Ambient on/off

Join the new world

 

Minimalista kormánnyal a valódi változásért

Day 1,949, 03:57 Published in Hungary Hungary by charlie50


Pár napja írtam arról, hogy indulok elnöknek és egy hevenyészett programot is összedobtam. Sok visszajelzést kaptam, ezek alapján módosításokat is eszközöltem a programban. Bevallom, volt, amit rosszul tudtam, olyan is volt, amit nem gondoltam át eléggé. Az alapelveimen viszont nem változtatok. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy több olyan pm-et is kaptam, amiben felajánlják, hogy megkapom bizonyos pártok, MU-k támogatását, ha hajlandó vagyok „elfelejteni” bizonyos programpontokat, vagy ha XY benne lesz a kormányomban. Hogy időt spóroljunk egymásnak, ezúton is üzenem, hogy felesleges ilyesmivel próbálkozni. Ez a végleges programom, ha tetszik szavazz rám, ha nem tetszik, válassz mást, vagy ne szavazz, ahogy jólesik.

A programom nagy része változatlan maradt, így ezeket csak nagyon röviden írom le, akit érdekel, utánanézhet az indulási cikkemben. Akit csak az orgos téma érdekel, ugorjon egyből az utolsó bekezdésre.

A programom lényege a tartalékolás, átláthatóság. Kis kormánnyal fogok dolgozni, mert nem lesz szükség sok emberre, neveket még nem tudok írni, mert nincs egyeztetve semmi. Igazából rajtam kívül lesz egy hadügyminiszter, egy külügyminiszter és egy szociális miniszter. Természetesen mindenki kialakíthatja a maga csapatát, de már előre szólok, nem lesz lehetőség lopni, így felesleges ilyen szándékkal jelentkezni kormánymunkára. Becsületes, lehetőleg kezdő kormánytagokat viszont szívesen fogadok, őszinte örömömre jelentkezett már pár teljesen új ember, hogy szívesen kipróbálnák magukat és tanulnának. Nekik mindenképpen meg szeretném adni erre a lehetőséget.

Pénzügyeket egyedül én fogom kezelni, ezért ha bármi gubanc van, engem lehet elővenni. Nem kell senkit takargatnom és engem sem fog senki védeni. Elszámolás – rendhagyó módon – lesz vezetve és ki is lesz adva. Pénzt rajtam kívül csak a szociális miniszter fog látni, de neki is szigorúan el kell vele számolnia. Zsoldot eltörlöm a ciklus idejére (remélem, későbbi elnökök is követik majd ezt a példát), fontos csaták esetén viszont lesz osztás (nem pénz, csak tank). Magyarul csak annyi történik, hogy az érdektelen napokon nem lesz zsold, viszont annyival többet tudunk szétosztani a fontos csaták idején, valamint az osztásban nem csak a regulárisok vehetnek részt, hanem mindenki, aki hajlandó harcolni a hazájáért – már persze aki Magyarországot tekinti hazájának, szóval románoknak, ukránoknak nem fogunk osztani, hogy a hazájukért harcoljanak. Az osztásra a tankokat nem piacról fogom beszerezni, hanem nyílt (amolyan közbeszerzési) pályázatot írok ki, a legolcsóbb ajánlatokból fogjuk összeszedni a szükséges készletet. Természetesen azokat az ajánlatokat veszem csak figyelembe, ahol a beszerzési ár a nettó piaci ár alatt van.

Hadügyben nem igazán tervezek semmit, egyrészt nem értek hozzá, másrészt ugyebár tartalékok feltöltését tartom első számú célomnak, meg aztán lusta is vagyok tervezgetni. Persze, ha nagy társadalmi igény jelentkezik mondjuk a románok elleni harcra, meg fogjuk tenni a szükséges lépéseket. Ami biztos, hogy ukránokat semmiképpen nem hagyhatjuk felszabadulni, főleg nem kongaválasztás idejére.

