Ambient on/off

Join the new world

 

Karácsony: a várakozás és az élő szeretet ünnepe

Day 1,849, 12:07 Published in Austria Hungary by csiripapa

Hogy eljött az időknek teljessége,
Bétölt már minden szentek reménysége;
Kit régtől fogva minden szent vára:
A Fiú testet öltött magára.
Nyilván lett hozzánk Isten jószándéka:
Ím, emberek közt van az ő hajléka;
E világ épen már-már megavult,
De Jézus eljöttével megújult.

Karácsony ünnepe a keresztény-keresztyén közösségekben az év egyik központi eseménye. A gyermekek izgatottan várják, mit hoz a Jézuska, a felnőttek pedig figyelnek arra, hogy minél bensőségesebb körülmények között ünnepelhessen együtt a család. Minden "modern" külsőség ellenére, melyet globalizálódott világunk ráaggatott az ünnepre, egy dolog továbbra is tartja magát az ünnephez kapcsolódóan: ez a várakozás, mely nagyon szépen kifejeződik a karácsony előtti adventi hetekben is.

Figyeljünk a valódi szeretetre és Isten ajándékaira!

A hívő ember ilyenkor különösen várja, hogy Isten szeretete megérintse a lelkét. Az elanyagiasodott közélet ezt a várakozást alacsonyította le azzal a várakozással, mely nem a szeretetre, hanem a szeretet pótlékaira vár. Napjaink slágerajándékai: az okostelefonok és a plazma televíziók, bármennyire divatosak is, nem tudnak szeretet sem adni, sem pedig pótolni. Az ilyesmikre koncentráló ajándékozó pedig legfeljebb azt tudja bizonyítani, hogy anyagiakban képes követni a legújabb divatot.

A Karácsony azonban nem erről szól, hanem az összetartozásról. Összetartozunk Istennel, aki több mint kétezer évvel ezelőtt emberi testben közöttünk járt és emberi halált is halt, csak azért, mert annyira szeret minket. Csak és kizárólag ezért. Szeretetből. Ugyanígy összetartozunk szeretteinkkel, barátainkkal, bajtársi közösségeinkkel, népünkkel, nemzetünkkel is. A kapocs az az igazi szeretet, mely nem szab feltételeket. Feltétlen: ez élteti. A szeretet, ha őszinte, eltéphetetlen, elpusztíthatatlan, ezért időtlen is.

Az őszinte és önzetlen szeretet olyan ajándéka Istennek, mellyel az élet minden nehézségét le lehet küzdeni. Figyeljünk a valódi szeretetre és Isten ajándékaira! Itt hevernek a lábaink előtt, mégis sokszor oly' nehéz észrevenni őket a világ csillogásában! Pedig itt vannak mindannyiunk körül, az életünkben, karnyújtásnyira. És nem csak Karácsonykor, hanem az év minden napján.

Dícsőség mennyben az Istennek!
Dícsőség mennyben az Istennek!
Az angyali seregek
Vígan így énekelnek:
Dícsőség, dícsőség Istennek! 

Comments

stevest
stevest Day 1,849, 12:22

VOTE!

Tabitha Maganti
Tabitha Maganti Day 1,850, 23:29

Tetszik, remélem Fehér Karácsonyunk lesz, ha értitek (:

Rockwell 88
Rockwell 88 Day 1,850, 07:04

Mi idén sem veszünk senkinek semmit, csak a gyerekeknek, ők meg készítenek valamit a felnőtteknek.
Szenteste együtt lesz az egész család, eszünk-iszunk, ennyi. Nem vár el senki felesleges ajándékokat senkitől, csak örülünk egymásnak. Hányinger, hogy már október elején karácsonyi akciókkal hülyítik az embert. Boldog karácsonyt előre is, de még szerintem fogok akkor is kívánni : )

Dícsőség mennyben az Istennek!

II. Jemby
II. Jemby Day 1,850, 07:50

Nagyon szép volt. : )

Scytha 2.0
Scytha 2.0 Day 1,850, 08:38

Szép cikk. : )

ZoltanB
ZoltanB Day 1,850, 08:43

szép

stevest
stevest Day 1,850, 12:57

Szép cikk!

Békesség a Földön a jóakaratú embereknek!

Tabitha Maganti
Tabitha Maganti Day 1,850, 13:16

Én szalámit veszek mindenkinek, az volt karácsonyi akción (:

ZoltanB
ZoltanB Day 1,851, 06:28

A szalámi elegáns és praktikus ajándék, ha felaggatod a fára még szaloncukor sem kell!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.