Ambient on/off

Join the new world

 

Jedemo Smeće!

Day 1,818, 02:00 Published in Serbia Serbia by SrpkoBre

KAKO SMRTONOSNO ŠKART MESO IZ EU KROZ MESNE PRERAĐEVINE ZAVRŠAVA U NAŠIM STOMACIMA

Ni njemu kao ni grobarima Topalovićima ništa nije sveto kad je profit u pitanju. Kolika je opasnost po građane koji kupuju njegove mesne proizvode i prerađevine koji izmiču veterinarskoj kontroli, ne treba ni govoriti.Kodeks masovne likvidacije

Upozoravamo građane da su se na našem tržištu pojavili prehrambeni proizvodi opasni po život i zdravlje, obeleženi znakom piramide i imenom Kodex Alimentarius.

Navedeni proizvodi su se pojavili na tržištu nezakonito, jer genocidni Kodex Alimentarius nije usvojen, nije ,,usklađen“, niti može biti, jer su odredbe Kodex Alimentarius-a u suprotnosti sa Roterdamskom i Kopenhaškom konvencijom.

Bilo kakvo menjanje ili ,,usklađivanje“ zakona da bi se Codex Alimentarius počeo primenjivati je neprihvatljivo.

Kada je na proizvodima Mesne industrije Matijević viđen znak Kodex Alimentarijus,uzbudila se javnost i on je samo sa svojih proizvoda sklonio znak, a nastavio da nas truje.

Zauvek zaboravite na mesare ove kompaije, koja je opasna trovačnica građana Srbije.

Skandalozna priča o plitkim grobljima zaklane živine, dubokim džepovima preprodavca smrdljivih bataka Petra Matijevića sa stranica Tabloida opominjala je građane da se klone njegovih mesara.


Istraživanje Tabloidovih novinara o nastanku, razvoju i perspektivi mesno-prerađivačke imperije Petra Matijevića, izazvalo je, svojevremeno, ogromno interesovanje, kako u Vojvodini, tako i u Beogradu i širom Srbije, ali i u susednoj Hrvatskoj odakle je stigao tokom tragičnih ratova ranih devedesetih godina.

Nastavak obimnog istraživanja Tabloidovih novinara, udruženih sa izvorima iz same mesne industrije Matijević, o masovnom trovanju koje sprovodi ovaj brutalni mešetar, dešavao se i neposredno pred otvaranje nove klanice živine, u koju je on uložio milione evra, i to potpuno automatizovanu, kapaciteta 50.000 komada na dan.

Kolje do jaja

Petar Matijević, kao osvedočeni tvorac najdegutantnijeg izvora ekstraprofita u regionu nije mogao protiv svoje prirode.

Njegova klanica je do sada klala po desetak hiljada pilića na dan, ali i iznošenih koka nosilja iz kojih se nakon klanja vade jaja i ne bacaju nego onako polupana prerađuju u pseću hranu. Isti proces sleduje i onim mesnim prerađevinama koje mu dolaze neprodate iz stotinak prodavnica širom Srbije.

O nekakvoj kontroli njegovih monstruoznih proizvoda nema ni govora.

Od tri postojeća veterinarska inspektora, dvojica vode dokumentaciju, a jedan je u klanici za svinje i goveda!

Klanicu živine, otpremanje robe, povraćaj robe, samu proizvodnju, proizvodnju pseće hrane koja je posebna, stočni depo, kamione koji stižu iz uvoza, hladnjače i još mnogo toga – jednostavno nema ko da kontroliše.

Popravilima struke, u Matijevićevoj mesnoj industriji svakodnevno treba da radi najmanje devet veterinarskih inspektora, zbog redovne kontrole ispravnosti proizvodnje mesa…

Petar Matijević je, zahvaljujući gadnom običaju da zakopava leševe domaćih životinja i mesnog otpada na nepropisan način, postao novi Topalović iz slavne komedije Dušana Kovačevića „Maratonci trče počasni krug“.

Ni njemu kao ni grobarima Topalovićima ništa nije sveto kad je profit u pitanju. Kolika je opasnost po građane koji kupuju njegove mesne proizvode i prerađevine koji izmiču veterinarskoj kontroli, ne treba ni govoriti.

Važno je da gazda Pera inkasira milione evra, i prebacuje ih na račune u hrvatske banke.

