Lectia de istorie: RTF

Day 806, 11:29 Published in Romania Romania by asuslu2013

Era 3 septembrie 2008, ziua 288 a Lumii Noi, una din zilele Primul eRazboi Mondial. Totul a inceput cu un articol al lui MoonlightShadow:

http://www.erepublik.com/en/article/romanian-tanks-fund-o-sansa-la-unitate--716778/1/all#commentsall

Primii pasi facuti in Noua Lume au fost unii dificili. 109 commenturi, din care mare parte negative, atatea incat sa iti taie elanul si entuziastmul oricarui inceput de proiect. Se pare totusi ca nu destule, deoarece a doua zi , MoonlightShadow a iesit in presa cu :

http://www.erepublik.com/en/article/romanian-tanks-fund-phase-two-717279/1

“Romanian Tanks Fund paseste in faza a doua. Doresc inca o data sa le multumesc celor care au donat pentru batalia de ieri, dar atat de multe comentarii negative m-au impulsionat sa continui proiectul, de fapt, sa il dezvolt”


Este doar un scurt pasaj ce pune in evidenta motivatia si incapatanarea unui om, fapt ce va duce la nasterea unei unitati militare care se va remarca in eRomania.

Dupa nenumarate ore de munca, strangeri de fonduri, mesaje, discutii peste discutii, am strans tot ce a fost nevoie pentru a porni acest proiect si in final au fost prezentate publicului primele viitoare tancuri ale Romaniei:

http://www.erepublik.com/en/article/romanian-tanks-fund-status-update-719073/1/20

Proiectul “Tancuri pentru Romania” prinsese viata. Am avut prima misiune, una de antrenament in Suedia.

http://www.erepublik.com/en/article/rtf-upgraded-721309/1/20

Au urmat alte lupte de antrenament, prin diferite RW-uri sau razboaie fara mare importanta insa prima misiunea cu adevarat importanta a fost in Norvegia. Si cum altfel putea RTF sa isi faca intrarea decat printr-o misiune internationala intr-o lupta cu adevarat importanta pentru aliatii nostri.

http://www.erepublik.com/en/article/rtf-in-transeele-norvegiene--721921/1/20

Drept recunoastere pentru prestatia avuta, pe adresa RTF a sosit urmatorul mesaj:

“From Anders., Norway's Minister of Defense
I was awake all night and just woke up. Yes we are greatful and it feels good to have friends like you. On behalf of eNorway I would like to present a hope that we in the future can mutually support each other. Greet all your great brave worriers from the Government of eNorway. We will do all we can to preserve the freedom of our two great countries.
Regards Anders. The Commander In Chief. “


Si nu ne-am oprit aici. http://www.erepublik.com/en/newspaper/rtf-news-180829/2, Am schimbat putin strategia de viitor a unitatii, devenind din pepiniera de tancuri, o unitate cu o componenta stabila si omogena, componenta ce asigura flexibilitate si mobilitate sporite. Am fost prezenti in toate luptele importante, inclusiv in cele din Siberia ( ce draga ne-a fost noua regiunea asta 😃 )

RTF isi atinsese punctul cel mai inalt al existentei sale. Din acel moment a urmat o perioada de declin, presarata cu numeroase scandaluri culminand cu posibila desfiintare. MoonlightShadow s-a retras de la sefia unitatii, iar la comanda a fost numita malika. RTF trecea din Zodia Afirmarii, in Zodia Controverselor.

Am dus lupte importante, lupte in care RTF a pus cel mai mare damage/fight:
Batalia din Limpopo: http://www.erepublik.com/en/article/batalia-de-la-limpopo-849907/1/20#comments

Batalia din Nova Scotia:[url] http://www.erepublik.com/en/article/the-battle-of-nova-scotia-1--858533/1/all[/url]

Batalia din Asturias: http://www.erepublik.com/en/article/the-battle-of-asturias-record-breaker-upd--892710/1/20#comments

Batalia din Alberta (second as damage/fight):
http://www.erepublik.com/en/article/the-battle-of-alberta-rw-upd-tanks--903041/1/20

http://www.youtube.com/watch?v=Ngo8hjzCvgg

http://www.youtube.com/watch?v=X6PXcCyg6ug

Am fost trecuti prezenti si in lista unitatilor militare romanesti:
http://www.erepublik.com/en/article/meet-the-army-must-read--773742/1/20

De asemenea un mesaj de multumire din partea canadienilor:
RTF was the best merc group I hired on behalf of eCanada Simple, swift, epic damages for such cost efficient cost. The best of the best
I am utterly angry at (MoD) for mixing personal interest than to the greater goods of the nation and to the ally.
Hope RTF still stand in time of need, if not they are a legend to remember~
TaiwanPanda, Canadian Cabinet - Chief of Staff


Totusi reputatia controversata cat si unele actiuni ale malikai au avut repercursiuni si asupra imaginii unitatii, facanduse asocierea gresita RTF- malika. Practic, oriunde era pomenit numele de RTF, in mintea oricui istoria si imaginea acestui grup militar erau inlocuite imediat de pozele si comentariile malikai.

Scandalurile s-au tinut lant, excluderea din SMR venind firesc, la fel si reactile userilor implicati:
http://www.erepublik.com/en/article/-info-milestones-671--950045/1/all
http://www.erepublik.com/en/article/rtf-noroiul-aruncat-in-fata--951939/1/all

Totul se termina cu declaratia malikai:

RTF si-a suspendat activitatea incepand de ieri, ziua 671, datorita lipsei mele de timp. Eu nu voi mai fi comandant RTF nici pe viitor, dar il pot asista pe urmatorul.”

Zodia Controversei lua sfarsit. Dar nu a fost si sfarsitul RTF-ului. O unitate cu traditie nu putea sa dispara asa usor, nu atat de urat, nu atat de brusc… era pacat de luptele duse, de pasiunea pusa in acest proiect de fondator si de membrii ei, de toate emotiile si satisfactiile aduse. Si ca sa citez pe cineva

“Dar e frumos cand imi aduc aminte ca eram pe #eRo si era o batalie importanta si atunci cand intra RTFu mai era cineva pe canal care sarea repede : "intra RTFu acuma" .. era galeria 🙂

Zodia Renasterii
A urmat BogdanM la carma unitatii, dar pentru scurt timp. In final, povara comenzii RTF a trecut pe umerii lui Didey, care avea multe lupte de dus. Cea mai importanta nu a fost cu inamicii ci cu insasi istoria RTF. Avea de curatat o imagine patata de noroiul atator scandaluri si certuri. Si in mare parte a reusit. Totusi mai avem de luptat, deoarece binele sa uita usor, pe cand raul nu. Imaginea RTF este in continuare asociata cu malika, ceea ce nu este drept pentru istoria si blazonul RTF.

Din acest motiv, la conducerea RTF lui Didey i s-au alaturat csid si Onu Marius, doi dintre primii RTF-isti. Planuri avem, suport la fel, entuziasm de asemenea, tot ce ne dorim acum este liniste.
Cred ca meritam.

Multumim MoonlightShadow,

Multumim Malika,

Multumim BogdanM,

Multumim Didey.


RTF salutes you !