Ambient on/off

Join the new world

 

Pacatul strigator la cer

Day 2,033, 08:18 Published in Romania Romania by Vladica Andrei
Hristos S-a inaltat!!!

Cate pacate sunt strigatoare la cer si sunt normale? De data aceasta pacatul este si incurajat, legal prea putin spus.

Pacatul strigator la cer.

Auzisem nu demult un caz real care s-a petrecut in Grecia. intr-o conferinta in care se discuta depre problema avortului s-a pus la un moment dat intrebarea: daca ar fi o nastere grea in care mama este in pericol de moarte, atunci cine este mai important, mama care mai are si alti copii sau copilul? Daca se renunta la mama cine va mai avea grija de noul nascut si de ceilalti copii? Toti au fost deacord cu exceptia unui Mitropolit care aflanduse acolo, le-a povestit un alt caz: o mama avea paisprezece copii si a ramas insarcinata cu al cinsprezecelea, s-a imbolnavit si pare ca singura scapare era sa avorteze, asa cum ii spuneau si medicii, insa a decis sa pastreze cu orice pret copilul. Pana la urma a murit mama in timpul nasterii, asa cum si era de asteptat, insa cei din sala inca nu intelesera nimic, ramanand dezamagiti de alegerea gresita a familiei, la care Mitropolitul le zice: nu eram eu cel de-al cinsprezecelea astazi in fata voastra ?
***
Si pana la urma nu a fost mama, mama a paisprezece copii si a fost cel de-al cinsprezecelea parinte a mii de oameni. Fara sa vrem parca, omoram chiar pe acela mai cuminte, ce are sa ne stea pana la sfarsitul vietii noastre langa noi, mangaindu-ne si alinandu-ne suferintele. Unii au inteles, insa multi nu au inteles nici dupa avort ca au savarsit un pacat mare si nu au cautat iertarea si indreprarea lor, ba chiar au continuat sa-l savarseasca nevrand a intelege aceasta crima care pana la urma e normala in zilele noastre. Ma intreb care este diferenta pana la urma intre un copil nascut care dupa legea statului are drept de cetatenie si unul nenascut? Amandoi fiind o binecuvantare a lui Demnezeu si avand un suflet.

Am vazut din nimereala acest filmulet, chiar daca nu este un documentar impresionant asa cum poate va asteptati, sper totusi sa va intrebati de ce si-a dat seama.

Alergati toti intr-un suflet si dati vot pentru vizibilitate I II

Dreptatea lui Dumnezeu [ I , II ]

Vlădîca Andrei
Doamne ajuta
 

Comments

giap
giap Day 2,033, 09:43

Amice/parinte, si eu sunt contra avortului. Pentru ca este demonstrat stiintific: fetusul este o entitate distincta inca din momentul conceptiei. Daca femeia care l-a conceput nu il doreste, de ce se reguleaza ca vaca fara "basica"? Pardons... si "basica" este interzisa de regulile BOR, pentru ca am ramas ca acum 3000 de ani: femeia = fabrica de copii, bucatareasa cu norma tripla, menajera si spalatorie manuala cu program 24/7.

Dar ce faci cand la amniocenteza rezulta ca fatul va deveni un mostrulet, datorita expunerii profesionale a mamei la factori de risc teratogeni, chimici sau radiologici? Sa tina sarcina si sa isi chinuie intreaga familie (inclusiv ceilalti copii) cu tratamente costisitoare, sau sa faca un avort? Par cinic, dar nu sunt. Pentru ca ati ramas acolo, in palatele vostre reci si pline de igrasie, numite pompos biserici, desprinsi complet de aceasta lume si propagand niste dogme de care ar rade si un copil de 5 ani.

Prietene, Parinte, mai actualizati-va discursul. Faptul ca parintii (cca. 45 de ani) sunt credinciosi si copilul lor (cca. 18 ani) este ateu se datoreaza voua, pentru ca nu aveti inteligenta de a contracara discursul logic, argumentat, al unei societati invadate de informatii, cu un discurs la fel de argumentat.

