Ambient on/off

Join the new world

 

Kitajke so fajne!

Day 1,774, 07:13 Published in Slovenia Slovenia by SmoothZiga

Pisalo se je nekje začetek leta 2006 al 2007, saj nisem več ziher ker je to že ja 100 let nazaj pa moj spomin tudi malo spominja na onega od zlate ribice. V glavnem, moja mama hodi službeno veliko na kitajsko in pač žiga je prišel na idejo, da bi on tudi šel 1x polek malo pogleda kak je kaj tam na vzhodu. Po dolgih mesecih lobiranja sem te le dosegel da žiga gre na kitajsko.

Bilo je nekje maja ko sem se vsedo v avto in pičil proti Brniku. Ura je bla tam neki 18:00 ko uredim vse zadeve na letališču in sedaj mp3 (vsaj mislim, da so te že bli mp3-ji… al pa sem mel cd player, saj ne vem) v uhe in čakat na let proti minhnu. Ko se vkrcamo na toti naš adrijin frčoplan poletimo in kot bi reko keks smo že na ogromnem letališču minhen, ki pa v bistvu ni tako velik kot bom opazil v prihodnjih dneh. Ker sem bil sam in dokaj novi kar se tiče letališč (pred tem sem samo letel iz brnika v london) celi zmeden iščem na oni OGROMNI tabli za odhode številko terminala za let minhen – shanghai. Ko ga le po 15min najdem ugotovin, da imam natanko 25min, da pridem do terminala in se vkrcam na njega. Valda jaz celi panični in živčko kot sem laufam po tistem letališču kot, da bi me lovil Jason z mačeto. Končno pridem do onega »checkopint« kjer ti pogledajo karto in te spustijo na letalo in vam rečem, ko sem zagledal ono azijsko stevardeso, ki me je tako z nasmeškom pozdravila sem bil mirn ko buda po 1 letnem meditiranju. Na letalu rabiš pol ure preden najdeš svoj stol ker je letalo velko za 1000 avtobusov in ugotovim, da sedim ravno na prvem oz zadnjem (kak pač pogledaš) stolu, ki je ob prehodu iz economy clas v first clas. Dobra stvar je bla ta, da sem mel velko prostora za noge, slaba stvar pa je, da sem vedno ko je stevardesa odprla one zavese vido kak oni biznismeni in bogataši furajo luksuz. Tak, zdaj pa 12 ur letenja… to bo še zanimivo. Postrežba seveda na vrhuncu kot se spodobi pri lufthanzi, stevardese pa tudi take, da sam glej pa pazi, da ti nea slina iz ust priteče. In seveda, ko so vidle stevardese nekega 19 letnega fanteka samega na letalu proti kitajski so bile vse ful prijazne do mene jaz pa sem mel v glavi skos nek prizor iz kakega p0rn filma kjer pač obdeluješ eno hudo stevardeso na wc-ju 🙂
Po treh obrokih, 10ih filmih in še krajšem spancu prispemo na letališče shanghai, ki je huuuuuuugeeeeeee. Se spokam iz letala in potem panika kam it saj je vse bolj kot ne napisano v kitajščini. Odločim se, da se bom pač držal tisti grupi kateri je zapustila našo letalo. Po pomojem 10ih »chekpointih« pri katerih si moral vedno pokazat pasuš, izpolnit 3896346954 raznih obrazcev končno pridem do onga predela kjer vzameš svoje kovčke. A dlje kot čakam mojga kovčka ni, jaz že celi paničen in že pišem mami, ki me je čakala zunaj letališča, da nimam kovčka in kaj naj zdaj naredim… kaj če so najdli kake droge not in me bojo zaprli 🙂. No po 20min le te pride tisti moj kovček in pod pod noge proti izhodu. Ko prideš do izhoda je pa tak kot v filmu. Tisoče in tisoče folka čaka na koga, polno onih tablic z napisi raznih imen in seveda polno šoferjev, ki čakajo svoje šefe. Končno te najdem mamo, ki je tam čakala z svojim poslovnim partnerjem in njegovo hčerko. Ko se pozdravimo in predstavimo je skoraj prva beseda, ki sem jo slišal od onega hčerke v polomljeni angleščini »you are very handsome«… žiga je spet mel v glavi nek prizor iz enga filma za odrasle in ego je že rasto.

In, da bi bil še dan popolnejši nas čaka odzuni ena ona džip limuzina in pičimo proti hotelu… waaaaaa to je lajf. Ob prihodu v svojo sobo v hotelu padem na postlo ko deska saj nisem spal že ene 35ur pa še 9urna časovna razlika je.


Od onga hčerka in vodič.

