Ambient on/off

Join the new world

 

Kako je Gutman prinesel veselje in radost v moje življenje

Day 1,916, 17:38 Published in Slovenia Slovenia by Ice Killa

Imel sem občutek, da se mi svet sesuva pred nogami. Popolnoma onemogel sem se dan za dnevom zbujal, edina sveta stvar je bila moja postelja. Močno sem se oklepal svoje blazine, jo tesno objemal, ker želel sem si zgolj spati, kolikor dolgo sem le lahko. Ta dnevna rutina je bila stalnica pri meni, nato pa sem slišal, da me lahko TA oseba odreši vseh teh muk, ki prinaša jih turoben vsakdanjik resničnega sveta.

Takrat, dragi prijatelji, sem zagledal njega. Svet se mi je zgolj s pogledom nanj popolnoma obrnil. Sprva je imel mojo radovednost, nemudoma pa je dobil mojo pozornost. S svetniškim sijem na sebi, s sijem svetlobe, ki je obsijal tudi dele Kitajske, me je povsem očaral. Pokazal mi je pot do odrešitve, pokazal mi je pot poštenosti. Pokazal mi je pot...kako pričarati zlato zgolj s mislijo - in obogateti. Ker Gutman, ta blažena oseba, je nadvse poštena. Vse stvari počne v skladu s svojimi najvišjimi moralnimi standardi. Ima namreč harem, poln devic. Sam je namreč prepošten, da bi se dotaknil svetega ženskega telesa. Izrecno ga spoštuje. Odpovedal se je vsem materialnim rečem, zgolj njegov tempelj je okrašen z zlatom, pa tudi stroške plačuje na taisti način. Pošten je, to je glavni poudarek.

Ob Gutmanu se počutim posebnega, željenega, takrat moje srce ponori. Zgolj prva črka G je dovolj, da skoraj omedlim, moj obraz pordeči. Postanem kot najstniško dekle, ko zaslišim U. Ob tretji črki imam občutek, kot da se ljubim z Megan Fox. Ob besedi M dobim občutek Herkula, zmožen sem rešiti svet. Sledi peta črka, takrat še sam Jezus postane poln zavisti. Ukaže mi, naj se izpovem zgolj njemu. Ampak moč Gutmana je bila takrat v meni in odpovedal sem se podlemu, pokvarjenemu Jezusu, ki od mene je zahteval to nemogočo reč. Dokazal sem svojo zvestobo enemu in edinemu. Ob besedi N ugotovim, da so vse zgodbe o njegovi čudodelnosti resnične. Nagrajen bom z nesmrtnostjo, v kolikor bo videl ta članek. Nagradil me bo z življenjem polnim radosti, veselje je že od vekomaj prisotno, zgolj da vidim njegov obris v soju tiste premočne neonske luči.

Obstajajo bajke, kaj se je pripetilo z ljudmi, ki so dvomili v njegovo Blaženost. Žalostna zgodba prihaja predvsem iz severnovzhodnega dela Slovenije. Nekdo s kraticami H.S. si je drznil podvomiti v svetost enega in edinega. Njegova kazen je bila, da je preprosto izginil, v objemu zubljev je nenadoma izhlapel v čisti zrak. Gutman ga je pomilostil, "a vrnil na Zemljo se nikdar več ne boš", je bil odločen s svojimi besedami. Do današnjega dne ljudje še vedno pomnijo, kaj pomeni dvom v Gutmana. Kdorkoli ta oseba HS je, upamo lahko le, da mu je v Gutmanlandiji prizanešeno.

V Gutmanu se ne veruje, ker se lahko, v njega se veruje, ker se mora. Vera v edinega. V primeru dvoma Gutman preprosto pokaže svoje čare, njegov mladostniški obraz popolnoma obnori dekline vsega sveta. Njegove obrite noge popolnoma očarajo Djurota, medtem ko njegove pivske sposobnosti dajo vedeti dkiviju, da je zgolj amater. Stih je nekoč podlegel čarom našega šarmantneža, za kar je plačal visoko ceno. Vse do danes je še vedno zaprt na vrhu stolpa, kjer čaka svojega princa Gutija, ki ga bo rešil uroka Gutmana. Janez Grozni je kljub svoji grozi postal Janez Dobri, moč Gutmana je neizmerna. Kmalu boste tudi vi podlegli le-tej!

Zapomnite si, Gutman preprosto je. V njega se ne dvomi.

Lepo vas pozdravljam,
Ice Killa aka Howly

 

Comments

Blaz Gutman
Blaz Gutman Day 1,916, 17:51

"Sprva je imel mojo radovednost, nemudoma pa je dobil mojo pozornost." Django quote, I like ; ) Odličen prispevek bre!

cen1
cen1 Day 1,916, 18:35

Dober poskus ampak mojemu prispevku ne bo prišel niti do kolen.

Blaz Gutman
Blaz Gutman Day 1,919, 11:48

kdaj pa bo tvoj prispevek?

Master_Blaster
Master_Blaster Day 1,916, 22:18

in gutman we trust ; )

Djuro Drljaca
Djuro Drljaca Day 1,917, 23:01

ta članek je ena sama laž! noge name nimajo vpliva! (da ... tudi Njegove ne!)

... zlato je pa že druga zgodba : P

Big Boby
Big Boby Day 1,917, 02:25

Badass članek 😃

ave-imperator
ave-imperator Day 1,917, 04:23

hahaha, epik 😃

mozi
mozi Day 1,917, 04:23

vera je opij za ljudstvo

M O R R O N C I T O
M O R R O N C I T O Day 1,917, 04:31

Hehe 😃

Vote

zinedan
zinedan Day 1,917, 05:39

lepo spisano, vote

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,917, 09:42

omg Howly...

Zar i ti brate Brute? : P

Nikoli v Butmanov tempelj brez zaščite! Tip širi bacil norega Butmana kot Batman svoje mreže... : P

dha
dha Day 1,917, 10:23

fajn?

Hojc
Hojc Day 1,917, 10:36

😉
ta je naj!!

kyllich
kyllich Day 1,917, 11:07

Trust We Gutman In \o/

Igor Gregor
Igor Gregor Day 1,917, 11:53

Incredibile !
To je tvoj zdaleč najboljši članek !

GrinOne
GrinOne Day 1,917, 12:13

vote

Dunci
Dunci Day 1,917, 21:39

vote

Axeplorer
Axeplorer Day 1,918, 03:52

Big Vote 😃

Ludislav
Ludislav Day 1,918, 08:04

a je kdo omenu zlato?? pirati rabmo zmljevid do templa blaženega

RESN POBA
RESN POBA Day 1,918, 08:08

: ) vote

sebekk
sebekk Day 1,918, 09:04

EPIC! Hvala za smeh 😃

mufekk
mufekk Day 1,918, 14:34

vote za bujno fantazijo in za norega gatmana...!-lol

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.