Da je pileća tvrđava Petra Matijevića takoreći neosvojiva za sve postojeće inspekcije, govore i dokumenti do kojih je Tabloid došao…

U oktobru 2009. godine na adresu Republičke veterinarske inspekcije iz Kikinde stigla je prijava protiv preduzeća Galad i njegovog direktora, zbog toga što je u maju 2008. godine izvršen lager konfiskata (životinjskih leševa, mesnog otpada, prim. red.), i to suprotno pozitivnim zakonskim propisima, u svinjogojskoj farmi na potesu prema prasilištu gde je lagerovana slama u širini od 20 do 50 metara, te istovaren i zatrpan na dubinu od 1,8 metara.


Na tom mestu i tom prilikom zakopano je preko 20 šlepera svinjskog konfiskata, čime su svesno ugroženi i životna sredina i zdravlje ljudi.

U prijavi koju su podneli građani Nakova i Ruskog Sela, optuženi za ovo teško krivično delo protiv opšte sigurnosti upravo je Petar Matijević.

Ali, kakva je veza između Matijevića i firme Galad?

Naime, mesna industrija Matijević, vođena podlom idejom, krenula je u čišćenje evropskog smeća njegovom preprodajom u Srbiji.

Preciznije, Petar Matijević se već duže vremena bavi nabavkom mesa iz Evropske unije koje je pred istekom roka ili mu je taj rok upravo istekao (njegova poslušna administracija strogo prati šta evropski trgovci spremaju za bacanje).

I ne samo to nego uzima otpatke iz klanične industrije mnogih evropskih proizvođača, a u Srbiju ih doprema u buradima ili kontejnerima.

Takvo meso zatim odlazi u preradu, od njega, dakle, nastaju Matijevićeve čuvene mesne prerađevine koje u njegovim prodavnicama koštaju mnogo manje nego prerađevine njegove konkurencije.

Kad mu je ova prljava rabota toliko podigla zaradu, kupio je nove mašine za preradu mesa poslednje generacije, koje mogu da melju ne samo kožu nego i kosti, i to tako savršeno da je put do paštete po ceni od 20 dinara postao otvoren.

Odatle pa do masovne upotrebe nečega što je takozvana sirotinjska hrana iliti otpad iz kontejnera u pakovanju Matijević, takođe nije bio dalek put.

Izvori Tabloida sa carinskih prelaza predočili su podatke u zemljama iz kojih Petar Matijević uvozi mesni otpad.

To su, s vremena na vreme, Grčka, Belgija, Danska, Holandija, Austrija, Mađarska, Francuska, Italija, ali i Hrvatska koja nije članica EU, Makedonija…

Ministar poljoprivrede je danas Goran Knežević, iz Zrenjanina. Pod okriljem njegovog ministarstva radi i veterinarska inspekcija. Gospodin Knežević je još nije poslao u mesnu industriju Matijević, da zamandali vrata na njegovim klanicama.

Genocidna hrana

Kodex Alimentarius sadrži odredbe o korištenju veštačkog goveđeg hormona rasta i antibiotika u svim vrstama mesa namenjenih ljudskoj ishrani, što će imati nesagledive posledice po zdravlje sadašnjih i budućih generacija.

Sve vrste prehrambenih namirnica se po odredbama Kodex Alimentarius-a moraju zračiti, da bi duže trajale, a ne postoje bezopasne doze zračenja za ljudsko zdravlje.


U poljoprivrednoj proizvodnji Kodex Alimentarius obavezuje upotrebu jedino genetski modifikovanog semena, a od 12 zabranjenih herbicida, kao najopasnijih hemijskih sredstava za zaštitu poljoprivrednih proizvoda, Kodex Alimentarius na listu dozvoljenih jedinjenja vraća sedam, kao DDT, lindan, malation i druge otrove.
Zvanične preporuke Kodex Alimentarius-a su smanjile minimalne količine hranljivih materija u ljudskoj ishrani, tako da će se u zemljama koje prihvate Kodex Alimentarius, vitamini, lekovite trave (čajevi), korisni minerali biti zabranjeni u slobodnoj prodaji.

Autori Kodex Alimentarius-a su prilikom sastavljanja odredbi planirali smrt tri milijarde ljudi, jednu milijardu od neposredne primene odredbi Kodex Alimentarius-a, a dve milijarde od posledica pothranjenosti i nemogućnosti lečenja, a sve u cilju smanjenja ljudske populacije na, za njih prihvatljivu jednu milijardu.

Kodex Alimentarius je nastavak nacističke filozofije koga je osmislio Fritz De Meer, direktor farmaceutske kompanije I.G.Farben (danas Novartis) koja je proizvodila Ciklon B za plinske komore u konc-logorima tokom Drugog svjetskog rata.