Nasledni dan je čas za ogled shanghaia. Pred hotelom me že čakata od onga hčerka in nek njen frend, ki je bil vodič saj je znal dobro angleščino ter seveda šofer a tokrat z nekim starim razjahanim bmw-ejm. A sem kr hitro ugotovil zakaj saj je tam promet taki, da če mene postaviš nekam na cesto ti na prvem križišču naredim prometno. Tu nea poznajo smerokazov, rdeča, zelana, rumena luč na semaforjo, to je vse enako tu sam pelaš ravno. Stop znak, znak za prednostno cesto to je tudi tam sam tolko, da pač je tam za okras. Po celodnevnem ogledu mesta se vrnem v hotel a še pred tem sta me ona2 povabla če ga grem zvečer polek njih ven malo žurat. Ura je bla tam neki 9 zvečer ko so prišli po mene in men se je skos čudno zdelo zakaj gremo tak hitro ven saj kolk vem se ponavadi v velikih mestih partyi pa to začnejo komaj ob 11 ali 12 zvečer. A kr hitro mi je blo jasno, ko smo se znašli v neki vrsti za vstop v nek diskač in smo tam čakali preklemanski 2 uri… dveeee uri!!!!!. Ne vem zakaj ni mogla ona podmazat onga varnostnika tam saj pa te majo keš če si lahko privoščijo neke limuzije pa šoferje. Ko pridemo not sem skor obstal od presenečenja, res tak kot vidiš v kakem filmu, v kaki taki zakotni sobici si videl neke zajebane tipe z nekimi puncami pred vhodom pa čakali dve omari. Ko se sprahajaš not po diskaču se ti skos zdi, da doživljaš dejavu ker je folk ful podoben in se ti skos zdi, da si totega že vido. Po pol urnem iskanju te le najdemo njuno ostalo družbo in v prvem trenutko me skoraj posilijo ostale frendice saj so baje kitajke ful nore na evropejce in zelo so agresivne. Več detajlo nem pisal ampak naj vas razočaram, ni se končalo z srečnim koncem LoL.
Nasledni dan je čas za šoping. Z mamo se odpravima v neko hjuge tržnico in seveda gremo iskat znamke kot so DC, Ecko, Billabong, QuickSilver in podobno. Seveda te vsi začnejo posiljevat in kričat za tabo »luka luka« (mišljeno kot look look) in »čipa šopa« (mišljeno kot cheap cheašp). In tako kot arabci tudi kitajci zelo radi handlajo. Seveda ko vidijo, da si tujec ti postavi ceno tako kot, da bi šel nekam tule pri nas v madness al pa obsession kupovat. A handlanje prepustim jaz moji mami, ki hladnokrvno obere onega bogega kitajčka in kupi kavbojke za 2000 SIT (ja te so še bli dobri SIT-i), pulover za 1500 in majco za 1000. Jaz osebno bi pomojem kupo kavbojke že za 5000 al pa še več saj se bi mi zdelo že to ful poceni glede na to, da so pri nas prišle ponavadi tam med 20-30 jurjev. Na koncu sem prišel domu v hotel z 3 kavbojkami, 4 pulovri in ene 8 majcami in novim »original« samsonajt kovčkom in zapravil za vse skup 22 jurjev. Zvečer se polek mame odpravim na neko poslovno večerjo z njenimi poslovnimi partnerji . A tokrat sma šla z taksijem do tiste restavracije in rečem vam, to je bla ena najbolj razburljivih vožn v mojem lajfu. Itak so tam vse ceste tak od 3 do 5 pasovnic a ker je tam intak ogromno avtov naredijo oni iz 3 pasovnice vem 5 pasovnico. Če pa to ni dovolj pa še taksi zapela na pas ki je namenjen za kolesarje in motoriste. To seveda poteka vse ful hitro in jaz sem mislo, da bom tisti sedež ven ftrgal z rokami.
No ko pridemo v neko luksuz restavracijo nas napotijo v neko zasebno sobo kjer nas že čakajo neki folk. Sedaj pa hrana. Kelnarji začnejo gor nosti vse svašta, polno vrst mesa, neko zelenjavo itd. Vsi že jejo jaz pa še kr čakam kdaj bom te dobo riž če pa je ja kitajska znana po rižu. In končno te rečem, da kaj riža nea dobimo in me vsi tak začudeno pogledajo kaj bom te jaz z rižom. Ja jedo bi ga menda. In na koncu ugotovim, da na Kitajskem riž velja za hrano revnih ljudi in pač ti iz višjega sloja ne naročujejo riža tujcem. Ampak dobo sem vseeno riž na koncu. 🙂

Nasledni dan pa nazaj na letališče in polet iz Shanghaia v Peking. Let je trajal mislim, da dve uri a meni se je zdelo, da je to trajalo pomojem ene 10 ur ker smo meli 80% celega leta skos hudo turbolenco in nas je not premetavalo tak, da sem mislo, da bom celo letalo pobruhal.
No se spokamo iz letala v taksi, zopet 2 urno trganje sedežev z rokami in evo nas v hotelu. Komaj se spakitam v sobo že treba spet dalje it. Spodi nas že čaka nek drugi mamin poslovni partner in gremo na nočni ogled Pekinga in večerjo. Tudi tokrat sem si izboril riž!
Nasledni dan gremo na kitajski zid, ki je vam morem reč ful hud! Ta ogled nam je vzel celi dan tako, da ko sem prišel domu v sobo sem tak lahko šel spat.

