Mit kell tennünk? (Harmadik rész: Tiszta kommunizmus!)

Day 902, 01:44 Published in Hungary Hungary by Kommunista Part

<img src="http://lh5.ggpht.com/_CBvv85Qaoio/S2xz8Zn_njI/AAAAAAAAAOY/OhxjN2cc74o/eletesmunka04_1.jpg" width="275"><img src="http://lh6.ggpht.com/_CBvv85Qaoio/S2x0KKkB-gI/AAAAAAAAAO0/D6lpEVNbzsU/eletesmunka04_2.jpg" width="275">
NEMZETKÖZI VIZEK

Sorozat részei:
Primitív kommunizmus
Proletárdiktatúra
Lássuk, hogy Fredrick Engels szerint milyen lesz a &quot;révbe ért kommunizmus&quot; Az eredeti cikket itt találhatjátok: What is to be Done?(Part Three: Pure Commune-ism)

Mit kell tennünk?(Harmadik rész: Tiszta kommunizmus!)

Először is szeretném megköszönni Al Mehdi-nek hogy reklámozta a legutóbbi cikkemet. Nemsokára válaszolni fogok a vitákra a kommunizmusról, szeretném befejezni a sorozatot, mielőtt reagálnék a kritikára. Remélem megértitek. A címről:

Tiszta kommunizmus az, amikor a kommunák a gazdaság 100%-át teszik ki. Ha nem vagy képben, olvasd el az előző két cikket. (lásd a bevezető szakaszban, szerk.megj.)

Szóval itt van mi fog történni az utolsó, és legfontosabb korszakban.

Bérek:
Minden bér 1 dollárra fog csökkenni. Megérted miért, ha elolvasod a két belinkelt cikket fönt.

Az arany valutaárfolyama:
Most jön a kérdés hogy mennyi x pénznem váltható be 1 aranyra. Egy kis matek után felfedeztem, hogy 5 aranyat kell kapnod 30 x pénznemért.(természetesen ha a minimálbér 1 USD)
Itt van hogy kaptam ezt meg: 5 arany elosztva 30 napra(amikor dolgozol) = 0.166666666666 vagy kerekítve 0.17= 30 nap munka kell, mert csak akkor kapsz 5 aranyat. Ez az 5 arany lesz az egyetlen folyamatos bevételed (kivéve ha veszel aranyat igazi pénzért), minden más dolog ritkábban is rendszertelenebbül fog bekövetkezni. (Növekedhet az erő szinted, szintet léphetsz, media mogullá válhatsz). Szóval ha 5 arany= 30 nap munka, 5 arany=30 pénz, újabb 30 nap= újabb 30 pénz.

Problémák lesznek ezzel gazdaságilag persze, a fő probléma a minimálbér. Milyen ironikus, hogy ez az egyetlen dolog a játékban ami segíti a dolgozókat, és ez lesz az ami a felszabadításuk ellen lesz. Ennek a korszaknak a problémája, a másik kettővel ellentétben, hogy a piac teljesen a kommunák uralma alatt lesz. Mielőtt eloszthatnád a termékeket a munkásoknak, és a a maradékot eladhatnád a piacon, a pénzből kifizetheted a munkásokat, és vehetsz nyersanyagokat. De most kommunáid vannak, akiknek bérre van szükségük, és nincsenek kapitalisták, hogy eladják a termékeket. Szóval hogyan szerezhetsz pénzt hogy mindekinek legyen bére, és tudj venni nyersanyagokat? Több módja van.

1. Visszaadni a kommunának
Mikor dolgozol, rögtön pénzt kapsz érte. Amint megkaptad, ajándékozd vissza a kommunának, hogy holnap is kaphass fizetést. Ez egyedül nem működik, mert így nem lesz pénz az új játékosoknak.

2. Aranyat adni a kormánynak
Miután ezt megcsináljátok az arany visszaváltható pénzre. Így működik: az aranyat visszaadjátok a kormánynak, akik pénzt csinálnak belőle. Ezután a pénz oda lehet adni egy orgnak, ami kiosztja a kommunák között. Most már van egy kis pénzed. Egyébként az aranyból lehet új cégeket is létrehozni új játékosoknak.

3. Kereskedelem
Másik fontos pénzforrás, a kereskedelem más nemzetekkel. Rengeteg fölösleged van, de nem tudod kinek eladni? Nos, elraktározhatod, vagy eladhatod más országoknak. Remélhetőleg sikerül a termékeket kommunáknak exportálni, akiknek szükségük van rá.

Azt hiszem mindegyik megoldás ugyanaz. Csak néhány ötlet hogyan szerezz pénzt, ha van neked is ötleted, írd meg kommentben.

A kormánynak már csak néhány dolgot kell tennie, a legtöbbet leírtam már, de van még néhány: (adókat változtatni, hogy jó legyen a kommunáknak, training warok, MPP-k stb.)

Most szeretném elmagyarázni a minimálbér ügyét. Ironikusan a minimálbér olyan dolog amit nem kéne támogatniuk a kommunistáknak. Ahogy láthatod, olyan körülmények vannak, hogy mindig lesz egy kis kapitalizmus. Olyan világban élünk, ahol mindig van valutaárfolyami érték, pénz, ahol a kommunizmus nem lehet teljes. Szóval meg kell a minimálbértől szabadulni! Kérlek ha egyetértesz támogasd ITT az aláírásoddal.
(a link már egy nem élő open letterre mutatott, szerk.megj.)

-Fredrick Engels

Fordítás: Welcome to 1984
Kiadta: Gregus Hedvik

Minden kedves érdeklődőt vár az eKommunista Párt!
párt | #kp | wiki | PM