Margarina de balena

Day 4,109, 12:07 Published in Romania Hungary by Hunkakaricum

Trăim în Erepublik, o lume complexă, complicată și dură.
Aceasta este o realitate pe care o vedem oriunde ne-am uita.
Nimic nu pare simplu și totul este în corelație cu altceva.
Duritatea lumii Erepublik în care trăim provine de la viteza cu care informația circulă.

În ultimii ani, viteza cu care informațiile circulă a crescut fantastic.
Cu cât viteza de propagare a informației crește cu atât ea își pierde din emoția și trăirea mesajului, si publicul nu mai rezoneaza la informatie.

Ba ca Plato zice ca e alba putin dar nu prea, iar daca ai o mica intelegere cu Lana e sucita treaba si poate prezenta umflaturi pe partile laterale in functie de cat de gros ai cardul.
Daca esti pe free oricum faci si dregi, tot tu esti de vina.

În continuare aș vrea să vorbim puțin despre două aspecte privite în antiteză aici in Erepublik: calitatea versus cantitatea.
Toată tehnologia care ne inconjoară oferă foarte multe beneficii.
Dar prețul pe care îl plătim este foarte mare.

Făcând lucrurile mai repede pierdem din esență.
Este adevărat că facem mai multe lucruri și experimentăm mai mult.
Dar ceea ce experimentăm este doar cantitativ si mai puțin calitativ?
Comunicăm mai mult dar mai superficial. Călătorim mai mult dar prea puțin avem contact cu energia locului, dam lupta si pa pa.

Citim mai mult dar reflectăm mai puțin la ce am citit.
Nu e de mirare că avem senzația că nu mai avem timp sa dam cele doua clickuri.
Mă distrează când citesc aberații in presa de pe Erepublik de genul timpului care s-a micșorat și că ziua e mai scurtă. Azi in ziua de glorie 4109 ora si minutul inca nu avem timp.

Este un non-sens câteodată să vorbim de cantitate într-un domeniu al cărei principală țintă este unicitatea.
În toată această tehnologie noi ne pierdem sufletul.
Uităm să trăim pentru noi. Trăim pentru că tehnologia ne impune un ritm și o direcție. Societatea din Erepublik se transformă și ea odată cu noi.

Alegerea calității în dauna cantității se face cu luptă. Trebuie să lupți cu proprii demoni, cu propriile tendințe distructive, cu tentația de a te compara cu ceilalți. În fiecare moment tu trebuie să te observi și să ajustezi acele comportamente cantitative și să le cultivi pe cele calitative.

Cea mai bună armă pe care o avem la dispoziție este blândețea. În momentul în care suntem blânzi cu noi înșine și nu ne mai pedepsim aiurea începem să ne simțim pe noi înșine. În momentul în care te lași controlat de lume, de tehnologie, de cantitate te vei pedepsi tot timpul.

Aceasta se întâmplă pentru că tot timpul vei greși. Niciodată nu vei fi suficient de rapid, de deștept etc. Tehnologia ne unește. Dar ea îi unește și proprii noștri demoni și pe propriile noastre frici.

Ce concluzie putem tragem de aici? Este foarte important ceea ce citim, ceea ce ascultăm, ceea ce vedem. În momentul în care noi nu mai avem filtre personale și devenim doar curioși ne-o furăm. Ajungem să înghițim ce ne zic ceilalți.

Calitatea pe care o primești este echivalentul calității pe care o oferi. Oferă calitate și vei primi calitate. Poate nu din prima. Dar continuând să oferi calitate până la urmă îl vei face și pe celălalt să ofere la rândul său calitate. Iar el va face pe altul să ofere calitate. Și tot așa.

1. Inainte de a incepe activitatea zilnica, verificati procentul de sanatate. Chiar daca ati incheiat ziua anterioara cu un procent de 100%, la schimbarea zilei pierdeti o parte din sanatate.
2. Daca incepeti ziua cu un numar impar, consumati alimente pina ajungeti la 99% sanatate. Apoi antrenati-va, pierzind 1% din sanatate. Urmeaza sa consumati o paine q1 si asa ajungeti la 100%. Acum puteti sa lucrati, aveti sanatatea maxima si veti beneficia de bonus.
3. Daca incepeti ziua cu un numar par, consumati alimente pina ajungeti la 100% sanatate. Lucrati si apoi mergeti sa va antrenati.

P.S.: Uciderea balenelor este o îndeletnicire destul de veche si aici in Erepublik. ... Uleiul de balenă era folosit mai ales în producerea de săpunuri şi margarină.