Kongresszus - véleményszavazás a TW-kről és a határzárról

Day 4,395, 04:56 Published in Hungary Hungary by Defender of Ascalon

Ez egy cikk, cikk, cikk

Kongresszusi vélemény-szavazás
a TW-k és a határzár kérdéséről


Zene: The Speakeasy Three - When I Get Low, I Get High - Telekinek vidulásképp
Tl; dr: képek, szövegek.


Jó szerencsét!

Habár folyton úgy tűnik, hogy a TW-k ügye lekerül a közélet csillogó porondjáról, de láthatóan nem tudunk tőle elszakadni, mindig visszatér, mindig lehet bele kapaszkodni, és kiváló vitaindító bármikor, ha személyeskedni akar egyik játékos a másikkal, és épp nem jut eszébe más egyéb.

Érdekes véleményeket olvashatunk publikban, néha egészen eltérőeket körlevelekben, általában hangos kinyilatkoztatások és halk hangocskák, józanság vagy épp erőteljes önérdek, pártérdek, politikai motiváció mozgatja a vitázókat. Hol máshol lehet erről felelősen szavazni (vélemény-szavazás), mint a Kongresszusban, melynek tagjait legitim módon választják meg, és küldik a Parlamentbe a pártok, koalíciók, egyesülések, független és elkötelezett szavazók.
Van, aki szerint nem kell egy sem. Van, aki szerint pontosan elegendő 1 db TW, akadnak, akik szerint az előző ciklus rekord-mennyiségű TW-je lenne hasznos, más szerint jó ennyi, amennyi most van, és mindezen túl korábban olvashattunk olyan nézőpontot is, miszerint: "engem nem érdekel, aki akarja csinálja".

Az alkalmat megragadva felmerült egy másik téma, a határzár kérdése is, erről is megoszlanak a vélemények. Két vélemény-szavazás egyszerre - jól hangzik!

A Házelnök - én úgy gondolom, helyesen - külön erre a szavazásra indított leveléből idézve:

"1, "Mi legyen a jelenleg futó TW-k sorsa?"

A-Fussanak?
B-Még több kell?
C-Kevesebb, de legyen?
D-Ne legyen TW, zárjuk be őket, ha lehet?
E-Tartsa fenn, aki akarja, egyébként mindegy?


2, A kongresszusnak mi a véleménye arról, hogy a kormány újra határzárat akar felhúzni a keleti országrészben?

A-Szükséges
B-Szükségtelen

A szavazások 24 órán át tartanak. Holnap este RL idő szerint 20.20-kor, erep idő szerint 11.20-kor zárom majd le."


A határzár témája egyértelmű, igen-nem.
A TW-k esetében joggal kérdezheti meg a Tisztelt Olvasó, hogy mi szükség volt a "Fussanak" és a "Tartsa fenn, aki akarja, egyébként mindegy" válaszra külön. Az én értelmezésemben az előbbi válasz egyértelműsíti a TW-k működését, az utóbbi pedig támogatja, azzal a kitétellel, hogy a válaszadót nem érinti, ő belőle nem profitál, viszont nem is érzi úgy, hogy keresztbe kellene tennie a TW-zőknek, egyszerűen hidegen hagyja - játsszon vele más.

Az én számításaim szerint, mindkét esetben 33 válasz, 7 tartózkodás érkezett. Ha valakit rosszul jelöltem, rosszul idéztem (rövidítettem), kérem jelezze.


A válaszok:


Érdekességek:

1) A szavazó képviselők alig 1/5 része szeretne kevesebb TW-t. Hazabeszélve, mi civilek tartottuk az "ahány ház, annyi szódásüveg, és több pingvin, mint sánta csalán" elvet, más pártok esetében a korábban olvasható "központi iránymutatás" mintha szintén nem érvényesült volna ebben a kérdésben.

2) A szavazó képviselők harmadát nem érinti egyáltalán a TW kérdése, hagyná, hogy az foglalkozzon vele, akit érdekel. Ez, számomra, váratlan eredmény. Örömteli, hogy ennyien tekintik teljesen indifferensnek, részletkérdésnek.

3) Szép kerek szám, pontosan 0 fő képviselő szavazott arra, hogy zárjuk a TW-ket. Nulla.

4) A szavazó képviselőknek csak mintegy 1/4-e szeretné, ha a határzárat a kormány feloldaná, a 3/4 kompromisszumos "legkevésbé rossz", illetve szükséges "stratégiai eszköz"-nek látja. Kormánytól függetlenül ez azt jelenti, hogy az előző (Dunedan) kormány és a jelenlegi (rRonin) kormány törekvéseit e témában a képviselők nagy arányban támogatják. Semmi nincs kőbe vésve, ám mégis jelzésértékű.

5) A fenti eredmények frappáns válaszul szolgálnak azon közéleti hangokra, amelyek vehemensen védik ezen vagy azon álláspont kizárólagos igazságát.

Köszönöm:
- a kongresszus elnökének (szemi), hogy levezette a szavazást,
- képviselőtársaimnak, hogy a legkisebb zűr nélkül végigvittük (lám, ilyen is van),
- a kormánynak, akik érveltek a maguk (és egyúttal az előző kormányok) szempontjából, és velük együtt körbejártuk mindkét - kényes - témát.


Mit gondol a témáról a Lakosság?
A képek minőségéért bocsánat, ez van.
Köszönöm,
DoA