Vladica Andrei
Vladica Andrei Day 2,033, 10:09

Cine a spus ca mama trebuie sa-si doreasca copilul? Daca asa a fost sa fie sa-si duca crucea pana la capat, dar nu sa interzica viata la copilul ei care are dreptul. Dumnezeu le-a randuit pe toate, nu trebuie cu nimic sa modificam ceea ce Dumnezeu voieste, caci vom suferi si mai mult. Suferinta este peste tot, daca incercam sa fugim de ea...crezi oare ca reusim?

Nu cred ca biserica ar fi vinovata pentru necredinta copiilor, ci chiar parintii care nu le ofera o educatie crestina. Cum se face ca parintii merg la biserica si copii raman acasa 🙂 ?

Alina V
Alina V Day 2,033, 10:13

O sa cresti si o sa intelegi. Sau nu. Cum o da Bunutu'.

Vladica Andrei
Vladica Andrei Day 2,033, 10:26

Cine avorteaza undeva in constiinta sa stie ca greseste si ca nu este "chiar" corect ...... nu ai sa faci bine daca ai sa modifici ceea ce ti-a randuit Dumnezeu, nu ai sa scapi de necaz facand un alt pacat. NU TOT TIMPUL ESTE ASA CUM VREM NOI.

giap
giap Day 2,033, 10:33

O sa intelegi, Parinte, cand mergi cu copilul de 5 ani la biserica si acesta iti spune ca o recenzie la predica ceva de genul "unchiule, ce discurs plictisitor!". Si pe bune ca are dreptate.

Revenind la subiect. De ce o femeie nu are dreptul de a refuza o sarcina? De ce nu acceptati faptul ca lichidul seminal poate sa nu intre acolo unde ii este locul?

De ce refuzati faptul ca o femeie poate lucra intr-o zona in care sanatatea fatului poate fi pusa in pericol? De ce trebuie ca o femeie aflata in aceasta situatie sa dea nastere unei legume umane, atunci cand acest lucru se intampla? Nu cumva aceasta atitudine este o forma de sadism gratuit, fundamentat pe principii teologice expirate?

Ca om de stiinta si lector universitar, atunci cand concep un proiect de cercetare sunt obligat sa ma documentez din publicatii aparute in ultimii 10 ani. In mod exceptional pot face apel la cateva publicatii de referinta mai vechi. Dv. aveti o singura sursa bibliografica, veche de 2000 de ani, si bateti campii cu nerusinare (era sa spun "cu gratie", dar nu este cazul) pe aceeasi tema obosita

Vladica Andrei
Vladica Andrei Day 2,033, 10:38

Eu ti-am spus de ce, dar daca tu crezi ca poti face ce vrea pe lumea asta incalcand poruncile lui Dumnezeu si inca sa-ti fie bine, sa te ajute Dumnezeu.

Vladica Andrei
Vladica Andrei Day 2,033, 10:39

Sper sa ajungi sa-ti faci si alte intrebari, nu numai "DE CE" .

ghishae
ghishae Day 2,033, 10:41

biserica nu e niciodata vinovata : )

giap
giap Day 2,033, 10:45

Parinte, dar de unde stii ca acelea sunt poruncile Lui? Ai vorbit cu El la telefon? Culegerea aia de texte antice a fost scrisa de niste oameni care credeau ca ploaia este o binecuvantare si grindina - o pedeapsa (nicidecum niste fenomene naturale); nu poate demonstra nimeni ca legile lui Moise au fost scrise de Dumnezeu, decat doar din relatarile aceluiasi Moise. Adica autocitare, egal cu zero. Pentru ca "interesul poarta fesul"

pista2
pista2 Day 2,034, 10:46

dar daca mama aceea a ramas gravida in urma unui viol, a fost si mutilata, iar copilul o sa ii aminteasca mereu de clipele acelea. Daca are mama sida? sa il nasca? copilul acela sa fie parinte la alti 14 copii? ce ai sfatui-o pe saraca fata?

oxygene
oxygene Day 2,035, 03:46

"Cine a spus ca mama trebuie sa-si doreasca copilul?" Ce inseamna asta? Cred ca stiu ce inseamna, dar nu vreau sa spun aici pentru ca nu face onoare nimanui

oxygene
oxygene Day 2,035, 03:48

BOR are numai pretentii si nu educa niciun credincios. Lasa educatia religioasa pe seama familiei si-si ia sarcina de a lua banii de la oameni. La alte biserici este altfel.