Külügyben elsősorban egy brazil MPP-t szeretnék elérni. Többen figyelmeztettek, hogy ez a régi sérelmek miatt nehéz lesz, nos, szerintem lépjünk túl a múlton. Ha nem lennénk képesek elvonatkoztatni a múlttól, lengyelek még mindig ellenünk ütnének (spanyolokkal együtt), mi meg nem harcolnánk a törökök ellen senki kedvéért. Emellett Felvidéket szeretném megszerezni tárgyalásos úton, de nem ígérek semmit, mert kényes a külpolitikai helyzet. Rajtam biztos nem fog múlni.

És akkor jöjjenek a nagy vihart kavart orgok. Mivel itt jelentősen változtattam az első véleményemen, ezt sokkal részletesebben szeretném kifejteni. Mivel nem lesz zsold, nincs igazán értelme különbséget tenni a reguláris és irreguláris egységek között. Minden MU megtarthat maximum 3 db orgot, amennyiben ezeket most is ők kezelik. Minden párt megtarthat maximum 1 db orgot, amennyiben ezt jelenleg is ők kezelik. Az összes többi org vissza lesz tickettelve, aztán lehet bérelni őket. MU-k, pártok 400 forintért bérelhetnek orgot a ciklus idejére, magánszemélyek 500 forintért. Mivel bérleményekről van szó, nem lesz értelme eladni őket, így innentől tökéletesen nyomonkövethető lesz, hogy melyik orgot ki használja. Valószínűleg fogunk fedezetet is kérni az orgokra, azaz aki orgot bérel, annak letétbe kell helyeznie öt, tíz, vagy húsz goldot. Amennyiben sikerül nem-banoltatnia az orgot, ciklus végén visszakapja. Ha valaki mégis banoltat egy orgot, az a letét elbukása mellett – további büntetésként – feljegyzésre kerül (ún. szégyenfal, vagy feketelista) és többet nem bérelhet orgot, remélem, ez bevált módszer lesz a későbbi elnökök alatt is.
És akkor most pár szót arról, hogy mit miért, és miért így csinálnék. Bevallom, rosszul tudtam az orgok levédésének történetét, ezért is írtam ezelőtt 1 org/MU limitet. A végleges verzió tehát az, hogy minden MU megtarthat 3 orgot, amennyit eredetileg is levédhetett. Vannak olyan orgok, amik úgy kerültek MU-khoz, hogy nem ők védették le, de – az egyenlőség jegyében – ők is megtarthatnak hármat. Eddig sem az volt a bajom az orgokkal, hogy századok használják őket. A legnagyobb bajom az, hogy magánszemélyek is birtokolnak orgot, ráadásul névtelenül. Ezt szeretném ezzel kikerülni. Amik nem állami, párt- , vagy századorgok, ezért állami tulajdonba kerülnek. A bérlés csak az adott ciklusra szól, ez nyilvánvaló, hiszen a jövőbeni elnökök nevében nem adhatok semmit. Innentől – ahogy írtam – pontosan tudható, melyik orgot ki használja, hiszen a pártok, századok orgjai nyilvántartásba kerülnek, a bérleményeknél pedig pontosan lehet tudni, kik bérelték (és ez nyilvános is lesz). És hogy miért nem tartok semmilyen magánszemélyt „jogos tulajdonosnak”? Mert annak idején az állami orgok mellett két indokkal lehetett orgot védetté tenni: pártcélokra és századcélokra. Az önmagában is elég szomorú, hogy egyes századok és/vagy pártok eladták az orgokat, de még ha ez azért történt, hogy egy másik párt, vagy század orhoz jusson, nagyjából érthető is. Ha ez történt, akkor nem érinti az orgot a tervem, hiszen az új párt, vagy század úgyis bejelenti. Ha viszont magánszemélyhez került, az biztosan nem szolgálta egyik párt, vagy század érdekét sem, ezért ezeket biztosan visszavesszük és újraosztjuk, hogy megszűnjön az olyan nonszensz helyzet, hogy pl a második legnagyobb pártnak nincs orgja, mert nem jutott, vagy hogy pl reguláris egységnek egy orgja sincs, mert nem léteztek két éve, miközben magánszemélyek teljesen jogtalanul és ráadásul névtelenül használnak orgokat. Természetesen a visszatickettelendő orgok előre értesítve lesznek, hogy legyen idő kiüríteni őket.

