Ambient on/off

Join the new world

 

GN - de ce am ajuns aici, posibila solutie

Day 1,987, 11:20 Published in Romania Romania by Darkslowstar

Exista cateva lucruri care trebuie afirmate, pentru ca trebuie neaparat facut ceva ca sa nu ne punem viitorul in pericol.

Totul a pornit de la legile de donatii catre GN care au fost initiate succesiv de TMP si Brain. Va rog sa observati ca s-a asteptat pana dupa alegeri, tocmai ca sa nu ne poata fi imputat un caracter electoral. Legile au fost respinse de alianta Templierii-eLAM, care impreuna cu cativa congresmani izolati (gen Alegretto), detin cel putin o majoritate de blocare. De cealalta parte o coalitie ad-hoc, TMP, Brain, Liberali. Nu e nevoie aici de cine stie ce coordonare, intrucat toate partidele responsabile sustin GN din motive evidente.

Pentru orice om de buna credinta nu mai e nevoie sa repetam motivele pentru care a fost, este si va fi nevoie de GN, si de ce este vital sa aparam o institutie care a produs multi dintre jucatorii de valoare ai eRomaniei.

De ce se intampla asta? Motivul e simplu, templierii se simt amenintati de simpla existenta a unei institutii ca GN, una care sapa la insusi temelia UM Templierii. Sa nu uitam cum au luat fiinta templierii, profitand de o modificare a regulilor de intrate in UM-uri, luand mii si mii de jucatori abia e-nascuti (majoritatea morti acum), jucatori care ar fi avut mult mai multe sanse sa se dezvolte daca intrau in GN.

Distinsul CP templier, Mugur Cosmin, a avut nevoie de aproape 2 luni de mandat ca sa emita o pozitie fata de GN, timp in care a blocat orice leut catre GN, care a ajuns sa depinda de buzunarul ofiterilor pentru mutare si upgraduri. Comunitatea s-a mobilizat acum 2 zile si s-au strans fonduri care sa ne ajunga sper pana scapam de templieri & aliatii lor dar asta nu e o solutie pe termen lung.

In timpul acesta reprezentantii GN au indeplinit tot ce li s-a cerut de catre Congress si Guvern, doar ca aceste cerinte se schimba odata la cateva zile, niciodata nu sunt multumiti chiar daca li se ofera exact ce au solicitat. O citez pe ryana, unul din Comandantii GN, persoana de a carui buna credinta nu se poate indoi nimeni:

ryanaAjunsesem la un acord cu el...Transparenta in formularele de echipare si publice...si ar fi primit acelasi lucru de la GN..ba chiar a dat mesaj recunoscand ca desi promoveaza transparenta ei nu sunt transparenti:)

In concluzie, Gn e doar o scuza....

ryanaSi am intrebat...baiul e formularul ala actualizat la 10 zile? De ala ii baiul il fac eu la 3 zile:) Cat despre suma fixa propusa de tine ti s-a raspuns ca nu necesitam acea suma ci in functie de cheltuieli...care pot fi 20k sau 45 k spre exemplu

Dupa cum se vede GN nu solicita decat suma care sa acopera cheltuielile curente si u suma fluturata in mod demagogic de catre Mugur Cosmin.

Daca interesul templierilor in distrugerea GN nu mai este o noutate, marea dezamagire pentru mine este pozitia eLAM. Fapte:

- eLAM il sutine in mod decisiv pe Mugur Cosmin, desi erau aliati in mod oficial cu TMP

- eLAM ii sustine pe templieri in blocarea legilor de donatie catre GN

Urmeaza oare o candidatura la CP cu sustinere templiera? Vom vedea pe 5 a lunii, urmatoare sau ulterior.

Din pacate, nu e de ajuns sa tzipam in presa sau pe shout box, pentru ca fara interventia masiva si constanta a comunitatii GN nu-si poate indeplini misiunea in mod eficient. Aici nu e vorba de politica, si nu trebuie sa facem din asta o tema electorala.