Nasledni dan je mama mela nek poslovni sestanek jaz pa imel organiziran že ogled Pekinga in Prepovedanega mesta. Pred hotelom me čakata dve vodički, bemtiš, spet se v glavi vrti nek perverzn prizor. Zopet po tem ko se prestavimo mi dvignejo ego z besedami »your very handsom boy« in za tem ustreli ena »do you have girlfriend?«, ej bejba pa veš da je nimam (pa tudi če bi jo mel je takrat nebi) = )
Po ogledu Pekinga, Trga miru, ki ima nekako čudno ime glede na to, da so na tem trgu takrat pobili nevem kolko protesnikov ampak te že zdaj počivajo v miru in ogledu Prepovedanega mesta jaz slučajno zajamram, da me malo noge bolijo in že ena od vodičk reče, da me bosta pelali v nek salon na foot massage.
In medtem, ko mi namakamo noge v tisti vroči vodi ti pač tam one maserke masirajo hrbet in naenkrat ona meni v hrbet zarine koleno in ko mi popoka pomojem vsaka vretenca na hrbtu mi reče »too much computer!«. Ja ja, ne ti meni to mač kommpjuter ti sam meni pusti še celi hrbet.
Po enourni masaži nog se odpravimo na pot proti hotelu in vam rečem noge sem mel take, da sem mislo, da po zraku letim. Zdaj vem zakaj majo kitajci v filmih folk ko po zraku laufajo in skačejo iz enga bambusa na drugega. Itak če si naredijo fut masaže pa že letijo po zraku.
Po tem ko se poslovim od vodičk kateri bi najraje povabil v sobo se sam spokam v sobo in končno prižgem televizijo, ki kjer imajo itak vse sinhronizirano v kitajščino. Pazi to, še komade sinhronizirajo. In slučajno prešaltam na nek mjuzik kanal in začne se vrtet komad od Red Hot Chili Peppers – By the way in LoooL, komad je v kitajščini.

Bemtiš, tak fajn je blo pa je treba it domu. Nasledno jutro spakiram stvari v moj »original« samsonite kovček in gremo v taksi zopet 2 uri trganja ven sedežov in smo že na letališču. Se spokamo na zopet neko hjuge letalo in tokrat samo 11 ur leta do minhna ker tokrat letimo čez sibirijo, ki je očitno krajša pot. V minhnu čakanja 1 uro in se skobacamo v naš adrijin frčoplan, ki deluje ful češko saj saj veš kak je ko prideš iz nekega luksuznega letala v našo poden od podna letalo.
In evo nas, home sweet home!

Ampak jaz še grem 1x na kitajsko sam tokrat sam al pa z frendi ker kitajke so zakon! = )

Lep Pozdrav
SmoothZiga

 

Comments

Ice Killa
Ice Killa Day 1,774, 07:26

Odlično, sem se povsem vživel v tvoj članek, me je zamikalo, da bi šel na Kitajsko po tem, kar sem prebral. Drugače pa kakšen je kaj standard tam? Bi lahko Slovenijo kakorkoli primerjal s kitajskimi mesti? Sploh ve kdo, kje je Slovenija - izmed Kitajcev?

janziga
janziga Day 1,774, 07:27

ful zanimiv sam da ni kitajka padla je pa že mal sumljiv:))

SmoothZiga
SmoothZiga Day 1,774, 07:31

Hm.. za primer. V Shanghaiu sem v meku plačal mislim, da takrat 300SIT za Big Mack + 2 doube cheeseburger menu pri nas pa bi pomojem dal ene 1000. kar se tiče hrane in oblačil bi s Slovensko plačo lepo skos prišel sam je problem, da so stanovanja 10x dražja kot pri nas. Ker bi si želel v mestu živet saj so obrobja ful revna.
Avti so bolj poceni kot pri nas je pa potem izpit za avto vreden skor tolk kot avto saj ne dovolijo, da bi vsak mel izpit ker potem bi promote pomoje zastal.

Hervard Rudolf
Hervard Rudolf Day 1,774, 07:31

v10!

FraneSLO
FraneSLO Day 1,774, 07:34

sem uspel prebrati, še en odličen potopis!

