Ambient on/off

Join the new world

 

Pakleni Avgust na Tajlandu

Day 1,744, 20:12 Published in Serbia New Zealand by BeLpHeGoR-6-6-6
Situacija na TajlanduDragi citaoci zeleo bih u sledecem tekstu da vam podnesem izvestaj za mesec avgust koji je protekao prozet burnim desavanjima na Tajlandu.Mesec pocinje mirno sa uobicajenom starom ekipom,leskarenje u nasoj mirnoj i spokojnoj zemlji,pomazu se saveznici preko mpp-ova,resavaju se misije,novi Predsednik izabran.Sve tako uobicajeno i tipicno za Tajland i pocetak meseca.

Indija

Ubrzo stize iznenadjujuca vest... Indija dolazi i trazi juzni tajland kako bi mogla da napadne Indoneziju.Sa Indijom smo imali ranije trening ratove i znamo koliko su slabasni i nejaki jer ih odlicno poznajemo.Znamo takodje da su skloni krsenju dogovora.Takodje svesni cinjenice da je nemoguce da ni najmanje ostete indoneziju dovodimo u sumnju da zele pred kongresne izbore da ostete Tajland i obavestamo Indiju da je ustupanje regije indiji pred kongresne izbore neprihvatljivo po nas.Indija nije gubila vreme i objavila nam je pravi rat u kome je tajlad odneo epske pobede i u kontranapadu prosirio svoju teritoriju pocevsi da osvaja indiju i da je surovo kazni brisanjem.Malezija

Hrvatska takoreci pred apsolutnom krahom i vojnim porazom objavjuje svoj prvi airattack na Maleziju, napusta evropu i osvaja sve malezanske regije gde formira novu prestonicu.

Hrvatska

Tajland svestan cinjenice da dolazi u komsiluk jedna od jacih vojnih sila erepublika i da nisu dosli samo da bi se zadovoljili samo malezanskim regijama,brze bolje pokusava da uspostavi diplomatski kontakt.Uspostavlja ga i aludira na to da hrvati pre bilo kojeg akta a misli se na objavljivanje prirodnog neprijatelja,obrate se Tajlandu i da eventualno sklopimo neki dogovor koji bi bio u obostranom interesu,jer Tajlandu, meksicki scenario od pre nekoliko meseci koji je zadesio tu centralno americku zemlju, nije bio potreban.
Hrvatska se slozila da ce obavestiti Tajland pre no sto eventualno objavi takav akt.Hrvatska je objavila NE i onda dosla da se dogovorimoBanovanje

Oni koji su pratili bitke na indijskim frontovima celu noc i docekali jutarnje sate kako i ranoranioci mogli su biti svedoci jednog od najstrasnijeg dana za tajland u njegovoj istoriji.
3 Drzavna orga sa novcem i tenkovima i celokupnom imovinom tajlanda dobili su permanentni ban. salojkopancevo,cikavlada,sky... nosioci stubova Tajlanda odseceni su pod obelezjem multijasa.

Banovi,svi u soku,spekulisu se razne price medju kojima je i ona da je jedan srpski Moderator,blizak hrvatima i u dogovoru sa njima uradio ovo jer je hrvatska nekolicinu minuta posle toga proglasila predlog zakona, tajland za NE, bez ranije obecane najave.Tajland je takodje objavio predlog za izglasavanje NE hrvatske odmah nakon toga.
Hrvatska je objavila ne i onda dosla da se dogovorimo nakon objavjenog akta i prekrsivsi raniji dogovor.
Samim tim aktom hrvata tajland je izgubio poverenje i nadu da ce hrvati ispostovati buduce dogovore i nije mogao da se dogovori sa hrvatima o ikakvim buducim dogovorima i svima je bilo jasno da je pravi rat izmedju tajland i hrvatske bio neizbezan.Hrvati su pokusali da razgovaraju sa nama ali mi smo se opredelili za ratnu opciju koja je nama u tom trenutnku bila neizbezna.

