Ambient on/off

Join the new world

 

O idee nebuna, nebuna, nebuna...-[®™ Roscatul]

Day 1,915, 07:36 Published in Romania Singapore by Roscatul

============================================================================
To the Admins…

Dear Admins... If you read this article, please give me 1 FP. This would be a sign for me and for all the players that you don't ignore us. We would like to know if you really hear what we are trying to tell you.

Please, be so kind and don't ban me, because then, I have to agree with my father who always told me, that "gura bate curu'"

From Roscatul, with love!

============================================================================Lasand bla-blau –rile la o parte as vrea sa intru direct in subiect. Avem parte de un joc eRepublik care a plecat de la o idée minunata si ca orice alta idée minunata in Romania tinde sa se duca la dracu’. Din diverse motive, pe care nu are rost sa le dezbatem acum sau aici… Ce ma omoara pe mine cel mai tare e MONOTONIA.

Modulul de razboi: Aceleasi nesfarsite razboaie, aceeasi nesfarsita panica generata de spaima ca suntem ocupati si stersi de pe harta de alte natii, aceleasi indemnuri la lupta si slogane patriotice. Repetate obsesiv! Asa, si?! Suntem ocupati, n-avem congres, pierdem bonusurile… Over and over, again! Si peste o perioada iar ne “intregim” iar avem bonusuri si iar… suntem ocupati. Pana la urma devine plictisitor.

Modulul politic: Alegeri… Pentru presedinte de partid nici nu mai are rost sa se organizeze. Presedintii oricum se stabilesc pe chat –uri. Singurele articole care apar in presa sunt in momentul cand un paranoic are impresia ca Satana (ala adevarat) isi baga coada in partidul lui si vrea sa faca TO. Asta cu TO e “la moda” sa o folosesti chiar si daca contra candidatul e din propriul partid si e mai vechi acolo decat tine. Daca merge… Pentru congres, e trist... Nu cred ca e ceva mai plictisitor decat sa fii congressman… Votezi 3 legi pe luna si eventual propui si tu una cat sa nu zica lumea ca te-ai lasat de joc. Pentru presedintie, e simplu: se fura! Bineinteles ca intotdeauna “ceilalti”. Oricare ar fi ei! Balacareala si acuze, niciodata demonstrate! Pentru ca asa e jocul conceput. Sa nu poti demonstra nimic. Se pot fura sute de gold si daca cel care fura are un minim de minte, in veci n-ai cum sa demonstrezi. Se poate face prin Monetary Market, se poate face sub forma de imprumuturi fictive catre stat, se poate face “vanzand” razboaie… Cunoscatorii stiu despre ce vorbesc. Ideea e ca toate astea s-au intamplat, se intampla si se vor mai intampla. Repetitiv, pana la cel mai mare grad de plictiseala.

Modulul social: Cica ar trebui sa existe. Si el chiar exista pe undeva, dar nu datorita admin-ilor sau dezvoltatorilor. Modulul social exista datorita jucatorilor si se regaseste in comunitatile de pe diferite chat –uri. Cred ca asta e partea care tine in joc cea mai mare parte a jucatorilor.

Modulul economic: Ce?! Exista modul economic?! Daca-l gasiti sa-mi ziceti si mie… Parerea mea e ca modulul economic e mort si ingropat de mult! Super plictisitor! Si aberant! Nici nu are rost sa intru in detalii ca numa’ ma enervez! Si eu si voi…

Modulul media: A existat candva! Si mai exista mici sclipiri… Uneori. In general destul de trista starea presei. Cativa “gazetari” care insista zi de zi sa scoata articole (stima si respect pentru ei pentru ca sincer nu inteleg de unde atata energie), incepatorii care publica bancuri, glume si alte articole din RL, statisticile si foarte rar cate un pamflet reusit sau o analiza pertinent. Si multa, multa propaganda politica de tipu’ “se fura” si “ceilalti e rai”… Deci cam aceeasi plictiseala.

