Magyarország mint nagyhatalom (eTörténelmi krónika)

Day 887, 05:46 Published in Hungary Pakistan by Bence Mate
http://kep.psharing.com/339926.jpg ">
eTörténelmi krónika

Az előző cikkemet ott fejeztem be, hogy Magyarország elnyerte a függetlenségét. Ebben nagy szerepe volt a szövetségünknek, a katonáinknak és nem utolsó sorban az Index-generáció tagjainak.

Felemelkedés, fejlődés

A fejlődés útján hazánk már az I. világháború előtt elindult. Az alapozásban hatalmas szerepe volt akkoriban néhány karizmatikus vezetőnek, játékosnak, ők megteremtették a lehetőséget arra, hogy az országba bejussanak a fontos nyersanyagok, amivel Magyarország még nem rendelkezett. Ezzel lefektették gazdaságunk alapjait, most már van mire építkezni. Így például egy baby-boomra.

A boom be is következik, 2009 februárjában jönnek az indexesek. Mindenki hatalmas lázban ég, a babyk miatt nem kell különösképpen aggódni, mint már írtam, meg volt a lehetőség a lakosság ellátására és megvoltak a megfelelő vezetők is, akik ezt a helyzetet a legprofibb módon kezelték.

Nemzetközi téren is kezdenek komolyan venni minket, hála a baby-boom sikerének. Az átállás nem volt könnyű és zökkenőmentes, hirtelen lettünk egy egyszerű kis országból nagyhatalmi státuszra törekvővé. A fiatal lakosság türelmetlen, a realitással nincs tisztában, eredményeket akartak.
Eredményeket követeltek, mielőtt a vezetőség megtehette volna ezeknek a felmutatását.
Nagy erőfeszítések árán sikerült csak a függetlenség elnyerése, nem mellesleg nem olcsó szórakozás volt ez.

Budapest visszafoglalása – sokaknak könnyeket csalt a szemébe, sikerült! - volt az utolsó lépés ahhoz, hogy elkezdődhessen a restauráció, az újjáépítés. Az index2-cikk hatására is rengetegen regisztráltak, folyik az ország betelepítése, kórházak felépítése a régiókban.
A bébik szépen fejlődnek, megismerkedtek a játékkal. Lakosságszámunk 2 hónap alatt meghaladta a 8 ezret, ezzel eMagyarország a népességi rangsorban a 4. helyen áll(2009 áprilisa).

http://kepfeltoltes.hu/100425/n_pess_g_www.kepfeltoltes.hu_.jpg">


Hova ezután?

Tehették fel ezt a kérdést sokan a jelenlegi helyzetben. Az országunk végre teljes egészében a mienk, mit csinálhatunk most?
A román haditerv Ázsiába vezetett, nagy összecsapásra készült Indonéziával, a cél Karnataka megszerzése volt.

http://i854.photobucket.com/albums/ab106/shugohack_bucket/Romanianempire-1.png">

Mit tudunk tenni mi?
Lakosságszámunk és katonai erőnk olyan szintre emelkedett, hogy komoly hatással is lehetünk akár a világ változásában. Persze nem mi vagyunk még a legerősebbek, ott vannak előttünk a románok, az indonézek, és talán még az amerikaiak is.

http://m.blog.hu/me/medeq/image/BabyArmy.jpg ">

Betámadtuk Horvátországot, ezzel aktiválva rengetek mpp-t (Déjà vu érzésem van), nem kis veszélynek is kitéve hazánkat. De erre szükség volt, hogy megnyíljon a háború Ausztriával és Lengyelországgal. A háborúk megnyitását győzelmek követték, ismét eljutottunk odáig, hogy nem eredeti régióban vagyunk határosak Romániával. Blokkolás következett, Indonézia fellélegezhet, sikerült megtartani Karnatakát.

Innentől a szövetség együtt támadhatta Romániát, beszálltak az oroszok, az irániak és a kínaiak is. Célunk Románia régióról-régióra való visszaszorítása. Elértük a birodalmuk két bástyáját, a nyersanyagrégiókat. A románok egyértelmű döntése Western Siberia megvédését hozta, legalábbis tervben. Ez a csata WSR-ért a legvitatottabb csaták egyikévé vált, ha nem a legvitatottabbá.

A csatába az adminok is beleütöttek, megváltoztatták az állást is csalásokra hivatkozva.

Románia passzív ellenállásba kezdett a döntés miatt, visszavonultak a régióból. A román elhatározás szerint nem fognak harcolni, amíg ki nem javítják a játék hibáit. Gyakorlatilag így jutottunk el odáig, hogy a Román Birodalom szétesett május 17.-én, eredeti régiókra szorultak vissza.
Tekinthetjük ezt a román döntést egy csata miatt is, de valószínűleg közrejátszott az is, hogy egy szövetséggel szemben nem tudják megvédeni gyarmataikat. Ezzel úgy is tűnhet, hogy tüntetésképp vesztették el a legfontosabb területeiket, de ez idővel bekövetkezett volna.

Nagyhatalommá válás időszaka

Ebből a háborúból fakad az indonézek iránti barátság, ami azóta is tart, együtt valósítjuk meg álmainkat, egymás segítségével érjük el közös céljainkat.

http://www.erepublik.com/images/maps/Indonesia.jpg">

WSR-t megszereztük, bár nem ez volt az eredeti útirány. Urál felé mentünk, mivel ezt a régiót könnyebb bevédeni. Meg is szereztük, itt határosak lettünk Indonéziával, orosz területeken.
Most, hogy e két nagyhatalomnak – mert már nevezhetjük így - , megvan a biztonságos high iron régiója, van mire építeni, saját területeinket tudunk, vasat bányászni. Az Urál az emagyar történelem első ékkővévé vált, innentől tekinthetjük magunkat nagyhatalmi pozícióban. A vasbányák megnyitottak, fegyvercégeket alapítottak, minden adott volt, hogy kinőjük magunkat az eRepublik legerősebb és legmeghatározóbb országává, birodalmává.

Az ukrán vasat biztosítottuk, a románoknak gyakorlatilag nincs high vas régiójuk, bár még így is jelentős erővel bírnak. Nem kell tőlük féljünk, akár ha csak az elmúlt időszakra tekintünk vissza.
Elkezdjük tervezni az észak-amerikai hadjáratot, ez komoly taktikai lépéseket követel, hosszas és precíz tervezést, hónapokig tart. Július végén megkezdődnek az első mozzanatok, elindultunk…(a következő részben🙂🙂🙂
Ilyen nagyszerű szövetségesekkel, barátokkal bármi sikerülhet, csak akarni kell.

Bence Mate

Források:
-Quicksilver írása
-Index2 cikk