GN a educat sute si mii de jucatori, cei mai multi inca in activitate. Este timpul sa dam inapoi ceva din tot ce am primit la Garda Nationala, atat in cc, arme cat mai ales in sustinere morala si directa.

Este adevarat ca templierii & friends pot bloca legile de donatie, dar si noi restul putem bloca orice initiativa a Guvernului daca ne punem mintea. Nu e o situatie de dorit, dar e un mijloc de lupta.

Dar cel mai important lucru ar fi ca cele 3 partide mai responsabile (care au toate 3 si ele bubele lor, nu ca ar fi perfecte) sa sustina un candidat independent la functia de CP, o persoana care sa fie acceptata si de cei batrani si cei tineri si care sa fie dispus sa-si sacrifice 2 luni macar ca sa punem nitel lucrurile pe roate si sa mai linistim spiritele. Dar in primul rand ca sa scapam de templieri!

Daca ne punem mintea toti fostii absolventi si sustinatori ai GN din TMP, Brain si Liberali, oare nu reusim sa facem ceva?

Darkslowstar

mandru absolvent si fost ofiter GN

 

Comments

Bogdan Armand Sibrand
Bogdan Armand Sibrand Day 1,987, 11:24

intre Templierii si eLAM nu exista nici o alianta,
iar spui prostia aia ca eLAM blocheaza legile de donatie catre GN
cand ti-am spus clar ca minim jumatate dintre congresmenii eLAM au votat cu DA ultima lege de donatie.
lege care si-asa are defectele ei

Bogdan Armand Sibrand
Bogdan Armand Sibrand Day 1,987, 11:27

semnat, Bogdan Armand Sibrand
mandru absolvent si fost ofiter si comandant GN

PaulTC
PaulTC Day 1,987, 11:35

N-ai ce să discuți cu darkslowstar, are ochelarii de cal bine prinși. Ce mai contează că-i arăt o listă cu congressmenii eLAM și cum au votat, îl doare undeva.

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,987, 12:15

i-ati sustinut la CP, i-ati sustinut la impeachuri, si acum macar o parte (am indoieli ca spui adevarul, dar fie cum zici tu), dar nu sunteti aliati. Poate sunteti aliati si nici macar nu stiti 😁))

Bogdan Armand Sibrand
Bogdan Armand Sibrand Day 1,987, 12:22

nu poate, ci sigur nu suntem aliati. iar aia cu eLAM blocheaza legile tot o prostie ramane

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,987, 12:29

ajuta la blocarea legilor. ai confirmat chiar tu ca macar o parte din comgressmanii vostri au votat pro-templieri

Bogdan Armand Sibrand
Bogdan Armand Sibrand Day 1,987, 12:37

dpmdv nu exista pro-templieri sau pro-mib, exista doar discutia donatiei de 50000k catre GN. Desi cred ca GN trebuie finantata din bani publici, banii ar trebui sa ajunga din BNR (ceea ce momentan nu ajung), iar suma de 50000 e discutabila, chiar prea mare, dupa unii.

Bogdan Armand Sibrand
Bogdan Armand Sibrand Day 1,987, 12:39

Alegretto a fost cel mai vehement sustinator al votarii cu Nu a legii. Pe PL nu pui aceeasi eticheta pe care i-o pui eLAM-ului? Sau poate vrei sa faci o reclama mascata a unei posibile aliante Matza-PL-Brain

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,987, 13:16

am scris de la inceput ca el a fost contra, dar a fost singurul care a votat cu NU, din cate stiu eu.
Nu ar fi rea o astfel de alianta, ca sa va blocheze pe voi si templieri
PS nici pe chatul congresului nu sunteti aliati? e de rasul curcilor deja

PaulTC
PaulTC Day 1,987, 13:27

Darkslowstar, tot nu mi-ai arătat care e majoritatea aia cu care blochează eLAM legea.. Tu vrei să ne demonstrezi că 1+1 fac 7 sau cum?

Bogdan Armand Sibrand
Bogdan Armand Sibrand Day 1,987, 13:30

chiar si asa, vezi ca iti ies 3 congresmeni in minus la numaratoare. Restul care au votat cu Nu din ce partid erau? matza, PL sau Brain?

