Novosti u eRH - dan 609 + INFO za NOVE građane

Day 609, 09:37 Published in Croatia Croatia by andycro

Poštovani građani eHrvatske!

Jučer je bio naporan dan u satnici predsjednika, pa ćemo najvažnije događaje spomenuti, ALI krenimo redom, pa počnimo od informacija za nove, odnosno Hrvate i Hrvatice u inozemstvu.

NOVI STE I NEMATE POSAO?

Onda se OBAVEZNO javite Hrvatskom Obrazovnom Centru (HOC) ili profesorima eŠkole, a to možete učiniti ili da slijedećoj organizaciji pošaljete privatnu poruku:
Hrvatski obrazovni centar - sav info za početnike
Ili, ukoliko nema odgovora, jer ipak ne mogu biti 24 sata online, jednostavno otiđite na eHrvatska chat i posjetiti kanal #eskola na kojem možete dobiti sve odgovore. Link do nacionalnog chata:
http://tinyurl.com/ldcaaz
Ili direktan link do kanala #eskola na nacionalnom chatu:
http://tinyurl.com/eskola

JA BI MALO RATOVAO
Nažalost, zbog trenutne situacije kakva je, ne postoji mogućnost borbi iz eHrvatske, a prvi trening rat koji će se moći voditi iz Hrvatske će biti ili 26. ili 27. srpnja.
GDJE SE BORITI?
Preporuka za ratovanje
KAKO SE BORITI?
Upute kako ratovati


Pakt o nenapadanju (NAP) između RH i Mađarske
Vjerojatno stvar koja vas najviše zanima, pa krenimo s izvještajem od sinoć.

Jučer od 21:30 (malo su kolege Mađari kasnili), pa do 23 sata je trajao sastanak predstavnika Mađarske vlade (sudjelovali su predsjednik Mađarske, MVP Mađarske, te zamjenici MVPa) i predstavnika naše vlade (Gjuro - MVP Hrvatske, HisAirness - MO, THM - zamjenik MO i moja malenkost.

Cilj ovog sastanka je bio da se dozvoli RH da ima pravo potpisati više MPPa nego što su predložili Mađari, te da se organizira povratak HRKa. Nakon zbilja dugog i mukotrpnog sastanka, prijetnji i s jedne i druge strane, prebacivanja odgovornosti na Srbe, Mađari su pristali da možemo potpisati MPP skoro sa svima ( osim Amerima i Kanađanima), ali su nažalost ipak na kraju odbili bilo kakvu mogućnost povratka odštampanog novca što je rezultiralo ODBIJANJEM prijedloga NAPa.

Što će se sada dogoditi?

Vrlo vjerojano ništa pretjerano, tu i tamo koji napad na naš MM, iako nam ne mogu napraviti preveliku štetu više, a malo vjerojatan je njihov napad na RH. Ako nas i napadnu, to će vjerojatno biti s namjerom uništavanja naših bolnica u Slavoniji i NWu.

Ako se dogodi napad, jel trebamo plakati i bježati glavom bez obzira?

Nipošto ne. Mi smo ponosan narod i NEĆEMO bježati jer nas netko misli uništiti, već ako to pokuša, mi ćemo njih uništiti. Svoje NEDAMO, jel tako? 😉

KONGRESNI IZBORI
Jučer je bio održan sastanak predsjednika stranaka, te je dogovorena strategija za predstojeće kongresne izbore. Održati će se još jedan sastanak sutra na kojima ćemo još neke detalje upotpuniti.

Ono bitno za sve građane RH, jedan podsjetnik iz jučerašnjeg članka:
KONGRESNI IZBORI SE ODRŽAVAJU 25. U MJESECU, ILI VAM U SUBOTU, A MOŽETE GLASATI OD SUBOTE OD 9 UJUTRO DO NEDJELJE DO 8:59!

Pošto su sve stranke Hrvatske, molio bih da se prije kandidature javite PREDSJEDNIKU STRANKE u kojoj se nalazite jer plan je slijedeći:

1. Svi kandidati se moraju prijaviti predsjedniku stranke do 22., odnosno srijede (TO JE PREKOSUTRA)
2. Predsjednik stranke će zatim javiti kandidatu kamo da se preseli i objavi kandidaturu.
3. Kandidat se mora prijaviti u toj regiji do 23., odnosno četvrtka
4. službena lista hrvatskih kandidata će biti objavljena 24., u petak
5. SUZDRŽITE SE OD GLASOVANJA KOLIKO GOD DUGO MOŽETE, odnosno pokušajte glasovati u subotu navečer, ili u nedjelju ujutro