Pentru a concluziona, din punctual meu de vedere (nu neaparat adevarat) cuvantul de ordine pentru starea eRepublik –ului in momentul de fata e plictiseala… monotonie… letargie… coma… moarte clinica si orice altceva de genu’ asta va trece prin cap. Bun, da’, care-i idea? Daca-i asa, de ce dracu’ nu ma las de joc? Ca doar nu ma tine nimeni cu forta… Asta cam asa-i! Dar, nu ma las pentru ca inca mai sper! Inca mai sper ca se va schimba ceva. Orice! La oricare din modulele astea. Bine, bine si ce-i cu asta?! Am scos articol sa va spun cat de cacat e jocu’?! Nu! Nu de aceea am scos articolul. Daca as face asta ar fi ca si cand v-as insulta inteligenta. Adica, c’mon… Toata lumea vede asta!


Scopul acestui articol este altul. Plecand de la premisele de mai sus si de la faptul ca eu inca mai sper ca vor aparea niste schimbari, ma gandeam sa vin in sprijinul dezvoltatorilor, care poate din cauza unor difunctionalitati cognitive, nu reusesc sa aiba o idee de revigorare. Asa ca in urma unei analize de tip tetracapilarotomie (adica despicatul firului in patru) e posibil sa-mi fi venit mie o idée. Na, si acum, am nevoie de ajutorul vostru. Vreau brainstorming, feed-back, 5 why, si orice alta metoda va trece prin cap, prin care sa analizam, la modul pertinent, cu argument pro si contra daca ideea mea e de luat in seama si merita intradevar introdusa in joc sau e doar demna de un admin.

Ce-ar fi daca am introduce o noua industrie? Industria presei! Adica presa sa se vanda pe bani. Fiecare jucator sa poata avea 2 ziare. Unul – cel existent déjà de pe care sa poata publica articole exact ca si pana acum si un al doilea (treilea, etc) de pe care sa poata publica pe bani. Adica sa poata face o firma care sa functioneze exact ca si cele de paine/arme.
- Raw –ul e hartie (adica alta industrie de raw).
- Publici articolul (la o alta sectiune numita presa pe bani) si poti sa-i pui un prêt. Cine-i curios cumpara articolul pentru a-l putea citi.
- Cumperi licente si publici si in alte tari.
- Q –urile firmei iti da nr de articole care le poti publica pe saptamana (q1-1 articol, q2-2 articole, etc).
- Numarul de angajati iti da tirajul (1 angajat 100 bucati de ziar, 2 angajati – 200 bucati, etc).
- Se pot achizitiona abonamente (de genu’ platesti 5, 10, 20, etc ron pe luna) pentru a vedea articolele gratis sau la prêt redus (10%, 15%, etc).
- Topul se vede nu in functie de voturi ci in functie de numarul de cumparatori ai articolului respectiv.

Cam asta ar fi ideea… Mai departe, va rog pe voi sa o dezvoltati. Adica - liber la dat cu parerea (se accepta si aberatii)!


Avantajele ar fi ca introducem 2 noi tipuri de firme. “Gazetarii” ar avea interes mai mare pentru modulul media. Poti publica in strainatate. Adminii mai pot “suge” gold de pe noi prin creerea de firme deci “da-i cu cardu’ ” (Da! Asta e un avantaj, ca altfel n-ai nicio sansa sa aduci ceva nou in joc). Jucatorii pot face/pierde niste bani. Si mai astept si de la voi pareri…


Ca sunteti sau nu de accord, e treaba voastra, da’ de votat articolul puteti, ca nu va doare mouse –ul. Hai ca m-am chinuit un pic sa-l scriu (ca sa nu mai vorbesc cat mi-am chinuit unicul neuron pana mi-a venit ideea). Deci, va rog, votati (atat voi cat si cei 45 de frati/unchi/mame/tati care joaca de pe acelasi calculator) “la greu”, macar pentru vizibilitate!

Da-i cu votu’! Fara numar, fara numar, fara numar…

============================================================================
============================================================================

Va saluta cocosat de respect,

RoscatulParty: Legion of the Fallen Angels

Military Unit: Legion of the Fallen Angels


============================================================================
============================================================================

 

Comments

elbandido
elbandido Day 1,915, 07:44

interesant 🙂 ...platesti ca sa citesti/vezi

cc1432
cc1432 Day 1,916, 02:33

dap dar atat timp cat va exista si gratuit nu stiu daca se vor chinui sa cumpere careva.

corina07
corina07 Day 1,915, 07:50

interesant.