Továbbra is várom tenni akaró emberek jelentkezését a kormányba, az a legjobb, ha kezdő vagy ezen a téren, mert szeretném, ha megfelelő utánpótlás képződne és nem csak a jelenlegi garnitúrából válogathatnának a jövőbeli elnökjelöltek a kormányuk összeállításánál.

Várom továbbá pártok, pártelnökök támogatását, amennyiben egyetértetek a programommal.


Köszönöm!

 

Comments

AntiRed.051
AntiRed.051 Day 1,949, 04:11

v59

Ge'zenguz
Ge'zenguz Day 1,949, 04:19

sok sikert!

xongorx
xongorx Day 1,949, 04:53

sok sikert!

Amtra
Amtra Day 1,949, 04:54

Hajrá!!

II nd Attila
II nd Attila Day 1,949, 05:13

Na végre! Egy letisztult érdekmentes politika, remélem sikered lesz és nem tudnak akkora összeget mondani, hogy megdöntsd az elveid.

II nd Attila
II nd Attila Day 1,949, 05:13

Mi az az org egyébként?

charlie50
charlie50 Day 1,949, 05:33

olyan mint egy mesterséges lény, régen tudott céget vezetni, cikkeket vote-olni, subolni újságokra stb. 5 aranyért tudtál ilyet alapítani. Most már nem lehet alapítani és le is van korlátozva, tudsz rajta pénzt tárolni, meg valutával kereskedni, és egyes orgoknak újsága is van, ez jól jön pl pártorgnál, és másra azt hiszem, nem is használhatók

Bikkin
Bikkin Day 1,949, 07:59

Az org manapság egyetlen szempontból érdekes, az pedig a pénzpiaci tevékenység: ezeket nem köti a napi 10 aranyas limit, korlátlanul vehetnek-adhatnak el aranyat is, valutát is.

Adrastheus
Adrastheus Day 1,949, 05:49

tetszetős program

Biedermann
Biedermann Day 1,949, 06:07

Nyerni fogsz.🙂

vizi zsivi
vizi zsivi Day 1,949, 06:16

mi melleted vagyunk, ha mindenki ilyen jozan letisztult lenne mar nem itt tartanank:))!!!! sok sikert es szavazat mar most a tied de melohely valtas van ezert nem tudok mast is vallalni.

Covfefe
Covfefe Day 1,949, 06:27

MATZAAAA!

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,949, 06:49

Hajrá!

csiripapa
csiripapa Day 1,949, 06:52

Nos akkor kérdezem én: a MOVE, azon belül is egy pár magával nem bíró játékos bannoltatta a Kuruc Sereg ill. Nemzeti Front orgjait (természeten pénzmosásra használva azokat). Az,hogy hogyan került az org illetéktelen kezekbe, abba most nem mennék bele.
Viszont, mi lesz azokkal az orgokkal, amiket (elnöki segítséggel) elloptak és idő közben bannoltak?
Lesz e szégyenfal és kárpótlás miatta??
Várom válaszod!

charlie50
charlie50 Day 1,949, 07:19

az idő közben banolt orgokkal nem tudok szerintem semmit kezdeni. Szégyenfal nem lesz miatta, ugyanis ez a mostani rendszertől indulna, amikor is bizonyítható lenne, hogy ki melyik orgért felelős. Ahogy te is mondtad, pár magával nem bíró játékos banoltatott orgokat. Ez alapján nem lenne korrekt a jelenlegi MOVE-ot kizárni a lehetőségből. Van sok banolt org sajnos és nem tudom, melyiket ki banoltatta, ezért visszamenőleg nem tudok és nem is fogok senkit szégyenfalra rakni. Hogy maradjunk a te konkrét példádnál, ha a MOVE bérel egy orgot és banoltatja, akkor igen, fel fog kerülni a szégyenfalra és több orgot nem bérelhetnek. Kárpótlást azokért az orgokért tudok kérni (illetve a letétet elvenni), amit az én elnökségem alatt adunk ki bérbe.

