Ambient on/off

Join the new world

 

KO ZELI DA BUDE NAJVECI GUBITNIK?

Day 1,799, 05:47 Published in Poland South Korea by Marcomannius

KO ZELI DA POSTANE NAJVECI GUBITNIK?


Dakle, moram da napisem ovo, prvenstveno da se nekome ne bi nesto slicno desilo. Sa druge strane, mislim da je propusta na strani eRepublik administratora, moderatora, pa i menadzera ne samo previse nego su i propusti sami po sebi zaista neverovatni.Slozicete se, nadam se, da scammer-a ima mnogo na eRepu. Ono sto ih cini brojnim i uspesnim je nepostojanje mehanizama koji bi prevare identifikovao, sankcionisao i/ili sprecio. To znaci da realno scammer i nije scammer, nego je gubitnik tj. prevareni zapravo ovca a onaj ko sisa tu ovcu je... samo neko ko je sisa, nista dalje od toga.Sta bi moglo da se uradi po pitanju scammera?

Dakle,predlog je da se uvede fair play (scamm) vote sistem, odnosno flag sistem. Svako moze nekom igracu da dodeli pozitivan ili negativan flag. Taj flag ne bi imao nikakvu operativnu funkciju (admini ih ne bi sankcionisali zbog negativnih flag-ova), vec bi imali cisto informativnu ulogu za trece lice. Ako korisnik dodje do profila i vidi gomile scamm flag-ova znace sta treba da radi.Naravno, problem cele ideje je taj sto svako moze da dobije na hiljade flagova na osnovu (ne)popularnosti, neprijateljske sabotaze... s toga bi taj sistem flagova morao da bude lokalizovan, da moze da se flaguje samo osoba iz iste zemlje ili samo ako je ta osoba u listi tvojih prijatelja, isto tako flagovi bi imali mandat od 3 ili 6 meseci ali to mozda i nije neophodno. Novi igraci bi mogli da flaguju tek sa lvl 22 na primer. U svakom slucaju, trebalo bi da postoji mehanizam koji ce igracima dati uvid sa kime imaju posla.

Za kraj cu samo ovo jos da dodam. Do pre nekoliko dana sam smatrao da sam odlicno prosao u igri, sto se tice scammer-a. Jednom me je jadan igrac prevario za 5000cc za drzavljanstvo. Jos uvek ga cekam na zicer. A onda sam pre nekoliko dana shvatio da sam zapravo mozda i najveci gubitnik medju scamm zrtvama. Sta se zapravo desilo? Kupio sam ORG drzavni, tadasnji Czech Military Arsenal 2, koji sam platio povecom kolicinom golda. Tada se znalo da ce se ORG-ovi ukidati, ali to je vazilo samo za citizen ORG-ove, ne i za drzavne. Naravno, znajuci to ja sam uzeo taj drzavni koji mi je prodat od strane ljudi u tadasnjoj Ceskoj vladi. Nije bilo ni problema oko toga posto je vec postojao drugi ORG - Czech Military Arsenal (1) koji je bio operativan. Naravno, pre nekoliko dana mi je taj ORG oduzet i to posto je naziv promenjen u "Marcomanni", sa svim goldom (sva sreca pa je bilo samo 10 golda na ORG-u) sa izgovorom da samo CP moze da pristupi orgu ili igraci iz vlade. Pokusao sam na sve moguce nacine da kontaktiram CP Ceske, Admine... naravno, niko nije pokazao interesovanje da mi makar da da skinem svoj gold sa accounta. CP Ceske mi cak nije ni odgovorio. I naravno, danas bacim pogled na ORG i vidim da ga neko koristi i da je vecina golda skinuta. Tako ispada, mogu slobodno da zakljucim, da je neko u valadi Ceske trazio ORG nazad i da sam prevaren ne samo za gold kojim sam platio taj ORG nego i za ostatak na istom. Mozda i gresim, mozda CP nema pojma nista o ovome, ali s' obziom da nije ni odgovorio na poruke mogu da zakljucim da su znali o cemu se radi.

Trivija u celoj prici je da sam dan pre oduzimanja orga bio jedan od pokretaca RW za Cesku i ispucao sam nekoliko miliona u pokusaju da RW prodje.


VOTE + SHOUT

KO ZELI DA BUDE NAJVECI GUBITNIK?

http://www.erepublik.com/en/article/ko-zeli-da-bude-najveci-gubitnik--2143635/1/20

 

Comments

Mare Magare
Mare Magare Day 1,799, 06:23

Сама идеја има фалинке и простор за злоупотребе, али нешто налик томе се мора покренути.

Marcomannius
Marcomannius Day 1,799, 06:45

Slazem se... ne mogu da kazem da znam sta bi bilo najbolje ali nesto mislim da mora da se uradi po tom pitanju. Prosto ne vidim razlog zasto ne bi...

naturaIMystic
naturaIMystic Day 1,799, 06:50

481 characters left

Tex_Willer
Tex_Willer Day 1,799, 07:08

lol

Anthony Tony Soprano
Anthony Tony Soprano Day 1,799, 09:41

V

Vojvoda Trivun
Vojvoda Trivun Day 1,799, 14:42

Svi drzavni orgovi su vlasnistvo drzave, i svaki novi CP koji dodje na vlast samo posalje tiket sa spiskom orgova i sve ih dobija. Ako ti je neko drugacuje rekao slagao je. Znaci taj org tvoj samo CP ceske je mogao uzeti i niko drugi.

Marcomannius
Marcomannius Day 1,799, 16:11

Znam da je verovatno CP. Ono sto me nervira je sto je sto nisam znao da ce drzavne orgove moci da kontrolise SAMO trenutni CP. Receno je bilo da ce se ukidati citizen ORG nista dalje od toga koliko znam. Trgovina ORG-ovima se nastavila, pa i danas se prodaju. Sto znaci da svako ko kupi ORG je potencijalni gubitnik. Taj org je dat uz saglasnost CP-a Ceske, tadasnjeg. Sad naravno niko nista ne zna a admini nece ni da cuju razloge...

Marcomannius
Marcomannius Day 1,799, 16:13

A da, pored toga, postojala su dva Czech Military Arsenal ORG-a. Jedan je prodat meni, a drugi je nastavio da radi. Znaci da im realno nije ni bio potreban... kao sto i nije neko vreme.

Mr . Perfect
Mr . Perfect Day 1,847, 17:25

s1390

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.