Zbog toga je u Nirnbergu 1945. godine osuđen zbog zločina protiv čovečanstva. Zato upozoravamo građane, umesto Vlade i resornih ministarstava koja su uvučena u kolo genocida nad vlastitim narodom: Ne kupujte namirnice sa znakom piramide uz koji stoji naziv codex alimentarius, jer taj znak predstavlja nadgrobni spomenik našem zdravlju i budućnosti.

Obeležene namirnice zbog štetnih sastojaka u sebi kod korisnika i potomaka mogu izazvati maligna oboljenja, sterilitet, šećernu bolest, atrofiju mozga, impotenciju i još 60 najtežih oboljenja.

Bojkotujmo te proizvode, zaobilazimo takve prodavnice, a ako skinu znak sa proizvoda i nastave sa prodajom otrova, sudićemo im!

Razlog je profit

Kako bi multinacionalne kompanije ostvarivale velike profite i bile favorizirane na svetskom tržištu obaraju se sve dosadašnje kontrolne norme u oblasti proizvodnje hrane, aditiva i ostalih dodataka hrani.

Ali da bi se ugušila konkurencija donosi se i veliki set propisa koji će ovih dana u Srbiju doneti monstruozni Kodex Alimentarius.

Verovatno većina nas nije čula za Kodex Alimentarius, zar ne? Ako niste čuli za njega, to znači da je elita postigla svoj cilj, jer im upravo to najviše odgovara.

Kada biste znali šta je Kodex, njihov opstanak bi bio ugrožen.

Šta je zapravo Kodex?

Kodex Alimentarius je skup pravila za regulaciju poljoprivrede i potpunu kontrolu hrane od semena do konačnog proizvoda. Pokušaćemo to na jednostavniji način napisati šta znači njegova primena:
Pod Kodex-om više nije potrebno obeležavati životinje koje su genetski modifikovane, to je do sada bilo obavezno.

Uvođenjem Kodex-a će sve životinje, koje se uzgajaju za hranu ili mleko, morati da dobiju Monsanto hormon rasta i Monsanto antibiotike. Inače, kompanija Monsanto je najveći proizvođač genetski modificiranih životinja na svijetu. Vrlo podla, jedna od najpodlijih kompanija na svetu, koja želi doslovnu svetsku dominaciju, pri čemu se koristi korumpiranim političarima iz Vlada SAD-a i EU, da bi to ekonomski i nametnuli svim zemljama.

Ljudi će obolevati zbog upotrebe genetski modifikovane hrane.

Kada se to dogodi, tu uskače farmacija, koja će im nuditi pomoć u obliku svojih lekova.

Gotovo svi prirodni lekovi će biti zabranjeni i označeni kao opasni, a dozvoljeni će biti samo farmaceutski proizvodi.Prirodni lekovi su konkurencija farmaciji, pa ih zato žele ukinuti.izvor: VestiNet autor: Arpad Nađ za Tabloid

 

Comments

banovano magare
banovano magare Day 1,818, 02:08

1. Dobro jutro.

2. Kakve veze ima ovo sa eRepublikom?

Bolid-srbenda
Bolid-srbenda Day 1,818, 02:22

nemoj tako , lepo je informisati se , ja ovo nigde jos nisam video ali clanak necu zaboraviti , veruj mi ...
covek se potrudio da objasni , bolje da citam ovako nesto nego prepucavanja iskompleksiranih spodoba u borbi za virtuelnom vlasti i novcem ...

Hanibal LA
Hanibal LA Day 1,818, 02:36

nemoj tako , lepo je informisati se , ja ovo nigde jos nisam video ali clanak necu zaboraviti , veruj mi ...
covek se potrudio da objasni , bolje da citam ovako nesto nego prepucavanja iskompleksiranih spodoba u borbi za virtuelnom vlasti i novcem ...+1

Radivoj NS
Radivoj NS Day 1,818, 02:46

Да... Матијевић подвучено ГМОом.

Мада и Чика Коле пржи наше њиве са Раундапом... а нађе се и гмо соја..


Обали смо бостан са таквима.

