Multumiri si explicatii

Day 433, 01:26 Published in Romania Romania by andyr

In primul rand, multumiri celor care au votat, celor care m-au votat si multumiri celor care mi-au scris ieri sau astazi. Am incercat sa le raspund tuturor si sper eu ca am reusit.

Partidul Liberal a pierdut alegerile de astazi, obtinand 33% din voturi (13 mandate). Desi, practic, diferenta e de doar 1 mandat fata de alegerile trecute, diferenta reala este putin mai mare, pentru ca unele persoane au profitat de sistemul de inscriere prin e-mail pentru a participa la alegeri din partea PL. Cazul "nemeiah", un caz care ne-a facut sa pierdem 32 de voturi si o regiune pentru a pleca apoi la eUGD, nu este, probabil, un caz singular. Nu pot totusi sa nu apreciez inventivitatea de care a dat dovada eUGDul si modul de a folosi regulile jocului (sau lipsa lor) in interes personal. E posibil ca si alte partide sa aiba astfel de surprize, daca n-au avut deja.

In continuarea practicilor 100% corecte, eUGDul a continuat campania de dezinformari publice si autobuze electorale - repet, 100% corecte si legale, conforme cu regulile jocului; daca sunt conforme si cu regulile moralei, asta e alta problema. Dar voi reveni cu un articol pe aceasta tema, daca nu o va face altcineva inaintea mea.

Totodata, nu pot sa recunosc ca au existat unele probleme de organizare interna, probleme care vor deveni - sper eu - una din prioritatile pentru perioada imediat urmatoare.

Personal, pot vedea alegerile ca pe o victorie. Am vazut regiunea Moldova ca pe o provocare din 2 cauze :

- odata pentru ca ma leaga destul de multe de regiune, fiind originar din Moldova si traind in Moldova pana in urma cu 2 ani (argument emotional pe care am ales sa nu-l folosesc in prezentarea din articolul precedent)

- in al doilea rand, pentru ca partidul obtinuse un scor destul de slab in decembrie, 15 voturi. Am reusit sa triplez acest scor si sa inving, alaturi de voi, cei care m-ati votat, o masinarie a eUGD extrem de bine pusa la punct. Practic, alegerile au fost stranse pe toata durata zilei pana in jurul orei 21.00. In in mod ciudat, in maxim 10 minute dupa ce primeam eu un vot, primea si contracandidatul meu un vot, pastrandu-se la o diferenta de 1-2 voturi in spatele meu; dupa ora 22, cand diferenta devenise de 4 voturi, urcand apoi la 7 voturi, decizia a fost probabil ca "nu merita", autobuzele orientandu-se spre alte regiuni.

Am castigat alegerile si datorita faptului ca am avut ca si contracandidat o persoana practic inexistenta pana acum in politica/economia romaneasca, avand ca singur merit faptul ca a fost persoana spre care s-au indreptat voturile romanilor mutati in Rusia. Pentru oricine crede ca a fost o performanta, va reamintesc ca putea sa fie oricine in locul sau, ar fi primit acelasi numar de voturi si ar fi avut acelasi rol, de marioneta. O marioneta importanta, dar o marioneta. Cu astfel de marionete, candidati care nu s-au remarcat prin nimic, pe care nu i-am vazut postand pana acum nicaieri, carora le lipsesc notiuni elementare de economie sau de intelegere a jocului, uneori si notiuni elementare de gramatica, m-am tot intalnit pe parcursul acestor zile. Si de aici doua intrebari care vor incheia acest articol, pe care il puteti considera un "preview" al unui articol mai detaliat despre alegeri. Prima ar fi legata de momentul in care partidele vor decide ca e important nu doar numarul de candidati, ci si calitatea lor, si vor evita sa trimita in Congres diverse fenomene de incultura (economica sau de alt fel). A doua, strans legata de prima - pentru ca altfel, fenomenele mentionate mai sus nu ar fi niciodata alese - ar fi legata de calitatea alegatorului, care ar trebui sa inteleaga ca datoria sa e sa trimita o persoana competenta in Congres, lucru pentru care trebuie sa faca o alegere informata, nu sa dea click ca un robotel la ordinele partidului sau in functie de avatar.

Inca o data multumiri pentru voturi, si sa fiti in SGP in 30 de minute !