Ambient on/off

Join the new world

 

Jurnal de ministru – Despre razbel!!! – Lectia 1

Day 787, 18:10 Published in Republic of Moldova Republic of Moldova by konnarcis3

In acest articol, voi explica mecanicele razboiului pentru toti cetateni Moldovei pentru a acorda acestora posibilitatea analizarii viitoarelor actiuni conduse de guvernul moldovean.

Vom incepe lectia de razboi, prin a explica cuvantul „Initiativa”.

Initiativa de regula este definita ca dreptul unei tarii de a lansa ofensiva. O tara care are initiativa poate ataca. O tara care nu are initiativa nu poate ataca. De regula, toate tarile au initiativa sa declare ofensiva pana o pierd. Suna simplu, nui asa?

O tara pierde initiativa, si nu poate ataca, daca se apara contra unui atac in oricare din teritoriile sale, sau daca a fost infranta de inamic in lupta. In cazul pierderei initiativei din cauza unei lupte defensive, pierderea initiativei se va aplica oricarui razboi in care acea tara este implicata, prevenind toate atacurile ofensivei. In cazul pierderii initiativei din cauza unei lupte pierdute, aceasta se va aplica numai la actiunile ofensive contra acelei tarii care a castigat batalia, si numai pentru 24 de ore. Totusi este o exceptie, daca o tara invadatoare deschide o alta lupta inainte ca cea pe care o pierd se inchide, initiativa va fi pastrata.

Folosirea initiativei duce la o strategie cunoscuta sub numele de „initiative lock”. Initiative lock poate aparea atunci cand o tara invadatoare doua sau mai multe teritorii inamice. Invadatorul poate mentine atacuri consecutive impotriva celor doua teritorii pentru o eternitate, si tara aflata in aparare nu va putea niciodata sa atace, chiar daca ei castiga mereu bataliile.

Singura cale pentru o tara in aparare sa scape de Initiative lock este ca atacatorul sa renunte la invazie din orice motiv, sau sa primeasca ajutor de la o a treia tara care sa invadeze teritoriile invadatorului. Actiunea de a primi ajutor de la o a treia tara de a iesi de sub”initiative lock” este numita „initiative blocking”. Pentru ca sa evite riscul, multe tari aleg sa invadeze cu ajutorul unui aliat aditional.

In urmatoarea lectie vom discuta despre modalitati de scapare din initiativa de blocare.

Noapte buna Chisinau,
Aici „filozofu de sub masa”, ministru de externe al Rep.Moldova.

 

Comments

minunat articol!
îl adăugăm în ziarul MA.

așteptăm alte articole!

hondy72
hondy72 Day 788, 10:58

super!

DORIN4IK
DORIN4IK Day 789, 03:34

un sait bun <a href="http://coral-club-moldova.blogspot.com/" target="_blank">http://coral-club-moldova.blogspot.com/</a>

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.