Ambient on/off

Join the new world

 

Népszámlálás i eredmények

Day 2,115, 09:19 Published in Hungary Hungary by Ipath


Tisztelt eMagyar Polgárok,

A felmérés időpontjában 4900 magyar játékos van, több mint 15%-uk (735 fő) töltötte ki a kérdőívet, így ez egy jó képet ad preferenciáikról. A 2012-es felmérés óta 920 játékost vesztettünk, ez közel 20%-os csökkenés. A szavazatok számában ez azonban nem jelentkezett, alig 20-al kevesebben töltötték ki mint 2012-ben (755 fő), ami hibahatáron belülinek mondható. Ebből arra lehet következtetni, hogy az elvesztett 920 játékos vagy fake vagy eleve inaktív volt - az aktív állomány nem csökkent.


Általános Szakasz

2012-ben 39%, 2013-ban 36% volt a 2009-ben érkezettek részaránya, ezzel ez a legnagyobb csoport a ma aktívak között. Ebből látható, hogy még ma is az Index generációk nagyöregjei és az azévben, pár későbbi boom-al érkezők alkotják a játék gerincét. Fontos még megfigyelni az 1 évnél fiatalabbak arányát is: 2011-ben 23%, 2012-ben 24%, 2013-ban 16%. Ez jelentős visszaesésnek mondható - nem voltak komoly megtartó erővel bíró boom-ok az elmúlt 1 évben.A chat-en hosszabb időt tartózkodók száma is esett, 25-ről, 22, majd 16%-ra a három év alatt. Az aktív, cikket olvasók között is több mint 50% a chatre nem járók aránya.

Idén első alkalommal felmértem az állampolgárságot is a kitöltők között. Hamisak azok a vádak, miszerint külföldre menekülne az ország vagyona, 95% magyar állampolgár a kitöltők közt. Mivel feltételezhetjük, hogy a külföldre menők tapasztalt, aktív játékosok, akik otthoni újságot és shout-ot is olvasnak - ergo tesztet is hasonló arányban töltenek, mint a hazaiak - ezért valószínű nem alul reprezentáltak.


Párt Preferenciák

A válaszadók 82%-a párttag, ami roppant magasnak tekinthető tudva azt, hogy ezért semmi Xp nem jár (2011/73%, 2012/84%). A megoszlások a korábbi évekhez hasonlóan jól tükrözik a párttagok megoszlását, az MKSz azonban a szokásoknak megfelelően dominánsabban jelentkezik a válaszadók között. Az idei év igazi meglepetése az MCP, akik kiugróan magas számban vannak jelen a válaszadók közt, tagságuk rendkívül aktív. A válaszadók 58%-a ‘őstag’ a pártjában, nagyon kevés ifjú politikus van a pártokban, ennek tendenciája felfelé ívelő - egyre kevesebb fiatal, egyre több öreg.A legellenszenvesebb pártok listáján a korábban második MOVE átvette az eddig első KARD-tól a vezetést, mely így a másodikként zárt. Mérhető undort váltott még ki a Nemzeti Front, a többiek elhanyagolható méretben szerepeltek. Fontos látni, hogy 61% vallotta azt, hogy nem politizál (de mint látszik cikket olvas, kérdőívet tölt) - ez arányaiban megegyezik azzal mekkora réteg nem szavaz az elnök választásokon.Szinte százalékra pontosan megegyezik a párthűségre érkezett szavazatok aránya a korábbi évekével. A válaszadók 41%-a soha, 65%-a maximum egyszer váltott pártot, így kijelenthető, hogy hűséges nép a magyar - legalábbis az elveihez. Jut eszembe, Mikrobi, hogy vagy?


