I KRITIKI KAI TA SIMATA KATALLILOTITAS STA ARTHRA

Day 1,214, 12:22 Published in Greece Cyprus by marabou14

Γεια σας και πάλι, όπως βλέπεται γύρισα από τις διακοπές μου σε άλλο multiplayer game και είπα δεν βγάζω ένα άρθρο να δηλώσω παρουσία. Με μια πρόχειρή εκτίμηση της κατάσταση, όπως φαίνεται η έκρηξη επηρέασε μόνο το market place, καθώς πότε δεν ξέρεις που θα βρεις τις τιμές κάθε φορά που θα μπεις.

Στο θέμα μας τώρα. Το σημερινό άρθρο έχει χωριστεί σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι σοβαρού περιεχομένου και το δεύτερο κάπως πιο χαλαρωτικό. Ελπίζω να έχω την προσοχή σας και στα δύο, ωστόσο αν κάποιος δεν έχει όρεξη να διαβάσει το σοβαρό, μπορεί να πηδήξει κατευθείαν στο δεύτερο μέρος χωρίς φόβο ότι θα υποστεί συνέπειες, να μην ξεχάσει μόνο να αφήσει το ονοματάκι του στα σχόλια ώστε να ξέρω ποίον θα κάνω remove από την λίστα φίλων μου και σε ποιόν δεν θα αποστείλω πότε πρόσκληση.


ΜΕΡΟΣ Α

Στο θέμα μας τώρα.
Τις τελευταίες μέρες διαβάζοντας την αρθρογραφία βρήκα ανάμεσα στα πολλά άρθρα που ανέβηκαν κάποια που αφορούσαν κριτική και προτάσεις διαφόρων e- συμπολιτών μας προς την κυβέρνηση. Διαβάζοντας τα σχόλια διαπίστωσα ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα παιδία αυτά δέχτηκαν επίθεση για αυτές τους τις θέσεις. Κάποιες από τις κατηγορίες που βρήκα πραγματικά ενοχλητικές ήταν ότι για να τα λεν αυτά πρέπει να νε multie κάποιου ή ότι υποκινήθηκαν από κάποιον. Σε τέτοιου είδους σχόλια έχω να πω ότι είναι πραγματικά κρίμα να πιστεύει κανείς, ότι νέοι παίκτες ξεκινώντας να παίζουν δεν έχουν την ικανότητα να αναπτύξουν προσωπικές τους απόψεις και ότι ντε και καλά αν ασκήσουν κριτική τότε πρόκειται για φερέφωνα παλαιότερων παικτών. Θεωρώ ότι η οποιαδήποτε πρόταση γίνεται από κάποιον e-συμπολίτη μας πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, ακόμα και όταν δεν είναι εφικτή και δεν υποστηρίζεται η εφαρμογή της από το παιχνίδι, ώστε ο κάθε παίκτης που έχει τη διάθεση να ασχοληθεί και να προτείνει λύσεις να μην αποθαρρύνεται, σκεπτόμενος ότι το μόνο που θα εισπράξει είναι κριτική και προσβολές, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορεί πραγματικά καλές ιδέες, να μην ειπωθούν ποτέ.

Σε δεύτερη φάση θέλω να σχολιάσω έναν δεύτερο τύπο σχολίων και δηλώσεων που ειπώθηκαν από κάποιους, ενδεχομένως για διαφορετικούς λόγους και περιστατικά. Αναφέρομαι στον διάλογο που έχει ανοίξει για το ποιοί μπορούν να μιλάνε και να ασκούν κριτική. Όπως φαίνεται αρκετοί εδώ υποστηρίζουν ότι όποιος είναι έξω απ' τον χορό δεν πρέπει να μιλάει γιατί δεν έχει προσφέρει (θέλω να πιστεύω σε πολιτικό επίπεδο αναφέρονται) στη e-χώρα μας. Αν το δεχόμασταν αυτό ως σωστό επιχείρημα τότε και σε real όρους κανείς πολίτης δεν θα έπρεπε να μιλάει εφόσον δεν έχει συμμετάσχει στην κυβέρνηση, δεν είναι βουλευτής κ.λ.π. Όπως καταλαβαίνεται αυτό θα κατέλυε την έννοια της δημοκρατίας. Τουτέστιν εάν όντως (γιατί για κάποιους αμφιβάλλω) θέλουμε η e-κοινότητας μας να λειτουργεί δημοκρατικά τότε θα πρέπει να αναγνωρίζουμε στον κάθε παίκτη το δικαίωμα να ασκήσει κριτική όταν κάτι δεν του αρέσει, όταν διαφωνεί με μια απόφαση, όταν διαπιστώνει κάπου κάποιο κενό κ.λ.π.