RESN POBA
RESN POBA Day 1,774, 07:42

V

Angel Diabolo
Angel Diabolo Day 1,774, 08:11

sinhronizirana muzka....ahahahahahahahahahahahaha

hadikm
hadikm Day 1,774, 08:29

i tata bi sine 🙂

AndreyHu
AndreyHu Day 1,774, 08:34

vote super članek!

Solinar
Solinar Day 1,774, 08:57

Zanimivo branje

Morda sem kaj spregledal- zakaj so že Kitajke fajne?

VilleValo1864
VilleValo1864 Day 1,774, 09:52

Zarad stavka "you are very handsom" xD Mu je zdaj v glavo stoplo 😛
Dobr opis, sem si še sam zaželel it na kitajsko 🙂

tiln
tiln Day 1,774, 09:57

uf to si užival

T1M3K
T1M3K Day 1,774, 10:17

vote za kitajke, bravo smuthie ti kar potuj pa piši članke = )

RutnikAljaz
RutnikAljaz Day 1,774, 10:30

Smooth, I WANT MORE!!! 😃
Stari,dobre dogodivščine. Prvo egipt,zdaj kitajska...bil še kje? 😃

LoCkSaW
LoCkSaW Day 1,774, 10:38

huhu fajn : ) , sam najblša pa ona »too much computer!« hahahahaahah xD

gigahard
gigahard Day 1,774, 10:54

vote in sub

SmrdonogiJanez
SmrdonogiJanez Day 1,774, 11:04

glas, naročen že dolgo + še več takih člankov 😉

LukeDuke
LukeDuke Day 1,774, 12:39

huge vote : )

mufekk
mufekk Day 1,774, 12:41

dobro vas je pocukal orca za potopise...! štajerščina pa zveni tko po domače, kot ne bi bil na kitajskem...!
lolll! vote ! mufekk

cvicekk
cvicekk Day 1,774, 12:46

too much computer.... 😃

le kako je baba vedla????

hehehehehehehehehehehehe

Tauru5
Tauru5 Day 1,774, 14:36

ah kitajke 🙂🙂🙂

ogi75
ogi75 Day 1,774, 14:53

Super mamo imaš.Da sinu toliko privošči.Lepo.

Master_Blaster
Master_Blaster Day 1,774, 15:11

trebali su te zazidat u kineski zid!
trololo

Siberian Husky
Siberian Husky Day 1,774, 15:37

Kaj to mama fura biznins s triadami? : P

Ce je tak navdusen nad kitajkami so ziher tatuje mele : D

Jazbar
Jazbar Day 1,774, 21:11

Kitjajke že vejo kakšni smo Slovenci, še raj pa majo Madžare. http://www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=3073

Jazbar
Jazbar Day 1,774, 21:13

Hahaha kitajka ga je pecala pa se je mal usrou. What a plonker.

kerlc1
kerlc1 Day 1,774, 23:11

Ha ravno stoti glas oddal, ja super potopis, ali ni bolje da se piše kaj takega kot politika v eslo. Tudi mene zanima ali bo še kakšen potopis?

orca25
orca25 Day 1,775, 01:06

super napisano ....vote

timkram
timkram Day 1,775, 01:06

2007 ni mogl bit ker takrt je bil že evro. Hehe kitajke že vedo kaj treba rečt = P Mislm da se ne boš sam še enkrat vrnu = )

Modri1
Modri1 Day 1,775, 01:12

Super potopis. Vote. Kot pa je že en gor napisal: "I tata bi sine"
@Jazbar No končno mi je jasno zakaj nam hrvati zavidajo, tvoj link vse pojasni 😃

SmoothZiga
SmoothZiga Day 1,775, 03:08

Imam še za ena dva potopisa, ki sta bila zanimiva.

Mogoče pa so bli že evri sam saj veš kak je blo prvo leto ko smo še vedno vse v SIT preračunavali. Vsaj jaz sem = )

John Riddick
John Riddick Day 1,775, 03:37

Vote, super branje, upam da še boš kakšnega spisal...

Gen3sis
Gen3sis Day 1,775, 06:49

Super članek.

Ko bi vsaj js lahko tut tkole potoval 🙁

SIKARSI
SIKARSI Day 1,775, 08:48

poleg Indije, tudi Kitajska na moji MUST SEE listi! Odličen potopis, sam kolikor sem razumel nisi bil tam zelo dolgo? big vote

Jaka997
Jaka997 Day 1,775, 12:29

Vote, ti kar napiši še tista 2 potopisa...imamo vsaj kaj za brat na erepu 😉

Heatblast 32
Heatblast 32 Day 1,776, 00:51

Vote in sub zakon zgodba .....

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,776, 01:03

Vote!

A sad vrati firme! xD

Dunci
Dunci Day 1,777, 11:30

vote..

Axeplorer
Axeplorer Day 1,783, 13:09

Vote + we want more 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.