Ninoff: Кандидат-Президентска Програма

Day 1,167, 04:04 Published in Bulgaria Bulgaria by Ninoff

Здравейте, този месец на мен се падна отговорността да поема кандидатурата на Обединена България за Президент на Страната. Статията се очертава дългичка, така че започвам директно.

Основни Цели:
1. Гарантиране на националната сигурност, чрез развитие и стабилизиране на основните два компонента в този аспект - Външна политика, и икономически растеж.
2. Стабилизиране на лева, чрез натрупване на златен резерв, и задържане на левове в БНБ, подготвяне на икономиката да издържи на натоварване в режим “постоянна война”.
3. Политически независима армия! 4. Стабилизиране на позициите ни в това което е останало от ЕДЕН - CROMANIA и BULGREECE, като ядро за евентуално нов съюз, след евентуалното разпадане на ЕДЕН. Разбира се трябва да се “приберат” при нас и всички останали големи и малки държави, които все още не са избрали страна.
5. Създаване на пресцентър на правителството, чиято единствена задача ще бъде да информира населението на всеки три дни за това, което се е случило, случва се и предстои да се случи!
6. Разширяване на дейността на ММ за да се задържи интереса на максимално много нови хора.
7. Стартиране на пилотни проекти, които да осигурят съфинансиране на армията с минимални средства, както и развитието на работните умения на максимален брой хора.


Министерски Съвет

* Министър на Отбраната: Ater Peregrinus - Доказал се като добър организатор с мотивационни качества в Казармата. Човек с голям опит в армията, и същевременно не участвал в управлението и. Новите идеи ще вдъхнат свежест във войската.
* Министър на Образованието и Младежта: Zmei Gorianin - По-добре познат като Георги Пепелянков. Един от най-опитните играчи, основател на най-голямата партия в България, и организатор на БейбиБума плануван тия дни след репортаж на БТВ. Абсолютно логично е той да бъде с основна заслуга в отглеждането на бебетата, които ще дойдат тези дни. С богат опит в Менторския сайт и създател на форума на играта (намиг)
* Mинистър на Икономиката: eDarkAngel - Stoich няма нужда от представяне - един от най-успешните ни президенти с три мандата, доказано най-добрия икономист в държавата. Негова задача ще бъде и да обучи нови кадри, които да могат да се справят с икономическия модул на играта за в бъдеще.
* Министър на Външните Работи: The Graverobber - Друг президент на еБългария за месец Ноември. Един от най-успешните ни външни министри, изкарал няколко мандата и получил международно признание. Заедно с екипа му ще помогне много развитието на отношенията ни с нашите основни партньори.
* Говорител на Правителството: Friedrich Barbarosa - Млад играч, с безспорни качества, който има амбицията да се нагърби със задачата да докаже, че Информационния център на правителството е нещо нужно, и да го развие така, че всички да са добре информирани със случващото с в държавата.

Държавни фирми: Dqdovute

Заместници*:
Министерство на отбраната:
1. Windfall
Министерство на Външните Работи:
1. Khan Su

Външна политика
Тук нещата са доста интересни напоследък, спекулира се със много теми, но истината е една: настъпи края на биполярния модел в еРепублик, и разпадналите се два големи алианса, както и промените в икономическия и военния модул на играта оставиха място за множество центрове за влияние, и новообразувалите се се по-малки съюзи, предимно на географски принцип, както и на отношения от РЖ.
Поради създалите се нови съюзи - ПАНАМ (сложна структура с неясни членове - като основни нейни членове са Бразилия и САЩ, както и голяма част от държавите от Северна и Южна Америка. Спекулира се, че Турция и Китай, също ще се присъединят към тях, но за сега няма яснота по въпроса), и NWO (Полша, Сърбия, Унгария, Испания, Македония) за нас няма друг вариант, освен да се придържаме по оста Гърция - България - Хърватска - Румъния, а защо не и Русия. Ще се работи много активно да се държим заедно с тези държави, и ако ЕДЕН се разпадне ще бъдем ядро за създаване на нов съюз. Разбира се, по всичко личи, че Англия, Германия и Франция също ще се противопоставят на NWO, който съюз се очертава като наш основен противник.
Относно плановете на САЩ и Турция за нашата еСтрана мога смело да заяви, че Турция ще види Бургас и Пловдив само, когато спре интернета в цялата страна 🙂, не мисля да коментирам САЩ и техния план да ни ползват за пътечка до Сърбия, тъй като е този план е несериозен, особено с показаното неуважение от тяхна страна. Ако правиш сметки да минаваш транзит през еБългария, първо трябва да искаш РАЗРЕШЕНИЕ!
Ако нещата на Балканите се стабилизират, може спокойно да се обърнем на Юг от Иран за разширяване на нашите региони с такива с Риба, Нефт и Селитра , като една добра база за развитие на икономиката, и задължителна предпоставка, за да може еБългария да стане СуперСила!