ΜΕΡΟΣ Β

Καταρχήν να δηλώσω ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή πρόταση.
Είμαι σίγουρη ότι όλοι γνωρίζεται τα σηματάκια που βγαίνουν στην τηλεόραση πριν την έναρξη προβολής ενός προγράμματος. Ναι σωστά καταλάβατε αυτά που λένε κατάλληλο για όλους, απαραίτητη η γονική συναίνεση, κατάλληλο μόνο για άνω των 18 κ.λ.π. Λοιπόν γιατί να μην εφαρμόσουμε κάτι αντίστοιχο και για τα άρθρα που βγαίνουν στο erep. Για να καταλάβετε καλύτερα θα δώσω μερικά παραδείγματα.

Παράδειγμα 1: Άρθρα όπως αυτά που ανεβάζει ο φίλτατος Thanos126 βλέπε headless chicken θα μπορούσαν να πάρουν το σηματάκι σουρωμένη ώστε να προϊδεάζουν ότι το περιεχόμενο έχει προέλθει από τα ιντερνετικα του e-radio arvila, την αγαπημένη εκπομπή των e-republikanon .


Παράδειγμα 2: Τα άρθρα του μοναδικού και ανεπανάληπτου συμπολίτη μας nikosaigio, καθώς και όλα τα άρθρα που υπάγονται σε αυτή την κατηγορία και τα οποία χρειάζονται υψηλό δείκτη ευφυΐας για να τα καταλάβει κανείς, θα μπορούσαν να πάρουν την σήμανση Θωμάς Μάτσιος ή Patrick Ogunsoto.

Παράδειγμα 3: Σε άρθρα στα οποία παρατηρείται το φαινόμενο που είδαμε στο άρθρο Ta pragmatika arthtra tou Klaziades θα ήταν βοηθητικό να μπει η σήμανση Klaziaziada ( η οδύσσεια του Klaziades για ένα RW), ώστε ο αναγνώστης να είναι προετοιμασμένος ότι στα σχόλια γίνεται party από τα troll, έτσι θα φροντίσει να πάρει μαζί του τα trollosinerga πριν εισέλθει στο χώρο του άρθρου.

Παράδειγμα 4: Δύο χθεσινά άρθρα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία (κατά την γνώμη μου). Τα άρθρα στα οποία αναφέρομαι είναι η συνέντευξη του e-συμπολίτη μας Thando στην εφημερίδα Greece is Everywhere και στο άρθρο που ανέβασε λίγο αργότερα ο Thando στην δική του εφημερίδα. Στα άρθρα αυτά λοιπόν σε μια μικρή παρενθεσούλα στον τίτλο θα μπορούσε να προστεθεί το σηματάκι e-Star Chanel, δηλώνοντας προς τους αναγνώστες ότι το άρθρο που ακολουθεί περιλαμβάνει e-ξεκατίνιασμα. Με αυτό τον τρόπο θα γλυτώσουμε πολλά εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια e-συμπολιτών μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα οι λάτρεις του είδους θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν pop corn και μπυρίτσες πριν από την έναρξη της προβολής (μην τρέχουν μεσούσης της παράστασης οι άνθρωποι).

Παράδειγμα 5: Σε άρθρα φιλοσοφικού περιεχομένου (λέμε τώρα), εσωτερικών αναζητήσεων και προσωπικών απόψεων καλή ώρα όπως το πρώτο μέρος του παρόντος άρθρου, θα μπορούσε να μπει η σημανσούλα (μήπως άρχισα να μιλάω σαν την Πετρούλα, άρχισα να ανησυχώ) Άδωνης Γεωργιάδης, με αυτό τον τρόπο ο αναγνώστης θα είναι προετοιμασμένος ότι πρόκειται να διαβάσει ότι παπαρολογία έχει γεννήσει ο εγκέφαλος του εκδότη.

Όπως καταλαβαίνεται τα παραδείγματα είναι πολλά οπότε θα αφήσω μερικά και για σας τους αναγνώστες.

Ps: Me την ευκαιρία θα ήθελα να πω πως όχι το 14 στον nickname μου δεν είναι η ηλικία μου.
Ps 2: Ελπίζω να μην σας κούρασα και πολύ.