Elnökök

Ismét megmutatkozott, hogy a kollektív magyar tudat nem nyúlik vissza túl régre. A régi elnökök iránt táplált szimpátia/ellenszenv gyorsan megfakul, a régiek közül csak Feherlofia Koppany és Kampec tudott felmutatni jelentősebb érdeklődést. Középtávon kispisti007-re emlékeztek még. Mindenki más vagy volt mostanában is elnök (lásd. Laurh, GregoryG) vagy csak mostanában volt az, ezért magasak a számaik. A top3 kedvenc elnökötök így sorban: Haszontalan/pkrusi, Istencsaszar, és Ernst von Jacob/Dacicus Maximus.
HUpakolas 1 hetes regnálása nem volt olyan régen, hogy feledésbe merülhetett volna, el is hozta az első helyet a legellenszenvesebb elnökként. Azonban itt kicsit régebbre, egészen 2011. novemberéig is vissza tudtok emlékezni - Akitlosz akkora lyukat ütött a kollektív tudatban, ami még ma is sokaknak fáj. Őt követi Istencsaszar kormányzása a harmadik helyen a negatív rangsorban. További említésre méltó befutók: Alexandross, Haszontalan/pkrusi, Ernst von Jacob/Dacicus Maximus, Gregory Gallangher. Itt is érdekes megnézni a régieket: szintén Feherlofia Koppany neve kerül elő, de Shaok-ot azért még mindig többen nem kedvelik, Falban és Oliverray neve mellé is arányaiban sok vote került.
Anyagi Viszonyok

A tavalyi 5%-ról tovább csökkent a tartalékkal nem rendelkezők száma, lényegében nincsenek szegényeink, vivát! Emellett 23%-nak 100-nál is több goldja van félretéve, úgy hogy nincs mitől félnünk, lehet hadjáratokat indítani. Sőt, tovább prosperálunk: 14%-ról 19%-ra nőtt az 500+ gold értékben cégekkel rendelkező játékosok száma. Természetesen ennek oka a játék előrehaladása is. Azonban ismét jelentős, 17%-nyi a céggel nem rendelkezők aránya és ebből 6% szeretne alapítani - jól jönne ehhez egy állami támogatás vagy kaláka program ismét, hogy a számukat a tavalyi szintre szorítsuk.2011-ben 75%, 2012-ben 68%, idén pedig már csak 59% volt azok aránya, akik még sose vettek goldot és nem is tervezik. Ebből látszik, hogy a fejlesztők azért a maguk szempontjából jó úton haladnak a sorozatos akciókkal. A játékosok 17%-a már 100 gold fölötti tételben vett goldot, ami jelentős vásárlásnak számít, idén se megy csődbe az eRepublik Labs Ltd.
Katonai Szakasz

Továbbra is szinte mindenki MU tag, ez nem változott az évek folyamán - a Daily Order miatt ez szinte kötelező is, annak, aki értelmesebb keretek közt akar játszani.A tavalyi 26%-ról 22%-ra esett azok száma, akik egyáltalán nem Lanáznak, de ami sokkal érdekesebb: tavaly 15% vallotta azt, hogy full Lanát tol, idén dupla ennyien, 30%. Tényleg egyre jobban élünk. Azonban a játékra fordított idő csökken, kevesebben ütik el a napi wellness-ük nagyobbik részét, mint egy éve ilyenkor.Lényegében mindenki az elérhető legjobb fegyverekkel harcol továbbra is, a szocmin. jó munkát végez ezek szerint, hiszen az idősebbeknek nem okozhat gondot a fegyverek árának megtermelése ilyen cégbirtoklási viszonyok mellett.A már megszokott módon végére hagytam az egyik kedvenc részem, a kedvelt/ellenszenves politikus szakaszt:

A legkedveltebb eMagyar politikus címét tavalyhoz hasonlóan, magas előnnyel Istencsaszar vitte el. Noha a NÉP nem mondhat magának komoly sikereket, ICS mégis komoly előnnyel hozta az első helyet (59 szavazat). Második mindnyájunk kedvenc uralkodója, HUpakolas (41 szavazat), harmadik helyen Haszontalan/pkrusi (14 szavazat). Játékban volt még Cimbalar és Hercegno is.A legellenszenvesebb kategóriában sem történt trónfosztás. Torony magas győztes ismételten: Eheslo (43 szavazat) az örök rendszerkritikus. A 2.-3. helyért azonban élénk harc folyt a végső szavazatokig. De Ernst von Jacob/Dacicus Maximus (29 szavazat) végül megelőzte HUpakolást (20 szavazat). GregoryG kezdetben versenyben volt a top3 hely egyikéért, de a szavazatok felétől elkezdett lemaradni, így csak a 4. lehetett idén.