Iulian.xxl
Iulian.xxl Day 2,034, 04:45

biserica ar trebuii sa fie o calauza, un umar de sprijin si nu o sperietoare...
fiecvare femeie ar trebui sa aiba dreptul de a duce sau nu , o sarcina pana la capat . Inca din momentul procreerii noi ne adresam catre fat , l ao alta persoana fapt ceea ce dovedeste ca in constiinta noastra il consideram o fiinta. Nu avem dreptul; de a ucide alta fiinta numai pentru faptul ca putem!
daca fatul prezinta malfosrmatii, risc de bolli care duc la o dezvoltare anormala sau incompleta atunci mama are dreptul de a face avort

aspectul de toleranta si intelegere lipseste din invatatura bisericii - din pacate - in 10 ani veti avea mai multi atei decat credinciosi iar acesti atei va vor cere socotealal cu privire la banii cheltuiti, de unde provin etc - lucru care din pacate nu se intampla acum.

giap
giap Day 2,034, 11:04

Biserica poate fi si calauza, atunci cand preotul este mai dedicat comunitatii PE CARE o slujeste (ex. protoereul de Barlad, pr. Vasile Laiu, care a devenit portavocea ingrijorarii credinciosilor sai fata de exploatarile de "resurse energetice neconventionale" din zona)

WayMilky
WayMilky Day 2,034, 12:57

"Dumnezeu le-a randuit pe toate, nu trebuie cu nimic sa modificam ceea ce Dumnezeu voieste, caci vom suferi si mai mult."

Eu zic asa. Daca ne imbolnavim, sa nu cumva sa luam vreun medicament, sa mergem la vreun doctor, pentru ca asa a randuit Dumnezeu. Haideti sa murim de hepatita, de pneumonie, etc. Nu de alta, dar sa nu modificam cu nimic ceea ce Dumnezeu voieste 😉

razvyman
razvyman Day 2,035, 07:27

Nu spune nicaieri lucrul asta. Mentalitatea adoptata de tine si de multi altii este gresita si inteleasa gresit; de cele mai multe ori precum basmele - transmise prin viu grai. De ce ar mai ajuta Biserica la strangerea de fonduri pentru diverse interventii medicale daca nu ar fi de acord cu ele?!

googoodoll
googoodoll Day 2,033, 10:01

Mai eadrik, asta chiar e o tampenie. Ce naiba cauta articole pe teme bisericesti in erep,ca sa te amuzi tu pe seama altora?
Iar alora care sunt contra avortului, le urez ca in viata urmatoare sa se nasca femei pocaite, cu nspe copii.

Vladica Andrei Day 2,033, 10:14

Comment deleted

Vladica Andrei
Vladica Andrei Day 2,033, 10:15

Eu tot continui sa ma intreb: cum se face ca homosexualii au dreptul sa faca parade in centrul Bucurestiului cu vuvuzele si alte minunatii, iar articolele mele nu au dreptul sa fie publicate in erepublik. Fiti corecti fratilor, doar traim in UE.

ghishae
ghishae Day 2,033, 10:29

exista legi si legi. poti sa incepi cu cele ale erep, ca sunt mai simple si dupaia treci si la cele ale EU 🙂

protone Day 2,033, 10:44

Comment deleted

giap
giap Day 2,033, 10:48

Ma rog, nu refuz nimanui dreptul de a fi penibil. Nici homosexualilor imbracati in culori stridente, care locuiesc in apartamente de bloc, si nici homosexualilor imbracati in negru, care locuiesc in chilii

