Ambient on/off

Join the new world

 

Ko ima človek preveč časa

Day 1,879, 04:49 Published in Slovenia Slovenia by ebutaljib

Zdaj, ko nimam več neke funkcije v državi, imam spet preveč časa in se mi po glavi začnejo plest neke čudne ideje.Gledam trg, ki je spet popolnoma zabasan z vsemi artikli, ki se jih le stežka proda. In tako cene padajo in padajo in padajo...

Vrtimo se v krogu - proizvajalci visokokvalitetnih tovarn ne moremo prodati izdelkov po spodobni ceni zato zapiramo proizvodnjo in odpuščamo delavce, posledično padajo plače, in zaradi tega je kupna moč še manjša ter se kupuje še manj visokokvalitetnega orožja. In tako pridemo do situacije, ko polovica pregrešno dragih Q7 tovarn stoji, medtem ko se večina prebivalstva bojuje z nizkokvalitetnim orožjem, brez njega ali pa se raje sploh ne bojuje. Posledica zapiranja proizvodnje je tudi, da se naenkrat porablja dosti manj rawa, zato pada cena le-tega, in to spet pomeni, da imajo "navadni smrtniki" manj denarja za nakup orožja.Najprej si malo pogledajmo številke:
- vsak dan se v povprečju logira okoli 1100 Slovencev (multiji všteti 😉)
- od tega jih kakih 850 vsaj enkrat klikne gumb "fight"
- za proizvodnjo enega kosa Q7 orožja je potrebno 200 enot rawa
- za proizvodnjo enega kosa Q6 orožja je potrebno 60 enot rawa
- za proizvodnjo hrane, ki ti da 1200 energije je potrebno 600 enot rawa.

Recimo, da bi vsakemu Slovencu hoteli vsak dan dati 8 kosov Q7 orožja, potem bi se moralo proizvesti 8800 kosov Q7 orožja na dan, za kar bi se potrebovalo 1.760.000 rawa na dan.

Za proizvodnjo take količine orožja je potrebnih 50 Q7 tovarn. Natančnih številk sicer nimam, ampak mislim da jih imamo Slovenci vsaj 70, če ne kar 100 (v nasprotnem se pač uporabljajo Q6 orožarne). Tudi rawa mislim, da bi se v Sloveniji lahko proizvedlo dovolj, če bi se vse farme pognale na polno.


Pa recimo, da Slovenci res premoremo 100 Q7 orožarn, potem je vse kar je potrebno storiti, da vsak lastnik Q7 orožarne da "v skupno dobro" v uporabo 5 delovnih mest. Teh 5 delavcev bi delalo zastonj in bi si sami prinesli svoj raw (za 8 kosov je potrebnih 1600 enot rawa).

Isto se naredi v Q6 in Q5 pekarnah (v Q7 ne, ker tam je proizvodnja 2x dražja). Vsak lastnik da 5 delovnih mest "v skupno dobro". Ti delavci ponovno delajo zastonj in si sami prinesejo svoj raw.

Ker delavci delajo zastonj in sami prinesejo svoj raw, nima lastnik tovarne nobenih stroškov. Vse kar mu "manjka" je 5 delovnih mest (se pravi da lahko ima le še 5 svojih delavcev)Kaj to pomeni v praksi:
- polovica igralcev (zastonj) dela v Q7 orožarnah
- polovica igralcev (zastonj) dela v Q6/Q5 pekarnah
- vsak igralec prispeva 1600 enot železa in 600 enot žita na dan
- vsak igralec v zameno dobi 8 kosov Q7 orožja in za 1200 energije hrane na dan

Problemi, ki nastanejo so isti zaradi katerih je propadel tudi RL socializem

1. Človeška narava
Zakaj bi se nekdo, ki je dal skoraj 700 svojega golda za Q7 orožarno, odpovedal polovici svojega podjetja? Pa še vsak dan bi se moral ubadati z distribucijo proizvedenega.

2. Človeška narava
Zakaj bi se ostali igralci še sploh trudili za kaj več, če pa lahko lepo živijo na "lahek" način.