Икономика
След войната, простотията на админите, драстичното увеличение на населението икономиката ни е малко изтощена. Лева падна до 0.014 злато, а се очаква нова вълна от играчи, както и промени по икономическия модул, което традиционно означава минимум 2 седмици объркване и срив на заплатите, валутата и цените, докато се напаснат всички с промените. За това преди това да се случи, трябва да се натрупа златен резерв както и да се задържат левове в БНБ, за да сме готови да реагираме каквото и да предложи пазара.
Приходите от данъци в бюджета са изчислени според видовете битки, които ще има през месеца, и можете да ги разгледате по-подробно в следната таблица:Както се вижда заложени приходи от данъци са 14, 050 злато, което със даренията и другите приходи ще направи бюджет от около 15, 000 злато за месеца. От тях около 9,500 злато ще бъдат за бюджета на армията ( в това число се включени хляб - около злато, оръжие, и танкиране, като е предвиден и резерв за извънредно финансиране). Предвижда се ежедневно от приходите от данъци да се отделят около 30 злато за резерв и стабилизиране на лева, и още 50 злато за танкиране в кризисни ситуации.
За първи път се предвижда бюджет за МвНР - предимно за транспортни разходи. Също така за първи път се предвижда и бюджет за Министерството на Образованието и Младежта - близо 200, като по-надолу ще обясня за какво са предвидени тези пари. Заложени са 1500 злато за МПП-та, 1000 за поддръжка и инвестиране в държавните фирми. Разбира се бюджета, който представям пред вас е абсолютния минимум който може да се получи като приход,а това най-вероятно няма да се случи, но трябва да сме готови за него, защото при преизпълнение много лесно ще бъдат рефинансирани всички институции на финансиране от държавата, докато при дефицит сами виждате какво се получава - никой не знае кога какво ще получи, и дали ще има, точно това се избягва по този начин! В случай на преизпълнение са предвидени за финансиране и няколко пилотни проекта, с гарантирана бърза възвръщаемост, но тях ще разгледаме малко по-надолу в статията.