charlie50
charlie50 Day 1,949, 07:57

kis kiegészítés: halottam olyan infot, hogy az elnök - lopásra hivatkozva - vissza tud kérni banolt orgot is (mármint unbanolva). Ennek a lehetőségnek biztosan utána fogok járni, ha sikerül visszaszerezni őket, ezek is bérelhetővé válnak - természetesen letét ellenében.

csiripapa
csiripapa Day 1,949, 09:42

Próbálta más elnök visszaszerezni az orgokat de nem lehetett, vagy csak hazudtak. Azért az elég érdekes,hogy béreltetni akarsz velünk orgot főleg,hogy az alapból az Kurucoké volt. Ellopták! Azért van különbség a lopás és a bérlés között!!Summa summarum a lopott orgjainkat (Kurucok,Nemzeti Front) b@szhatjuk!? Tudod, nekem a sok mellé beszédből,hazugságból és ígéretből már elegem van!A továbbiakban kíváncsian várom a nemzeti összefogást.Sok sikert!
Kitartás!

charlie50
charlie50 Day 1,949, 11:23

A nemzeti összefogást én is vártam, hónapokig, hiába. Jelét sem láttam, ezért indultam. A régi ügyekkel (ki lopott kitől) nem tudok mit kezdeni. Amit tudok biztosítani az az, hogy az NF és a Kuruc sereg is ugyanúgy bérelhet orgot, mint bárki más. Ugyanúgy kapnak az osztásból, mint bárki más, aki vállalja, hogy az országért üt. Az, hogy egy párt ketté szakadt és belviszály van most a két oldal között, nem hiszem hogy az elnök dolga lenne igazságot tenni. Anno mi (NÉP) is úgy váltunk ki a CNRP-ből, hogy ott hagytunk mindent. Orgot, pártújságot, pártvagyont, pedig mindenki jött aki abba beletett. Eszünkbe sem jutott az elnökhöz fordulni, hogy oldja meg a belső gondjainkat. Sajnos ebben a kérdésben nem tudok nektek segíteni, de a programom szerintem így is jóval kedvezőbb az ellenzéki oldal számára (így számotokra is) mint az eddigi elnököké. Ennyit tudok nyújtani.

Punkpowa
Punkpowa Day 1,949, 11:51

Én úgy emlékszem ti léptetek ki a Kuruc seregből és a bent maradt tagokkal alakult át MOVE-vá, így azt nevezhetjük hivatalos jogutódnak, persze nem így van javíts ki, mert akkor is kéttkattoztam, de én így emlékszem rá.

csiripapa
csiripapa Day 1,949, 12:18

Sajnos rosszul tudod, A Kuruc Sereg és a Nemzeti Front mindig is létezett és létezni is fog!Ezzel a hivatalos jogutód dumát meg le kéne már zárni.Nem értem,hogy lehet valaki jogutódja egy olyan csapatnak ami soha nem szűnt meg.Ha kiléptünk volna akkor nem is léteznénk. Ez a praetorianus féle elferdített,torzított magát és másokat is becsapó eszmefuttatása, ami őszintén szólva már unalmas!De ebbe már ne folyjunk bele mélyebben! Orgokban mosták a pénzt,erről log is van,de ez mint említettem tényleg egy másik történet!Az egymás elleni hadjáratot pedig zárjuk le,elég régi történet.Az erőinket pedig összpontosítsuk más dolgokra 🙂