Bónusz:
- Erre az évre újítottam, már nem sima, hanem francia kockás füzetet használtam.
- Idén senki nem próbálkozott más, ismert ember nevével kitölteni a kérdőívet (általában könnyű kiszúrni).
- A kérdőív első 10 kitöltője sorrendben: vasmegye, Ahanybika, Borharisnya, Szempy, Rakosi Matyas, N4gYm4Ci, Haszontalan, Admiralis, 0redder0
- Az utolsó 10 kitöltő: Norbertone, Cs0nt1, megdogleszkocsog, Zuborka, pavip, Madi4, Baross Gabor, afeg, NeFaRiaN, Tarsoly, TrogeRRRx, biohadnagy
- Idén is köszönöm a segítséget wisitenkraf-nak a képek feltöltésével.


Korábbi évek eredményei:
- 2012
- 2011
Üdvözlettel:
Ipath
 

Comments

AdmiraIis
AdmiraIis Day 2,115, 09:24

pertamaxx \o/

AdmiraIis
AdmiraIis Day 2,115, 09:24

keduamaxx \o/

AdmiraIis
AdmiraIis Day 2,115, 09:24

ketigamaxx \o/

Antienemi
Antienemi Day 2,115, 09:31

+v

Murlockij
Murlockij Day 2,115, 10:35

Köszönet, érdekes volt, szerintem maximum még ennyi magyar játékos nem válaszolt és ugyanennyi kétkattos, félig-meddig inaktív játékos van még a játékban tehát;

735*3 azaz 2200 játékos van még itt, játszik többé kevésbé, a másik 2700 meg fake.

classfighter
classfighter Day 2,115, 10:58

+/- 25%-ot tévedhetsz.

AdmiraIis
AdmiraIis Day 2,115, 09:32

Első 10-ben vagyok \o/
Btw, Oli egy paraszt volt!
Aki meg HUpákra negatív szavazatot adott, az a pokol tüzén fog elégni!

Scat
Scat Day 2,115, 09:47

Oliverray, oh, az a sok emlék...ő is inaktív volt, vagy ő volt az, akinek a felhasználójára boldog-boldogtalan belépett? Sajna már keverem a dolgokat, és a hsz elején csak ironikus voltam.

bubberr
bubberr Day 2,115, 09:54

inaktív volt, és boldog-boldogtalan belépett a karijába.🙂 amúgy nem rémlik, hogy paraszt lett volna, csak az, hogy tán kissé fiatal, nem elég felelősségteljes.
jah, akkor még annak kellett lennie egy jó elnöknek:)

Linkinstile
Linkinstile Day 2,115, 09:59

mindkettő. inaktív volt, majd átadtam boldog-boldogtalannak a jelszót. : D

Linkinstile
Linkinstile Day 2,115, 09:59

vagyis átadta..bubberr gyorsabb volt : (

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,115, 23:19

Meg szerencse hogy most is egy Oli ketto fogja nyerni a valasztast.

sorihun
sorihun Day 2,116, 12:25

Te Ernő toszhatnál egy igazán jót ,mert látom megint csíp a pisi.. alig olvasok cikket, de mindenhol a te okosságaidat olvasom..

Schelling
Schelling Day 2,115, 19:13

A parasztot azt nem dícséretként kell érteni? ( ^__^ )

Ungolim Pontius the Knight Day 2,116, 00:33

Comment deleted

kösz V

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,115, 09:42

Aki HUpakolasra negativ szavaztot adott azt ketteszakito egy doomhammer godspliterrel.

