LECTIE DE ISTORIE - ep 2 - RAZBOIUL AXIOLOGIC

Day 1,016, 10:23 Published in Romania Romania by TYPHON ANTAEUS

RAZBOIUL AXIOLOGIC IMPOTRIVA ROMANILOR

Sa ne referim pentru inceput la AXIOLOGIE.
Axiologia:
gr. axios = demn de, avand valoare
gr. logos = stiinta, discurs
este studiul filozofic al valorilor, regasit cu precadere in etica, religie, estetica.
Valorile etice, morale, religioase, national-patriotice, de conduita civica sau orice fel de valori spirituale se gasesc in studiul axiologiei si se refera la modalitati de comportament specifice unor indivizi ce apartin unor grupuri, natiuni sau popoare, in raport cu ei insisi sau cu alte grupuri.

Sa luam un exemplu: Se cunoaste faptul ca in satele romanesti se obisnuieste ca, atunci cand se intalnesc doi oameni, sa se salute, fie ca se cunosc fie ca nu. Nu este o norma scrisa, tine de respectul reciproc dar si de respectul de sine, un comportament etic universal valabil. Practic este de neconceput pentru un membru al acestor comunitati sa se comporte altfel.
Extrapoland la normele de conduita social-morale, la valorile culturale ale unei societati, la sentimentul national patriotic al unui popor, la credintele si cutumele religioase realizam la ce sa refera axiologia.

Insa aici as vrea sa descriu ceea ce reprezinta RAZBOIUL AXIOLOGIC, si cum acesta s-a dus impotriva romanilor si mai ales cum a fost atacat poporul roman.

Distrugerea oricaror norme cutumiare de conduita pozitive, lupta impotriva elitelor, rasturnarea valorilor social-crestine, inocularea sentimentului de vinovatie fata de fapte reale sau inventate, inocularea sentimentului de rusine de a face parte din poporul roman, sentimentul de disociere cu orice are de a face cu nationalitatea, cultura, traditiile, istoria , ba chiar si cu teritoriul romanesc; sunt niste manifestari induse, bine orchestrate si de altfel cunoscute atat de cei care le folosesc cat si de cei ce ar trebui sa ne protejeze si care sunt simple instrumente, TRADATORI in razboiul axiologic.

Atacurile axiologice sunt diverse, intreprinse asupra tuturor valorilor specifice poporului roman:
ISTORIA
RELIGIA
LIMBA
UNITATEA
NATIONALITATEA
CULTURA
COMPORTAMENT

Dar inainte de a incepe exemplificarile pe fiecare din aceste domeni, va reamintesc sfarsitul fabulei <toporul si padurea> de Grigore Alexandrescu


Istoria aceasta, d-o fi adevarata
imi pare rau ca arata
ca in fiesce tara
cele mai multe rele nu vin de pe afara
nu le aduc streinii ci ni le face toate
un pamantean d-ai nostri, o ruda sau un frate

Atacurile axiologice asupra ISTORIEI
Acestea apar la inceputul secolului 17 si au ca maximum de realizare emiterea teoriei emigrationiste Roesleriene. Aceste teorii apar ca raspuns la emanciparea romanilor din ardeal prin scoala ardeleana. Nu o sa ma opresc prea mult aupra acestei teorii si nici asupra teoriilor fantsamagorice ce i-au urmat, ci asupra celor mai noi dintre teoriile cu privire la istoria si formarea poporului roman.
1. Teoria CUMANA
Se incearca, prin toate mijloacele posibile, sa se demonstreze importanta deosebita a cumanilor in formarea poporului roman, ba chiar ca romanii ar fi urmasii lor. Unde a fost "clocita" aceasta teorie este lesne de banuit, cine este precursorul ei 'roman' ne sperie vazand importanta crescuta a acestuia ca istoric in Romania ultimilor 20 de ani.
Neagu Djuvara inventeaza astfel o noua istorie pentru romani. Nascoceste din pix ca Tochomerius - Negru Voda ar fi cuman. Iar pentru ca istoricul Djuvara ajunge la concluzia ca intemeietorul Tarii Romanesti avea nume turco-mongol si musai romanii sa fi fost si ei cumani.
Cine estde fapt Neagu Djuvara. Surprinzator, este membru de onoare al institului de istorie A.D. Xenopol din Iasi si a institului de istorie N. Iorga din Bucuresti. incepand din 1947 si pana in 1990 se autoexileaza si face parte din diverse grupuri ale exilatilor romani din diaspora. Se specializeaza si devine doctor in istorie filosofica. Ceea ce este mai important este faptul ca este semnatar al declaratiei de la Budapesta din 1989, prin care se cerea practic independenta Transilvaniei fata de Romania.
Desigur nu numai Neagu Djuvara este singurul ce promoveaza teoria cumana, in ajutorul sau vin o gramada de <istorici> multi din ei pe statele de plata ale unor ONG-uri cu activitati cel putin ciudate. Atacul concertat al acestora consta in demonstrarea cu orice pret a inexistentei vreunui element daco-roman pe teritoriul actual al Romaniei inainte de anul 1290, an de la care, conform teoriei Roesleriene, a inceput colonizarea romanilor de catre nobilii maghiari. Acesti <istorici> nu mai iau in seama nici un document istoric, nici o lucrare stiintifica, nici un izvor istoric recunoscut
ci doar descoperirile lor folosind tehnica filosofiei istorice. Nu mai conteaza nici zecile de ani petrecute de arheologi prin situri, nici cautarea si strangerea datelor de prin bibliotecile lumii. Nu mai conteaza nici macar LOGICA elementara. Pur si simplu isi imagineaza o Romanie medievala fara romani.
2. Teoria tiganeasca
Deocamdata aceasta teorie istorica este doar pe cale a se forma si va deveni foarte rapid imbratisata de catre multi, tocmai datorita atacului axiologic ce a avut loc incepand cu 1970, prin care se incearca impunerea ideii ca romanii ar fi tigani. Are la baza teoria ca, asa cum s-a intamplat si in alte provincii ale imperiului otoman, pe teritoriul Tarilor Romane ar fi fost colonizati tigani, numai ca aici in numar mult mai mare decat in alte parti. Acest lucru s-ar fi produs datorita numarului redus de romani, fiindca romanii nu ar fi avut cum sa se inmulteasca atat de mult din 1920. Intre timp, majoritatea robilor tigani, si-ar fi uitat limba si obiceiurile si au fost romanizati, ramanand ca reprezentanti ai acestei etnii doar cei care erau nomazi. Sigur ca nu exista nici macar un singur document, izvor istoric sau arheologic despre o astfel de colonizare. Dar nu-i nimic, astfel de dovezi se pot fabrica si ulterior...