3. Človeška narava
Vsi igralci (sploh začetniki) ne proizvedejo zadostnih količin rawa, se pravi da bi bilo potrebno veliko solidarnosti do nerazvitih. In to bi spet po večini udarilo iste igralce, ki so se že itak odpovedali polovici svojega podjetja.

Potem je pa tu še polno detajlov, glede prenašanje rawa (ki se ga ne da direktno donirat), potem distribucije hrane in orožja. Nastale bi težave, ko nekoga ne bi bilo na delo, ko bi kateri od lastnikov tovarn prenehal z igranjem itd.
Ampak to bi se še dalo premostiti.

 

Comments

T1M3K
T1M3K Day 1,879, 04:54

lol optimist... v teoriji je vse lepo...

UatumanRoyal
UatumanRoyal Day 1,879, 04:54

Če druga ne..... vsaj cajt ti je minil 😉 vote

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,879, 04:56

Čakaj naslednjo promocijo od adminov, ko bo spet popust na firme. Folk bo spet nabavil kup le teh, makar bi z denarjem, ki jih da za njih, lepo živeli kako eLeto ali dve. V kolikor pa bi slučajno preveč padla količina izdelkov na trgu (skoraj nemogoče) se grem stavit da imajo admini svoje kontra bot-e, ki tudi filajo trg namesto da bi ga praznili. Ne verjamem ničesar več. : D

SmoothZiga
SmoothZiga Day 1,879, 04:56

Res maš preveč časa = )

ave-imperator
ave-imperator Day 1,879, 05:04

sej enote to delajo,... delaš zastonj, dobiš pa orožje,...
če pa zraven še redno voters poklikaš pa maš dovolj denarja za ves food in vso orožje, ki ga rabiš

cen1
cen1 Day 1,879, 05:05

Tole je čist mimo..

p0luks
p0luks Day 1,879, 05:05

nic nisi povedal kar se nebi vedli 😃

in kot si sam ugotovil, je prvi in glavni problem prenasanje rawa in pa začetniki ki ne morejo pridelati zadosti rawa saj enostavno nimajo s cim zasluzit da bi si sploh postavili le te raw firme 😒

ebutaljib
ebutaljib Day 1,879, 05:10

Kaj je čist mimo? Pa v enotah tud ne dobijo vsi vsak dan 8 kosov Q7 orožja IN za 1200 energije hrane.

mojlek
mojlek Day 1,879, 05:16

nemogoče rešitve : )

mam js boljše : )
kontaktiraj mene
-če kupuješ orožja
-če prodajaš q5 hrano
-če maš poln helth pa bi meu tanke da greš kam pokat
-če maš kak pametn del za mene
-če bi kj zaslužu na tem erepu in bi vložu kj dela

cen1
cen1 Day 1,879, 05:18

Mimo je da porabljaš čas za teorije ki so že v osnovi nemogoče.. tudi če ga imaš preveč. : )

PNNIZ
PNNIZ Day 1,879, 05:19

eButaljib mam jaz boljši predlog, vsak nardi 10 FB računov pa na voterst club na dan zasluzis 500 SIT pa je 😛

mojlek
mojlek Day 1,879, 05:21

nemogoče pa zato, ker:
rawa ne moreš donirat in bi mogu proizvajalc iskat vsakekga svojga delavca na tržnci in igralc bi mu pol mogu vračat denar, in to za 2 tipa rawa vsak dan 5 igralcev poiskat (zato boš porabu najmajn 15min če je 10 strani ponudnikov), bi te rad vidu da bi ker to delu : )
in potem razdelit tanke.

delodajalec: torej 10x iskanje po tržnci, 5k deljenje tankov in 5x deljenje hrane
zaposleni: vračanje denarja za odkup rawa,
vmes pa še veliko kalkuliranja : )

St. Paul
St. Paul Day 1,879, 05:22

Jaz osebno sem takoj za in pripravljen delati zastonj in dati svoj raq za dnevno 8q7 tankov. Samo povej kje naj podpišem. Imaš vote, samo to ne bo nikoli izvedljivo, ker vsak >premožnejšo Slovenec preveč gleda le na svojo rit, zato pa je vse v kurcu. Po drugi strani pa jih skoraj razumem, da so si za svoj denar nekaj priborili in zakaj bi zdaj nekaj morali ravno oni šenkati. V skupno države in razvoja igralcev pa KRASNA IDEJA! #1 pri projektu!