Srbija i Saveznici

Posto je rat bio neizbezan tajland se obraca prvo Srbiji koja je upucena u sva desavanja jer je Tajland pre svega najjaca Srpska kolonija,obraca za pomoc i podrsku a nakon srbije obraca se svim saveznicima pokusavajuci da organizuje akciju koja bi izbrisala hrvate iz azije i time omogucila brisanje njihove drzave sa erepublik mape.
Formira se stab i sobi namenjenoj za tu akciju i dovode i obavestavaju svi predsednici i modovi saveznika.Ceo dan se vodila diskusija i pravile analize o kompletnim akcijama saveza da bi na kraju dana doveli do zakljucka da je
anormno veliki rizik i da je vrlo tesko ostvariv za ceo savez da akcija povodom hrvatske uspe u potpunosti i da trenutno su mnogo vazniji po savez frontovi po evropi i juznoj americi da bi odrzali dominaciju i inicijativu koju svi imaju.
Ishod neuspeha akcije bi bio fatalan po tajland i tajland bi doziveo mnogo goru sudbinu od meksika sobzirom da su mu sve finansije i tenkovi oduzeti zajedno sa nacionalnim orgovima i banovanim igracima.
Samim tim akciju savez nije mogao sprovesti i istrajati u njoj sledecih 7 dana koliko bi akcija traja.
Na preporuku srbije slozili smo se da bi renitranje hrvatima jedne regije bila najbolja opcija ne bi li tajland ostao na mapi i pokusao finansijski da se oporavi usled svih nedaca koje su ga zadesile.

Pregovori

Na opste iznenadjenje hrvati neposredno po zavrsetku analize sa saveznicima.. insisitraju da se odrze pregovori na kojima su bili.Svi najuticajni ljudi tajlanda, hrvatske i srbije, naravno pregovorima je prisustvovao i slavni Dezert Hamster koji nije zeleo da govori vec je samo u tisini analizirao i posmatrao sve aktere pregovora.
Pregovorima su bili prozeti emocijama, strascu, impulsivnoscu i jos po necim, dogovoren je sporazum izmedju Tajlanda i Hrvatske kao i rentiranje tajlandske regije Southern Thailand koju je Romper simbolicno rentirao za 2 golda. Plan je da se pusti hrvatska da uzme sve tajlandske originalne regije kako bi ubrzali ceo proces i da 4/5 regija vrati kroz RW tajlanda a petu regiju Southern Thailand zadrzava mesecnom Romperovom rentom.

Zakljucak:

Tajland je uspeo mudrom politikom da izbori opstanak na mapi usled svih zlih nedaca koje su mu banovima drzavnih organizacija prouzrokovane i usled hrvatske invazije na aziju da uspe da sacuva svoj mali raj!
Taljandjani nisu zlopamtila a glavni osumljiceni egzekutor tajlanda, poznatiji kao Bandigraf...na koga se najvise sumnja da je imao udela u banovanju svih tajlandskih organizacija i igraca,ipak ce dobiti posteno zaradjenih 2 golda od rentiranja jer smatramo da je takav njegov akt bio presudan u celokupnoj situaciji koja nas je zadesila.Sve u svemu pakleni Avgust se blizi kraju a kakav nas Septembar ocekuje pokazace vreme koje nam predstoji,ali nas moto ostace nepromenjen za vijek vijekova i on glasi: Ziveo Tajland, Zivela Srbija!!

 

Comments

DonPipo
DonPipo Day 1,744, 20:28

v s

zojosi
zojosi Day 1,744, 20:41

Ziveo Tajland, Zivela Srbija!!

BeLpHeGoR-6-6-6
BeLpHeGoR-6-6-6 Day 1,744, 20:42

Ziveo Tajland, Zivela Srbija!!

Hristodoulos
Hristodoulos Day 1,744, 20:45

Hail Thailand! Hail Serbia!

Don Ori
Don Ori Day 1,744, 21:15

Podrska za borbu, bice pomoci : ) o7
Sto se tice osumnjicenog, mislim da gresite sa optuzbama. Jednostavno, admin ne dozvoljava da ga neko obilazi i sa ili bez dokaza banovace istog momentalno..nepravda, ali tako je..

TemujinBC
TemujinBC Day 1,744, 21:27

Zadnjica ~_^

ipipro
ipipro Day 1,744, 21:47

O7

H U L K . C L
H U L K . C L Day 1,744, 22:34

o7

bozimano dorks
bozimano dorks Day 1,744, 22:43

o7

xam xam
xam xam Day 1,744, 22:43

Ziveo Tajland, Zivela Srbija!!

MissModesty
MissModesty Day 1,744, 22:49

Thai ♥

The Other One
The Other One Day 1,744, 23:04

Hail THAI! o7

bg-pobednik
bg-pobednik Day 1,744, 23:13

samo mi reci ovo, jel fale i ove zastavice u tvom clanku?
http://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Thailand/Flag-Pins-Thailand-Croatia.jpg

bg-pobednik
bg-pobednik Day 1,744, 23:14

da ne kazem Hvale : ))

Iron Soldier 1912
Iron Soldier 1912 Day 1,744, 23:17

Ovde vidim jednu moju sliku

vote!

