4seby Day 1,987, 03:55

ia verifica in UM la cruciati doru , vezi cati sub 1000 sunt

Raul Doru
Raul Doru Day 1,987, 04:05

sunt fix... 5...

sari cu pipa!

cristi4seby
cristi4seby Day 1,987, 04:08

pai ? asta inseamna 20% din tot GN actual : )))

Nicolas Cristian Alex Popa
Nicolas Cristian Alex Popa Day 1,987, 05:41

Si in templieri si in RU cati sunt dragule?

Raul Doru
Raul Doru Day 1,987, 10:56

Nicolas, pe-aia n-ai cum sa-i numeri. ca se e-nasc si e-mor din 2 in 2 zile...

evilgod
evilgod Day 1,987, 11:28

cum deschizi gura..cum inchid HBO comedy. esti fantastic:)))
Orice presedinte are acces la evidenta GN. Problema e ca GN nu e a presedintelui, e a eRo. Oare puteti intelege asta?

pepsico2011
pepsico2011 Day 1,988, 01:10

Daca e a eRo, asa cum sustii, vreau si eu ca cetatean platitor de taxe sa stiu unde se duc banii mei, o evidenta la banut, cine detine firmele in care lucreaza recrutii, cu alte cuvinte, sa stie toata lumea daca se fura sau nu. Cu cat o dati mai mult prin copaci sa nu expuneti clar veniturile si cheltuielile, cu atat mai mult ma convingeti ca este ceva de ascuns.

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Day 1,988, 03:51

Degeaba repet pentru toti involuatii,ei tot nu inteleg. CP-ul si MoD-ul sunt liberi sa faca publice rapoartele,dar mod-ul este un tucalar,iar CP-ul prefera sa arunce cu noroi de ciuda ca nu a pus mana si pe GN.

Gica RoUni Day 1,987, 03:55

Comment deleted

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,987, 04:10

colonele ! treci pe la secretariat si lasa demisia!
Ca daca doar cele 2-3 pseudoUM-uri si-au declarat sustinerea pentru GN in actuala conjunctura cand pe deasupra comandantilor si ofiterilor planeaza mari suspiciuni, ...ce sa mai discutam.
Sa vina si soarelol cu echipa si sa predea inventarul si firmele tarii si mai discutam! Altfel sa se declare patroni de UM si sa-si vada de treaba!

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,987, 04:13

ha ha! mor de ras! auzi> unitatea civila, griphons, cruciati si fsr(asta mai e cum e)

Gica RoUni
Gica RoUni Day 1,987, 04:16

a numarat ce a numarat si i-a dat cu minus : )

Raul Doru
Raul Doru Day 1,987, 04:33

acu... voi doi nu trebuie sa si semnalizati...

Rozan Zibar
Rozan Zibar Day 1,987, 06:47

bree ...ce pseudoUM....
pseudo esti tu

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,987, 07:59

ba tu esti o euglena galbena!

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Day 1,988, 03:48

As spune eu ceva,dar simplu fapt ca esti templier e cea mai mare insulta posibila.

Ion are IPhon
Ion are IPhon Day 1,989, 03:04

Colonele de carton vrei sa furi si tu?Te roade?

Cosmin Obreja
Cosmin Obreja Day 1,988, 10:55

Tu esti cel care nu a fost primit in GPS? Inseamna ca asta te roade rau de tot nene ...

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,988, 11:55

nici vorba bre! practic sunt in gps dar tacit. Eu sunt mai ciudat, nu pot sa-ti explic din cauza ca nu ai intelege.Citeste printre randuri....

calinovb Day 1,987, 04:24

Comment deleted

cristi4seby Day 1,987, 04:33

Comment deleted

calinovb
calinovb Day 1,987, 04:35

Eu habar n-am despre ce vorbesti.
Te-ai simtit ca facand parte din cele 2 categorii mentionate de mine mai sus ?

cristi4seby
cristi4seby Day 1,987, 04:39

ia cu apa sa alunece mai bine, zicea MA TA-re

musashi_san
musashi_san Day 1,987, 04:35

Dupa actiunile din politica externa, actuala putere continua inflamarea razboiului intern prin atac la alte valori are comunitatii. Garda Nationala este una dintre ele.

La un moment dat puterea politica nu o sa mai ajute la nimic.

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,987, 04:54

care valori?

Cronoss
Cronoss Day 1,987, 05:17

Nu ai tu asa ceva si e clar ca nu cunosti termenul.

evilgod
evilgod Day 1,987, 11:34

stai linistit, nu intreba nimeni de tine

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,987, 05:19

bine! stai jos! nota doi!

Gica RoUni
Gica RoUni Day 1,987, 05:41

: )

evilgod
evilgod Day 1,987, 11:50

ceva original nu scoti? aia i replica mea.
aaaa, scuze, n-ai cum. ok

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 1,987, 04:35

Actiunile insistente si concertate din ultimele zile, orchestrate de aceeasi jucatori gravitand in jurul The Matza Party si a unor grupuri de interese asociate lor (chiar daca pe fata v-ati inscris in alte partide sau sunteti prin alte tari, este transparent in ce gasca sunteti de fapt) sunt cea mai buna dovada ca am luat decizia corecta sa nu finantez GN pana la rezolvarea tuturor problemelor legate de aceasta.

Pana la urma, Romania poate decide sa aiba si alta Academie, daca actuala nu are performante si nu se reformeaza si nu se vrea transparenta sub nici o forma. Pentru ca este vorba evident de una din doua: fie interese materiale (am refuzat mult timp sa cred ce spune zmeuNY despre asta dar acum nu mai sunt atat de convins) fie aroganta si senzatia nejustificata de superioritate ("ce facem noi voi nu ati facut niciodata, sa nu ne cereti voi noua explicatii").