Lp Pavel

p0luks
p0luks Day 1,879, 05:25

ja igralci v enotah tudi ne donirajo svojga zeleza, zato pa ne dobijo 8 tankov 😃

ebutaljib
ebutaljib Day 1,879, 05:29

cen1, v teoriji je zelo lepo izvedljivo in zelo dobro zgleda. V praksi je pa nemogoče samo zaradi zadnjih treh točk.

Glede prenašanja rawa - ja kupi se na trgu in se denar nazaj donira. To sploh ne bi bil problem, saj bi lahko bli proizvajalci in njihovi delavci "označeni". Tistih 5 ki delajo pri "številki1" bi dajali na trg po 1.01 SIT, tisti ki delajo pri "številki 2" bi dajali po 1.02 SIT itd. Bi se zlahka našlo prave.
Pa nakazati potem vsakemu tud ni neki problem.


To so vse še najmnajši problemi.

ebutaljib
ebutaljib Day 1,879, 05:33

Ja saj to je to p0luks, s svojim rawom pol raje proizvajajo svoje nizkokvalitetno orožje in strelajo s tistim ali pa ga prodajo. Tisti ki pa majo PVS-jeve tovarne pa presežek orožja potem itak morajo nekako prodat, da si pokrijejo stroške rawa.

Se pravi eni s težavo prodajajo raw, drugi pa s težavo prodajajo proizvedeno orožje :😁

In to je ravno največja neumost ;😉)

Hojc
Hojc Day 1,879, 05:43

pri SD dobimo 8Q7 tankov, pa znotraj enote laufa trg z RAWom če ga rabiš.. povprečno pa je donacij še več.. za to imamo še 10 SIT plače in dnevno dobimo do lvl 30 900 do lvl 40 pa 500 hrane (če je pa potrebno dobiš hrane, pa tudi tankecov še več)
tako, da če resno igraš in se udejstvuješ to pri nas ni problem..

tlko v vednost o "toti SD" ... ni diktatura, ni komunizem, je le organizirana enota, ki jo najemajo za vojaške akcije in podobno.. kdaj pa še kdo kaj primakne 😉

Siberian Husky
Siberian Husky Day 1,879, 06:24

Hojc bla bla bla

p0luks
p0luks Day 1,879, 06:32

@hojc

glede na vaso stran: http://www.sloveniandivision.com/clanstvo/ , talate od 7-9 tankov (divizija 1 pa dobi q5 tanke), seveda ce je folk aktiven 😃

ko pa malo pogledam in preracunam pa mamo v PVS zelo podobno cifro, samo da je deljenje nekoliko drugace zastavljeno (pa mislim da so tudi ostale enote na podobnem).

No pa naj naredim se jaz malo reklame 😃
Mi delimo po 4 tanke na obrazec + 1x na teden skupna akcija kjer dobijo prisotni 13 q7 tankov.
prav tako vsi do 2k str dobijo prek obrazca se 600 energije.

Seveda je v enoti kar nekaj starejsih igralcev, ki pridelamo vec energije kot jo porabimo in zaradi nizkih cen hrane le te ne prodajamo ampak jo delimo med mlajse, prav tako se deli tudi se dodatne tanke iz lastnih zepov starejsih igralcev, ampak imho se to dela prav v vseh enotah 😃

Tudi zaradi vsega tega (ker imamo razlicne metode deljenja), je to fajn za igralce saj si dejansko lahko izberejo enoto ki jim ustreza, glede na termin, druzenje itd 😃

ebutaljib
ebutaljib Day 1,879, 06:53

Sistem, ki ga ima večina enot je ekonomsko nevzdržen, kar pomeni da ali pumpate noter € ali pa manjko rešujete z multiji. Ali pa preprosto ne delite tega kar obljubljate. Drugače ne gre.