Vlada99
Vlada99 Day 1,744, 23:20

Pretpostavljam da insinuiraš da su svi ti igrači i orgovi banovani bez razloga i dokaza, a da li ti (vi) imate dokaz da je bandigarf namestio te banove?

Vladan87
Vladan87 Day 1,744, 23:22

bg-pobednik x2

sasapg
sasapg Day 1,744, 23:27

Sta je Bandi, neki blagajnik na Tajlandu,

Nasmiajste me na zoru dobro : )
Sumnjam da je bandi rijesio da pobije bandu
Tu smo da pomognemo.kad zaskripi!!!

Hail Thai 07

kowalski_afc
kowalski_afc Day 1,745, 00:03

Licno sa Bandijem imam veoma korektan odnos, kad god sam ga pitao da mi pomogne, covek je u najkracem mogucem roku odgovorio.
Nekako mi "namerno banovanje bez razloga" ne ide zajedno sa Bandijem.

PutinPOWER
PutinPOWER Day 1,745, 00:10

Realno, koliko se Bandi iscimao zaradio je mnogo vise ali nece Rompi da mu da vec kaze da mu je dovoljno 2 golda xD

Ko god sumnja da je decko iz mesovitoh braka posten lik onda se zestoko zaebo.
Pre ili kasnije ce to videti na svojoj kozi. Osim ali niste u fazonu uvlacenja u dupe!!

Dragan711
Dragan711 Day 1,745, 00:11

o7

bg-pobednik
bg-pobednik Day 1,745, 00:28

Jel moze neko od Thai ekipe da mi odgovori?

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Day 1,745, 00:28

Ziveo Tajland, Zivela Srbija!!

ZgemboAdislic
ZgemboAdislic Day 1,745, 00:29

Teške optužbe su pale.

bg-pobednik
bg-pobednik Day 1,745, 00:30

Ziveo Tajland, Zivela Srbija, Ziveo Hrvatska!! ????

Mislim... da znamo, bilo bi fer. Ako je tako ja vojsku necu slati da vam pomaze. Iskerno vam kazem.

bg-pobednik
bg-pobednik Day 1,745, 00:30

Ajde ogradite se od Hrvata ... ili recite, DA radimo sa njima.

bg-pobednik
bg-pobednik Day 1,745, 00:35

Sta je bilo? Pojela maca jezik ?

Tanatis
Tanatis Day 1,745, 00:37

bg-pobednik Дан 1,744, 23:14 da ne kazem Hvale : ))

Хахахах пишај по младенцима : Д

Mucuchies
Mucuchies Day 1,745, 00:48

Hrvati prijavljuju nase na Tajlandu,to je istina........
a vjerujem da je ovoga puta i isti Romper imao tu prste umjesane.....
a vi sklpajte sporazume sa njima !!!

Ludooki
Ludooki Day 1,745, 00:54

Uuu opet teorije zavere. :😁 Baš slavna strategija, pustićemo ih da nas obrišu pa ćemo da im "iznajmimo" regiju za cela 2 golda.

IMP IOVANVS SERBICVS PIVS
IMP IOVANVS SERBICVS PIVS Day 1,745, 00:54

На каналу смо се договорили да је рат са Турцима важнији због нашег плана за који знају и савезници( за план је још рано да се избацује у јавност али су представници Тајланда упућени у детаље плана). Такође смо се сагласили да ћемо тешко одбранити Тајланд.
За потписивање нап-а ја а ни моја влада нисмо знали а камоли да смо предложили исти. Ово што сам навео не значи да се не слажема са напом, напротив он нам је добро дошао али ред је био да се то мени објасни пошто сам цео дан мозгао како

Triserka
Triserka Day 1,745, 00:56

Još jedna kosovska bitka?

IMP IOVANVS SERBICVS PIVS
IMP IOVANVS SERBICVS PIVS Day 1,745, 00:57

да одбранимо Тајланд и у исто време успешно ратујемо са Турцима.
Ограђујем се од преговара и желим Тајланду све најбоље.

Јован Станојевић, председник Србије

StrideR 83
StrideR 83 Day 1,745, 00:59

Zvanican stav MOFE Srbije!