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 2,034, 09:14

Nimeni nu ti-a ingradit dreptul sa mergi la parada gay, mai vladica. Si nimeni nu-ti ia dreptul sa te faci de ras in erep cu articole de doi lei. What's the problem, "fiule"?😁

Vladica Andrei
Vladica Andrei Day 2,034, 09:16

Mai citeste odata ce am scris si dupa sa ma intrebi "nepoate"

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 2,035, 00:44

Daca vreau sa citesc ceva asemamantor ma duc la elevii de clasa a doua. Asa ca--- multam fain Lungimea Ta. Nu-i nevoie:)) Te-am ginit ca esti buzzy:)))

oxygene
oxygene Day 2,035, 03:51

"cum se face ca homosexualii au dreptul sa faca parade in centrul Bucurestiului cu vuvuzele si alte minunatii, iar articolele mele nu au dreptul sa fie publicate in erepublik" - esti un e-,martir. 😁))

giap
giap Day 2,033, 10:53

Lady, sunt totusi cam contra avortului, pentru ca presupune o procedura invaziva, chirurgicala, care dauneaza un pic (mai mult) si sanatatii femeii. Sunt in schimb pentu o educare a fetelor pentru a aplica contraceptia, pe cat posibil fara pastile.

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 2,033, 13:59

eu sunt un exemplu negativ al permiterii avortului. daca nu se permitea avortul acum , cum necum as fi avut vreun copil de 23 de ani, nu unu de 8 luni la 45 de ani cand abia mai urc scarile blocului singur dar-mi-te cu 10 kile in brate!...Dar... incurcate sunt caile Domnului si nebanuite de nimeni!

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 2,033, 14:02

am uitat sa zic ca sunt pentru permiterea publicarii oricarui articol de catre oricine, mai ales de catre prietenul meu Eadrik care cel putin mie mi-a dovedit ca e om la locul lui chiar daca sunt invidios pe el ca are prea mult timp sa bantuie pe erep si pe te miri unde!

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 2,035, 00:40

daca ai ajuns sa-l invidiezi si pe eadrik atunci mare piele mai esti si tu:))) ... dar stiam dehhh:)))... dar imi place cum guiti:)))

WayMilky
WayMilky Day 2,034, 13:01

googoodoll, stai linistita ca nu mai e eadrik titularul contului. Parintele aici de fata a cheltuit banii enoriasilor lui cumparand un cont eRepublik, probabil inca ii mai cheltuie cumparand voturi poloneze acum pentru a ajunge in top, sa fie citit! Ca doar asa a vrut bunul Dumnezeu! 😁

googoodoll
googoodoll Day 2,034, 13:19

WayMilky, e aceeasi eadrikarie, cu alta palarie.

WayMilky
WayMilky Day 2,034, 13:43

Atunci a invatat "nitel" sa scrie. Vechiul e-ad-rik scria de te-mprastiai de ras...

Rozan Zibar
Rozan Zibar Day 2,033, 10:22

Articolele tale au tot dreptul sa fie aici.
Eu sunt contra avortului...dar sunt pro folosire de metode anticonceptionale .... ( cum zicea Giap ...basica 😃 😃 😃 ), mai putin impotriva anticonceptionalelor care incearca sa omoare "acel ceva" ce s-a facut /depus ...prima zi..
De asemenea , pentru conditii STRICT medicale...trebuie sa acceptam avortul ca....suntem sec XXI.

ghishae
ghishae Day 2,033, 10:35

dar cu privire la onan cum te pozitionezi ? : )

giap
giap Day 2,033, 10:39

Multam pentru sustinere. Sunt pentru "basica", nu pentru pastile, pentru ca acestea din urma modifica structura hormonala a femeii (sunt pe baza de testosteron; o femeie care ia anticonceptionale in mod regulat risca sa devina un androgin). Cu toate ca urasc "basica", nu simt nimic cand o port.