Prej včasih se je lahko dajalo polovico proizvodnje Q5/Q6 orožja, ker je raw predstavljal 50% cene proizvoda, preostalih 50% pa plača. Odkar je Q7 pa to ne gre, ker je raw 85% cene Q7 orožja. Se pravi da bi lahko delavec dobil samo 2-3 kose Q7, ker ostalo mora iti za pokritje stroškov rawa.

p0luks
p0luks Day 1,879, 06:59

ebutaljib pravilno si ugotovil 😃

v PVS se mora vsak vsak dan prijavit na obrazec da dobi tanke, ce tega ne naredi jih pac tisti dan ne dobi in ker se vsaki dan prijavi cca 70% clanov (nekateri tajkuni se nacrtno ne prijavljajo 😃) nam ostane 30% tankov na zalogi, katere pa potem delimo na akcijah oziroma imamo na ta racun deljenje po 4 na dan.

Seveda veliko vlogo ima tudi nakup rawa po najnizji ceni (atm lovlenje cim vec rawa po razlicnih trgih po 0.03), seveda kolk nam rata 😃

Baby Anna
Baby Anna Day 1,879, 07:34

ebu super da ti vsake tolk čas ostaja pa kaj pametnega napišeš, stvar je zelo zanimiva ampak pomoje žal neizvedljiva kot si tut ti omenil v zadnjih točkah 😛

biiis
biiis Day 1,879, 07:36

jao, kr glava zaboli od tega 🙂

pogovarjamo se o naslednjih pojmih 🙂

1. cena WRM na trgu
2. cena WRM relativno glede na vrednost dela
3. neto cena orožja na trgu
4. proizvodnja cena orožja z nakupom WRM na trgu
5. proizvodna cena orožja z lastnim WRM
6. davek na plače
7. minimalna plača
8. davek na orožje
9. faktor selitve

ebutaljib
ebutaljib Day 1,879, 07:42

Poanta je, da je vsega za vse dovolj (drugače se itak ne bi stvari kopičile na trgu), samo razporedit si ne znamo med sabo.

biiis
biiis Day 1,879, 07:44

Pa na hitrco

enote:

najbolj ekonomično je če se vse dogaja mimo davkov in podjetniških dobičkov oz. z minimalnim davkom.

zato imajo enote ponavadi minimalno plačo (5 - 10 SIT). naprej, enote WRM kupujejo po optimali trenutni ceni (najnižja na trgu 🙂 in pa orožja ne prodajajo na trgu ampak ga donirajo.

s tem omejijo izdatek na člana izključno na tistih 5 - 10 SIT mininalne plače oz. še boljše napisano na davek od te mininalne plače.


praktični primer:
WRM - 0,03 SIT
plača - 5,1 SIT
proizvodnja 20 Q7 orožja

stroški proizvodnje: 4000 * 0,03 + 5,1 = 125,1 SIT
potencialni dohodek od prodaje: 20 * 10.0 sit = 200 SIT

trenutni dobiček na zaposlenega = 75 SIT = 7 Q7 orožja.


sedaj se pa pojavi naslednji problem. cene vsega padajo. pred novim letom je bila tendenca nekako na tri tedne po 0,01 CC za WRM in pa posledično orožja za 2 CC na tri tedne. torej se je točka 0 začela z velikim dobičkom, ki se je zmanjševal do pozitivne nule na koncu in potem zopet obrnil.

po novem letu, je cena v 10ih dneh padla za 0,01 CC pri WRM in pa 2 CC pri Q7 orožju. torej smo priča veliko hitrejšemu padcu cen in posledično hitrejšemu ciklusu gibanja dobička proti 0.

dokler ima WRM prostor za padanje, se bo to vzdrževalo bojim se pa da to v nedogled ne bo šlo, tko da težka bo.nekak tko je pri enotah, brez zunanjih virov financiranja.

da povzamem, če enote poslujejo pod temi pogoji, potem bi lahko potalali v povprečju cca. 3,5 Q7 orožja na člana/dnevno.

ebutaljib
ebutaljib Day 1,879, 07:52

To si računal pri Poljskih bonusih pa z našo minimalno plačo, kar ne gre glih vkup ;😉)

Jaz sem računal z našimi bonusi, pa pri nas se rawa v "neomejenih" količinah po 0.03 glih ne da dobit zato sem vzel 0.04. Na člana potem pride 2.5 kosa Q7 na dan.

biiis
biiis Day 1,879, 07:57

ebutaljib zej pa tvoj primer.

problem nastane kot si sam ugotovil v nesorazmerni razporeditvi virov oz. proizvodnih zmogljivosti.