SweetSmile
SweetSmile Day 1,915, 07:51

ideea functioneaza in alt joc.

Pripasu Flavius
Pripasu Flavius Day 1,915, 15:28

da in anno

Roscatul
Roscatul Day 1,915, 07:51

Daca pare interesant, dati si voi niste chain shout - uri sa vedem parerea a cat mai multa lume...

ManuR
ManuR Day 1,915, 08:06

destul de interesant,,,,ar fi o idee cu industria presei, mai interesant ar fi ce ar ramane si din asta

Vircati
Vircati Day 1,915, 08:10

Economia s-ar putea revigora daca s-ar dori. Noua industrie ar fi o idee. Dupa cum un aport mare la asa ceva l-ar putea avea reintroducerea organizatiilor (cu legatura directa din cont, daca vechile principii creau prea multe probleme, dar cu posibilitatea plasarii lor in tari diferite, posibilitatea de a avea firme pe ele - s-ar putea introduce Q chiar si in cazul acestora, de ex. Q1 - posibile doar firme q1, Q2 - posibile firme q1 si q2 etc.). Un aport si mai mare l-ar avea liberalizarea, macar progresiva, functie de nivel, a limitei de gold - 1 gold de nivel spre exemplu)... si macar o industrie legata de energy ( ca ar fi batoane, ca ar fi gift-uri, case sau cine stie ce altceva).

Pripasu Flavius
Pripasu Flavius Day 1,915, 15:30

Imi place ideea cu industria de energie. Trebuie adaugata la ce a zis roscatu.

cc1432
cc1432 Day 1,916, 02:55

Economia s-ar putea misca daca ar introduce intr-adevar chestii noi. Eu m-am gandit in mai multi pasi:
1) Fabrica de batoane ca cele de bombe
2) Batoanele doar sa iti mareasca limita (recover energy) dar sa nu iti dea energy / HP. Asta ar face ca toti cei care dau sute de mil de dmg sa utilizeze si f mult food nu numai arme.
3) Case al caror efect sa fie q1 + 1 energy la 6 mins (adica 11) si q7 +10 adica 20 recovery in 6 minute. In afara de asta casele ar avea efectual de ati mari recovery limit de la 500 la 1000 (q7) si capacitatea de lupta de la 240 de fights la 480 per zi. Bine intales ar insemna ca si special building sa isi marasca efectul de la 50 la 100 si de la 100 la 200 (raport x2) iar workul sa coste standard 20 HP pt a nu cadea in vechiul pacat. Ma gandesc ca ar fi bine pentru case sa fie cu utilizare finita de ex 10 zile sau 7 zile si nu prin durability (concept vechi) si doar prin mutarea casei din inventar in special buildings si activarea ei acolo. Partea nasoala este ca ar treb ca desteptii din erep labs sa scoate cateva resurse noi si sa inlocuiasca unele duble existente pt ca industria sa nu iasa din tiparele existente. Fier si Aluminium pot fi folosite in continuare de catre industria de case dar mai treb 3. M-am gandit ca costul unei case sa fie 10x al celei unei arme.
4) Extrem dar va ajuta industria cred, este sa se renunte la nr de utilizari la arme. 1Hit si s-a dus arma. Crima stiu pt jucatori dar va ajuta sectorul armelor iar o concesie ar fi q7 sa aibe 1 utilizari din moment ce se plateste un premium de 100% pt ea.
5) Regandirea painii. Acum nu este mare avantaj intre a produce q1-2-3--4-5-6 decat cel al facptului ca salaiul se imparte la un volum mai mare de HP, dar costul de baza al Hp-ului este unitar singura diferenta ffind q7 care dupa o logica elementare nu ar treb sa existe... cine cumpara q7 e prost .... dar oricum cumpara doar botul 🙂. In loc de 2 4 6 8 10 12 20 Hp per q level as propune 2 5 8 11 15 19 70
Hp er q lvl....

cc1432
cc1432 Day 1,916, 03:03

5).. corelat cu aceasta crestere in efect per q lvl, necesarul de RMs ar treb sa creasca de 5 ori iar productia sa scada de la 100 unitati per work la 20. In felul acesta O paine facuta intr-o fabrica mai mare ar avea un raport de input (rm) / output (hp) superior nivelurilor inferioare. cresterea sectaculoasa de la 19 la 70 se datoreaza faptului ca se plateste un premium de 100%. Practic o paine q7 costa raw cat ar treb sa coste o paine q20, dar are efectul unei paini q10.