Cimbalar
Cimbalar Day 2,115, 09:46

Húúú bakker bent vagyok a cikkben. Köszönöm a szavazatokat.

Joz76
Joz76 Day 2,115, 09:47

Kemény meló ez a népszámlálódsi, de tényleg lehet belőle értelmes következtetéseket levonni (Pl. Full lanázók egyre többen és többen vannak). Nagyon kijár a v+s!!!

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,115, 09:53

ez gyors volt, szép \o/

N4gYm4Ci
N4gYm4Ci Day 2,115, 09:54

Egy grafikonos bemutatás is jó lett volna, hogy pl mi hogyan korrelál egymással, lásd ki hány wellnesst éget el naponta ütéssel, és azok fegyverszintű megoszlását. vagy cégek száma vs goldot félretevől arány ilyenek.

A sima felmérés is alapjábavéve jó dolog, egy jó képet fest (megfelelő adatok arányában persze) de egy mélyebb statisztikára is alapot szolgál. kéne egy megatáblázat az erepesktől, és abból összerakni egy fasza statot.... 🙂

(megemlítettek egy cikkben....! juhhéééé 😃 )

V+

Ipath
Ipath Day 2,115, 09:57

Folyamatban van már ez is ; )

Bandey
Bandey Day 2,115, 13:40

statisztikával bármit be lehet bizonyítani, és annak az ellenkezőjét is. jó ez így, kár túlokoskodni!

menard atya
menard atya Day 2,116, 13:57

"Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam" Winston Churchill

rRonin
rRonin Day 2,115, 09:58

Köszi a felmérést!

LongIeyy
LongIeyy Day 2,115, 10:07

Igényes munka jó cikk! Megszokott minőség! 🙂

HercuIe Poirot
HercuIe Poirot Day 2,115, 10:18

votsub. Kösz, hogy dolgoztál vele.

ForradalmiMaki
ForradalmiMaki Day 2,115, 10:26

Minden évben ellövöd ezt? Lassan az újabb "végleg abbahagyom" cikk jön bizonyára. Ejj, de szánalmasan egyszerű vagy még mindig.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,115, 23:21

Ebben a fel evben mar ketszer is vegleg abbahagyta.

Ipath
Ipath Day 2,116, 00:12

Belemennék, hogy melyik volt a 2. de tudom hogy csak a kisebbségi komplexusod és a beteges paranoiád miatt játszol már, nem szeretném elvenni az örömöd, így inkább rád hagynám 🙂 Megkeseredett emberré váltál mire "családos" lettél és "nem érsz rá az erepre". Takarózhatsz azzal, ami miatt nekem is folyamatosan sírtál, hogy téged mennyien bántanak, de ha azok ellen fordulsz, akik megvédtek, akkor benned is hiba van. Se sajnálni se megvédeni nem tudlak tovább - én tényleg nem érek rá ilyenekre, többet nem is szeretnélek látni legszivesebben. Tényleg őszintén kívánom hogy gyógyulj meg, mert beteg vagy Ernst, mentálisan.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,116, 00:17

Jajj de szanalmas vagy Ipath. Megvedeni engem? En tartottam ertetek a hatam eveken at olyan dolgokert amiket nem en csinaltam es ennek koszonhetoen lettem en az akit piszkalnak es nem te.Ti fordultatok en ellenem raadasul undorito sunyi modon a hatam mogott mert toletek gerinctelenektol csak ez telik. Ki nem szarja le a sajnalatod?Azok utan hogy meg az alapveto moderatori feladataid se vagy kepes rendesen elvegezni szerintem te kene elkotrodj innen vegleg. Egy szellem vagy mar csak aki visszajar ide neha mintha meg lenne valaki. De nem.

sorihun
sorihun Day 2,116, 12:27

Akartam írni vmit.. de elolvastam Ipath kommentjét és már nem is kell írnom semmit..

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,115, 10:39

köszönöm a rám leadott szavazatokat, legyen az pozitív, vagy éppen negatív!