Si ar trebui limitat dreptul la avort pentru situatii extreme, cum ar fi aceea ca se va naste un mutant (sau "monstrulet") datorita expunerii profesionale a mamei la factori de risc.

giap
giap Day 2,033, 10:57

Completare. Avortul trebuie sa fie admis si la cazurile de viol. Nu este normal ca un nemernic sa abuzeze de forta fizica ca sa isi satisfaca poftele, si victima sa traga o viata cu un copil nedorit, eventual purtator a unor gene degenerate din partea tatalui abuziv. Mai mult, pentru violatori as propune ca pedeapsa nu privarea de libertate, ci castrarea chirurgicala

ghishae
ghishae Day 2,033, 10:31

Fabulos cum o gasca de barbati impun conditii non negociabile femeilor.

Astept femei pro castrare. Se rezolva si problema avortului si canta si corul din biserica mai frumos : )

Alina V
Alina V Day 2,033, 10:48

Si nu ne duce pre noi in ispita...

Vladica Andrei
Vladica Andrei Day 2,033, 10:52

Cum zicea si rozan ...in mintea stramba si adevarul e stramb 🙂

googoodoll
googoodoll Day 2,033, 10:52

))))))))))))))))))))))))))))))

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Day 2,033, 15:37

Sunt si femei pro-castrare. Cum altfel ar putea sa si-o traga in dragi fara nici o grija? Dar fiecare are dreptul sa ALEAGA,ca de asta ne-a lasat Dumnezeu pe toti,sa fim liberi,nu slugile unor nazisti religiosi

Valahian
Valahian Day 2,034, 02:41

pai este de ani de zile folosita o metoda chirurgicala la barbati.
nu e castrare, se obtureaza doar canalele

SantaAndrei
SantaAndrei Day 2,034, 03:21

Si aia nu inseamna tot o incalcare a "regulilor" Bisericii? Pentru ca Biserica spune ca orice act s**(sa nu iau FP) trebuie sa duca la conceptie....

WayMilky
WayMilky Day 2,034, 13:04

Exact...pana si metodele contraceptive sunt interzise de Biserica, ca deh, trebuie sa le lasi pe mana Domnului. Eu zic cel mai bine sa ne intoarcem in pestera, ca doar Domnul ne-a dat doar ce e in natura...nu foc, nu gaz, nu lumina electrica, nu anticoneptionale... 🙂

Roman Daco
Roman Daco Day 2,033, 11:04

hai bre că ne-ai omorât cu tristețile tale de articole.
până și Satana e mai vesel când se apucă de jocuri pe calculator

giap
giap Day 2,033, 11:05

Stiti ce ma amuza cel mai mult? Cand te duci la liturghie, la o biserica ortodoxa ROMANA, textul suna cam asa "Slava poporului Tau, Israel". WHAT?????? De ce sa ma rog EU pentru evrei? Ce, ei se roaga pentru Romania? De ce sa ma rog pentru o natie pe care nu o cunosc, care nu isi poate rezolva propriile probleme, care detine fraiele finantei mondiale in timp ce taranii nostri mor de foame cand nu mai pot munci? Ce legatura am eu cu acest stat artificial, ca sa ma rog pentru el si ca sa il slavesc? Eu ma rog pentru Romania si pentru Romani, nu pentru straini. Eu vreau sa slavesc Romania, mai corect Dacia (nu marca auto, ci tara stramosilor nostri), nu un stat artificial

Vladica Andrei Day 2,033, 11:21

Comment deleted

Vladica Andrei
Vladica Andrei Day 2,033, 11:22

Poporul lui Israel este poporul lui Dumnezeu 🙂 ...cel vechi din vechiul testament s-a inoit ....astazi ne numim si poporul crestin , poporul lui Dumnezeu.

giap
giap Day 2,033, 11:36

Prietene, aia pentru care te rogi nici macar nu sunt evrei, ci khazari. Poporul crestin este si cel romano-catolic, si cel greco-catolic, si cel lutheran, si cel unitarian, si cel reformat, si cel calvin

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.