Ambient on/off

Join the new world

 

Mir naj ne bo pogoj za napredek

Day 1,847, 14:13 Published in Slovenia Slovenia by Ice Killa

Vojne se vedno ne bijejo zaradi ekonomskih pridobitev. V nekaterih primerih so razlogi precej preprostejši. Zabava za igralce. To igro namreč igramo zato, ker nas veseli in zabava. Najboljša in najosnovnejša zabava pa izvira iz tega, da nekoga dnevno premagujemo v neposrednih bitkah. Če je stagnacija prisotna, to na dolgi rok ne prinaša nič dobrega naši naciji. Potrebno je razumeti, da je vojna na kratki rok lahko pogubna in prinese naš poraz. Pa vendar če se odločimo za akcijo, si v isti povedi upamo, drznemo ter želimo nekaj. Naj bo to zmaga ali pridobitev nove surovine. Prav to bi nam napad na Francijo prinesel. Pogoj ob morebitni vojni z zahodnimi sosedi Francozi ni nujno zmaga, temveč zabava. Aktivnost naj se ponovno dvigne, ponovno naj se oživi pomrtvičeno in paralizirano Slovenijo, ki je svoje zlate dneve nekoč že imela.

Prepogosto je problem pri nas, da čakamo, da se kaj zanimivega pripeti. Kot da bi čakal, da obogatiš, brez da bi karkoli postoril za to, nato pa bi se zaradi tega še pritoževal. To je parafrazirano Slovenija, ki nima idej, kako bi se rešila trenutne zagate. Jaz sicer tega ne bi poimenoval zagata, ampak zgolj nejevoljnost in pomanjkanje poguma po spremembi oz. akciji.

Če se obregnem ob slovensko zgodovino. Prvotni napad na Italijo ni bil mišljen kot pohajkovanje po resursih, imel je povsem preproste razloge. Oživiti mrtvo Slovenijo, in to nam je uspelo. Na dolgi rok pa je bil napad na Italijo tudi povod za to, da je Italija, ki je nekoč bila tesni zaveznik Španije in EDENa, postala diplomatsko izolirana. Upali smo si. Na kratki rok smo seveda imeli težave, izgubili smo 13 uporniških bitk v enem dnevu, Hrvati so nam napovedali vojno ter nam zavzeli vse originalne regije, kar nas je prisililo, da smo zatočišče iskali v Avstriji in na Češkem, ampak vseeno. Zabavali smo se, to je bilo tisto najpomembnejše. Slovenija je oživela.

Dokazali smo širnemu eRepubliku, da smo nacija, ki lahko postori tisto, kar si zamisli. Nismo imeli širne podpore s strani zaveznikov, ti so seveda trdili, da so druge fronte pomembnejše, naj počakamo z našo akcijo. Ti izgovori so bili prisotni več mesecev, vsak dan isti izgovor, češ da bijemo vojno z Bolgarijo, ko smo povprašali Srbe za pomoč. Češ da ni primeren trenutek, ker imajo pomanjkanje golda. Vedno se bodo našli razlogi, zakaj napad ni možen, če ga boš iskal in vedno se bodo našli, če si akcijo dejansko želiš.

Slovenija je bila nekoč resnično v središču pozornosti po zaslugi naših akcij in ne akcij drugih. Čemu se to ne bi ponovilo tudi v bodoče? Preprosta je zagata umiranja ali oživljanja.

Lepo vas pozdravljam,
Ice Killa aka Howly

 

Comments

ave-imperator
ave-imperator Day 1,847, 14:17

v mirnih časih se še nihče ni ničesar naučil : )

dha
dha Day 1,847, 14:25

nekam kratek članek za Ica..

Mr.CaCkO
Mr.CaCkO Day 1,847, 14:29

res je kratek zate ice 🙂
sam se pa tokrat strinjam s tabo 🙂

Exclusive
Exclusive Day 1,847, 14:40

Svojih Makedoncev nisi pa nič pohvalil? hmm
Drugače oK članek, na Francoze smo hoteli it pa so nas Srbi prehiteli.. zato bomo zdaj Italjanom vračali da bomo potem nazaj vzeli;😉)

crnecot
crnecot Day 1,847, 14:43

11 3003 za to k so bli nase zaveznike a upam da mpp s makedonijo bo slovenijo ozivelo

CHEVEYO
CHEVEYO Day 1,847, 15:15

for god sake why did slovenins hit in the abruzzo against mkd

ebutaljib
ebutaljib Day 1,847, 15:45

We didn't. One went for BH and the other one made 25 kills for mercenary. That was all. It was nothing like you did in the first round of Deutschschweiz today.