Toate aceste modificari mai mici sau mai mari nu au efect sa taie raul de la radacina WAM, care nu va fi scos niciodata pt ca el reprezinta una din metodelel de a convinge un jucator de a folosi bani reali in joc, dar per total cresc exponential capacitatea de consum relativ capacitatii de productie. Nu stiu daca va fi suficient sa tina supraproductia in limite acceptabile (stupid spus, pt ca sunt 2 stari d fapt : ai supraprod si apare bot sau/si desinflatie sau nu ai si totul este k) dar ar treb sa ajute cat de putin.

cc1432
cc1432 Day 1,916, 03:04

deflatie*

NigelFarage
NigelFarage Day 1,915, 08:14

O alta idee ar fi ca statele care nu o sa apara niciodata [ ex Somalia ] sa apara pe harta separate in regiuni si sa fie colonizate. Se mai schimba razboiele. Si daca Somalia decide ca vrea sa ife tara propriu zisa in erepublik sa aiba' razboi de independenta.

2503830
2503830 Day 1,916, 23:00

LOL Aia nici macar nu stiu ca exista calculatoare sau internet, tu vrei sa vina sa joace? 😃

NigelFarage
NigelFarage Day 1,916, 00:55

Prietene ... despre asta vorbeam

Rondy Rondy
Rondy Rondy Day 1,915, 08:15

A fost un articol acum un an , daca nu ma insel , pe aceeasi tema . Din pacate nu are cine sa o puna in practica .

Roscatul
Roscatul Day 1,915, 08:26

Ideea e similara... Diferenta e ca eu vreau o noua industrie fara a elimina presa actuala. Adica "cei mici" vor avea in continuare posibilitatea sa se exprime in ziarele gratuite, iar cine vrea mai mult (adica sa si faca bani din presa) isi poate face un alt ziar (fara a-l pierde pe cel pe care il are) sub forma de firma. Astfel poti sa-ti si alegi daca un articol merita sa-l publici pe gratis (in ziarul initial) sau pe bani (in ziarul de pe firma). Publicandu-l pe firma vei avea niste costuri (raw, salarii) si risti sa pierzi bani daca articolul nu este apreciat.

Dar, da... ideile sunt similare.

Rondy Rondy
Rondy Rondy Day 1,915, 08:32

Nu mi-o lua in nume de rau , ti am aratat ca s-a mai incercat ceva fara nici un rezultat ... pur si simplu nu le pasa 🙂

pista2
pista2 Day 1,915, 08:53

baietii o sa spele banii de pe clone cumparand ziare:))

Roscatul
Roscatul Day 1,915, 09:11

oricum pot spala banii de pe clone cumparand raw... nimic nou sub soare 😁

Valahian
Valahian Day 1,915, 08:16

Ideea e buna, dar nu e in interesul lor sa o puna in practica.

M.Kogalniceanu
M.Kogalniceanu Day 1,915, 08:25

cred ca jocul ar reinvia, cel putin economic, daca s-ar definta q6, q7 si ar incerca sa faca profitabile fi firmele q1 (cum era cu ceva vreme in urma)

2503830
2503830 Day 1,915, 08:27

"Industria" poate fi expandata incat "lipsa" ofertei poate fi SUPER acuta.
Dar nu se vrea.
NU SE VREA economie functionala. Pt ca astfel tot boul..err...jucatorul e motivat sa ...fuga la Plato sa dea cu cardul ( helloooo! revelatie ).