če upoštevamo da nekdo pokuri 20 Q7 orožja dnevno (2000 zdravja) se za to porabi 4000 WRM. če naprej upoštevamo, da imamo v eSloveniji dovolj Q7 fabrk in ni časovnih omejitev (transfer sredstev, donacije,...) se potem pojavi naslednja situacija. vsak igralec bi moral samostojno proizvesti za 4000 WRM robe, kar znaša minimalno 8 Q5 WRM firm ali pa 11,4 Q4 WRM firm (100% bonus).

osebno smatram, da se toliko WRMja proizvede vsak dan oz. še veliko več, problem je seveda razporeditev. če bi pa upoštevali tvoj sistem, bi vsak eSlovenec imel dnevno 20 Q7 tankov za fajtat in realno gledano upoštevajoč proizvodne sposobnosti je to vsekakor izvedljivo že danes. pri čemer bi se morali nekateri igralci odreči svojim podjetniškim dobičkom in pa pomagat mlajšim oz. manj razvitim igralcem.

največji problem vidim pa pri sami izvedbi tega projekta. WRM se ne da donirat, zato je potrebno uporabljat mehanizem trga, ki je seveda samoregulativen. popolnoma isto je če igralec proda 4000 WRM na trgu in potem od nekoga drugega odkupi Q7 orožje po proizvodnji ceni ali pa da bi izvajali tvoj sistem.

neko obdobje je bil zelo popularen buddy sistem, kjer si ti delal pri nekem igralcu on pa pri tebi (Q 6 orožje).

tako da če povzamem svoje misli, tvoj predlog sistema je že aktiven in se izvaja v vojaških enotah (PVS zih, za ostale ne vem). ni prignan čisto do konca oz. ni popolnoma absolutno solidaren, ampak se močno bližamo temu. zase ne vem kdaj sm nazadnje vzel orožje od PVS, pa za dosti drugih ne vem. na ta račun se cifra viša, res ni absolutno solidaren, ker je še vedno luft, ampak da bi tvoj sistem resnično zaživel v celoti, bi morali vsi proizvesti dovolj surovin za 20 Q7 tankov, kar se mi pa zdi malo težko izvedljivo.

tko na hitrco in ful pregledno mau napisan 🙂

biiis
biiis Day 1,879, 07:59

@ebutaljib

mehanizme igre je potrebno izkoristiti do konca, zato sm upošteval 100% bonus in pa 5 SIT minimalac.

pri bonusih mora ostat 100%, edino pri minimalcu se lahk mau drugač spremeni, sam se potem s tem tudi spremeni sistem deljenja, ker ta minimalna plača je vključena v prejemek člana enote in predstavlja bonus in ne neko samoumevnost.

ebutaljib
ebutaljib Day 1,879, 08:06

Ja pa delavci pri tebi ne morejo delat za 5 SIT, ampak delajo za 10 SIT :😁

Vzel sem pa polovico hrane in polovico orožja, ker ne more en delavec 2x delat v enem dnevu. Nima kdo proizvajat, ker zmanjka delavcev.

zazgan85
zazgan85 Day 1,879, 08:18

Pustimo to, da bi lastniki firm si delali čisti minus in bi dali v "skupno" dobro polovico svojega potencialnega dohodka, še plače (pa čeprav minimalne) bi po tvoje morali častit.

V končnem efektu bi to kar ti praviš, privedlo do še nižje cene orožij in hrane, saj nimaš zagotovila, da bi to lastno proizvodnjo delavci porabili. Najverjetneje bi šla na trg po cenah, ki nimajo veze z proizvodno ceno. Delavcem je potem vseeno, če prodajo raw, ali tanke po ceni, ki pokrije stroške nabave ali prodaje rawa.
V glavnem, mimo!

Problem Eerpa je da je kot Ponzijeva shema. Stvar funkcionira, dokler v njo prihajajo sveži igralci, ki so še dovolj naivni da porabljajo stvari in da je ta poraba tu nekje kot proizvodnja (ali pa da umetno porabo ureja bot). Problem igre je, da ne vzpodbuja porabe. Veš da tistih, ki so na vrhu ne moreš dohitet ker je str na dan omejen in je za vse enak, bitke pa so v večini primerov nepomebne. Še edina poraba je ranjen ego in borba za BH. Vse ostalo je delanje presežkov, ki se ne rabijo in zaradi tega gredo cene proti dnu.
Prav tako ta igra nima nekega cilja.