Zotza
Zotza Day 1,949, 06:57

Osztásokra eddig is járhatott mindenki függetlenül attól, hogy reg volt e vagy sem.
"Hadügyben nem igazán tervezek semmit, egyrészt nem értek hozzá..." előtte pedig: "Zsoldot eltörlöm a ciklus idejére" Nos akkor keress valakit, aki ért hozzá. Ha eltörlöd a zsoldot, akkor csúnyán vissza fog esni a napi ütésmennyiség. A kiosztott zsoldból vasat veszünk, és legyártjuk a tankokat, ami nagyságrendekkel olcsóbb, mintha piacról kéne venni. Ha ez kiesik, akkor 1-el kevesebb gyárunkat tudunk üzemeltetni, ami -200 tankot jelent az ellátmányból.
Emellett a katonák se fognak annyira motiváltan harcolni. Ha nincs miért küzdenie, akkor el fog menni zászlózni, vagy gerillázni. Jön majd a duma, hogy becstelenek vagyunk, meg miért nem küzdünk a hazánkért meg bla bla bla. Szarom le, 4 éve küzdök a hazámért, de most még az a pár forint alamizsnát is elveszik tőlem. A reguláris sereg lényege, hogy az állam kötelékeiben szolgáló egységek parancsra cselekednek, amit cserébe honorál az állam. Ha nem adsz semmit, akkor nem is várhatsz el cserébe szolgáltatást.
Ugyanúgy fogunk harcolni, mint eddig, de azt nem várhatja el senki, hogy ugyanúgy odategyük magunkat. Azon kevés megmaradt katona, akit még nem szipkáztak be bárányék, nem bh-ra hajt egész nap, nem mercizik, azoknak az a motivációja, hogy top ellátmányt kapjon. Ezt azzal tudja elérni, hogy top zsoldot szerez a százada számára. Ha elveszed a zsoldot, akkor ő beléjük fogsz rúgni. Hajrá : )

charlie50
charlie50 Day 1,949, 07:39

Osztásokra valóban járhatott mindenki, de ha újra elolvasod, ott van, hogy mivel nem lesz zsold, több lesz az osztás, azaz emelt szintű ellátmány lesz, ez eddig nem volt mindenkinek elérhető. Ha úgy tetszik, volt az osztás, a regek ezen felül kapták a zsoldot.
A zsold helyetti osztásra azt írni, hogy nem adok semmit, ezért nem is várhatok el semmit, nos érdekes felfogás. De innen is nézhetjük. Azokon a napokon amikor nincs fontos csata, nem fogok osztani. Nem is várom el, hogy "odategyétek magatokat". Viszont ha fontos csata lesz, akkor több ellátmányt kaptok, mint eddig. Ekkor viszont - szerintem - jogosan várom el, hogy odategyétek magatokat. Az hogy érdektelen napokon elmegy az unatkozó katona bh-zni, gerillázni, zászlózni, nem zavar. Legalább behoz egy kis aranyat a játékba. Annyit kérek, hogy ne üssön direkt ellenünk és hogy fontos csata esetén igenis jöjjön ütni, ennek fejében sokkal nagyobb ellátmányt kap aznap, mint eddig. A zsoldot már csak a jelenlegi botrányok miatt is megszüntetném, bár már ezelőtt is azt hangoztattam, hogy el kéne törölni teljesen.
Azt meg szerintem hagyjuk, hogy a reguláris sereg lényege a parancskövetés. Mindketten tudjuk, hogy a regulárisok is mennek bh-zni, zsoldoskodni, csak arra az időre kikapcsolják az alterpulse-t. Mindezt zsold és osztás mellett.

Zotza
Zotza Day 1,949, 08:00

Jó hát MO ellen nem hiszem, hogy harcolna akárki is.
"A zsoldot már csak a jelenlegi botrányok miatt is megszüntetném" De most ez is mi? Én úgy vélem, hogy nem a reget kellene eltörölni emiatt, hanem az irreget visszavezetni. Most mit mondjak ezután annak a katonának, aki tisztességesen minden ütését priós csatába üti be, és naponta többször kérdi, hogy mikor lesz már valami, amit üthet? "Hát figyelj kedves újoncunk, nem kellesz te most senkinek se, mert az egyik kisebbségi komlexussal küzdő századvezető épp hackernek képzelte magát és emiatt téged is megbüntettek. De nem menj a bárányékhoz, mert az csúnya dolog. Megkeresed egy nap az ellátmányod 20-szorosát, de akkor is nagyon nagyon csúnya dolog" Abban a percben lép ki a századból és még nagyobb kreténnek néz engem, mint amekkora layer. Most te amit csinálni akarsz, az egy rendezetlen csűrhe lesz, esélytelen lesz epic csatát lehozni. Előző ciklusban téptem a számat, hogy hogyan lehetne újra egy profi reg sereget csinálni pár piti reformmal és ugyanekkora költségvetéssel, de utólag megállapíthatom, hogy senkit se érdekelt.
A szándékod dícséretreméltó charlie, rendet kell tenni ebben az országban nagyon sürgősen, de sajnos a módszereid nem tetszenek. Lehet én tévedek és legyen neked igazad, de nem hiszem, hogy ez nyerő ötlet lenne.