PaulTC
PaulTC Day 1,987, 13:33

Sunt 21 de congressmeni TMP, Brain, PL. 21+3 voturi de la eLAM = 24 de voturi pentru aprobarea legii. Deci ia scoate tu repede lista cu votul fiecarui congressman din cele 3 partide, și lasă gargară, că te bate aritmetica simplă, ce naiba.. Asta dacă nu vrei să credem în continuare că articolul de față nu e altceva decât un josnic atac politic.

mib boby
mib boby Day 1,989, 03:55

Darky din câte ştiu eu legionarii nu sunt aliaţi cu templierii, iar de-ar fi aliaţi ar anunţa. : )
BAS dacă dădeam legea de donaţie către BNR ajungeau banii pe mâna lui Mugur şi ăsta nici mort nu ar fi dat vreun ban la GN.

evilgod
evilgod Day 1,987, 14:14

nu sunteti impotriva..dar nici nu sustineti legea. Undeva, caldutz, pe la mijloc
🙁
Asta-i alta scuza jalnica, daca esti mandru absolvent GN. Poate GN nu e asa mandra de tine. o7

Bogdan Armand Sibrand
Bogdan Armand Sibrand Day 1,987, 22:03

cu toate defectele legii, eu am sustinut-o, ca absolvent GN, ca congresman, ca ce vrei tu; si nu vorbesc de altii. Unde vezi tu vreo scuza?

Bogdan Armand Sibrand
Bogdan Armand Sibrand Day 1,987, 22:11

eu doar am aparat eLAMul de ideea absurda cum ca blocheaza legile de donatie, Fiecare a votat cum a crezut, citeste mai clar ce-am scris mai sus si nu mai fa confuzii

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,988, 20:41

tu ce interes mai ai si in GN bre nea evilgoade?! M-ai trimis sa iau diploma de absolvire in GN ca un idiot probabil ca sa ma invat minte ce inseamna sa ai leucoplastu pe bot!

mib boby
mib boby Day 1,989, 03:57

Fiecare parlamentar ar voie să voteze legile cum doreşte nu le poate impune partidul cum să voteze. : )

eBitzu
eBitzu Day 1,989, 06:35

Mai mib si cine satana pune congressmani pe lista, mama?

mib boby
mib boby Day 1,989, 11:51

Party Presidentul aprobă candidaturile, dar fiecare partid are propriul sistem de alegere al candidaţilor pentru Congress. : )

PaulTC
PaulTC Day 1,987, 11:42

Congressmeni eLAM care au votat cu DA ultima lege de donație: TTAUS, eGyuby, Bogdan Armand Sibrand.

Darkslowstar & TMP, vă rog refaceți calculele cu majoritatea aia din imaginația voastră și încercați să faceți în așa fel încât să ajungeți la un consens cu toată lumea, în loc să aruncați cu noroi în alte partide, în speranța că veți obține mai multe voturi la alegeri.

Alegretto
Alegretto Day 1,988, 00:42

In acest moment cei care voteaza "NU" pot spera sa obtina mai multe voturi la alegeri.
Pentru oameni a devenit destul de clar ca legile astea au cam devenit masurarea puterilor intre oameni cinstiti si cei necinstiti.

Este destul de greu de inteles, dupa atatea dovezi de necinste din partea comandantilor GN, ca un om care are ca valoare in viata cinstea si corectituninea, sa mai poata sustine vreo lege de donatie catre GN.

mib boby
mib boby Day 1,989, 04:01

Mulţumesc tuturor celor care au votat cu DA legea de donaţie către GN! : )

PaulTC când Darky o să fie PP atuncea va publica articole de pe sediul central al Matza unde va exprima poziţia oficială a partidului, până atuncea acest articol este doar părerea sa. : )

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 1,989, 08:37

e rusine sa votezi NU mai nou Paul?

PaulTC
PaulTC Day 1,989, 08:51

Nu e o rușine, însă am vrut să-i demontez propaganda ieftină. Fiecare congressman are dreptul la o opinie. Dacă sunt atât de mulți care au votat cu NU, GN are trebui să se gândească cum ar putea să-i convingă să voteze cu DA, nu să pornească de la prezumția că acționează la comandă.