Nevem, naj naredijo nek allien attack iz neobljudenih držav, ali pa "pirate" oz. "teroriste" ki bi vsake tlko pošteno napadli tvojo državo z rw-jem. S tem bi zagnali sodelovanje v bitkah in povečali porabo, druge stvari nebodo pomagale.

ebutaljib
ebutaljib Day 1,879, 08:41

Kako bi si lastniki tovarn delali minus? Tistih 5 jih ne stane čisto nič, z ostalimi petimi mesti pa lahko delajo kaj hočejo (bi pa bil velik problem najt delavce, ker bi vsi bili že zasedeni). Minimalna plača se pa lahko spusti na 1 SIT (mogoče se da tudi na 0.01 SIT)

In v čem je problem, če kdo proda to svoje orožje, ali pa ga makar da zastonj komu drugemu? Kaj to koga briga kaj je nardil z njim? Saj si ga je sam nardil s svojim rawom.

p0luks
p0luks Day 1,879, 08:42

ma ta allien attack sploh ni tak svoh ideja 😃

drugac pa ebutaljib, v PVS ma se vedno vsaj 90% zaposlenih placo 5 sit, pa imamo vso proizvodnjo na poljskem, to pa predvsem zato ker so nasi managerji takat ko se je sprejemala minimalna placa iz 5cc na 10cc dali 100 ponudb za delo na trg in le te ponudbe niso spreminjali, torej smo se par tednov nazaj nove clane zaposlovali po 5.05 pln in ne po 10 kot je minimalna placa na polsjkem trgu.

tako da racunica od biisa z 5 sit place kr drzi ^^

seveda je pa najvecji problem prodat zadostno kolicino tankov v zglednem casu da vse skup funkcionira, in tu pa cifra zelo varira in zato je tisti zasluzek 75 sit na zaposlenega zelo optimalen, v praksi pa skoraj neizvedljiv 😃

zazgan85
zazgan85 Day 1,879, 08:57

problem prodaje orožja je v tem, da tisti, ki ga dobi zastonj ne gleda na proizvodne stroške in na nek minimalni profit. ceno bi nižali na trgu še bolj. pa povpraševanje bi zbili še bolj kot je že. Pet delavcev stane 25 sit oz 50 na poljskem. Kdo ti bo to povrno? Delaš minus in nimaš nič od tega. Če pri vsakih 16 oz. 20 tankih maš par sit profita (en izmed razlogov, da si šel delat tovarno) potem ti taki delavci pojejo pol profita.

Samo porabo je potrebno zvišat. Eni sedijo oz. sedite na takih kupih denarja da se o njih lahko samo sanja. Samo poglej na MM. Orgi imajo na zalogi par miljonov sit (naši), zato da se pridela par procentov od bota. Tisti presežek gre potem v žep peščici, ki si bodisi zida tovarne ali pa pač tanka 🙂 Folku navadnemu je pa tečno ker se nič pod q6 ne rabi....

zazgan85
zazgan85 Day 1,879, 08:59

Ne glede na "kritiko" cenim tvoje razmišljanje in iskanje rešitev k boljšemu razpoloženju v igri! Pohvalno.

ebutaljib
ebutaljib Day 1,879, 09:17

Minimalna plača se zniža koliko pač igra dopušča (1 SIT ali pa 0.01 SIT).

Pa nehajte bluzit - od državnega denarja nihče ne služi, država se komaj drži nad vodo. Tistih "strašnih milijonov" pa po polovici ene resne vojne ne bo nikjer več in smo v temi.