Kao dio kongresne strategije, molim vas votajte ove članke:
http://www.erepublik.com/en/article/thank-you-sweden-info-for-croats-in-sweden-866028/1/all
http://www.erepublik.com/en/article/thank-you-spain-info-for-croats-in-spain-866024/1/all
http://www.erepublik.com/en/article/thank-you-romania-info-for-croats-in-romania-866021/1/all
http://www.erepublik.com/en/article/thank-you-poland-info-for-croats-in-poland-866020/1/all
http://www.erepublik.com/en/article/thank-you-norway-info-for-croats-in-norway-866019/1/all
http://www.erepublik.com/en/article/thank-you-greece-info-for-croats-in-greece-866017/1/all
http://www.erepublik.com/en/article/thank-you-finland-info-for-croats-in-finland-866014/1/all
http://www.erepublik.com/en/article/hang-on-usa-croatia-is-here-info-for-croats-in-usa-865989/1/all
http://www.erepublik.com/en/article/hang-on-canada-croatia-is-here-info-for-croats-in-canada-865980/1/all

SVAĐA I OPTUŽBE
Dragi moji, tko je više/manje napravio za RH i kako mjeriti tko je i koliko napravio, jel to zbilja potrebno u ovom trenutku kada se borimo da se RH vrati u naše ruke?

Radije svi zapnite i zanemarite svoje probleme s sugrađanima, a ako imate probleme riješite ih privatno s njima, a ne svađama na chatu i optužbama preko članaka. Jedinstvo je itekako bitno sada. Ako su se sve stranke uspjele dogovoriti o zajedničkom nastupu na ovom izboru, te su tako zanemarile svoje nesuglasice, pa šta ne mogu pojedinci malo zakopati sjekire i raditi svoj posao kako najbolje znaju i umiju?

Ovaj članak: Osvrt na prvih 15 dana nove vlasti je po meni dobar, jer jedan oporbeni član priča o radu vlade, na što ima pravo, ali ne sviđa mi se što javno optužuje kolegu InChY-a. ZAŠTO?

Mislim da su takve optužbe zbilja nepotrebne sada. Ako je zbilja kolega InChY ukrao nešto, inače čovjek koji je uz vođenje HGKa, bio do jučer i logističar HVa, ali ga je odlučio prepustiti nekom drugom i usredotočiti se samo na HGK, pa jel bi se zbilja zafrkavao sa 5-10 Golda. Može uredno oštetiti eRH za puno veće iznose, te mi je takav iznos smiješan.

Ali poanta priče je slijedeća - što se događa kada se netko optuži za krađu, izdaju ili nešto treće?

Ili se počne prepucavati preko komentara, ili optužena osoba napiše protučlanak i optuži ovu drugu osobu za isto, pa je tako kolega InChY objavio članak Sramota. Jedan članak prepun ljutnje (neočekivano, jel tako?).

Ali, jel to tu prestaje?

Ma ne, šlag na torti je prepucavanje kolega na chatu, a sve na kraju završi izjavom/odlukom prvooptužene osobe, u našem slučaju, InChY-a da odlazi iz eRH i da više ne želi imati posla s ničim vezanim uz eRH.

Iskreno, jel nam treba sad da ove malobrojne koji su odlučili zasukati rukave tjeramo iz eRH? Ako netko želi raditi, onda je lopov. Pa tko će onda raditi, ako ćemo svi biti lopovi?

Ja vjerujem kolegi InChYu da nije oštetio HGK, ali ja sam pristran, jer sam ga osobno imenovao, pa ću zamoliti građanina dSoKre da provjeri transakcije. Ako se ustanovi da ima nekih nepravilnosti, osobno ću nadoknaditi štetu jer zbilja ne mogu vjerovati da bi InChY tako nešto napravio.

Napomena: Moram napomenuti da je kolega Croat rekao meni još jučer da sumnja na navedenu InChYevu krađu, ja sam napravio kratku provjeru i nisam otkrio ništa sporno, a sada ćemo jednu detaljnu napraviti.

Hvala svima na čitanju i budimo složni u najgorim danima eHrvatske!

AndyCro
Predsjednik Hrvatske

EDIT # 1:
Moram pohvaliti nekoliko članaka za kraj:
Croatia we are with you - THANK YOU CATRA!
Polish embassy - WELCOME miudyk
A posebna pohvala za originalnost ide kolegi Ghetto_Souljah za članak:
ANSWER TO ''Suggestion For Croatia''

EDIT # 2: U zadnjem odlomku sam zamjenio "jednu nepristranu osobu" sa "dSoKre" koji će provjeriti navodne optužbe i napisati izvještaj o ovom incidentu.

EDIT # 3: Dodana lista članaka za votanje.