Hippike23
Hippike23 Day 2,115, 11:08

És aki nem szavazott se negatívan se pozitívan rád azoknak coki ? 😃

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,116, 13:29

azoknak köszönöm, hogy nem szavaztak rám 😃

classfighter
classfighter Day 2,115, 10:57

Celebek ...

T0RONY
T0RONY Day 2,115, 11:03

Én is belekerültem a cikkbe "Torony magas győztes .... " 🙂

Mvhely
Mvhely Day 2,115, 11:30

Szép munka.

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 2,115, 11:53

o7

Daakoo
Daakoo Day 2,115, 12:03

"A top3 kedvenc elnökötök így sorban: Haszontalan/pkrusi, Istencsaszar, és Ernst von Jacob/Dacicus Maximus"

"HUpakolas . . . el is hozta az első helyet a legellenszenvesebb elnökként. . . Akitlosz akkora lyukat ütött . . . Őt követi Istencsaszar kormányzása a harmadik helyen a negatív rangsorban. További említésre méltó befutók: Alexandross, Haszontalan/pkrusi, Ernst von Jacob/Dacicus Maximus, Gregory Gallangher."


Ez így sehogy sem stimmel. Nos, döntsed már el:
Istencsaszar, és Ernst von Jacob/Dacicus Maximus a LEGKEDVELTEBB vagy a LEGELLENSZENVESEBB a szavazatok szerint ?

Ipath
Ipath Day 2,115, 12:06

Az avatarodon látható aprócska szervet kell használni. Sok sikert.

Daakoo
Daakoo Day 2,115, 12:09

Te írtad így, én csak idéztem, két egymás utáni gondolatodból . . . 🙂

Schelling
Schelling Day 2,115, 18:59

Vagy vonjuk össze a két adatot. Akkor az egyesített eredmény a következő:

+63 -24 = +39; Haszontalan/Pkrusi
+35 -2 = +33; Kispisti
+34 -7 = +27; Fehérlófia Koppány
+28 -1 = +27; Kampec
+29 -2 = +27; Rhual/Laurh
+54 -31 = +23; Istencsaszar
+43 -22 = +21; Ernst von Jakob
+22 -11 = +11; Malwinhun
+10 -0 = +10; Imre Norbert
+10 -3 = +7; Rajk Laszlo
+6 -0 = +6; Nalaja
+11 -5 = +6; Mobra
+6 -0 = +6; Tricium
+6 -1 = +5; Lisztes
+6 -2 = +4; Adam Zahovay
+6 -2 = +4; AThompson
+3 -0 = +3; Hekkat
+3 -0 = +3; Rlazol
+3 -0 = +3; Count Adyn
+4 -1 = +3; Sorihun
+3 -0 = +3; Arget
+2 -0 = +2; Kroovy
+3 -1 = +2; Lpath
+5 -3 = +2; Sir Moke Shag
+1 -0 = +1; Kolozs
+4 -3 = +1; Charlie50
+14 -13 = +1; Bosko Balaban
+1 -0 = +1; Kolosh
+3 -2 = +1; Nabuccoo
+2 -1 = +1; PoriTomi/Gewru
+2 -1 = +1; Longleyy

+0 -0 = 0; Prinz Eugen
+0 -0 = 0; Haglee
+0 -0 = 0; Rizsa
+0 -0 = 0; Rommel Erwin
+9 -9 = 0; Quicksilver
+1 -1 = 0; Raszta
+1 -1 = 0; Lazo

+0 -1 = -1; ArCrimson
+0 -1 = -1; Morreau
+2 -3 = -1; Termetes Samu
+7 -8 = -1; Weisz Manfréd Huba
+2 -4 = -2; Rhual/Creative997
+7 -9 = -2; Kreg
+0 -3 = -3; Imre Barbarossza
+10 -13 = -3; Shaok
+6 -9 = -3; Levesezredes
+5 -8 = -3; Dnw599
+2 -6 = -4; Forradalmi Maki
+3 -9 = -6; S. Timi
+1 -8 = -7; l2oli/drago14
+0 -9 = -9; Oliverray
+19 -28 = -9; Alexandross
+3 -13 = -10; Bőrharisnya/Herbieh
+0 -11 = -11; Falban
+6 -18 = -12; Gregory Gallagher
+37 -70 = -33; Hupákolás
+4 -68 = -64; Akitlosz