2503830
2503830 Day 1,915, 08:28

Numai daca baga "munitie" la arme si deja ai creat inca o ramura care este CRUCIALA luptelor si e luata de la zero.
Inchipuiti-va cate noi firme am avea?
Si ce-ar fi sa limitam firmele la 3-4 / jucator, ca nu toti sa isi faca "in house" productia ci sa fie nevoit sa ...comercializeze.
Sa vezi ce s-ar revigora piata.

Se poate...dar NU se vrea.

Pripasu Flavius
Pripasu Flavius Day 1,915, 15:48

Este un joc aproape identic erep. unde exista munitie, creste damageul la arme. Asta ar fii o idee.

Krontzo
Krontzo Day 1,915, 08:45

interesant - s'ar mai alunga din plictiseala

pista2
pista2 Day 1,915, 08:55

Ideea ar fi buna daca cititul pe bani ti-ar da si wellness 🙂 Altfel cine ar vrea sa citeasca pe bani 😁 Lumea nu prea citeste nici pe gratis. Sau cumpara unul articolul si pune printscreen cu el in unitate sau pe chat si toata lumea are gratis 🙂

Roscatul
Roscatul Day 1,915, 09:15

Eventual cititul sa-ti dea xp... Citesti articolul primesti xp... Din nou avantaj adminii, pentru ca vor fi multi care vor creste in xp cheltuind bani. Cardul merge... :😁)

2503830
2503830 Day 1,915, 09:22

Cine vrea xp?
Eu mi-am smuls parul din cap am ajuns la Div 3 cu 4500 str. Am incercat din rasputeri sa bag cat mai mult strength si cat mai putin "xp".

Pripasu Flavius
Pripasu Flavius Day 1,915, 15:51

La treaba cu xp nu cred ca s-ar baga multi, poate doar cei mici care inca nu inteleg foarte bine jocul, cei care stiu despre ce este vorba vor sa stea cat mai mult in diviziile inferioare unde BH-urile se iau mai usor.

pista2
pista2 Day 1,915, 09:44

daca s-ar da wellness, lumea ar tanca cu ziare:))))))))

pista2
pista2 Day 1,915, 09:45

eventual o limita de 50 well pe zi cat poti sa incarci cu ziare, si sa fie mai ieftina ca jumatate de baton

Pripasu Flavius
Pripasu Flavius Day 1,915, 15:50

Intradevar sa fie o limita la well, chiar si 100 pe zi n-ar fi mult.

Amza Pellea
Amza Pellea Day 1,915, 09:02

pista2 gândește de două ori mai repede ca un escroc
🙂))

Real Vasi
Real Vasi Day 1,915, 09:33

Monotonia e raspunsul. Monotonia iti da energie sa faci ceva ca sa scapi de ea.

Legat de subiect, adevarul este ca daca vrei cu adevarat presa de calitate n-ar trebui s-o cauti in eRepublik.
Sa fim seriosi: daca esti cu adevarat bun la ceva de ce s-o faci pe gratis si intr-un loc in care prea putini te vor remarca?
Ideea ta ar putea functiona daca ar exista macar 1000 de persoane in tara interesate sa citeasca, pe cand in eRepublik majoritatea jucatorilor sunt 2-clickeri.

P.S. Monotonia e buna, tocmai te-a impins sa scoti acest articol. ( :

Nomad_Soul
Nomad_Soul Day 1,915, 10:04

jocul asta e mort, chiar mai crede cineva ca se poate rezolva ceva, candva ?

Fedor DSD
Fedor DSD Day 1,915, 10:10

o7 roscatu
Mare adevar grait-ai, e nevoie de un nou raw, hartia.
Preferabil igienica xD

Vot si shout : )

Bogdan Armand Sibrand
Bogdan Armand Sibrand Day 1,915, 10:15

am votat, interesanta idee dar n-as fi de acord cu implementarea ei

PaulTC
PaulTC Day 1,915, 10:22

Ia uite cine trăiește.

brouvi
brouvi Day 1,915, 10:41

excelenta idee !
ma gandesc la o situatie in care, ziarele sa fie doar " pe persoana fizica" orgurile oficiale sa nu aibe acest atribut, de a publica pe bani.
sigur ca, cel care plateste, trebuie sa primeasca si ceva pe langa cititul ziarului, un baton, o portocala, ceva, insa aici vom deveni concurentii adminilor ! niceeee !

iArchy
iArchy Day 1,915, 11:27

Ideea privind media este interesanta si cu o mare fezabilitate. Ai dezvoltat partea de producator a unui ziar; pentru cititor ar putea insemna o cantitate de energie recuperata (la un ziar cumparat primesti 10-50 energie...la abonament primesti zilnic sau de fiecare data cand se publica un articol etc.)