Pa še enkrat - igralec je moral dat 1600 enot železa in 600 enot žita, da je dobil 8 kosov orožja in 1200 energije hrane. Po čem sklepaš da bo potem dal to orožje na trg po 1 SIT ali kaj podobnega? Saj pol itak lahko to že zdaj nardi z rawom.

drakslar
drakslar Day 1,879, 09:18

Ebutaljib ti mi kr kup q7 fermo pa zaposlim tvojih 5 multijov 😉

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,879, 09:30

omg

Tolikšne razprave o zadevi, na ketero itak ne morete vplivati kaj dosti. : D

p0luks
p0luks Day 1,879, 11:24

omg HS je iz primata presel med homosapiense 😛

zazgan85
zazgan85 Day 1,879, 11:46

nisem rekel da ljudje v vladi kradejo ali imajo kaj od tega da so v njej. ce pogledas mm vidis da se tam obracajo miljoni od posameznikov, mujev, drzav... in to za to da bot spukne ven tistih free pet procentov. ni treba met nicesa, razen zacetnega kapitala pa si preskrbljen z vsem. igra nima smisla, ko to enkrat ves in imas dostop do tega. pol si pa posiljas sit pa gild klko pac rabis. folk rabi motivacijo za gradit firme, motivacijo zq borit se, motivacijo za igrat. to je edina resitev

Fight4
Fight4 Day 1,879, 12:12

Teorija o samozadostnosti lahko funkcionira v manjših skupinah, ne pa na ravni velike populacije. Tudi
, če bi teoretično zagotovil sodelovanje vseh oseb, bo še vedno ostalo dejstvo, da bodo nekateri svoje deleže želeli prodati, ker potrebujejo valuto (nakup golda, raw podjetij, skladišč). Ker bi bilo povpraševanje izjemno majhno, bi igralci, ki potrebujejo SIT, težko prodali svoj delež ali pa bi ga prodali po bistveno nižji ceni. Tu bi šlo po vsej verjetnosti za igralce srednjega ali nižjega starostnega razreda, ki veliko bolj potrebujejo gold za razvoj, kot pa redno bojevanje.

cvicekk
cvicekk Day 1,879, 14:04

eButalc je pač Butalc iz Butal. Butale pa itaq (ne)vemo kje so... 😃
Saj po navadi piše same bedarije... 😃
AMPAK, ta trenutek je pa ideja (kljub temu, da jo enote že izvajajo) dobra.

Povedal je, da imamo vse pogoje, da smo vsi preskrbljeni z orožjem najvišje kategorije. To je to. Imamo vse možnosti. Vse ostalo je samo stvar dogovora in organizacije.

Tudi glede mlajših igralcev, kateri ne pridelajo dovolj rawa....ali se jim naroči, katere in koliko raw polj naj kupijo ali pa se jih sprejme v skupnost "zastonjskih delavcev" ko so 1x dovolj močni, da si pridelajo svoj raw.

Seveda bi se ob takšni večinski proizvodnji pojavile spremembe na trgu. Lahko, da ugodne. Prva sprememba bi bila, da bi se večino rawa porabilo doma. Da bi ljudje začeli raw proizvajat in ne tako, kot sedaj, ko je še najbolj ekonomično, da sploh ničesar ne obdelaš.

Kdor bi hotel svoje q7 orožje prodat pod ceno, pa bi še največ škode naredil sam sebi.

Pa tudi res, ko bi vsi vse imeli, bi vsem vse dol viselo. Tudi za to igro. (večini dol visi po mojem itaq že sedaj)
Ko bi pa vsi vse imeli, pa bi nas lahko naprej pognala samo ena stvar, skupni interes....

le kaj bi bilo to? 😃

ja ena oreng vojna sprožena proti kakšni naši sovražni državi. Tam bi porabili vse zaloge in pokazala bi se prednost takšne organizacije.
Seveda smo sedaj obkroženi s samimi prijateljskimi državami, ampak stvari se menjajo in v trenutku lahko dobimo na mejo kakšnega nasprotnika. Tudi bi se verjetno lahko domenili z zavezniki, da si naredimo neko pot preko njihovih ozemelj (katere bi kasneje zapustili) do prve neokupirane eden države...

Lahko gremo napast tudi Hladne Špricarje v Indijo. Če smo dovolj smeli in močni seveda.... 😃
v to zadnje sicer dvomim...hehehe

Pravite, da ta zadeva v teoriji lepo izgleda v praksi pa je neizvedljiva. Ampak tudi v praksi so izvedljive tiste ideje, katere podpre večina prebivalstva.

dosti tipkanja...ajde mejte se... 😃

mufekk
mufekk Day 1,879, 17:45

ebu; svaka čast ...! razmišljati je pomembnooo!!!
misliti v dobro skupnosti, je pa sploh za: 5 !!!