Átlag: +1,7

Daakoo
Daakoo Day 2,115, 21:11

Ez már helyesebb, szerintem, de mégsem korrekt eredmény.
A leghelyesebb az lenne, ha csak egy, 3, 5 vagy 10 pontos értékelési lehetőség lett volna, akkor nem jön ki ilyen ellentmondásos végérték.
i

Ipath
Ipath Day 2,116, 00:01

Joh, látom többeknek nem sikerül feldolgozni ezt az eredmény, magyarázok, szépen lassan: KETTŐ kérdés volt, az egyik a kedvenc a másik a gyűlölt emberre vonatkozott, nem lehet és nem is kell összevonni. És mivel KETTŐ kérdés volt simán lehet, hogy valaki mindkettőben elöl végez Daakoo. HUpakolás, Emst és ICS is komoly érzemeket mozgat meg, sokan rühellik és sokan szeretik is őket - ez ennyit mutat meg, nem többet, nem kevesebbet.

Az összevonás azért értelmetlen, mert, akkor csak egy kérdést kellett volna föltenni, ha olyan eredményt szerettem volna, amivel az elnököket rangsorolni akarom. Schelling (én le tudom írni a neved helyesen, következőre igyekezz jobban te is) eredményei alapján Prinz Eugen és Haglee jobb elnök mint Shaok, pedig ez nyilvánvalóan nem igaz, csak azért vannak előtte, mert a kutya se emlékszik rájuk és egy szavazatot se kaptak, se pluszba, se minuszba.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,116, 00:19

3 szavazat Ipath : (

Daakoo
Daakoo Day 2,116, 00:20

Ha egy rács-teszt kérdőívben vagy statisztikában két kérdésre ellenkező eredmények jönnek ki, annak két oka lehet:
1. a válaszadó nem volt őszinte (főleg rács-tesztek esetében (ezt nevezik "hazugság detektor"-nak)
2. a kérdőív helytelenül lett összeállítva, lehetőséget adva ellentmondásos eredményeknek is. Ez utóbbi esetben ajánlottabb a pontozásos értékelés, amint fentebb is írtam.

Amúgy a munka szép, de hiábavaló, ha nem hoz ki reális eredményt.
Bevallom őszintén, én álnév alatt töltöttem ki az űrlapot, teljesen irreális, egymásnak ellen is mondó válaszokkal, pontosan azzal a céllal, hogy ellenőrizzem. Ezt a megoldást szokták alkalmazni úgy statisztikai felméréseknél, mint programozásnál, stb.

Mindezek ellenére:
GRATULÁLOK A TÜRELMEDHEZ és a kinézéshez !

bubberr
bubberr Day 2,116, 06:52

most ez olyan, mintha azt feltételeznéd, hogy az emberi érzelmeknek bizonyos dolgokkal kapcsolatban kollektívnek kell lennie.
elképzelhetetlen, hogy országos felmérésben a "melyik a kedvenc/legkevésbé kedves magyar nagyvárosod" kérdésekben mindegyik válaszra budapestet mondanák a legtöbben?
más kérdés, hogy utólag egyszerűen ki lehetett volna szűrni ezeket a válaszokat, mert valóban torzít.

Schelling
Schelling Day 2,116, 11:30

Ne haragudj. Mindig is abban a tudatban voltam, hogy kis l-lel írod a neved. (És meg is akartalak tisztelni azzal, hogy nagy betűsen írom.) Gomenasai!

0redder0
0redder0 Day 2,115, 12:22

V+S!! 10. helyre odafértem 😃

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.