Anticomunistul
Anticomunistul Day 1,915, 12:28

Totul depinde de noi, nu de parametrii jocului ci de unitatea jucatorilor!...

TheYakuzini
TheYakuzini Day 1,915, 12:41

O dezvoltare ar fi ca sa existe oameni ce creeaza trusturi de presa(Adevarul,Obiectiv,Ghimpele lol 🙂 ) ,iar scriitorii sa scrie articole,iar cel ce detine trustul sa le publice in ziar.Ziarul sa coste 5ron sa zicem,si de exemplu vor cumpara intr-o zi acel ziar 100 de oameni.Va iesi 500ron in acea zi,iar jumatate din bani sa fie impartiti la cei ce au scris articolele,cealalta jumatate sa ramana la cel ce detine trustul.Cu cat vor fi articole mai bune in ziar,cu atat ziarul va atrage mai multi cititori >>> bani mai multi. O idee de genul.

Trusturile sa fie facute de playeri din eRep,dar sa aibe un cost mare(gen 250g-500g).


<<< Nu stiu daca e cea mai buna idee,dar mi-ar placea 😛 >>>

Andre.Andre
Andre.Andre Day 1,915, 12:57

2 Clicker raspunde: ideea e ca :
- ar trebui sa refaca fabricile de odinioara... Nu se poate sa faci doar 2 tipuri de fabrici si sa crezi ca jocul va avea cautare.
- la fel sa revina raw-urile;
- toate tarile sa pornesca de la egal la egal , cu aceleasi tipuri de raw;
- aparitia altor fabrici ( fabricile de bombe oricum au fost un fiasco), pe gold , pe cc dar sa apara.

Iar harta asta noua nu are ce cauta "in front" ... Suntem plictisiti de forme gen FB

Altfel canci economie... si in RL economia reprezinta baza... fara asta "esti fiu ploii" ...

2 click ca sa vezi cat mai rezista jocul... ori il transforma gen joci 1 an si apoi se reseteaza serverul : ))))

Andre.Andre
Andre.Andre Day 1,915, 13:30

Analiza financiara: În ultimele 48 de ore nu a fost publicat niciun articol din această categorie.
Rectificare: În ultimele 5770 de ore nu a fost publicat niciun articol din această categorie.

corina07
corina07 Day 1,915, 13:55

de mult timp eram abonat la tine la ziar.daca te mentii asa si ideea ta da roade, te fac bogat. bv pt atitudine, bv ca ai spus lucrurilor pe nume. toate bune si respectele mele

Mad Spider
Mad Spider Day 1,915, 14:15

hai sa fim seriosi.. cati sunt dispusi sa cumpere ziare pe ecriza asta ?!?
trebuiesc gasite alte solutii pentru revigorarea modulului economic. principala problema a lui, in momentul de fata este supraproductia. aceasta poate fi eliminata prin 2 metode:

1. eliminarea supraproductiei:
a) limitarea numarului de firme;
"deteriorarea" firmelor (spre exemplu, la fiecare 6 luni, firma pierde un nivel de calitate);
(din pacate, niciuna dintre aceste doua solutii nu se vor pune in practica, pentru ca vor fi "deranjati" cei care au dat cu cardu' sa-si faca zeci de firme)

2. cresterea consumului
(aici e mult de discutat, daca s-ar dori : P)

Pripasu Flavius
Pripasu Flavius Day 1,915, 15:54

Si ce poti propune tu pentru cresterea consumului?!

Mad Spider
Mad Spider Day 1,916, 03:59

in primul rand redistribuirea jucatorilor pe divizii in functie de strength, nu de exp; sunt foarte multi jucatori care prefera sa nu lupte in momentul de fata pentru a nu ajunge la o div superioara cu un str prea mic.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.