charlie50
charlie50 Day 1,949, 08:31

nem törlöm el a reget és nem hozom vissza az irreget. Egyszerűen megszűnik köztük a különbség.
Ami az újoncokat illeti: ha egy újonc csak azért hajlandó a jó helyen harcolni, mert pénzt kap érte, az szomorú. Lehet, amúgy is hamar a bárányok között találná magát. Én viszont hiszek abban, hogy az a katona, aki eddig követte a parancsot, nem a napi 2 forint zsoldért tette.

A bárányokra visszatérve, engem kicsit sem érdekel, hogy ők hol ütnek olyan napokon, mikor van két magyar rw, amit amúgy is lehoz a lakosság, meg van mondjuk egy folyamatosan 90%n álló lengyel csata. Az a lényeg, hogy amikor tényleg kell, itt legyenek, ezért hajlandó vagyok dupla felszerelést adni (de sebzést venni, főleg olyan áron nem). Amúgy nekem is van AD-s ismerősöm és egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy fontos csata esetén ne itthon üssön, még akár úgy is, hogy pont azt a pénzt üti el, amit az AD-vel keresett.

Igyekszem számszerűsíteni a dolgot, bár biztos rossz számokat fogok írni, nem látok bele ugyanis a jelenlegi költségvetésbe. Tegyük fel, napi 10k az állam bevétele. Ez egy hónapban 300k. A jelenlegi helyzetben kifizetnek mondjuk napi 10k zsoldot (valahol olvastam, hogy több a zsold, mint a bevétel) és nem is jut másra. Tehát minden napra jut 10k, ha fontos, ha nem. Az én rendszeremben ez úgy nézne ki, hogy nincs zsold, a bevétel viszont lenne nagyjából 325k, a plusz pénz az orgok bérbeadásából jönne össze. Mivel én jobban támogatnám a szocmint, ezért az a 25k nagyjából el is menne oda, tehát ugyanúgy 300k állna rendelkezésre. Csakhogy én nem adnék zsoldot az érdektelen napokra (legyen mondjuk 20 nap), hanem inkább a fontos napokon (10 nap) adnék 10k helyett 30k-t. Azt sem pénzben, hanem olcsón - tenderen a piaci ár alatt - beszerzett tankok formájában. A maradék 20 napban az újoncod mehet zászlózni, bh-zni, azaz plusz bevételhez jut és nem kell egész nap várnia, hogy mikor lesz a kötél 52% alatt egy huszadrangú rw-ben, hogy keressen 2 forint zsoldot

Zotza
Zotza Day 1,949, 09:09

Miért kell minidig kiforgatni a másik szavát ebben a játékban nem értem... "ha egy újonc csak azért hajlandó a jó helyen harcolni, mert pénzt kap érte, az szomorú."
Csakis azért igen.... RL akkor dolgozzon mindenki szoc munkásként 0 fizetésért, mert azzal jót tesz a másiknak. Húúú te meg pénzért dolgozol? 😮 Szomorú
Reguláris század vagyunk, nem karitatív szervezet. Mond meg az újoncnak, hogy figyelj öcsi, itt van ez a csata, most épp 60%-os, de mivel magyar vagy, így várnod kéne még 4-5 órát mire üthető lesz. Nem adunk érte neked semmit tesó, de várjál már légyszi jó, mert te seregtag vagy. Vagy majd jön egy bárányos és azt mondja neki, hogy ad neki 200 hufot ha beüti ide a kajását. Melyiket választja szerinted? Valamiből élni kell nekünk is. Mert azt, hogy több mint 3 év seregtagságom alatt a sebzésem 99%-a oda ment ahova kellett és cserébe köpködést meg rágalmazást kaptam még valahogy elviseltem. De ha egy huncut vasat nem fizetsz érte, akkor valamiből meg kell éljek és ne haragudj, de ne pofázzon be nekem onnantól senki, hogy mit mikor és hol csinálok.

