Intoarcerea la origini

Day 1,936, 08:10 Published in Romania Hungary by Anticomunistul
,,Legiunea Arhanghelului Mihail, numită si Miscarea Legionară, a fost înfiintată în România interbelică, la 24 iunie 1927 de Corneliu Zelea Codreanu[...].
În anul 1930, din motive electorale, Codreanu creează „Garda de Fier”, „un gard împotriva expansiunii comunismului”[...].
Codreanu a fost arestat, închis în aprilie 1938 si în luna noiembrie a aceluiasi an, în timpul înscenării unei încercări de evadare, împreună cu un număr de legionari, a fost ucis de jandarmi (strangulat).''

ro.wikipedia.org/wiki

„Miscarea legionară a fost o miscare autohtonă, născută din grupări studentesti anticomuniste, între care una era condusă de Corneliu Zelea Codreanu.''
„Să nu credeti, cum spun adversarii Miscării Legionare, că a fost o copie a nazismului sau a fascismului.''

Neagu Djuvara

Intoarcerea la origini (istorie si viitor)

Pentru a asigura continuitatea Legiunii, in perioada in care am intrat, dupa prelunga robie comunista, nu exista alta cale mai sigura de urmat decât respectul principiului selectiunii, fixat de Capitan.
De la cea mai umila functiune in miscare pâna la cea mai înalta, niciuna nu se poate obtine decât prin faptele ce le savârsesti in serviciul Legiunii si al Neamului. Daca aceste fapte te inalta, in stima si respectul tuturor, atunci drumul îti sta deschis spre orice functiune, chiar spre rangul suprem in miscare. Nu mai ai in cale contestatari, caci ai facut dovada suprema a aptitudinilor tale. Nu se poate împotrivi nimeni ascensiunii tale, nici chiar fostul sef. Cum spune Traian Puiu, ai cuprins întreg sufletul natiei in sufletul tau.

Ca sa dam un exemplu, Corneliu Codreanu s-a despartit de Cuza, dupa ruptura ce s-a produs in organizatia acestuia. Dar ce s-ar fi întâmplat daca Corneliu Codreanu, ani si ani de zile, nu ar fi facut altceva decat sa se razboiasca verbal cu A. C. Cuza, sa-i descopere erorile si defectele lui in conducerea Ligii, si n-ar fi intreprins nimic personal? Dar el, a doua zi dupa ce si-a luat ramas bun de la fostul sau sef, in modul cel mai cuviincios, s-a apucat de treaba, creind o noua organizatie, a tineretului nationalist, Legiunea Arhanghelul Mihail, care a devenit in câtiva ani o forta politica in România, depasind miscarea cuzista.

De aici concluzia ce se impune. Când se produce o dizidenta in miscare, daca ea este autentica, daca pleaca de la un imbold sanatos si corespunde unei necesitati de restructurare interna, atunci se recunoaste dupa eruptia ei eroica in istorie. Atunci dizidenta se converteste într-un nou impuls revolutionar, care creaza un nou moment in viata miscarii. Dar daca dizidenta continua sa se mentina vreme îndelungata într-o pozitie strict contestatara si nu se avânta in lupta, pentru a-si demonstra putentialul ei creator, atunci ramâne o experienta sterila, o expresie nereusita a dezordinii provocate in organizatie. E usor a iesi din rânduri, mai ales când nu lipsesc nici justificarile, dupa decenii de suferinta, dar greul vine dupa aceea, când trebue sa-ti asumi raspunderile pentru viitorul Legiunii.

Am auzit numeroase plângeri ca Legiunea nu este unita, ca este dezbinata, ca din cauza acestei împrastieri de forte, nu este capabila sa-si aduca contributia la procesul de refacere al neamului. E foarte adevarat. E o risipa inutila de energii, ce dauneaza nu numai Legiunii, dar si patriei martirizate. Dar si aici trebue sa ne întoarcem la Capitan si sa-i ascultam îndemnul lui. El spune la un moment dat ca, unitatea Legiunii este asa de hotaritoare pentru biruinta, “incât in iad de-am intra, vom iesi si de acolo, daca vom ramânea uniti”. Sunt greseli si greseli, pe care le poate savârsi orice luptator, dar greseala dezbinarii le intrece pe toate celelalte. Iata un alt punct cardinal al doctrinei Capitanului, pe care ar trebui sa-l aiba in vedere aceia care se refera mereu la actul sau fundational.

