Ambient on/off

Join the new world

 

Idemo dalje..:D

Day 1,890, 12:07 Published in Croatia Croatia by broc

Pozdrav svima!

Eto uhvatio ja malo vremena da napišem članak. Zapravo čekao sam i da se malo slegne euforija oko ovog Baby Booma. Prije svega bi zahvalio BaciST i ekipi iz Dalmatinske koja je pokrenula svu akciju i stvorila najveći BB u zadnje tri godine.

Međutim dali smo uopće spremi na priliv novih igrača i dali smo spremni iste zadržati? Uvijek sam govorio da nije problem pozvati igrače u igru, problem ih je zadržati. BB je došao kao grom iz vedra neba, nitko mu se nije nadao i najblaže rečeno nespremni smo ga dočekali. Ipak mnogi igrači među kojima sam i sam, izdvojili su doslovno par dana u kompletu objašnjavajući igru novim igračima. Moram ovom prilikom pohvaliti Marlocka i cijelu ekipu u mentorstvu koja je radila i još uvijek radi strašan posao. Mrlja na BB su zasigurno političke stranke koje su odmah krenule u 'regrutaciju' novih igrača. Svojim člancima (u kojima pozivaju igrače u stranke i dijele opremu) miču članak Ministarstva obrazovanja iz top 5. Nadalje, šalju se poruke mladima da se uključe u političke stranke, bez ikakvih osnovnih informacija o igri i savjetima. Sramota je da su novi igrači koji još nisu ni odradili, ni trenirali ni borili se dobiju poruku tipa 'ej pozivamo te u XX stranku i ako te politika ne zanima samo klikni ovdje'. Nemam ništa protiv stranačkih podjela, naprotiv neka se dijeli mladima, nemam ništa protiv ni da se uključe u politiku i rad stranaka, al brate pustite ih prvo da se 'prime' i da nauče barem neke osnove o igri.

Ne želim da sada ovaj članak ispadne politička propaganda i blaćenje stranaka, al ipak moram navesti ono što smo za vrijeme BB-a radili u stranci SKeH. Nismo pisali članke i pozivali nove u stranku al ipak smo poslali nebrojeno poruka. U poruci 'dobrodošlice' nove igrače smo pozivali na chat kanal #omladina na kojem bi dobili osnovne savjete o igri, hranu i wep, a zatim smo ih slali u Vatrene guštere. Nitko ama baš nitko nije nagovaran da uđe u stranku ili paravojsku Crvena garda iako dijelimo vlastitu opremu, iako smo utrošili masu vremena objašnjavajući osnove igre.

Ovo su samo neki koji su nas posjetili i/ili dalje posjećuju na chat kanalu #omladina (jednostavno od velike navale nismo uspjeli sve zapisati)Na prste jedne ruke mogu se nabrojati oni koji su se učlanili kod našu stranku ili paravojsku. Dobio sam mnogo upita zašto to uopće radimo kad nemamo nikakve koristi od toga, em trošimo masu opreme s kojom se i sami krpamo, em trošimo mnogo vremena.

Odgovor je jednostavan; više vrijedi jedan novi igrač koji će ostati u igri nego sve kongresne medalje!

Naravno projekt Omladina i dalje radi punom parom i pozivam sve nove igrače da nas posjete na #omladina i upitaju za sve nejasnoće vezane za igru i dođu po dnevnu opremu koja uključuje 400wella i 4 q6 tenka bez obzira na MU i političko uvjerenje. Ukoliko nema nikoga tko dijeli na kanalu navratite predvečer i sigurno će netko biti 'dežuran'. Nadam se samo da neće jedno od češće postavljenih pitanja biti ; dobio sam 2-3 poruke da se uključim u neke stranke pa mi recite gdje trebam ići?. Nadam se i da se neće više pojavljivati trolovi koji su nam stvarali probleme u svoj toj gužvi i regrutatori koji su se pritajili po kanalu i onda privatnim porukama pozivaju nove u stranke i privatne vojne organizacije.

Ne gledajte samo na nove igrače kao glas na izborima, gledajte na njih kao na budućnost eHrvatske!

Posebne zahvale svima koji brinu o mladima, ekipi sa Omladine i svim donatorima.

Živili o7

 

Comments

Ferata
Ferata Day 1,890, 12:19

Nove igrače će zadržat samo dobra cipačina sa srbima!!!
Kad ih se poziva u igru, onda ih se mami "okupacijom hrvatskih regija". Ljudi kad dođu u igru bore se u nekakvoj Indiji i za nekakve saveznike. Ukratko, ništa od onog zbog čega ih se zvalo.

karlmarx001
karlmarx001 Day 1,890, 12:20

o9

TheDarkHeinz
TheDarkHeinz Day 1,890, 12:24

bravo o/ @ferata, bot ce rokanja samo malo strpljenja

BacoST
BacoST Day 1,890, 12:25

Ferata +1

broc
broc Day 1,890, 12:26

tocno Ferata. zato ih je trebalo slat u Dalmaciju iako se znalo da nemamo sanse tamo. al posli kad upoznaju druge aspekte igre, a pogotovo chat vjerujem da bi se dosta njih navuklo.

s druge strane najlakse je tako privuci nove ,reci im da smo okupirani od Srba i eto ih, al igra se ne bazira samo na ratovanju sa srbima..problem je sta tako privucemo i dosta 'maloljetnika' i onih malo starijih koji su u glavi 'maloljetni' pa jedino sta ih pali je rat sa Srbijom i uzvici tipa 'Srbe na vrbe'. Mislim da nam takvi u igri ne trebaju

POVECALO
POVECALO Day 1,890, 12:26

Prestanite s ovim "+1" : )

gladnitajkun
gladnitajkun Day 1,890, 12:39

Prestanite s ovim "+1" : ) +1 : )

DuleNinja
DuleNinja Day 1,890, 12:46

vote

MissModesty
MissModesty Day 1,890, 13:15

znači ipak su crveni prikriveni hadezeovci ili obrnuto, naslov te odaje : P

podrška mladim igračima o/
ima li kakav fond za pomoć ebebama ?

Xherrz.
Xherrz. Day 1,890, 13:17

o7. a gde je pečat?

jedan_019
jedan_019 Day 1,890, 13:19

Dalmatinci heroji : )

Mirjana A123
Mirjana A123 Day 1,890, 13:52

vote

Gradjanin Opasnih Namjera
Gradjanin Opasnih Namjera Day 1,890, 14:06

odličan, originalan slogan!!!! xD

TheDarkHeinz
TheDarkHeinz Day 1,890, 14:13

Cyberice..Zna se : D

broc
broc Day 1,890, 14:22

@CyberGirl nezz za (drzavni) fond ,zapravo pitaj Cukrova.

mi se u omladini snađemo 😛

Lord Marlock
Lord Marlock Day 1,890, 14:45

o$

bezicni
bezicni Day 1,890, 16:29

vote

Gvozden00
Gvozden00 Day 1,890, 17:30

v

kozaovca
kozaovca Day 1,890, 22:37

v

Rebelsy
Rebelsy Day 1,891, 03:13

Živili o7

Taffin
Taffin Day 1,891, 03:44

v47

Gyurak
Gyurak Day 1,891, 08:38

ae

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.