charlie50
charlie50 Day 1,949, 09:23

Ne haragudj, nem akartam kiforgatni a szavad, de tényleg így jött le nekem, amit mond hogy ha nem adunk pénzt, a újonc elmegy zsoldosnak. Erre írtam, hogy ha ennyi tartása van, úgyis elmenne. RL-t ne keverjük már ide szerintem, ha RL nem dolgozol, éhenhalsz. Itt pár számmal kevesebb lesz a neved mellett.
Azt meg hol írtam, hogy várjon órákat az újonc? Épp azt mondtam, hogy menjen, üsse be, nőjön a rangja, vagy menjen mercenaryzni, bh-zni, hogy gazdagodjon. Ha a "bárányos" ad neki 200 forintot, fogadja el. Hülye lenne nem elfogadni. Persze mindez csak nem fontos napokra áll, mivel fontos napon úgy ellátmányt és valószínűleg nem is kell órákat várnia. Ez egyébként rád is vonatkozik, nem mondtam, hogy ne menj a bárányosokkal ütni, ha megfizetnek érte, ne menj bh-zni, stb.
Ha már ennyire meg kell élned valamiből, bár nem értem, miért mindenki ezzel jön. szerintetek én nem ezt a játszom? Szerinted én miből élek? Nem veszek aranyat, nem bh-zok, medálokból simán összejön annyi, hogy fedezzem a Q7-es fegyverrel ütést és még időnként adakozzak is. Tudod, ki nem él meg? A full lanázók, de őket hadd ne sajnáljam már.

szenzorosintegracio
szenzorosintegracio Day 1,949, 12:07

ez a tank osztás a legnagyobb hülyeség a világon, örülhetsz ha tized annyi sebzést kapsz 1 tankért mint amennyit a sereg üt 1 tanknyi zsoldért. szerinted hányan fognak nap mint nap úgy tankot kérni hogy rá se kattintanak a csata linkre? most azzal fogsz jönni h nem mindenki olyan mint én meg a te századodban nem lopnak stb. bullshit. kb a semmire fogod szétosztani az államkasszát ahelyett h a sereg bizonyítottan hasznos sebzése után fizetnél.

charlie50
charlie50 Day 1,949, 20:58

nem fogok azzal jönni, hogy nem mindenki olyan mint te, mert nem feltételezek ilyet rólad. A tankosztás bevált dolog volt régen is.
Ami pedig a sereg hasznos sebzését illeti, ha annyira a pénz kell, odaadom azt a tankok helyett, de akkor sem lesz zsold. Tehát csak és kizárólag fontos csaták esetén kap a sereg (mindegy, hogy tankot vagy pénzt), érdektelen napokra tuti nem lesz sem zsold, sem osztás

shawnkaa
shawnkaa Day 1,950, 03:09

megsugom neked hogy a kioszottt tankok negyede se fog oda kerulni ahova sznatatok:)

Eheslo
Eheslo Day 1,951, 00:58

tolvaj hadügyesként te már csak tudod. DD

Botyar
Botyar Day 1,950, 09:35

Zotza: mennyi kicsi van nalatok? mert ha sok es nekik gyartotok fegyot megertem de magatokrol gondoskodjatok! Mar felnottek vagytok nem?🙂

sorihun
sorihun Day 1,949, 08:13

sok sikert! vote!

Attila14
Attila14 Day 1,949, 08:15

'Pénzügyeket egyedül én fogom kezelni, ezért ha bármi gubanc van, engem lehet elővenni.' Ez már bukta!🙂

charlie50
charlie50 Day 1,949, 08:32

miért is?

Attila14
Attila14 Day 1,949, 08:40

Nincs ellenőrzés.

charlie50
charlie50 Day 1,949, 08:54

és ha harmincan férnek hozzá, akkor jobb az ellenőrzés? Akkor meg még bűnbak sincs.
Valamilyen szinten mindig erről szól a választás, bizalmat szavazol. Mindegy, hogy elnöknek, kongának, pártelnöknek, vagy MU-vezetőnek. Nem vagyok gazdag erepes, de szerintem nem tudsz hozni senkit, aki azt állítaná, hogy én valaha is loptam volna, pedig nem egyszer voltam már állami, párt, vagy éppen alapítványi pénzek közelében.

