Ignorance is no excuse, it's the real thing.

Day 1,380, 05:19 Published in Greece Greece by Ioannes Iustinianus Longus

Δεν περίμενα ποτέ ό,τι θα έρθει η ημέρα που μέσα στο παιχνίδι θα οδηγηθώ να γράψω ένα άρθρο με ξεκάθαρες RL προεκτάσεις. Μετά όμως από τη χθεσινή ανταλλαγή "απόψεων" σχολιάζοντας το άρθρο Klaziades, αναγκάστηκα να το κάνω, για να καταπραΰνω την αρνητική εντύπωση που δημιούργησε στους αρκετούς Ρόδιους παίκτες του erep, η αποτυχημένη ομολογουμένως προσπάθεια ειρωνείας με RL προεκτάσεις, από τον παίκτη της φωτογραφίας στο σχόλιο που έγραψε.



Καταλαβαίνω απόλυτα ένας ή περισσότεροι παίκτες να μη με συμπαθούν και να με "μάχονται" μέσα στο παιχνίδι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα αναλαμβάνω και την προσωπική μου ευθύνη (στο μερίδιο που μου αναλογεί), ως συμμέτοχος στο γεγονός, για το οποίο μάλιστα τιμωρήθηκα και με 1fp, το οποίο δεν θα προσβάλλω με ένσταση.

Όπως έγραψα, μεταξύ άλλων, σε ένα σχόλιο που λογοκρίθηκε και σβήστηκε (δικαίως), το προσωνύμιο "Τσαμπίκος" είναι τιμή και υπερηφάνεια μου- για εμένα προσωπικά και για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΟΔΙΟΥΣ, γιατί ανεξάρτητα από τα Πιστεύω και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός, αποτελεί ένα όνομα το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του νησιού, τη λαογραφία και την παράδοση του.

Επί τη ευκαιρία, επιβάλλεται να γράψω λίγα λόγια για την Παναγία Τσαμπίκα, για την καλύτερη ενημέρωση των συμπαικτών, που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τα αίτια της αγανάκτησης.

Η Παναγιά η Τσαμπίκα είναι μονή της Ρόδου. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Αρχάγγελος. Στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα αυτό το γνωστό και παλιό μοναστήρι της Παναγιάς της Τσαμπίκας, υπήρχε στα Κλασικά Χρόνια, ο Ναός της θεάς Αρτέμιδος, όπως δηλώνει ένα επίγραμμα, ένας Ιερός Νόμος, όπου αναφέρονται θυσίες και τάματα προς τη Θεά Αρτέμιδα, προστάτιδα του κυνηγιού.

Η λέξη Τσαμπίκα, σύμφωνα με την άγραφη προφορική παράδοση προέρχεται από τη λέξη τσάμπα, που στην τοπική αρχαγγελίτικη διάλεκτο σημαίνει φωτιά-σπίθα.

Η παράδοση αναφέρει ό,τι η θαυματουργική εικόνα της Παναγίας Τσαμπίκας ήλθε τρεις φορές από το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας Κυκκώτισσας ή Ελεούσης της Κύπρου. Όταν οι μοναχοί από την Κύπρο εντόπισαν την εικόνα στη Ρόδο, ήρθαν να την επαναφέρουν πίσω στο μοναστήρι τους· η εικόνα, όμως, επέστρεψε πάλι στο λόφο της στη Ρόδο. Οι Κύπριοι για να πιστοποιήσουν ό,τι πράγματι ήταν αυτή η εικόνα που έφευγε, την έκαψαν στο πίσω μέρος της, προκειμένου να έχουν κάποιο αποδεικτικό σημάδι. Το κάψιμο διακρίνεται πολύ καθαρά και σήμερα.

την εικόνα σου, η νήσος Ρόδος,
Θεοτόκε Τσαμπίκα, γεραίρει σε
και καυχωμένη ενθέως σοις θαύμασι
τον ασπασμόν του Αγγέλου προσάδοι σοι
Χαίρε κράζουσα, Παρθένε θεοχαρίτωτε,
λαού του χριστωνύμου το διάσωσμα.>>

Εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση ζητώ από τους φίλους συμπαίκτες Ρόδιους του Ερέπ να αγνοήσουν τον συγκεκριμένο παίκτη, θεωρώντας ό,τι απλά ατύχησε και στην προσπάθεια του να προσβάλλει εμένα, ξεπέρασε χωρίς να το καταλάβει τα όρια. Σίγουρα σήμερα το έχει μετανιώσει.


ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ:


TSAMPIKOS RULES