Армия
Тук основните задачи е да се оптимизира ефективноста на армията, чрез гарантиране на нейната оперативна независимост от политиката. Работи се по промяна на устава, който ще бъде предложен за гласуване от армейците през следващия месец, тъй като до сега въпреки обещанията нищо не се направи по въпроса. В него е заложено цялата власт за провеждане на операциите, ще бъде в ръцете на ГЩ и неговия началник, като всички те ще се избират директно от армията с мандати независими от тези на политиката. Министъра на Отбраната и неговия екип имат предимно административни и логистични задачи. Друга основна задача на МО и заместниците му ще бъде да информират населението чрез вестника на армията, като първата статия за деня ще бъде пускана не по късно от 11 часа Българско време, и ще бъде актуализирана и на два часа ако се налаг.
Разбира се Президентът и неговия екип ще одобряват и финансират всички мисии, и ще следят за тяхното изпълняване и за това всеки лев да бъде използван по предназначение. Например ако войниците от даден взвод са получили средства за 20 удара, и правят по 250 щета на удар с голи ръце. Взводния трябва да докладва дали всеки един от тях е направил по 5,000 щета за деня, т.е. дали е качил 500 точки ранг.
Планува се въвеждане на параметри за финансирането на всеки армеец според щетата, която прави с голи ръце, за да може всеки независимо дали е в Казармата, в Школата или в армията да знае какво да очаква от държавата в замяна на времето си, според мисиите за деня. Следващата таблица е за това колко здраве ще получава всеки според приоритетите на мисията ( това е абсолютния минимум, който ще получава всеки армеец, допълнително финансиране се предвижда според мисията и развитието на бюджета):При разпределение на хляба според горната таблица и заложена цена от 0.45 лв. за 1 здраве, и курс на лева 0.014 злато за 1 лев разходите за прехраната на армията за една мисия изглеждат така.Финансирането на оръжие ще бъде отделно, според приоритета на битката, и стартовия бюджет за него е 1500 злато. Злато за танкиране ще се дава ПРЕДИМНО на наши танкове, като целта ще бъде да се разпредели на максимално много хора, за да се развие стабилно целия танков отряд, който е в основата на всеки успех на еБА. Разбира се, това ще доведе до леко падане на общата щета , но ще даде добри резултати в дългосрочен план. Финансиране на чужди танкове ще има само ако е осигурено такова за нашите, и битката пряко застрашава националната ни сигурност!
Ще се отпусне бюжет за награждаване на най-добрия взвод от Казармата въз основа на представянето им от тренировъчните мисии. Наградата ще бъде седмична субсидия за 50% бустър за целия взвод. Целта е задържане на интереса в младите играчи и стимулирането им да бъдат активни. Подобни мероприятия ще се провеждат и през Министерството на Образованието и Младежта, но за това по-надолу в статията.


Работа с новите играчи
Това по традиция ще бъде поето от МОМ ( Министерство на Образованието и Младежта) , което през този месец ще разшири дейността си. Министерството ще бъде с делегиран бюджет и ще се раздели на три основни сектора:

* Сектор Образователен
* Мотивационен сектор
* Сектор Подпомагане


Образователния сектор и неговия ресорен зам. минисътр ще имат за цел както до сега да държат новите информирани кое трябва и кое не трябва да правят в първите дни на играта. Ще се оптимизират статиите така, че да има редовно една образователна статия в топа за деня.
Мотивационния сектор, както се подразбира и от заглавието ще има за цел да организира и изпълнява различни мероприятия с награди, с цел да се задържи интереса на новите играчи в играта.
Сектор Подпомагане ще отговаря да се облекчи работата на организации като БЧК и Детската градина, като подпомага изпадналите в нужда със хляб и билети, в случай на нужда. В крайна сметка е време да се отделят малко държавни пари за социална дейност.

Правителствен пресцентър
Както вече отбелязах в началото на статията, ще се създаде информационен център на правителството, чиято основна цел е да информира населението как върви изпълнението на поставените задачи, какво се е случило в изминалите дни, какво се случва в момента, и какво предстои да се случи. Както и ако се налагат промени в предначертания план информация за това какво ги е наложило, и как ще се процедира от тук нататък.

Държавните фирми
Освен финансирането им за тяхното развитие се планува да се предложи национална мобилизация за трупане на резерв. Така на принципа наемане / уволняване ще работят всички желаещи в държавните фирми на минимална заплата, с цел да се натрупа оръжеен и хлебен резерв, който е значително намалял след войната от последния месец.