Bolid-srbenda
Bolid-srbenda Day 1,818, 02:55

pa nemoj da jedes bostan ... jedi meso

Bolid-srbenda
Bolid-srbenda Day 1,818, 02:57

pazi da ne provale gde stanujes ...

srdjancane
srdjancane Day 1,818, 02:58

nisi napisao da mu zakon omogucava da uvozi hranu iz eu kojoj je istekao rok trajanja jer je tamo rok trajanja svezeg mesa mesec dana a kod nas dva meseca i tako da sve sto se ne proda u eu posle mesec dana zavrsava kod nas

Ljubodrag Srpkovic
Ljubodrag Srpkovic Day 1,818, 03:00

zlotvori.

Idite po malim privatnim i proverenim mesarama, ne kupujte po "Idei" i ostalim trovacnicama.

RAspitajte se sta je pandan lekovima u okviru narodne medicine i koristite ih.

Celtic Knight
Celtic Knight Day 1,818, 03:01

Немојте да једете! Бићете као ја, изгледаћете као ПИТОМИ! :'(

Bolid-srbenda
Bolid-srbenda Day 1,818, 03:08

a i ostace vam vise kinte za kladgubu ...

vladapol
vladapol Day 1,818, 03:17

Nika mi se nije ni svidjao taj Matijevic, sada imam jos vise razloga za izbegavanje.

Radivoj NS
Radivoj NS Day 1,818, 03:24

Проблем је што ће ова ђубрад од "људи" наћи начина да дистрибуирају ове отрове... све док ДРЖАВА не буде радила свој посао...


13. НОВЕМБРА је ваљда састанак КОМИСИЈЕ за ГМО при парламенту...
Зваће Колета, Жељезницу Србије и ко зна кога још... али неће звати никога из САНУ, ни стручњаке из струке.... ПРЕВАРА ради "уласка СТО".

JovicaSM
JovicaSM Day 1,818, 03:31

Што га не убише усташе...

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Day 1,818, 03:35

Pa sve i da je ovo istina nije EU kriva što to meso završava kod ans već isključivo Matijević i naši štetni zakoni... Eto još jedan razlog više da postanemo članica EU

banovano magare
banovano magare Day 1,818, 03:44

AXAXAXAXAXXAAX Sumnivi. : D

Radivoj NS
Radivoj NS Day 1,818, 03:48

ЕУ нас тера да ПРОМЕНИМО закон и да дозолимо УВОЗ ГМО-а.

„Ужурбано се ради на томе да се из закона избаце све забране о увозу и извозу“

Radivoj NS
Radivoj NS Day 1,818, 03:54

Терају нас да омогућимо УВОЗ, али нам ето гледају кроз псте да производња ГМО буде забрањена.

ПОСЛЕДИЦЕ:
... ако држава дозволи увоз ГМ хране, у Србију ући јефтина роба са свих страна

„Проблем је то што ће цена производње те увозне ГМ хране бити много нижа од цене производње хране у Србији. Наши пољопривредници неће моћи да издрже неправедну конкуренцију и биће уништени. Други проблем је то што је просечан грађанин у Србији неупућен и куповаћ ГМ храну из увоза, због које ће се разболети.“

SrpkoBre
SrpkoBre Day 1,818, 04:09

@Sumnjivo_Lice Da bi Srbija postala punopravna članica STO, mora da dozvoli uvoz i distribuciju GMO.
A da bi Srbija postala članica EU mora da bude član STO.

Zašto nigde nema ni jedna vest kako je GMO dobar za nas i našu decu?

JovicaSM
JovicaSM Day 1,818, 04:12

Сумњиви поЈентирао!

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Day 1,818, 04:15

Ali gledaj u EU isto imaš aktiviste koji se bore protiv GMO, u EU meso starije od mesec dana NE SME da se prodaje, u EU imaš mali milion nevladinih sektora koji kontrolišu sve od vlasti pa do hrane, a gle čuda nisu korumpirani... Mi nemamo ništa od toga, ni aktiviste, ni zakon o mesu, ni nekorumpirane nevladine organizacije

A i ta priča oko GMO sve mi više liči na borbu protiv ovog zakona o ''posmatranju interneta''. Toliko pobuna, protesta, pretnji... Tresla se gora rodio se miš.