1. NIKO iz vlade nije rekao da je bolje da Tajland rentira teritoriju Hrvatima
2. NIKO iz vlade nije bio prisutan na pregovorima izmedju CRO i Tajlanda
3. Mi jesmo ucestvovali u prvim razgovorima gde smo izrazili zelju da pomognemo Tajlandu ali isto tako smo znali da postoji ozbiljan problem zato sto smo vec pokrenuli rat sa Turskom i takodje se otvaraju i neka druga pitanja na ratnom planu i u tojsituaciji nismo mogli da obezbedimo bezrezervnu podrsku!

StrideR 83
StrideR 83 Day 1,745, 01:01

razjasnjenje: Ucestvovali smo u razgovorima sa saveznicima, a ne sa Hrvatskom....

bg-pobednik
bg-pobednik Day 1,745, 01:05

Pa onda stavite u novine MOD-a da Srpska vojska ne treba da pomaze Thai zbog saradnje sa neprijateljima... I gotova prica.

Salahudin el Ajub
Salahudin el Ajub Day 1,745, 01:52

bg-pobednik x 1

BeDva
BeDva Day 1,745, 01:53

sve 5, ali ove teorije zavjere su vam prelose.. mislim, ko je jos cuo da PTO ekipa ima multije i pere lovu preko drzavne banke, bas ono necuveno lol i ako je urota, zasto recimo mrle nikako da popije ban (mozda jer igra posteno za razliku od nekih)... jadni ste stvarno s tim pacenickim bajkama..
a mi smo stavili NE cim su mehanizmi to dopustili, a isao bi i par dana ranije da neki nasi konjgresnici nisu imali napad ludila u prethodnim danima..

bg-pobednik
bg-pobednik Day 1,745, 01:57

BeDva na koju PTO mislis? Na vasu ili nasu?

BeDva
BeDva Day 1,745, 02:09

pobednik
na svaku u nacelu.. ima svakavih slucajeva, ali nacelno uvijek mora biti barem par botera u ekipi..
a tim ocajnim pitanjem samo priznajes da sam u pravu, ali kao nema veze jer ima i hrvata takvih... svaka cast bre...

iKoren
iKoren Day 1,745, 02:11

"pregovorima je prisustvovao i slavni Dezert Hamster koji nije zeleo da govori vec je samo u tisini analizirao i posmatrao sve aktere pregovora."

hahahahahaha jadno... Na pregovorima nije predsednik ni MoFA al je vazno da je hrcak tu...

Dzabe se tripujete oko zavere i slicno, pogotovo sto cimate bandija za nesto. Ekipa je muljala i popasla ban. Pomirite se sa tim.

Mister Terminator
Mister Terminator Day 1,745, 02:15

MSP eSrbije:
mogu da potrvrdim reci Gospodara22 da NIKO iz MSP-a eSrbije nije prisustvovao takvim sastancima, naravno sastanci sa saveznicima su na redovnom nivou i to nije nista sporno. Ali MSP nije pregovarao sa eHrvatskom o nikakvom rentu niti slicno. To sto je bio Desert prisutan, nema veze sa zvanicnim stavom eSrbije o rent-u regija tajlanda hrvatskoj.
Mr.T.:
Mislim da bandigarf nije takav covek da banuje bez razloga, ili da pravi spletke, za tako ozbiljne banove mora admin biti ukljucen

sisic01
sisic01 Day 1,745, 02:53

O cemu vi trabunjate recite mi? Sta pricate? Gde ste bili kada su eHrvati uzeli eMaleziju? Zasto nije dignut RW da se oteraju iz Azije? Da li je nesto bitnije od toga da se spreci sirenje Hrvata po Aziji? I kako vam nije jasno da eSrbija ne moze 2 rata da dobije... Turska ili Thailand?

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Day 1,745, 03:26

ikorene, hrcak je tu kao garant. znaci da se zna da se sve dogovoreno mora postovati. ljudi znaju da cene autoritet : )

licno nisam ucestvovao u pregovorima, nikad to ne radim ; )

Dio Ville
Dio Ville Day 1,745, 03:30

Dabogda vas drzali pod okupacijom sve dok traje igra. Duse prodane! Mrs!

StrideR 83
StrideR 83 Day 1,745, 03:50

http://www.erepublik.com/en/article/-1-2111770/1/20

Zvanicno saopstenje MSPa povodom Tajlanda

Dooomed
Dooomed Day 1,745, 04:07

dragi etajlandjani, da li cete reci ko je predstavljao esrbiju na tom sastanku?

Dio Hostilian
Dio Hostilian Day 1,745, 04:12

Bolje grob nego rob! Ovaj sporazum je sraman, ko god da ga je potpisao lici mi na eCvetkovica i eMaceka.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.