King of sLOVEnia
King of sLOVEnia Day 1,847, 16:48

Ice for CP

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,848, 03:32

Če imate jajca dajte NE na Srbijo pa si vzemite Hrvaške in Bosanske regije od njih. Če pa bodo Bruce-ovi in KrMa v formi lahko produžite še do Črne Gore in Makedonije. : D

iqxy55
iqxy55 Day 1,848, 04:43

popolnoma se strinjam s tabo Ice Killa...

Djuro Drljaca
Djuro Drljaca Day 1,848, 04:54

Popolnoma se strinjam s tabo špricko xD

Matrix Pegaz
Matrix Pegaz Day 1,848, 05:01

vote

milkovic1
milkovic1 Day 1,848, 05:11

dejmo sej majo prav zdej smo šparal ko norci pa vse zmetal v teh brezveznih RW-jih ko bi lahko s temi vsemi igračkami ki smo jih imeli marsikaj postorili po Franciji neglede na to da jih imajo oni tudi, razlika je v tem da so oni v konstantnih bitkah mi pa umiramo od dolgčasa in dobri igralci odhajajo ker je Slovenija dolgočasna

ebutaljib
ebutaljib Day 1,848, 05:35

Zakaj nismo mogli it na Francijo je že Exclusive napisal. Srbi so pač imeli prej mejo na Korziki kot mi v Provence Alpes Azur in so lahko dali prvi NE ven. Kaj točno vam ni jsano?

No in smo se odločili za plan B, da Italijanom vrnemo Aosto ter Umbrijo in podamo NE na njih (ki je že v glasovanju) in rotiramo regije.

In kaj delate vi? vse da bi preprečili vrnitev regij. Ja dobrno no, potem pač ne bomo meli vojne, če je nočete. Samo ne vem kaj pol jamrate.

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,848, 06:19

Što se čeka?

NAPAAAD! : D

PNNIZ
PNNIZ Day 1,848, 06:45

Glejte ni važno kok je članek dolg. Važno je da pove bistvo ne pa obrače stavke in 10 isto napiše tko k velikrat.
Glede članka pa vojna se bliža. Balkan bo kmal explodiral. Napad Romunije na Madžarsko, RWji pa še kšni Srbi bojo napadl Amerko zgubil RW na Hrvaškem pa bo...

gobe123
gobe123 Day 1,848, 07:24

maš čist prou

ebutaljib
ebutaljib Day 1,848, 08:04

Romuni in Madžari imajo sporazum. "Napad" je samo zato, da Romuni dobijo železo.

Namotaj.pravi
Namotaj.pravi Day 1,848, 09:09

kdje si bio ice

Igor Gregor
Igor Gregor Day 1,848, 09:26

Incredibile ! Še je eživ ...

Borut iz Grape
Borut iz Grape Day 1,848, 10:07

super, da se vsaj na mentalne nivoju neki dogaja, da se mal debatira...
itak, slovenija naj gre naprej na francijo,... avstrijo bi si moral itak podredit.. zakaj že puščamo te holzarje, da imajo svojo državo sploh? 🙂
koroška , solnograška, zgornja štajerksa pa tja do dunaja.... ajde gremo

Ellerion
Ellerion Day 1,848, 12:32

Mir je PREDpogoj za napredek. Sam v failrepubliku majo vojne za nekej obveznega. Kaj, če bi admini za spremenbo naredil nekej za REALIZEM in dodali možnost, da se v vojni UMIRA?

Erik-Ero
Erik-Ero Day 1,848, 12:33

Incredibile ! Še je eživ ...
x2
: D

SIKARSI
SIKARSI Day 1,848, 21:14

Incredibile ! Še je eživ ...x3
sicer pa te čisto razumem in podpiram, ter pozivam, da napišeš kaj več o poživitvi. Jaz bi tvoje novinarske sposobnosti izkoristil za propagandni-e članke, ki bi pozivali k zbiranju denarja za airstrike, osebno bi rade volje prispeval dinarčke. Drugače pa big vote, pa kakšen članek več.

DeklicaMala
DeklicaMala Day 1,849, 00:44

Napad!

Janez Svetokranjski
Janez Svetokranjski Day 1,849, 08:46

Howly o/

yretsym
yretsym Day 1,849, 10:12

Absolutno ZA,dolgčas...

ReDBik
ReDBik Day 1,849, 12:35

Vote, tukaj pa se popolnoma strinjam

P.s.: super dolžina članka 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.