Ambient on/off

Join the new world

 

Javna prozivka i prijedlog reformi.

Day 1,898, 01:36 Published in Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina by Metalni2

Pozdrav dragi citaoci.

Kao sto sam naslov kaze ovo je javna prozivka u kojoj bi iskreno zelio da se izjasni predsjednik i vlada povodom posljednjih dogadjaja vezanih za banovanje NB,ratovanja,pozicije u savezu,baby boom-a i ostalih dogadjaja koji iz dana u dan stvaraju sve veci razdor medju igracima,slabiju drzavu i svadje koje ni u jednom trenutku ne idu u korist nama.Zato ako se u stanju da s eizjasne imaju komentare pa da vidimo i sta oni misle.

Druga tacka jeste reforma.Pokretanje reforme je veliki posao i trazi aktivnost igraca eBiH.Moj prijedlog reformi je ovakav:

1.Uvodjenje jasnog i definisanog kandidovanja igraca za cp i kongres pozicije.Odrediti odredjeni prag iskustva i igrici(ne xp nego razumijevanja mehanike igre).

2.Obavezna kandidatura u novinskom clanku sa jansim i preciznim obrazlozenjem plana rada,a ne pisanjem bespotrebnih romana i bajki i da bi se izbjegla desavanja tipa "pa pocela skola".Svaki izvrsioc duznosti mora ostavljati vremena za obavljanje te funkcije.

3.Uvodjenje zakona kaznjavanja u radu tokom mandata ako izabranik bilo koje pozicije od cp-a,ministra i kongresa u smislu javne opomene i eventualno zabrane izvrsavanja te pozicije u skorijoj buducnosti.

4.Uvodjenje zakona koji ce primorati izvrsioce drzavnih duznosti da izvjestavaju gradjane o sedmicnom radu i sumiranju kandidature.To se odnosi najvise na ministra ekonomije koji nije u stanju da napise clanak o sedmicnom radu.

5.Jasne,precizne i blagovremeno najavljenje akcije udaranja i postavljanja zakona

Ovo su tacke od velike vaznosti trenutno i ako imate kakve prijedloge posaljite meni pm pa cu ubaciti u clanak.

http://www.easypolls.net/poll.html?p=5108e7f5e4b00f8f291e14c6

Na linku iznad mozete glasati da li se slazete sa ovim prijedlogom.Pitanje ce stajati 5 dana poslije toga cu izbaciti rezultate.Hvala na citanju i prijatno.

 

Comments

Pary Magnificent
Pary Magnificent Day 1,898, 02:23

4.Uvodjenje zakona koji ce primorati izvrsioce drzavnih duznosti da izvjestavaju gradjane o sedmicnom radu i sumiranju kandidature.To se odnosi najvise na ministra ekonomije koji nije u stanju da napise clanak o sedmicnom radu.

Jedino šta mi pada na pamet je da se skupimo i u RL nagazimo nekoga ko ne radi svoj posao jer u igrici nemaš mehanizam kako smijeniti ministra koji se ne miješa u svoj pos`o.

Smetali su stariji i iskusniji igrači, prozivalo ih se da su zasjeli u fotelje, kradu bla bla..nećete Viki, Clia, Mobu..ok, eto vam jose97 ili kako se već zove.

Metalni2
Metalni2 Day 1,898, 03:06

Kaznjavanje zabranom ucesca u izborima,crna lista itd.

Metalni2
Metalni2 Day 1,898, 03:06

Javna prozivka te osobe.

Ljubodrag Srpkovic
Ljubodrag Srpkovic Day 1,898, 03:20

Kao visestruki Ministar Obrazovanja Srba, ja cu vam pomoci da se integrisete u kulturni zivot eSrbije... za pocetak.

DeathAcc
DeathAcc Day 1,898, 03:21

Problemi nisu tek sad nastali .... ni jedan od navedenih CPova nije uradio nista za dugorocnu pomoc ovoj drzavi uradio . Neki su misljeli da ce daleko stici botovima , nekima je samo stalo da se oslobode na dan dva po svakoj cjeni ......
Sad imamo racun od te politike iz proslosti .........

DeathAcc
DeathAcc Day 1,898, 03:26

Davno sam govorijo da se treba forsirat ekonomiju ......
Kad je para bilo onda se je samo guralo tsmo gdje je nekima trebalo i odgovaralo

U moje vrijeme kao mod je svaku vecer 700 tenkova potroseno u drzavne jedinice , jbg kad je bilo love klimalo na sve strane .... a sad ?

Gigli Day 1,898, 04:07

Comment deleted

Brdar Dragan
Brdar Dragan Day 1,898, 06:03

Vrati se Sokole, mahala je puna bezobrazne decurlije!