Aceasta teorie ne duce la urmatoarea categorie a atacurilor axiologice. Nu stiu cum ar putea fi catalogata fiindca are in componenta ei si elemente sociale, culturale cat si comportamentale.
Atacul incepe imediat dupa 1920, dupa trataul de la Trianon! Are ca scop, in prima faza, schimbarea imaginii poporului roman, in fata nobililor din tarile europei, din vechi colonisti ai imperiului roman si Daci, in venetici din nordul Indiei. Socul l-a primit din plin insasi Regina Maria, cu ocazia unei vizite in marea Britanie, din partea unui var al sau. Acesta ii considera pe romani un popor primitiv venit din nordul Indiei. dupa cum o sa vedem si mai departe multe din atacurile axiologice au loc pe taram britanic.
Primul Congres Mondial al TIGANILOR, care a fost organizat de International Gypsy Committee si a avut loc in perioada 6-8 aprilie 1971 la Londra, fiind prezidat de actorul Yul Brynner. Retineti ca se numea GYPSY COMMITTEE si nu RROMA COMMITTEE. La acest congres s-a hotarat dialectul oficial si denumirea acestui popor, motivandu-se ca ROM in limba ( dialectul ) respectiv inseamna OM. Prin urmare acest popor era numit in limba lor OAMENI. desigur s-a schimbat si denumirea organizatiei in Komiteto Lumniako Romano. Ca sa nu ne mai ascundem dupa deget, inca de la inceput tiganii s-au autodenumit in ochii lumii ROMANI. Particularitatea RRom era doar pentru varianta la care au avut acces autoritatile romane, ea fiind praful din ochii singurilor ce ar fi avut ceva de spus cu privire la denumirea aleasa de ei, romanii. Sigur ca bazele acestei inventii pentru intreaga lume s-a pus de la inceput, in Romania insa, trecerea s-a facut lent, de la RRom la Rom, de la RRomi la Romani, de la Limba RROMANEJ la ROMANESS.
Dupa 1990 atacul s-a facut concomitent cu nenumarate atacuri axiologice ale presei occidentale. Unii poate isi mai amintesc de reportaje despre copiii institutionalizati, copiii bolnavi de sida, decreteii etc...
Imaginea Romaniei ce s-a transmis nu a avut ca rol aflarea adevarului ci denigrarea Romaniei, atribuirea numelui de tara comunismului totalitar, tara in care copiii sunt handicapati, orfani, bolnevi de sida, tinuti in frig, intuneric si foame.
Imediat dupa aceasta campanie si-au facut aparitia in Romania niste ORGANIZATII NON-GUVERNAMENTALE. De unele nu auzise nimeni pana atunci, altele aveau notorietatea amestecului in actiuni de propaganda antiromaneasca ascunsa in lupta anticomunista.

despre actiunile lor cat si despre multe alte atacuri axiologice impotriva Romaniei si a poporului roman intr-un alt episod.

VA URMA