Omogućimo Predsjedniku da se oglasi!

Day 831, 03:21 Published in Croatia Chile by Shade Gunner

Kako to da Predsjednik eHr nema Službeni predsjednički glasnik
(službene ingame novine - ne njegove privatne) na koje bi se bio dužan obratiti narodu prilikom donošenja važnijih odluka, poput pokretanja vojnih akcija, donošenja odluka vezanih za vanjsku politiku, odabir ministara itd.)
Dozvoljavam da golde od MM uzme sebi za plaću, ako odradi svoj mandat do kraja i ako na oproštajni članak dobije barem 3000 votova (bez botova)!

Jedno od važnijih stvari za što bi te novine služile je objava predsjedničke prisege.
<img src="http://imgur.com/BKzIB.jpg" />

Evo reporterima prigoda za slikanje i intervjue!? 😃
Predsjednik bi isto tako putem svog službenog glasnika bio dužan navesti svoje imovinsko stanje kod preuzimanja dužnosti, a na kraju mandata ponoviti to isto.
Kada igrač preuzima službenu dužnost, on prestaje biti privatne e-osoba i postaje javna e-osoba, pa prema tome mora dio podataka o sebi i objelodaniti.
Prisegu bi trebalo sastaviti povjerenstvo oformljeno od priznatih i po poštenju poznatih ljudi u eHr (po mogućnosti politički neutralnih)! Prisega svakako treba sadržati klauzulu u kojoj stoji da predsjednik igra pošteno u skladu s pravilima eRepa te da se neće koristiti položajem u nelegalnom stjecanju materijalno-financijskih e-dobara!
Ukoliko se utvrdi da je Predsjednik prekršio bilo koju točku date prisege slijedi automatski opoziv po službenoj dužnosti, a opoziv svi kongresnici moraju podržati jer se radi o moralnom činu i aktu za opće dobro svih eHrvata, a ne o osobnim preferencijama i političkoj pripadnosti pojedinog kongresnika!
Isto tako, ako bi bio izglasan opoziv protiv njega, predsjednički glasnik Predsjedniku bi poslužio da e-pučanstvu iznese svoj stav o uzrocima i razlozima opoziva te za vlastito &quot;posipanje pepelom&quot;! Jer ako izgubi vlast ne mora i čast!
Postojanje Službenog predsjedničkog glasnika omogućilo bi igračima da pregledom sveukupnog broja objavljenih članaka, (neke vrste historija izlaženja članaka u tim novinama), svaki e-građanin ima kontinuiran uvid u rad Predsjednika kao ustanove, ali bi mogao i donositi sud o uspješnosti (ili neuspješnosti) pojedinih dosadašnjih predsjednika!
Historia est Magistra Vitae!

Isto tako novine bi služile kao javni ingame kanal obraćanja e-građana predsjedniku putem komentara na njegove članke, a to bi ujedno bila i mjerodavna povratna informacija predsjedniku, kako građani eHrvatske doživljavaju i procjenjuju njegovo vladanje!

Isti princip komunikacije u oba smjera trebao bi naći svoju primjenu i u kongresu, i nemojte mi reći ima chat, ima forum - ( na forumu imate 20-tak ljudi, a chat odavno ne služi za ozbiljnu komunikaciju)!

S obzirom da smatram da je ovo ideja od općeg interesa i važnosti za eHr društvo u cjelini, molim da ga nemilosrdno votate kako bi ideja doprla do što većeg broja igrača.
Komentari su sastavni dio članka i više su nego dobro došli!

Ne pretplaćujte se na moje novine temeljem ovog članka - članci ovakvog karaktera nisu namijenjeni osobnoj promociji!

NO SUB PLEASE!