JovicaSM
JovicaSM Day 1,818, 04:20

Пре пар дана сам гледао емисију на РТС (у америчкој продукцији оф корс) у којој причају о напретку и развоју пољопривредне производње, наизглед обична емисија, али се кроз исту све време провлачила прича о "потреби" генетских истраживања за даљи развој и како је то тобож за опште добро, чак су помињали отворено употребу тих забрањених хербицида...
Што више таквих емисија, па сви можемо да певамо "Ми смо једна велика хипнотисана гомила"

kaplarMomciloGavric
kaplarMomciloGavric Day 1,818, 04:23

nemoj tako , lepo je informisati se , ja ovo nigde jos nisam video ali clanak necu zaboraviti , veruj mi ...
covek se potrudio da objasni , bolje da citam ovako nesto nego prepucavanja iskompleksiranih spodoba u borbi za virtuelnom vlasti i novcem ...

kaplarMomciloGavric
kaplarMomciloGavric Day 1,818, 04:28

@Sumnjivo_Lice i ostale koji ne veruju

живим у њемачкој и не кажем да овде нема неких регулатива, има али се такође и овде продаје доста сумњиве хране само што је то вешто сакривено.
Ево пример са млеком које се до 5 пута препродаје иако му је рок истекао.
Посебном хемијском анализом се такво млеко обрађује на 190степени целзијуса и враћа у продају. Зато млеко овде кошта од 45центи до 95 центи по литру. Закон налаже да се о томе морају обавестити грађани што они и чине али лукаво.

Radivoj NS
Radivoj NS Day 1,818, 04:30

СУМЊИВИ, да ли је боље ући у ЕУ и јести ГМО отров, или остати ван ЕУ и јести природно?

Или најбоље сачекати још годину да се Европска Унија РАСПАДНЕ. :р

JovicaSM
JovicaSM Day 1,818, 04:32

Узгред да додам...
У реклами за ГМО семена се потенцира прича о отпорности истих на сушу, различите корове, штеточине и остало, а самим тим и много већи принос.
У том смислу се иде на убијање конкуренције која продаје природна семена која захтевају додатна третирања, међутим...
Време и коришћење ГМО семена је показало да она нису ни близу томе,
принос је исти, можда незнатно већи, не захтевају третирања различитим хербицидима која се иначе користе то је да кажемо предност, али

JovicaSM
JovicaSM Day 1,818, 04:32

се као великипроблем јавља то што црпе минерале из ораница, па кроз пар година од плодне земље се добија пустара

Надам се да ће пољопривредници то увидети на време и наставити да користе наша семена и када ови омогуће увоз, ако неће кроз коју годину да остану без земље

kaplarMomciloGavric
kaplarMomciloGavric Day 1,818, 04:34

Нећете нигде наћи на кутији текст о томе , једини начин је да сазнате ако окренете паковање на доле и одлепите састав. Са једне стране ћете видети бројеве 1,2,3,4,5 а са друге по правилу те исте бројеве ал не достаје један број. рецимо 3 што значи да је то млеко трећи пут обрађено и враћено у продају. О квалитету тог млека излишно је расправљати.

Свако добро

каплар Момчило Гаврић

Serdjo
Serdjo Day 1,818, 04:37

KFC koristi meso od Matijevica pa navalite.

Godra Madafaka
Godra Madafaka Day 1,818, 04:42

Super clanak 😉

PRC PRC PRC
PRC PRC PRC Day 1,818, 04:42

Стоп ГМО, стоп СТО, стоп ЕУ!

Serdjo
Serdjo Day 1,818, 04:53

Dzabe krecimo. Premijer radi za kriminalce i tu je kraj. Koja god vlast da dodje Masoni je placaju. I ne vredi nam prica. Svi mi ovo sve znamo odavno. Mozemo li da se borimo? Jok! Mozemo samo onako u mini lokalu da se borimo za sopstvenu porodicu ali globalno gledano, pobice nas ko zeceve.

Ko moze da bezi is Srbije neka bezi.

Da ne bi bilo zabune, Srbija je koncentracioni logor a ne drzava.

Radivoj NS
Radivoj NS Day 1,818, 05:04

Серђо, а где је то оаза од ГМО?

Где год да одеш има ГМО, у УСА су чак престали да означавају производе од ГМО.
Органска узгајалишта се ограничавају све бруталније.

Монсанто хоће да патентира своја "ЗРНА" и биљке на светском нивоу.

У Индији се људи убијају након доласка Монсанта тако што попију њихов пестицид Раундап...

....

JovicaSM
JovicaSM Day 1,818, 05:06

Серђо, нема то везе са Србијом, исто срање је свуда,
па чак и у САД где им је седиште, врше најстрашније опите... а они су као заштићени којекаквим амандманима, законима... узор савремене демократије...

Radivoj NS
Radivoj NS Day 1,818, 05:06

У ЕУ ће ускоро бити слично ко у УСА...