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 1,989, 08:52

Atunci sa fim corecti si sinceri. Ce incearca ei e o magarie si ma voi opune cat sunt activ in joc.

mib boby
mib boby Day 1,989, 11:55

Mugur este o ruşine să nu finanţezi academia statului. : )

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 1,989, 11:57

Bine ca esti tu un exemplu moral Mibule

mib boby
mib boby Day 1,989, 12:19

"Moralitatea este pur şi simplu atitudinea pe care o adoptăm faţă de oamenii care nu ne plac." Oscar Wilde : )

Iulian.xxl
Iulian.xxl Day 1,987, 11:49

50 % au votat da..... de fapt noi nu suntem impotriva ci doar putin ..asa ceva de genul putin gravida

KKt !!!ori sunteti cu aia ori nu

Bogdan Armand Sibrand
Bogdan Armand Sibrand Day 1,987, 11:51

fiecare congresman a votat dupa cum a crezut de cuviinta, insa absurda ideea ca eLAM blocheaza legea de donatie

Iulian.xxl
Iulian.xxl Day 1,987, 13:37

NU CONTEAZA CA AU FOST 3 SAU 100
ceea ce conteaza e ca un pitic nu poate primi o arma ca de noi avem ceva de impartit

mai stiti cum era la inceput cand cineva va dona 5 paini? eu ca om matur ma bucuram sa vad ca aici comunitatea romana e mai unita

intre timp m-am vindecat..... dar am ramas in joc
nu o faceti pentru voi ci pentru cei care au nevoie de ajutor
gasiti o alata solutie - repartizati juniori la toate Um-urile sunt sigur ca cineva de acolo o sa aiba grija de ei macar 1 saptamana

adrian11
adrian11 Day 1,987, 11:56

Toata lumea e de vina numai The Manele Party nu e. Acum va erijati in salvatorii GN. Fratilor... incetati cu scandalurile astea penibile, ca in curand toti oamenii de buna credinta o sa plece din Romania si o sa ramaneti doar voi + clonele voastre contra templierilor si clonelor lor!

mib boby
mib boby Day 1,988, 01:52

Ia să te aud noi ce vină mai avem de data aceasta şi apropo The Matza Party se numeşte partidul nu "The Manele Party". : )

iodani
iodani Day 1,988, 11:57

Eu cred totusi ca e cum zice adrian11.
Prea va place scandalul.

mib boby
mib boby Day 1,989, 04:02

iodani scandalul apare din cauză că nenea CP nu vrea să dea bani la GN. : )

iodani
iodani Day 1,989, 10:35

Eu zic ca dupa GN sa doneze si la Matza party daca tot s-a apucat. Judeci vre-un pic. Ai 1 conditie si nu vrei sa o respecti. Aia se numeste Transparenta. Nu cred ca ai tu de unde sa stii ce e aia. Voua va place sa faceti TO intern sa criticati pe toata lumea si sa nu luati nici o masura ca sa nu deranjati pe cineva. Din acest motiv s-a ajuns unde s-a ajuns. Probabil ca daca cineva ar fi avut curajul sa faca ceva nu eram o tara puternica mai mereu stearsa sau cu NAP cu toti vecinii fara orizont de dezvoltare. Probabil eram si acum numarul 1 la damage. Dar atat va place scandalul incat nu puteti sa admiteti ca cineva a avut curajul sa modifice ceva. Asa a fost si cu Valahian si poate au mai fost catva care nu au facut doar ce li s-a zis si au condus in adevaratul sens al cuvantului.