Traim într-o era democratica, in care acest sistem de guvernare pare ca se impune in întreaga lume. S-au ridicat glasuri chiar din mijlocul nostru, care au cerut ca si noi sa ne adaptam acestui concept politic, cerând ca si miscarea sa se democratizeze, adica, in locul principiului selectiunii, sa adoptam principiul alegerii in desemnarea functiilor in organzatie.

Acesti camarazi fac o confuzie de planuri. Principiul selectiunii este valabil pe planul intern al miscarii, in organzarea ei specifica, in sistematizarea valorilor umane de care dispune, dar nu interfereaza dincolo de ea, pe planul extern. In relatiile cu Statul si cu celelalte partide, miscarea nu vede niciun impediment sa se încadreze in sistemul de guvernare democratic.

Aceasta declaratie nu e de circumstanta. Daca cercetam istoria Legiunii, de la originele ei si pâna in primavara anului 1938, constatam, cum stau marturie zeci de dovezi si manifestari, ca miscarea a aparat democratia contra ingerintelor si abuzurilor celorlalte partide, care se pretindeau democratice. E o intreaga epoca ce dovedeste lupta permanenta ce-a dus-o miscarea pentru apararea Constitutiei in vigoare, culminând cu scrisoarea adresata de Corneliu Codreanu lui Vaida Voevod, dupa lovitura de Stat a Regelui Carol II.

In legatura cu problema democratiei, mai este o rectificare de facut. Miscarea legionara nu e singura organizatie de tip selectiv. Mai sunt si alte comunitati cari se conduc dupa principiul selectiunii. Biserica crestina urmeaza aceeasi directiva in consacrarea slujitorilor Altarului. Preotia nu este o profesiune, ci o vocatie. Preotul trebue sa simta suflul Chemarii Divine, înainte ca superiorii lui eclesiastici sa-l primeasca in cler. Scoala rabinica aplica acelasi criteriu, al selectiunii, in studiul Talmudului si asa se explica rezistenta milenara a acestei religii. Masoneria, de asemenea, este o societate închisa de tip selectiv, indiferent ce credem de Scopurile ei. Toate functiunile se stabilesc de sus in jos in aceasta confrerie internationala. Dar, chiar si marile partide occidentale, de veche traditie democratica, au un cerc restrâns de personalitate, in care nu patrunde oricine, si din care sefii lor isi aleg personalul politic.

Fara selectiune, nu exista clasa politica sanatoasa si fara o clasa politica sanatoasa, natiunea merge la ruina, cum s-a întâmplat cu neamul nostru in ultimele decenii.


Ps.
Acest articol de fond se adreseaza in special membrilor UM Garda de Fier-eLAM dar si celorlalti membri de partid eLAM si doreste sa prefateze ziua ER 1938, care se apropie si pe care dorim sa o tratam asa cum se cuvine, pregatind uniforma eLAM, energia si ,,armele'' necesare pentru o asemenea parada.
Pentru o mai buna comunicare in interiorul GDF va rog sa acceptati cererea trimisa astazi(le multumesc celor care au acceptat-o deja) deoarece articolele din acest ziar si mesajele pe care o sa le primiti nu o sa fie in nume personal ci in numele conducerii GDF.

,,Cand Brazii au cazut, toata padurea a tacut
Cand Brazii au cazut si toti luceferii-au apus
Cand Brazii au cazut, un vis frumos s-a naruit
Cand Brazii au cazut si totul s-a sfarsit
Cand Brazii au cazut... ''
http://www.youtube.com/watch?v=Dq4VWs-y2WU