Közvetlen demokrácia az eRepen?

Day 1,395, 14:33 Published in Hungary Hungary by Kommunista Part

Day 1,395 of the New World

Jó estét mindenkinek! Igen, a hatalom kutyáinak is. Ma este azon filóztam hogy ugye az állam feladata az uralkodó osztály érdekeinek a képviselete. A közvetett demokráciában elvileg az uralkodó osztály a nép, amely képviselők útján gyakorolja a hatalmat. De vajon a képviselők valóban minket képviselnek?

Azt kell hogy mondjam nem. Emelik az adókat, állandóan olyan intézkedéseket hoznak ami nem jó a népnek. Pedig ha belegondolunk nem csak ők élnek itt. Hanem mi, az egyszerű emberek is. Jogunk van dönteni a saját sorsunkról, nem igaz?

El is beszélgettem pár erepessel erről. A hatalmi elit egyik legnagyobb képviselője mondta a következőt:

23:04 Feherlo a demokrácia lényege, hogy az emberek X időközönmként megválasztják ki nyomja el őket
23:04 mobra FeherloDDDDDDD
23:04 Clau a nyihahának van igaza

Arra gondoltam tehát hogy csináljuk meg az első eMagyar referendumot, online poll formájában. Mindig az aktuális törvényjavaslatokban szavazhatna a nép minden tagja. Ok, valószínűleg sz*rnának rá a "tisztelt" képviselők. De legalább megláthatjuk hogy valóban minket képviselnek e? Vajon ami az eOrszággyűlésben történik megegyezik a nép akaratával?

Itt érhető el az első népszavazós űrlap. A jelenleg szavazás alatt lévő törvényjavaslatról dönthettek.

UPDATE: Valamiért nem működik a link. Talán így? https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?hl=en_US&formkey=dDYtYW9YSnpuT3hTZlZTUkpTQnBJa2c6MQ#gid=0

Szóval ja, a technika ördöge. Ortodox módszerrel be kell másolnotok. Bocsi! xD

Ahogy mondtam a képviselők valószínűleg nem fognak a nép akarata szerint szavazni. Az önös érdek mindennél fontosabb számukra. De ha a ti véleményetek nem ugyanaz mint az övéké a következő választásokkor okosabban fogtok szavazni.

Remélem az ötletemből lesz valami. Talán naiv vagyok, de a legjobban annak örülnék ha állami szintre vinnénk ezt a rendszert, hogy először outgame a nép megszavaz minden javaslatot, majd az eredménynek megfelelően a képviselők ingame.

Más: Elvtársak, amint tudjátok ez az utolsó napon pártelnökként. Öröm volt veletek dolgozni! o7

Írta: Clau, eKommunista