Ipath
Ipath Day 1,949, 09:32

Miért, ha mondják, akkor már úgy is van? Rólam is mondták már, hogy tolvaj vagyok - ezen logika szerint, akkor ez igaz is?

charlie50
charlie50 Day 1,949, 11:38

arra céloztam, hogy körülöttem még balhé sem volt.
Amúgy meg add vissza a 16k spanyol...
Ja, az nem te vagy :P

sorihun
sorihun Day 1,949, 11:52

hol vannak az UVVA céges mi? : ))))) én nem tudom mit vagytok ezen kiakadva nem csak te Ati anblokk.. mitől bonyolult ez... van egy induló összeg.. van gondolom x huf kiutalás adó ez a bevétel.. aztán van a kiadás kettő kivon és stimmelnie kell.. ha egyedül csinálja nem stimmel ő a hibás. ilyen eccerü.

Wisitenkraf
Wisitenkraf Day 1,949, 08:55

Erre van a konga.

charlie50
charlie50 Day 1,949, 08:59

szerintem arra gondolt, hogy mi van, ha lelépek a kasszával, azt a konga sem hozza vissza. Sajnos nem tudok mást mondani, mint hogy nem fogok lopni, sem a lopást engedni. De ennél többet a többi elnök sem tud biztosítani, szóval ott sincs nagyobb ellenőrzés

Attila14
Attila14 Day 1,949, 09:06

Még nem voltál elnök, majd szembesülsz vele - ha nyerni engednek.,

charlie50
charlie50 Day 1,949, 09:12

akkor csak álmodtam 3 éve, hogy megválasztottak :(
Pedig esküdni mertem volna, hogy még láttam valamelyik nap a plecsnit a profilomon.
Amúgy azt az elnökséget elrontottam, pont azért, mert nem voltam elég határozott. Ezt a hibát most biztos nem fogom elkövetni. Bár a pénzügyekkel akkor sem volt gond, megvolt minden hiánytalanul, sőt még elszámolás is lett kiadva.

Pinkontom
Pinkontom Day 1,949, 10:21

fiatal vagy barátom, nagyon fiatal... de talán, ha rákattintasz cha profiljára ; )

charlie50
charlie50 Day 1,949, 11:31

és megjött a kormányom egyetlen biztos tagja is :)
Szia Pinky :)

Ipath
Ipath Day 1,950, 01:43

Azért az jópofa, amikor valaki lesajnál valakit, hogy "nem voltál elnök, nem tudhatod" miközben ő sem volt az. Az meg csak a bónusz poén, hogy charlie már volt : D

sorihun
sorihun Day 1,949, 11:50

én nem tudom mit vagytok ezen kiakadva nem csak te Ati anblokk.. mitől bonyolult ez... van egy induló összeg.. van gondolom x huf kiutalás adó ez a bevétel.. aztán van a kiadás kettő kivon és stimmelnie kell.. ha egyedül csinálja nem stimmel ő a hibás. ilyen eccerü.

charlie50
charlie50 Day 1,949, 21:00

pontosan és mivel a kiadás is lejjebb lesz szorítva, egész áttekinthető lesz

Attila14
Attila14 Day 1,949, 09:17

A pénzügyi elszámolást nem vitatom, mert akkor még nem 'éltem', de mások esetleg. Sok sikert, de ez olyan Torgyános volt ellenkező előjellel, hogy ő meg semmilyen számlát nem ír alá, magát védendő.

charlie50
charlie50 Day 1,949, 09:29

vitathatod nyugodtan, nem sértődöm meg, csak akkor fejtsd ki azt is, hogy mitől lenne jobban ellenőrizhető, ha harmincan férnénk hozzá. Vagy mitől jobban ellenőrizhető bármelyik volt elnök, vagy jelenlegi elnökjelölt. Pont emiatt szokott gond lenni, hogy senki nem tudja, ki tette el a lét. Ha lehetne tudni, lehet hogy senki nem tenné el, mert a lebukás visszatartaná őket. Na itt lehet tudni, nekem pedig ennél jóval többet ér a becsületem.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.