Ambient on/off

Join the new world

 

Orkar inte längre!

Day 1,835, 08:41 Published in Sweden Sweden by iX3M

Hej allihopa!

För er som inte känner till det så har det de senaste dagarna pågått diskussioner om riksfonden och stark kritik har riktats mot dess "ledare" Dalze. Det enda jag inte förstår riktigt är varför upphovsmannen Neppons (Wolf Heinrich von Helldorf) reagerar som han gör. Jag har spelat eRepublik i lite mer än ett år nu, och under denna tid verkar Dalze hela tiden ha varit en riktig "bad guy" sett från NGs håll (Notera att det handlar först och främst om en liten klick ledande personer inom partiet).

Men om vi ska börja från början så gäller det då riksfonden (diskussion hittas här). För att fatta det hela kort så klagar Neppons på att NGs representant inte har blivit insläppt på riksfondens forum och han passar då på att anklaga Dalze för att vara inkompetent och att FBS borde överväga en annan representant. Att Dalze skulle vara inkompetent ser jag som absurt. Under mitt år som spelare så har jag varit aktiv inom Utrikesdepartementet, Utbildningsverket och Inrikesdepartementet. Jag har även varit Commander i NGs f.d officiella MU och har representerar NG i riksdagen vid 5 tillfällen. Jag har jobbat med mängder med olika personer och jag kan säga att jag aldrig har jobbat med en mera aktiv och engagerad person än Dalze. Jag kan erkänna att jag faktiskt var på väg att bli en riktig två-klickare och strunta i allt annat, men sen kom Dalze till ID och styrde upp, uppmuntra och manade på oss att jobba. Jag tror aldrig att ID har varit lika aktivt som det har varit den sista tiden (iaf inte under min speltid). Dalze sliter stundtals som ett djur och borde vara en inspirationskälla för alla när det kommer till engagemang och villighet. Tyvärr så är det slut nu och Dalze har valt att inte jobba kvar inom varken fonden eller ID tack vare Neppons påhopp.

Att roten till problemet ska vara att inte ha släppt in någon i ett forum måste väll ändå ses som otroligt. Det hela var ju faktiskt ett enkelt misstag där någon troligtvis har glömt bort det hela och att det har fallit i glömska. Istället för att ragea så som Neppons gjorde så borde det ha räckt med ett enkelt PM med en uppmaning där man ber om att rätta till misstaget. Jag skulle ha större förståelse ifall det hade varit någon ny och oerfaren, men nu snackar vi om en kille som man nästa kan tro är äldre än spelet själv och han borde veta bättre. Det kan mycket väl vara så att bakgrunden till denna förakt för Dalze sträcker sig längre än vad jag kan minnas, men jag kan faktiskt inte se vart man får dessa påståenden om inkompetens.

Jag tänkte härmed meddela att jag som rubriken uttrycker inte orkar längre. Jag ser ingen som helst anledning att engagera mig i den eSvenska communityn där förtal och gamla dispyter hindrar kompetens och utveckling. Det är en sak att ha personliga åsikter om en viss person, men man borde aldrig låta det gå ut över eSveriges bästa. Jag har svårt att tänka mig någon annan bättre och mer engagerad ledare för ID än Dalze och finner ingen motivation till att fortsätta bry mig. Härmed säger jag upp mitt medlemsskap hos NG i protest mot behandlingen av Dalze och kommer två-klicka ett tag och se vad som händer i framtiden. Jag kommer nog fortfarande att kriga för eSverige och slåss för min MU, men politiken tar jag avstånd mot ett tag.

Jättetråkigt att det måste sluta så här och nu får vi väll se hur lång tid det tar innan min "bröder" från NG börjar snacka skit om mig också. Kör på bara! Kanske kan jag bli mer hatad än dalze 😉


Regards, iX3M

 

Comments

Ormen
Ormen Day 1,835, 11:19

http://www.youtube.com/watch?v=r2-PJRYHx60

Amen, brother.

C.Nilsson
C.Nilsson Day 1,835, 12:34

Det var väldigt tråkigt att höra! Vi har varit partikamrater så länge jag kan minnas och det är väldigt tråkigt att se dig försvinna. Jag hoppas iaf att våra vägar möts igen på ett eller annat sätt, lycka till! I glömskan faller du iaf aldrig.