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,880, 01:00

@cvicekk

Halo!?

Kaki Indiji bre? Sem že leto dni v USA. : D

albert istogu
albert istogu Day 1,880, 01:03

sam če bi delali za zastonj tut čez neki cajta nebi mogli kupit rawa ane

Modri1
Modri1 Day 1,880, 04:56

Mislim da bi se nas našlo dovolj, ki bi oddali 5 delovnih mest v svojih tovarnah.
Vendar sistem organizacije bi moral biti speljan preko države oz. organizatorjev in tedensko.
Kar pomeni odkup rawa od delavcev 1x na teden (pač 7x-no količino) in doniranje 1x na teden državnemu "organu" ki pa bi delil dnevno. Tedensko rešiti tudi minimalno plačo. Vse pa bi moralo zalaufati z 7 dnevnim zamikom ali pa bi lastniki firm enkrat morali "donirali" 7 dnevno pošiljko vnaprej(ali država) da bi stvar zalaufala.
Vsekakor bi stvar zahtevala veliko mero solidarnosti (ne samo 5 delovnih mest), saj marsikdo ne bi redno delal, oz. ne bi imel na zalogi potrebni raw na dan 7-dnevnega odkupa...
Bi pa 7 dnevni način definitivno močno zmanjšal delo lastnika firme in s tem celo postal IZVEDLJIVEJŠI.

Torej moj prispevek(nič novega sicer) k vsem idejam različnih predlagatorjev zgoraj je 7-dnevna izvedba, kar zmanjša delo lastnika firme na eno sedmino.(Recimo vsako soboto). Seveda pa povzroči druge zaplete, ki bi jih bilo treba reševati. Vendar brez tega se ne bo našlo zadostno št. lastnikov ki bi bili za.

cvicekk
cvicekk Day 1,880, 05:19

modri, problem (če sem prav razumel tvoj predlog) bi nastal pri mlajših igralcih, ker je težko skladiščit robo 7 dni.
Se pravi, da bi morali drastično povečat kapaciteto skladišč. To pa je pri sedanjih plačah precej težko.
Res bi pa tako razbremenili delodajalca...
Jaz imam recimo 20.000 prostora v skladišču, pa nisem čisto tamaml. Pa imam vseeno premalo za svoje potrebe. V 2 dneh, če nič ne prodam, sem zabasan....

lp

Matrix Pegaz
Matrix Pegaz Day 1,880, 05:36

Aktivno v SD enoti od 15. avgusta 2011. To sem že omenil v preteklosti in tudi pisal o tem.
http://www.erepublik.com/en/article/slovenian-division-in-gospodarstvo-2112765/1/20
Prvi del članka. Pišema v bistvu isto zadevo, le na mal drugačen način. Glede na glasove in komentarje, ti očitno lepše.
Komentarji od p0luksa pa zmagajo, in tu in tam : )
Vse je možno in tudi to je izvedljivo o čemer pišeš ebu ampak še nihče ni niti probal. Preko 10 igralcev nam posoja podjetja. Sicer je ob tej ekonomiji vse skup že nesmisel ampak upam tak kot vsi verjetno, da si trg čimprej opomore. Država bi lahko to izvajala celo bolj enostavno, ker prejema davek in bi lahko zaloge materijala delala po polovični ceni ampak kokrkol, vredu članek, vote

Siberian Husky
Siberian Husky Day 1,880, 06:30

Se vedno bi se lahko probalo da mlajsi igrlaci, ki naprimer nimajo dovolj RAWa za Q7, pac delajo v Q5 firmah. Se vedno boljse da se tepejo s Q5 tanki kot pa goloroki.

ebutaljib
ebutaljib Day 1,880, 07:57

To z tedenskim prenašanjem ne bi šlo skozi zaradi logistike. Malokdo lahko skladišči toliko rawa.

Igor Gregor
Igor Gregor Day 1,880, 07:58

Incredibile !

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.