Tomislav Diablo Day 1,898, 07:12

Comment deleted

Gigli Day 1,898, 10:30

Comment deleted

Napoleon mali
Napoleon mali Day 1,898, 10:57

pisi PROPALO!!!

Aleks M
Aleks M Day 1,898, 11:36

vote
@Biba nemere gore xD

Tomislav Diablo
Tomislav Diablo Day 1,898, 14:29

Gigli Day 1,898, 10:30
"za razliku od tebe, ja kad nesto procitam to i procijenim, ne pali mi se na prvu lampica "e to je 100% to""

Ja nikad ne palim na prvo. Evo i dan danas se dvoumim oko toga jel ste vi nepopravljivi turski otpad kojem je budućnost u Anadoliji ili ipak ima nade za neku buduću integraciju u Hrvate ili Srbe, pa da bude i za vas mjesta na ovom hrvatsko-srpskom podneblju trenutno zvanom "BiH".

Za razliku od većine "Rvatina", ja ne uzimam za sigurno da je Bosna hrvatska. Dopuštam i mogućnost da je srpska i da su i "Hrvati" katolici istočno od Vrbasa zapravo pokatoličeni Srbi. I zato od "Rvatina" tražim da svoje Hrvatstvo dokazuju spomenima Hrvata, a ne katoličke vjere.

No ono što sigurno ne pasem je novobošnjačku "historiju" komponiranu u zadnjih 20 godina u svrhu nacionalne kristalizacije novonastale nacije BiH poturica. Na ovim prostorima postoje samo dva naroda - Hrvati i Srbi i na njima je da se prepiru oko povijesti iliti istorije. Neka izmišljanja "Bošnjaka" s ciljem micanja osjećaja niže vrijednosti poturčenih Hrvata i Srba zbog izdaje svojih sunarodnjaka i prebacivanja te izdaje na Hrvate i Srbe (tobože oni izdali "Bošnjaštvo") može popasti samo netko ispodprosječne inteligencije ili netko tko nema pojma o povijesti i ne zanima ga da bi se zamarao s tim.

Ahhh da, eto postoji nešto u čemu se Hrvati i Srbi slažu: "Bošnjaci" ne postoje! BiH se mora urediti po etničkom principu. Ima tu još mnogo drugih sitnica koje poturčenim hegemonistima ne odgovaraju.

Što drugo reći, nego:
http://www.youtube.com/watch?v=VDnW0jQfyo8

Gigli
Gigli Day 1,898, 14:49

ni meni ne odgovara, ja sam Bosanac a ne bosnjak niti hrvat niti srbin, tako da trubi dalje pogrijesio si vrata na koja kucas momce

Sonagi
Sonagi Day 1,899, 02:58

Ma Tomislava Diabla za vjecnog CP-a
Pomocnici ce bit
Ekonomit : Duh Voina
Ovi sta "pucaju" su : fosjek1 , xbosancherosx , ciprol - naravno njima cemo ostavljat da uzmu BH i davat im svaki igrac po 150cc-a da pucaju za eBIH jer drugacije nema smisla


Tovar off

BNK 1950

BriZgonja
BriZgonja Day 1,899, 03:06

Nek ste vi isprozivali ...

Tomislav Diablo
Tomislav Diablo Day 1,899, 06:03

Gigli Day 1,898, 14:49
"ni meni ne odgovara, ja sam Bosanac a ne bosnjak"

Odlično, Srbi će biti većinski narod u BiH, a "Bošnjaci" će dobiti manji udio u vlasti, na uštrb "Bosanaca i Hercegovaca"...korak bliže ka otcepljenju Srpske... : )

Bosnian Patriot
Bosnian Patriot Day 1,899, 06:07

Ja citam samo clanke zbog Tomislava Diablo

Nirvana442
Nirvana442 Day 1,899, 07:11

bo

dino.catovic
dino.catovic Day 1,899, 07:32

Sta to dragi Josip direktno porucuje Tomislavu i njemu slicnim umovima koji ne shvataju da je njihovo razmisljanje samo utopija u stvarnom zivotu poslusajte i pogledajte ovdje http://www.youtube.com/watch?v=mQ4S0Kh7wXc

Rasta man
Rasta man Day 1,899, 09:28

votka

Gigli
Gigli Day 1,899, 09:34

...snovi malog Tomice...al blizi se krah blatnitetu, tj tzv republici shumskoj ahahah

kako ste poceli, ispunice se prividjenje onog vaseg vidovnjaka, a glasi ovako: "srba ce ostati tek toliko da ce svi moci stati pod jednu krusku"

pogledaj tacku polaska, i trenutnu tj dolaska, pametnom dosta

srbija do tokija, sad vam ostala ko nokia hahaha

Emir Ribic
Emir Ribic Day 1,899, 12:50

necemo mobu, bolje i ovo nego on

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.