La multumesc Romanilor care, prin reprezentatii lor alesi (membrii Congresului) au respins de 2 ori in ultimele 3 zile finantarea GN. Dincolo de penibilul unor mesaje publice, jocul ramane unul democratic, in care majoritatea decide prin vot si minoritatea critica (si injura pe alocuri) in presa, pe chat-uri si ... pe unde mai poate.

Felicit initiativa de a finanta GN prin donatii private care a avut din cate vad succes, s-a strans deja tot bugetul pe 2 luni. Daca comandantii GN si cei care-i sustin vor sa nu raporteze nimic decat cum vor ei si voi sa conduca GN ca pe UM-ul personal, atunci asta e optiunea corecta: GN este UM privat care se finanteaza prin donatii private si nimeni nu le mai cere socoteala, pot ajuta Romania si pot creste tineri jucatori la fel cum o poate face orice UM, din resursele proprii.

Evident, daca cei care conduc acum GN, pe fata si din umbra, vor decide sa fie o academie pentru TOTI romanii, transparenta si eficienta, cu detalii si mecanisme clar stabilite, voi fi primul care va sustine Garda Nationala si finantarea ei.

Spor la joc tuturor! 🙂

musashi_san
musashi_san Day 1,987, 04:42

Garda Nationala este academia eRomaniei si asa va ramane fie ca vrei sau nu. Nu reusesti decat sa te departezi cu fiecare actiune pe care o intreprinzi de comunitate in ansamblul ei si sa conduci din mijlocul anturajului care iti serveste gogosi calde.
La un moment dat cand timpul te va ajuta sa te detasezi din miezul problemei iti vei da seama daca ai facut bine sau nu. Cei care iti spun ca ceva nu este bine nu sunt neaparat dusmanii tai. Mai trage pe dreapta din cand in cand si mai fa cate o reflectie asupra problemelor.

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 1,987, 04:56

Dusmani? Cine a pomenit de asa ceva? Eu imi spun parerea si pozitia, tu la fel. E ceva in neregula? Trebuie sa fim de aceeasi parere altfel "ma departez de comunitate?"

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,987, 05:00

Eu ma bucur pentru ca fac parte dintre cei care au tocit tastele scriind ca GN e o jucarie a catorva tipi care sau ingrasat cu subventiile primite de la stat si si-au format o casta aroganta de asazisi moralisti.

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Day 1,987, 05:03

Degeaba musashi,orice nu sunt a pupatura nu baga la cap. App,cine mai e si Dumnezeu asta? Daca ti-l prinde asta micu ti-l baga la beci

Cronoss
Cronoss Day 1,987, 05:19

Eu cand am spus ca Cp-ul este o marioneta incompetenta ... unde esti Colonele? Ca faceai gargara ca nu am dreptate...

musashi_san
musashi_san Day 1,987, 05:22

@Jean Luk Picard1 - si eu ma bucur ca faci parte din categoria de care spui tu

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Day 1,987, 05:24

Cand am zis eu ca CP-ul nu e un incapabil? Sunt suporter adevarat,am sustinut ca e un incompetent inca dinainte sa ajunga CP:))

musashi_san
musashi_san Day 1,987, 05:20

Mugur, daca actiunile tale provoaca segregari in interiorul comunitatii asa se poate spune "indepartare". Sau nu mai suntem presedintele Romaniei ci a numai a partii care te-a votat?

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,987, 05:33

e presedintele tuturor si chiar a unit comunitatea pentru slvarea situatiei in care eram.

musashi_san
musashi_san Day 1,987, 05:37

nu numai ca faci parte din alt grup al comunitatii cum spui tu, dupa ultimul comentariul imi dau seama ca jucam si jocuri diferite

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,987, 05:51

eu fac parte din grupul majoritar democratic , corect si transparent

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Day 1,987, 05:56

Cu asta m-ai spart=)))))))))))))))))))))) uite unde ne-a adus majoritatea din care faci parte.

ionutzd
ionutzd Day 1,987, 06:54

Ce-a fumat Ion Luca ? vreau si eu !!! Auzi la el ... a unit comunitatea 😁)

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 1,987, 07:05

Atunci cand "o parte", cea pe care vad ca o sustii, nu e deschisa la dialog si solutii, doar la atacuri si jigniri atunci da, aleg sa fiu Presedintele "celeilalte parti". Este regratabil ca tu si inca 2-3 oameni pe care i-am admirat si stimat intotdeauna, va lasati prinsi in jocul unora mult inferiori voua, care numai un GN corect si eficient nu isi doresc, avand o agenda politica de gasca si atat.

musashi_san
musashi_san Day 1,987, 11:51

Nu reprezint un cerc anume, vad insa un atac disproportionat la o unitate de traditie cu un rol bine determinat in formarea soldatilor Armatei Romane.
Chestia cu acuzele de furt nu le pot crede, daca ryana, soaresol sau Invatatorul sunt hoti stunci ma declar si eu hot.
Din punctul meu de vedere oamenii astia sunt modele pentru noi toti in spiritul tuturor echipelor de comanda care de-alungul timpului s-au perindat la conducerea GN.

Eu stiu ca ai capacitatea sa te detasezi si sa analizezi problema constructiv.

Rozan Zibar
Rozan Zibar Day 1,987, 06:48

rusine pentru un CP sa faca ce faci tu Mugur Cosmin

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.