Ambient on/off

Join the new world

 

Interview with Dagislav!

Day 1,866, 18:33 Published in Croatia Croatia by Zoran Tokic
Za početak nešto o svom RL? Nešto o sebi u eRepubliku?
RL nije bitan. U eRepubliku sam građanin: privređujem, glasujem na izborima, plaćam porez - takve stvari. Zapravo, to radim i u RL-u.

Koliko dugo igraš i zašto?
Nešto manje od tri godine. Kad sam počeo, mislio sam da je riječ o sociološkom eksperimentu. Držim da eRepublik i dalje ima ozbiljnu eksperimentalnu vrijednost. Ne šalim se; masa klonova eRepublika je dokaz.

Što je za tebe politika?
Birtija. Ondje gdje se može popiti pivo bez nadvikivanja, to mi je okej. Ondje gdje bi mogle poletjeti boce, sijevnuti noževi ili pištolji, izbjegavam. Član sam stranke, ali nisam stranački aktivan. Držim da svatko može sačiniti nišu (poslovnu, profesionalnu, stručnu itd.) kroz koju može biti utjecajan. Bitno je taj utjecaj iskoristiti na opće dobro, a ne zlorabiti.

Koju bi funkciju volio imati u eRepubliku?
Imam funkciju, satnik 27. pukovnije I. Civilne Brigade. Prije toga sam razmišljao o diplomaciji, temeljito sam proučio ciljanu zemlju.

Mislim da sam ovdje korisniji, za sada. 27. pukovnija zamišljena je za mlade, tzv. eBebe kojima odgovara stil civila: opuštenost, pristojnost, polaganje računa, ekonomski razvoj. Držim da su ekonomska samostalnost i neovisnost srž civila, pa ću ubuduće nastojati uputiti mlade u tom smjeru.

Pothvat civilne pukovnije za mlade zamišljen je kao komplementaran Vatrenim Gusterima HV, odnosno paravojskama. Dakle, nije konkurencija: HV i paravojske imaju svoje stilove, što pak privlači mnoge mlade građane.


Komentar za situaciju eHrvatske u eRepubliku.

Imamo staru i jaku populaciju, drži nas kvalitetna organizacija. Tvrdi smo. Među vodećima smo u savezu koji je u ozbiljnoj krizi već oko godinu i pol dana. Činjenica da je savez opstao, čudesna je sama po sebi.

Kakvi su ti ljudi ovdje?
Kao i u RL-u: raznoliki i fascinantni. Poseban dragulj su RL mitinzi. Zapravo, volim ljude, općenito - kako u RL-u, tako i u eRepubliku. A to je savršen recept kako postati čovjekomrzac.

Nešto za kraj.
Pukovnijska kasica broji 35 golda i 6700 kuna (Marlock ima stare podatke), klope imamo, s pljucama smo kratki.

S poštovanjem,
građanin Dagislav
 

Comments

Georgian Queen
Georgian Queen Day 1,867, 23:57

o7

MIR U SVIJETU
MIR U SVIJETU Day 1,867, 00:06

o7

dalmosh88
dalmosh88 Day 1,867, 00:57

bravo, vote za tebe!

gladnitajkun
gladnitajkun Day 1,867, 02:22

o7

brundalo
brundalo Day 1,867, 02:41

vote

ulicar1
ulicar1 Day 1,867, 02:56

Ipak je interni podataka procurio, i to od šefa koji je zahtjevao šutnju 😃

Lord Marlock
Lord Marlock Day 1,867, 05:37

o7

EtzeL the Hun
EtzeL the Hun Day 1,867, 06:11

v

tanks : P

I am not dSoKre
I am not dSoKre Day 1,867, 12:20

o$

broc
broc Day 1,868, 00:57

Vs

Gagi F
Gagi F Day 1,868, 06:25

v53,s108, shout

Hrcozgb
Hrcozgb Day 1,868, 15:37

samo naprijed Dagislave. Igrača sa entuzijazmom nikad dosta

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.