Kongresszus - 2019. november

Day 4,367, 05:14 Published in Hungary Hungary by eMagyar Kongresszus
Üdvözlök Minden Magyar Állampolgárt!

Újabb kongresszusi ciklus kezdődött meg erre a hónapra. Az eddigi történések összefoglalója következik.

A 2019. október 25-ei választás eredményeként Kongresszusba jutott képviselők:

Nemzeti Ébredés Pártja (9 képviselő):
MenoeMano, TaMafi, szemi, Galvinus Hamptitus, Zotmund, YceBear, Boliviano, Hunsumir, Lormancs

Magyar Demokrata Párt (1 képviselő): Malwin Hun

Repülősök Pártja (9 képviselő): Weisz Manfred Huba, mademan86, GTopi, mohawk82, szeleig, k.balint, goobee, Alexander von Trencsenyi, Not Sure

Kisgazdapárt (1 képviselő): birosz

Magyar Civilek Pártja (7 képviselő): Defender of Ascalon, Xer01, RedLeader, Stvvts, Mikrobi, cadj92, Admiralis

Magyar Hazafiak Pártja (5 képviselő): Nario78, fsb1000, Weores Szakall, Kheodum, Zoleeka

Magyar Katonák Szövetsége (2 képviselő): KisTom, szpalika

Határontúli Magyar Szövetség (6 képviselő): Szempy, Kero One, WasssDorong, szekely ostor, lazo, m0bra


Szavazások:

Természetesen az első szavazás a Kongresszus elnökének és alelnökének megválasztása volt. Elnöknek nagy többséggel szemi került megválasztásra. Az alelnöki posztra lényegében holtversenyben mohawk82 és Malwin Hun volt versenyben. A kérdés eldöntése érdekében mohawk82 visszalépett, így a Kongresszus alelnöke Malwin Hun lett.

Ezen kívül 1 fontos szavazás volt, ami a Kongresszus elé került, ez pedig a megszállással kapcsolatos kárpótlás kérdésköre. Először is szerepeljen itt az előterjesztés:

"Kárpótlás:

Az egyetlen rendelkezésre álló adatunk, hogy mennyi kieséssel jár az eredeti területeink befoglalása, az az, hogy mennyi bevételt kapnak régióinkból az elfoglaló országok.

Ezt alapul véve történne a kárpótlás.

Figyelemmel a cégek számára (letelepedett esetében ezt a rendszer automatikusan mutatja, a többiek képmentéssel tudják ezt bizonyítani), valamint a régió elfoglalásának időtartamára osztanánk szét ezt az adóbevétellel megegyező összeget a pályázók között.


Felvettem a kapcsolatot a GM kollégáimmal, hogy esetleg visszautalják ezt a pénzt, kifejezetten azért, hogy azt a játékosok között felosszuk. Amennyiben persze nem utalják vissza, ami szintén érthető, hiszen nem TW-ről van szó, hanem éles csatákról, akkor az államkincstár finanszírozná meg ezt.

Jelenleg összesen 555.273 CC ment el ilyen célra más országok államkasszájába.

Kérem a kongresszust, hogy a fenti tervet támogatják-e, legyen-e ilyen kompenzáció?

Aki szerint igen, a fenti összeg tekintetében döntsön, hogy az egészet, vagy annak csak egy részét fordítsuk erre a célra? - Galvinus Hamptitus"


A szavazás eredménye:
15 IGEN szavazat
19 NEM szavazat
6 képviselő nem szavazott

Érvek pro és kontra:
- Támogatandó, de kizárólag saját forrásból (államkassza).
- Nem támogatandó, mivel nemzetbiztonsági megfontolásból történt a csapatok behívása.
- Kevés a támogatás, mivel csak a megszállt területen letelepedetteket érinti.
- Precedensteremtő lehet a kárpótlás, ezért később egy hasonló, hosszabban tartó szituáció romba dönthetné az államkasszát.
- Más az idegen és más a taktika jellegű megszállás. Én csak azt mondom hogy kincstári bevétel jelentős része a céges munkából jön. így is rosszak a bónuszaink, és instabil a politikai környezet. Én a kompenzációval az utóbbin szeretnék javítani, amivel azt szeretném megelőzni hogy a következő ingyenes cégköltözésnél nem hagyja itt mindenki az országot.
- Ilyen átmeneti időszakokban szociális minisztérium általi fegyver- és ételosztás lenne inkább megoldás.
- "Az egész összeg úgy se lesz kiosztva, ellenben aki jelentkezik az kapjon támogatást, szerintem lehet egyszer a cégeseket is támogatni."


A kárpótlás leszavazása után, a folyamatos belföldi éles csaták fényébe Dunedan elnök úr az alábbi javaslatott tette:
"Viszont elnézve ezt a hónapot, ha folytatódik az éles csaták sora, akkor azok akik Debrecenbe illetve Szegedre tették a cégeit nem fognak tudni napi szinten termelni. Ezért az a javaslatom van a kongresszus számára, hogy fontoljátok meg ezen területen élők elköltöztetését a nyugati régióra. Nem mondom azt, hogy ott is 100%ig biztonságba lennének, de legalább már nem olyan régióba lennének, amely határos Romániával/Szerbiával.
Úgy vélem ez hosszú távon jobb megoldás, mint álladóan kárpótlást fizetni, amikor blokkolni kell a térségben. Kérem a kongresszust, hogy vitassa meg ezt a javaslatot."

Erre érkezett kérdés:
"Költöztetés:
- kérünk pontos számokat, mennyi embert, mennyi céget, mekkora ktg-t jelent ez,
- kik és mikor szervezik le a folyamatot,
- hová lenne a költöztetés,
- a nem kockázatos (tartósan élő háborús ellenfélnél lévő) területen, de eredeti magyaron termelőkkel mi a terv, ők is kapnak segítséget, esetleg elköltöztetést?"

Válasz:
"Egyedül a hovára tudnék válaszolni, mindenképp belföldre. A legbiztonságosabb ahogy nézem Budapest/Székesfehérvár. Távol vannak a keleti határtól, Székesfehérvár távolabb mint Pest. Győr kevésbé, hiszen Szlovének/Horvátok onnan tudnának elindulni a keleti határra, ha egyszer úgy adódik a helyzet, hogy ott van rájuk szükség, de az 1-2 nap alatt fel is tud szabadulni, hiszen csak átjárásra lenne ott mód.
Pécs és Miskolc viszont egyáltalán nem javasolt. Brazilok Miskolcról tudnak a határra jönni, és ha netán ők kapnak NE-t a románoktól, akkor ők oda tudnak menekülni, mi pedig felszabadítva Debrecent elvágjuk a magyar határukat. Horvátok/Szlovének, jelen esetben Ciprusiak pedig Pécsre tudnak visszavonulni egy esetleges Szerb/Román NE esetén.

Mivel le lett szavazva a kompzencáió, amelynek voltak jó pro/contra érvei, úgy vélem a valódi megoldás ez lenne, ha megakarjuk segíteni az ottani cégeseket. Mert álladó kárpótlás fizetés szerintem macerásabb, bár kétség kívül olcsóbb.
Aki a többi pontra tudna javaslatokat/számokat rendelni, kérem tegye.


Egyelőre ennek megbeszélése van folyamatban, amint lesz fejlemény, ismételten jelentkezünk tudósítással.

Üdvözlettel:
Malwin Hun
a Kongresszus alelnöke