Ambient on/off

Join the new world

 

Obračun kod H.N.Banovina Corrala (čin II.)

Day 1,900, 10:23 Published in Croatia Serbia by OVALNI REBORN


Nbava kua Icuca ti! Koi pečat. Imaš ti još tih q7ica za donirat?


Očito jako dobro istrenirani* vojnici u špaliru ni najmanjim pokretom nisu odali da su ih ove riječi ili samo postojanje govornika iznenadili. Figura pod baldahinom ostala je fiksirana na monitor laptopa, vjerojatno smišljajući idući, hm, taktički potez. No, grupa tenkovskih logističara koja je stajala postrojena uz tenkove unezvjereno je pogledavala u svim smjerovima tražeći drskog uljeza.


Tek kad je smotao škiju i pripalio, govornik se pomaknuo. Izašao je iz hlada nepostojeće murve na podnevno sunce. Riva je blještala bjelinom, treperenje zraka omekšalo je sterilnu geometriju pa je usamljen lik na podnevnom suncu izgledao sablasno. Korak po korak došao je do baldahina ostavljajući iza sebe trag duhanskog dima. Na jedva primjetan trzaj glave lika ispod baldahina špalir se razmaknuo propustivši nezvanog gosta.


Tek tad je figura pod baldahinom pogled s laptopa usmjerila na pridošlicu. Osjetivši miris duhanskog dima potegao je iz demejane još jednom, a zatim lagano, gotovo ceremonijalno iz humidora kojeg mu je ponudio general Mihajlo Vasilije Mitu izabrao, pomirisao, obrezao, obliznuo i pripalio još jednu kubanku. Otpućnuvši dva tri dima duboko je udahnuo.

Dakle, u staroj domovini ipak još ima ljudi koji ne bježe goloruki ispred tenkova? Predstavi se svom predCedniku!

Ja sam BombeBacoST. Zapovjednik Dalmatinske legije. A koji si ti kua? Imaš još tenkova?

Idućih 30 sekundi ništa se nije dogodilo osim što je figura pod baldahinom, udobno zavaljena u fotelju povukla još dva dima a zatim s gađenjem ugasila kubanku u čaši. Kao po dogovoru, istoga trenutka špalir je oružje postavio na gotovs a general Mihajlo dreknuo: Kraljeva žandarmerijo –uuuuuhićuj! U djeliću sekunde BombeBacoST je bacio duvan prema general Mihajlu i pogledao prema zatvorenim škurama koje su istog trenutka eksplodirale prema van pa se na preko stotinu prozora pojavilo stotinu legionara sa bazukama na ramenu i čokoladama o pojasu.


(napomena supertajnog savjetnika predCednika i čuvara državnog pečata: detalji o tome kako se ovaj cliffhanger okončao pridruživanjem predCednika, general Mihajla i Kraljeve žandarmerije Dalmatinskoj legiji klasificirani su kao stranačka, državna i vojna tajna te će biti dostupni javnosti e-dana 2845. Pratite Trećićki Dvotjednik. Odgovorno tvrdimo da su gorespomenuti bojažljivi tenkovski logističari [ubijači u pojam prije svega a i snova isto] regrutirani od strane Mačkica i nijedan ni na trenutak nije bio član Dalmatinske legije:)

Nekoliko dana kasnije, sjedeći pod baldahinom predCednik i BombeBacoST te neizostavni PP Dalmatinske Stranke komentirali su napredak radova na popravku oštećenja kad je predCednik upitao: Čiji ono helikopter slijeće na krov one zgrade na zapadnoj obali. I zašto ta zgrada nije pod našom kontrolom?Pogled iz predsjedničkog apartmana predsjednika Dalmatinske Stranke na radove na obnovi splitske luke


Hah, predCedniče, zagrcnuo se BombeBacoST vraćajući osigurač u kašikaru koju je u zadnji tren pronašao pod sjedalicom. Pa to je H.N.Banovina, ljetna rezidencija Ban-premijera Sinodera. U podrumu se nalazi velika farma cece muha a bogami i lažna tiskara te skladište e-satova i Freoni odijela. Čuvši to, predCednik je sad već legendarnim jedva primjetnim pokretom glave izdao naredbu. Nekoliko minuta poslije tuljiban Serhisalko Bukva, inače moj dobar prijatelj iz stranke, e-samoubilački je preselio Ban-premijera i H.N.Banovinu na e-Ahiret, ovaj put trajno. Nije prevelika šteta, ionako je bio koverov špijun. Bukva, ne Sinoder, jel? Tako ode drugi uhljeb...
Pogled iz predsjedničkog apartmana predsjednika Dalmatinske Stranke na zgradu H.N.Banovine netom prije tuljibanskog napada


meanwhile, promatrajući stup dima i prašine koji se dizao iz nula-zemlja područja, general Mihajlo promrmljao je sam sebi u bradu: šteta onih Freoni odjela...

(nastavit će se)

* o metodama treniranja više u idućim člancima
 

Comments

BacoST
BacoST Day 1,900, 10:40

LOL steta sta slike nevaljaju...
A koji si ti kua? Imaš još tenkova?

Absentee
Absentee Day 1,900, 10:43

nbava kua plagijatoru!

Xherrz.
Xherrz. Day 1,900, 11:15

izvrsno, iđemo dalje

rubno
rubno Day 1,900, 11:34

Odlično, samo popravi slike

Xherrz.
Xherrz. Day 1,901, 23:28

ma sve je meni jasno, ali ovog, Serhisalko Bukva, nisan naša nigdi, hmmm...

Marimahovina
Marimahovina Day 1,901, 05:17

dobra! 🙂

Ante General
Ante General Day 1,901, 07:42

ima tuljibana ima vote : P

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.