Jurnal de călătorie aniversară (14 ani de eRepublik)

Day 5,117, 00:09 Published in Romania Romania by Roman Daco
Anul XI, A Treizeci Și Treia Ediție A Seriei De DinozAur - Marți, Ziua a 5117-a a Lumii Noi

Salutări colegi de joacă!

Pentru al treilea an consecutiv, aniversarea eRepublik e sărbătorită printr-o „călătorie uimitoare” la cules de cadouri. Bine, cadouri plătite, specialitatea lui Plato. Anul acesta plătite cu:
- „kilometri”, adică plimbări aiurea prin eLume - personal pentru optimizare am ales și anul acesta Crișana - Arizona - 9974 km adică 4 bilete Q5 dus-întors
- „monede uimitoare” primite printre recompensele de la Weekly Challenge - deci plătite cu bare pentru a ajunge până la 80-90k prestige points
- pentru recompense suplimentare la fiecare locație, plătite cu un pack de 10 euro / 99 tokensPentru un dinozaur strângător ca mine, toate cele de mai sus nu înseamnă mare lucru. În plus, vestea bună a fost anul acesta că nu mai era nevoie să aleg lista destinațiilor, pentru că timpul total alocat călătoriei (14 zile + una în plus pentru colectare) este exact timpul total necesar deblocării tuturor locațiilor.

Așadar deși categoriile recompenselor sunt aceleași ca anii trecuți, nu am mai avut presiunea de a alege dintre ele, ci doar de a le prioritiza cât de cât. Noutățile de anul acesta sunt Skin Blueprints și Fuel, adică nimic interesant.

Personal, întâmplător sau nu (dat fiind că amândoi facem parte din aceeași categorie de dinozauri), am avut cam aceleași priorități și am aplicat cam aceeași tactică precum cea descrisă de Clopoyaur în tutorialele video scoase cu această ocazie. Priorități suplimentele de energie (mai multe detalii mai jos) și strategie să nu le deblochez pe toate inutil de la început, ci doar câte îmi vor fi suficiente să fac cele 90k pp în prima săptămână.

Că am vorbit de tutoriale, Clopoyaur a făcut două, unul cu Tips and Tricks și unul cu o analiză mai amănunțită și cu sfaturi mai avansate.
Articolul lui Curlybear, deși nu atât de amănunțit ca anii trecuți, rezumă destul de bine evenimentul și recompensele lui, având și un tabel google docs cu acestea.
Pentru că nu vreau să mă repet, nici eu nu o să discut în amănunt această călătorie, am făcut-o în anii trecuți, de exemplu aici e primul dintre cele patru episoade în care am descris călătoria de anul trecut.

Dacă ar fi să dau un sfat, acela e să nu lăsați pe ultima zi kilometrii de parcurs pentru a putea plăti colecta recompenselor. În ziua a 15-a se va putea colecta, dar nu se vor mai putea adăuga kilometri. Milanezu știe (și după spusele lui știu și alte sute de jucători), citiți comentariile lui de aici.

Pe scurt, premiile interesante pentru mine au fost și anul acesta, în ordinea importanței:
1. Suplimente de energie, adică
( a ) Centrul permanent de energie localizat în Victoria, Canada. De aici mi-am început anul acesta călătoria, și dacă e o recompensă pe care toată lumea ar trebui să o colecteze, aceasta este.
( b ) Centre temporare de energie (19 locații) care durează 14 zile de la colectare fiecare
( c ) 14 extra energie / 6 minute (10 locații) care durează 14 zile de la colectare fiecare
( d ) Bonus de 100% la case - atât la centrul de energie cât și la energia pe oră - 7 locații pentru o durată totală, dacă am calculat bine, de 18 zile
2. Bonusuri de damage (20% sau 50% la aer, 100% la sol) și bonusuri de 10-20% rank points la aer. Bonusurile de rank la sol nu mă mai interesează.
3. Restul: gold, bare, bomboane, acceleratoare, bombe, stingers și altele. Există și o medalie pentru doritori, localizată în Pozo Colorado.

Strategia mea a fost de data asta simplă
- să deblochez cât mai rapid recompensele 1 a, b, c și d (în această ordine) - până azi, la jumătatea călătoriei am deblocat tot la 1 a, b și c și câteva de la 1d adică suficient pentru câteva zile de bonus la case.

- să colectez cât am nevoie pentru 90k pp în prima săptămână - am ajuns la 148 energie / 6 minute și 12454 rezervor de energie
- să colectez restul de centre de energie chiar înainte de a da masiv în prima epică a zilei din a doua săptămână - în felul ăsta profitând la maxim la multiplele level-ups asociate. Dat fiind că centrele expiră fix în 14 zile, anticipez de pe acum că peste 2 săptămâni o să fac o epică personală imediat după DC pentru a le folosi pentru câteva ultime level-ups.
- tot atunci să dau drumul și la 100% bonus la case (încă nu am colectat nimic din această categorie)
- să colectez în timpul primei zile din a doua săptămână cât am nevoie din bonusurile de energie pentru a ajunge la 90k pp - probabil va fi nevoie de toate
- în restul săptămânii a doua, să deblochez și să colectez liniștit restul de recompense

Mi-am făcut planul, l-am executat în mare parte, acum, că în vreo câteva ore voi avea toată harta deblocată rămâne doar să nu uit să adaug locații în coadă și să colectez recompensele la timp. Una peste alta, se pare că intră și călătoria uimitoare în rutină, mai ales atunci când nu e nevoie să aplici niciun fel de strategie sau să faci alegeri. Sau când Plato nici nu se mai sinchisește să organizeze ceva chiar în ziua aniversară pe motiv de... weekend. Noroc cu Clopoyaur TV și cele trei zile de emisie maraton.

Călătorie agreabilă și vouă,
Roman Daco