Ambient on/off

Join the new world

 

O parte din România (3)

Day 1,785, 11:58 Published in Romania Romania by Prim Imperator

Anul I, Numărul XIX (Ziua erepublik: MDCCLXXXV)

- Tu habar nu ai! i-a strigat pensionarul de aproape 65 de ani tânărului care sprijinea stâlpul chioşcului. Cum puteai să reduci deficitul dacă nu luai împrumut de la FMI, mă?

- Cum să nu fie bani în ţara asta? i-a replicat tânărul. Se fură pe rupte mai ales de către ăia din Parlament şi Guvern şi matale îmi spui că nu sunt bani?

- Mă, îi zice din nou bătrânul îndreptându-se ameninţător de tânărul care îşi aşează mai bine şapca albastră pe cap, nu ai cum. Nu sunt bani. Bine au făcut ăia care au luat bani de la FMI.

- Păi, de ce, mă, nene? Ca să îţi plătească ţie pensia şi să mă împovăreze pe mine?

- Ce lucrezi tu, mă? Eşti doar un amărât de şomer care îşi primeşte şi el ajutorul datorită ălora care au fost înainte.

- Hai, bre, nea Gică, interveni un al treilea, las-o mai încet că îmi perturbi jocul.

Chioşcul în care se adunaseră vreo zece oameni, din care doi jucau şah, iar ceilalţi urmăreau intens mişcările, părea să adune din ce în ce mai multă tenisune.

- Vine acum papagalul ăsta de Diaconescu şi zice că vrea să cumpere el Oltchimul, continuă bătrânul. Ce-mi ziceai acum câteva zile, Radule? "Lasă, bre, că o să vezi, mata, că vine ăsta cu bani". Vise, mă, vise! Şi-a făcut reclamă pe spinarea fraierilor. Atât.

- Hai, bre, lasă că o să vezi că se vor schimba multe!

Lăsasem tensiunea în urmă, dar se simţea că asta era tot ce le rămăsese oamenilor ăstora: şahul şi comentariile unor situaţii care pe ei îi depăşeau, victime ale manipulării media din partea taberelor implicate care sunt interesate să menţină starea de nesiguranţă.

 

Comments

M.Kogalniceanu
M.Kogalniceanu Day 1,785, 12:07

vote

sf petru II
sf petru II Day 1,786, 12:56

o7 să-l frec pe DD şi pe toţi PP-iştii lui. şi lista continuă. nu te opri cu scrisul !

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.