Странични проекти, над които ще се работи
За следващия месец има няколко идеи, над които работихме с колегите напоследък. В тях има потенциал и през мандата ще се доразработят, и в случай че изпълнението на бюджета върви добре, през вотрата половина на мандата ще бъдат стартирани. Ето някои от тях:

Проект “Безплатен Хляб” **
- след въвеждането на възможността един човек да работи във собствената си фирма, на цената на 10 здраве за мен е ясно, че това е доста мощен инструмент, изискващ първоначална голяма инвестиция, след това огромна възвръщаемост. Ето и същността на проекта - Създаване на 20 житници + 10 к1 хлебни фирми ( на цена 600 злато ), и предоставянето им на някой гражданин заради допълнителния бонус наричан за по кратко “муле”, с мандат от 10 дни, който се избира публично.
Простите сметки показват, че един Гуру** със 50% бустър ще произведе 150 хляба във фирма, или общо 1500 за деня, което са 3,000 здраве. Ще остане и незначителено количество жито, което може да бъде продадено за да се финансират бустърите. Като се извадят 300 здраве ( нужно за да работи “мулето” във всички 30 фирми) и остава 2700 здраве ( като се приспаднат бустърите по днешни цени излиза чиста печалба от около 16 злато, което възвръща първоначалната инвестиция за малко повече от месец), което здраве е напълно достатъчно да изхрани 9 армееца за по 30 удара, или почти цял взвод за по 15 удара!
Разбира се фирмите могат да се развият до к3 на цената на още 700 злато, като това ще помогне на военнослужещите да се бият по-ефективно в Т1, но ще удължи периода на изплащане на инвестицията. Да не забравяме какъв ефект ще има проекта върху работното умение на тези “мулета” - по 3 на месец, които само за 10 дни ще развият работен скил, за чието развитие са нужни 10 месеца! Ако пилотния проект се укаже успешен идеята е в дългосрочен план да се направят фирми за няколко такива мулета, като крайната цел е да се изхрани една от ротите на еБа напълно безплатно! Преди да кажете, че това ще свие потреблението на хляб - да така е, но с парите, които остават в бюджета ще може да се финансират повече оръжия за войската, което автоматично означава повече фирми за оръжие, като се намали разликата в търсенето в двата сектора, защото както всички знаем в момента житно / хлебната индустрия е в пъти по-търсена в сравнение с желязото и оръжията.

Проект “Частни Отряди” - Целта на проекта е да се мотивира населението да се организира и финансира в частни бойни отряди. Каква ще е стимулацията?
Идеята е ежемесечно държавата да организира търгове за частни отряди, които да се бият заедно с еБа, като държавата ще финансира 40% от разходите на спечелилия отряд. Разбира се за да спечели даден отряд търга трябва да прави най-голямо количество щета за най-малко количество злато. Идеята на този проект е все още в зародиш и едва ли ще може да се реализира в близките 2-3 месеца, тъй като най-малкото за сега частните бойни БЪЛГАРСКИ отряди са дефицит но е факт, че населението се разви, натрупа капитал, сила и опит - и аз лично очаквам в рамките на 2-3 месеца в България да има поне 3-4 ефективно работещи частни бойни групи, които ще могат да се съревновават за държавно финансиране на техните отряди.


Накрая искам да обобщя, че целта на екипа, който представих в началото на статията, и техните помощници, които ще представя до няколко дни ще бъде не да променя посоката генерално, не да руши постигнатото до момента, а да оптимизира цялостната работа, да изчисти пропуските и да доведе еБългария до мястото, което заслужава, а именно водеща сила, с която ВСИЧКИ трябва да се съобразяват! Както забелязахте заложил съм на многопартиен кабинет, а ако се добавят и заместниците най-вероятно ще има хора от минимум 3 партии, различни от Обединена България - партията, от която се кандидатирам за президент.
Искам да благодаря на всички министри и зам. министри които се съгласиха да участват в реализирането на тази програма, защото просперитета и развитието на еБългария е над партиите, и над всичко останало!

И накрая, но не по важност искам да благодаря на всички, които помогнаха за изготвянето на програмата ми: Благодаря Ви, без вас програмата нямаше да се получи толкова добре!

На всички, които прочетоха статията благодаря от сърце! Искам да ви призова да гласувате по съвест на 5-и.

С уважение,
Ninoffкандидат за Президент на еБългария


* всички заместници ще бъдат публикувани в отделна статия до няколко дни
** проекта е по идея на NikolayMilev и Melliores, доразработен от мен