JeguljaM
JeguljaM Day 1,835, 13:07

Bra jobbat att du tar avstånd.

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,835, 13:25

Ärlighet varar längst förutom i Poker. Politiken kan man klara sig utan lycka till med vad du än väljer att göra.

iX3M
iX3M Day 1,835, 13:31

Även om det inte framgår i artikeln kan jag tillägga att jag naturligtvis även har trivts bra i NG under den tid jag har varit där. Jag har ju varit med från starten och fått mycket vägledning av många duktiga spelare. Jag hade nog börjat två-klicka någon gång ändå då det här spelet knappast har blivit bättre sen jag börja, så det här blev så att säga bägaren som rann över.

Jag vill tacka alla i NG för den tid jag var med er. Ni har lärt mig otroligt mycket och vi har haft några härliga...

iX3M
iX3M Day 1,835, 13:32

...stunder ihop.

Tack allihopa från NG och lycka till i framtiden.

Wolf Henrich von Helldorf
Wolf Henrich von Helldorf Day 1,836, 02:21

Jag respekterar din åsikt om mig, men om jag för försvara mig. Det var jag som valde att ha Dalze som min inrikesminister och jag gav Dalze stort förtroenden. Jag har spelat det här spelet med Dalze under ett antal år och vi har varit med i samma parti och vi har kunnat tala med varandra om mycket. Om jag ska vara helt ärlig förstår jag inte varför Dalze överreagerade den här gången men jag förstår att han har blivit pressad från flera håll.

Att jag framförde kritik mot hur fondgruppen....

Wolf Henrich von Helldorf
Wolf Henrich von Helldorf Day 1,836, 02:23

... skötts och till viss del mot Dalze eftersom det ändå är han som drivit hela projektet betyder inte att jag ville se honom försvinna eller att jag ville såra Dalze som person. Min mening var att kritisera fondgruppen i stort eftersom jag anser att den inte fungerar trotts ett antal försök och diskussioner om dess framtid. Jag står fortfarande för att den borde läggas ned.

Wolf Henrich von Helldorf
Wolf Henrich von Helldorf Day 1,836, 02:26

Dalze som person har jag absolut inget emot och jag ser också upp till hans arbete han har gjort för det eSvenska communityt. Jag ser ärligt talat inte vart jag har "nätmobbat" ut någon i det här. Jag framförde kritik, och som politiker får man vara beredd på kritik.

Så jag tycker det är extremt tråkigt att jag pekas ut som något monster i den här härvan, men jag tycker ändå det är en skitsak i jämfört med att Dalze kände sig tvingad att sluta. Jag ser gärna att han återvänder.

Kain Propan
Kain Propan Day 1,836, 02:36

@iX3M Det är en jäkla skillnad på kritik av hur någon/något sköts och "påhopp" som du kallar det. Kom gärna ihåg det nästa gång du funderar på att dra en annan medspelares namn i smutsen.

iX3M
iX3M Day 1,836, 06:23

@Kain Propan Det är en jäkla skillnad på att påpeka någon medspelares misstag och att såga någon längs fotknölarna. Dom flesta i det här spelet borde vara tillräckligt gamla för att inse att man inte bara kan valsa in och påstå en massa saker som inte stämmer. Det här är inte första gången som Dalze kritiseras och troligtvis så blev det här väll droppen som fick bägaren att rinna över.

Slapface
Slapface Day 1,836, 06:57

iX3M ❤

armbeno
armbeno Day 1,836, 09:13

Såklart det blir mer personlig, och jobbigt, om spelare som förut betedde sig illa mot Dalze, kritiserar saker som Dalze gör. Det är förståeligt.

Just denna gång var det inte så farligt, men som iX3M säger så rann bägaren över.

Lejonet
Lejonet Day 1,836, 09:42

Nu vet jag inte vad saker och ting handlar om men det verkar som det pågår en del hård kritik och påhopp. Så man bör kanske se efter om man kan ändra sig i sina uttryck samt formuleringar, sedan kanske man inte skall ta ta illa vid allt för lätt. Man läser lite då och då om spelare som slutar. Jag kan inte komma på någon positiv anledning alls för eSverige att tappa spelare, men det är ju bara jag förstås. Detta kanske är en del av en plan att göra eSverige till en stormakt?