Монсанто је дао ЧЕТИРИ милијарде долара само за ПиАр у ЕУ.
У Француској су Раундап продавали као БИОРАЗГРАДИВ... ужас.
...

JovicaSM
JovicaSM Day 1,818, 05:09

Радивоје помислиће људи да смо мулти један другом! 😁))

Royal Lion
Royal Lion Day 1,818, 05:11

SAMO SLANINA!!!!

Mega Therion
Mega Therion Day 1,818, 05:12

bolje je vo citati iako nema veze sa erepom nego svkodnevne gluposti i prepucavanje pojedinich kmleksasa ovde...

Radivoj NS
Radivoj NS Day 1,818, 05:13

ОД МАНГУЛИЦЕ!!!

deki91
deki91 Day 1,818, 05:13

Obrali smo bostan
jer rodila je njiva

JovicaSM
JovicaSM Day 1,818, 05:15

Звучаће чудно, али можда нас спаси наша аљкавост и трапавост... : ) http://www.vaseljenska.com/misljenja/srbija-izuzetak-na-svetskoj-mapi-gmo-ne-predajmo-se/

"Србија је обележена плавом бојом као једина у Европи у којој је званично законом забрањена ГМ храна, увоз и узгој"

Lord Haldir
Lord Haldir Day 1,818, 05:30

Nacija koja je trajno zatrovana Černobilom, među prvima po broju pušača i u vrhu po potrošnji alkohola, srčanim oboljenjima i poginulih u saobraćajkama, se brine zbog GMO?

Koje, btw ni nema kod nas?

Pa i slanina je nezdrava, ali to nas ne sprečava da još i festivale pravimo? Slanina koja je treći masovni ubica u Srbiji nakon duvana i alkohola?

Zamlaćujete se glupostima...

Radivoj NS
Radivoj NS Day 1,818, 05:37

Далиборе, све то што си навео стоји, али то зависи само од нас.


ГМО нам се намеће.

ГМО изазива туморе, рак, стерилитет...

ГМО је контрола ко ће имати хране а ко не (јер постоји ген убица и сваке године семе мора поново да се купује)


...

Значи то што си навео је Лична одлука, а ГМО је потенцијални геноцид.

rukavina1
rukavina1 Day 1,818, 05:45

bitno je,da se u toj zavjeri trovanja srba mesom,pojavljuje naravno i hrvatska..pa to je moj srbko hrvatsko meso sumnjive kakvoce XD.

Nije problem u mesu,nego u tvojoj dinji sta je nosis na ramenima )))

error87
error87 Day 1,818, 05:50

EU nas ne tera da promenimo zakon vec SAD, odnosno, svetska trgovinska organizacija (WTO) ima odredjena nacela i uzanse u vezi trgovine.

jedna od uzansi je da ne smeju postojati ogranicenja u trgovini. upravo to koriste SAD + naravno svoju moc i uticaj. SAD su i EU nametnuli da mora da dozvoli uvoz i trgovinu GMO zrnom, medjutim na nivou EU je donesena odluka da svaka zemlja posebno zakonski regulise da li ce dozvoliti proizvodnju i ogranicenja.

error87
error87 Day 1,818, 05:52

takodje jos jedna od gluposti je to sto se ne priznaje ni jedno istrazivanje koje govori da je GMO stetno. velike su pare u pitanju. i na svako istrazivanje protiv GMO ide par koje govore afirmativno.

inace pre mesec dana je u francuskoj doneta jako vazna presuda protiv monsanta a u korist jednog francuskog farmera.

Lord Haldir
Lord Haldir Day 1,818, 06:15

Radivoje

Ja lično sam sklon mnogim stvarima koje izazivaju kancer, sterilitet i još par zajebanih stvari, i nisam spreman bez borbe da ih se odreknem. A istini za volju na njih me baš niko nije primorao.

Još jedna takva stvar plus mi i ne znači nešto posebno, pogotovo neće biti razlog za neku specijalnu sekiraciju.

No, to je moje lično mišljenje, i nikako ne treba da odražava mišljenje stručne javnosti, ja sam daleko od stručnjaka za to.

Persona Incognito
Persona Incognito Day 1,818, 06:58

Matijevići kažeš? :😁

Za ovo odavno znam i odavno ne kupujem meso u većim marketima, samo kod lokalnih mesara.

Willy Gray
Willy Gray Day 1,818, 10:23

U jebote evo Molder!

HooCairs
HooCairs Day 1,818, 11:35

Ja samo hoću da kažem da u EU parlamentu šmrču drogu.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.