Kain Propan
Kain Propan Day 1,836, 10:55

@iX3M
Snacka om att du överdriver hela grejen. Du kanske ska ta och använda dig av ditt eget råd. "Dom flesta i det här spelet borde vara tillräckligt gamla för att inse att man inte bara kan valsa in och påstå en massa saker som inte stämmer."

Fagrello del Maco
Fagrello del Maco Day 1,836, 12:32

Jag är fortfarande färsk och detta gör mig något förvånad. Trots att jag i tidigt skede valde att gå med i FBS har många av de andra partierna välkomnat mig med respekt och värme. Bidrag har skänkt till mig, utan någon som helst idé om vad jag kommer göra med det, eller vad jag vill få ut av spelet. Jag kan nämna positivt NG, MSAP och FBS m.m. bland dessa och det har jag vart väldigt tacksam för. Att få höra, som ni säger, att någon så engagerad som Dalze inte fått samma ...(forts).

Fagrello del Maco
Fagrello del Maco Day 1,836, 12:35

behandling, trots misstag, glömskhet eller vad den fallande faktorn hamnar, bådar inte gott för att försöka hålla kvar nya spelare, som till exempel jag. Detta är ju en community, ett eLand som skall hålla samman för att skapa ett hållbart samhälle och gynna oss som individer i ett land. Hur ska det ske om man inte kan behandla varandra med respekt, och framförallt för en diskussion innan man höjer det långa fingret mot himlen?
Ni får ursäkta mig.

krigarmarkus
krigarmarkus Day 1,836, 12:59

Long live Dalze.

iX3M
iX3M Day 1,836, 13:45

@Kain Propan Du har kanske rätt i att jag förstorar upp det hela och att jag uttrycker mig felaktigt, men om vi ska säga så så var jag iaf inte den första att göra det i det här sammanhanget. Huvudpoängen med den här artikeln var att Dalze har valt att sluta efter vad vissa personen har sagt och gjort mot honom. Och även om inga "bevis" finns så vet både du och jag att Dalze inte precis var älskad av vissa i NG. HAN SLUTADE AV EN ANLEDNING.

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,836, 15:28

Ta det lugnt nu grabbar iX3M har sagt det han velat få sagt, att man reagerar så mycket tyder bara på att man känner sig skyldig. Det är tråkigt det som har hänt men det är bara ett spel och folk får sluta när de vill men slutar de pga. andra i spelet är ju detta självklart tråkigt. RIP Dalze but live in IRL 😃

Zarah Hamilton
Zarah Hamilton Day 1,837, 00:13

Mycket synd att vi mister ännu en spelare på ID.. Jag behöver så många aktiva som möjligt på ID då jag har tagit Dalze plats. Dalze är min vän och min förebild sen jag började spela erepublik så om jag slutade spela pga en sån här förlust av en vän så skulle det inte vara konstigt, men jag gör inte det för jag har ett parti att leda och ett departement att styra så jag kan inte sluta.. Du kan säga upp dig från vilket parti som helst men jag och resten av ID behöver dig.

Kain Propan
Kain Propan Day 1,837, 03:14

@iX3M
Ja självklart vet jag det. Men vilken spelare är älskad av alla, förutom Misho då? Alla de som är eller har varit aktiva i och jobbat för communityt på olika vis stöter då och då på motstånd. Jag har själv brakat ihop med flertalet spelare som jag idag är väldigt god vän med. Det handlar om att borsta av sig skiten man får på ett snyggt sätt och gå vidare. Vi har ju trots allt alla samma mål, att göra eSverige bättre, även om vägarna dit kan se annorlunda ut bland olika personer.

Caelo
Caelo Day 1,837, 05:31

Finns rötägg överallt, tyvärr. Det är sådan världen är! 😉 Tycker det är bra att du inte slutar helt utan 2 klickar istället. Gör man inte det emellanåt kan man bli galen..

iX3M
iX3M Day 1,837, 06:28

Som läget ser ut just nu så kommer jag fullfölja min uppgift hos ID. Är för involverad för att kapa alla trådar direkt och sen så får vi se. Den mesta av ilskan har runnit av mig nu och orkar inte "pajkasta" något mer, men jag tänker fortfarande inte backa och ångrar inget.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.