mib boby
mib boby Day 1,989, 12:12

Păi după ce-şi face Mugur plinul nu o să mai avem de unde dona şi pt. noi. ; )
Care "noi"? Lumea vă critică pt. că aţi dezbinat o ţară întreagă şi mai nou vreţi să scăpaţi şi de GN, dar staţi liniştiţi că Garda nu moare! : )

iodani
iodani Day 1,989, 13:24

Deci mai pe scurt acum ai vorbit ca sa nu taci.
Sper ca doar faci pe prostul. De cand sunt in jocul asta nimeni nu a fost atat de atacat cat au fost templierii. Am fost facuti prosti, de multe ori de niste caractere infecte, care cred ca daca urla mai tare au dreptate. Am fost facuti clone de aceleasi personaje. Am avut o perioada de liniste atunci cand slujeam intereselor manele party. Dupa s-a trecut iar la atacuri. Si aceste atacuri sunt din ce in ce mai josnice.
Dupa cum ziceam cand cineva incearca sa faca ceva nou, cei ca tine obisnuiti cu aceste apucaturi sar si se irita ca vezi domne de ce schimba. GN are nevoie de reforma si transparenta. Asta e adevarul. Doresti bani de la buget aduci dovezi cum cheltui banii. Cand cineva incearca sa faca ordine la GN sar cei ca tine care nu doresc reforma.

Dar oare de ce nu doriti voi reforma???

De ce nu tipati si invers. Sa se faca reforma. Cum zicea ucinrov nu se mai pot produce soldati de top. Soldatii de top sunt cei intrati acum 4 ani. Cei ce vor incepe acum vor avea din start 50000 strength pe minus fata de Ilies Daniel sa zicem. Crezi ca se poate remonta acest dezavantaj?

iodani
iodani Day 1,989, 13:27

Despre furat ce sa mai zic. Ai transparenta totala la BNR si zici ca Mugur fura. Pai e Mugur la BNR?, Nu vezi tu pe ce se cheltuie banii?
Iar vorbim in vant.
Chiar va doriti puterea cu orice pret? Ati avut puterea cel putin 1 an. Si ce ati facut cu ea? Iti spun eu. V-ati batut joc de ea.

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 1,987, 11:57

Solutia unde e? 🙂

PaulTC
PaulTC Day 1,987, 12:07

Soluție nu există, doar o oportunitate de a obține capital electoral prin minciuni și multă demagogie. În loc să vină cu o soluție de a obține mai multă transparentă pentru a-i convinge și pe cei care au votat cu NU să voteze cu DA, ei fac tot felul de calcule politice și scenarii, plus propagandă populistă, în speranța că vor aduna mai multe voturi la alegeri.

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Day 1,987, 15:11

Am vazut eu prea bine cum eLAM incearca sa nege chiar adevarul din fata ochilor multor jucatori. Ca si cum un membru eLAM ar fi lovit brutal cu masina un pieton pe zebra,iar voi veniti si spuneti "Pietonul e un tradator de natie mincinos care a izbit frontal masina cu burta in capota. Iar semaforul nu era rosu,pentru ca rosul e un galben mai neinteles".

mib boby
mib boby Day 1,989, 04:07

PaulTC întotdeauna soluţii există, cea mai bună soluţie ar fi ca Mugur şi gaşca să plece de la putere. Dacă ar avea coloană şi-ar da demisia de onoare astfel s-ar putea retrage în linişte, iar scandalurile ar înceta. : )
Comandanţii GNului i-au oferit lui Mugur raportul şi i-au dat acces pe site-ul GNului, dar dacă el nu este mulţumit piticii ce vină au? De ce să sufere 60 de oameni pt. unu? : )

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,987, 12:18

nu vad o solutie pana nu pleci tu si cu prietenii tai. Ai primit tot ce ti s-a cerut, dar n-ai fost multumit.

Alegretto
Alegretto Day 1,988, 00:46

Mai trebuie sa primeasca si ce cere el, nu doar ce au cerul altii. Si ce cere el de la GN, cer si eu: corectitudine si eliminarea profitorilor dintre comandanti.

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,988, 01:03

asta e o mare tampenie. Argumenteaza, cine sunt profitori dintre cdt GN si cum profita in afara de respectul comunitatii? la GN nu se ia, ci se da

belzebut cel crunt
belzebut cel crunt Day 1,988, 10:50

solutia, cel putin aia care am dedus-o eu este va va ia puterea

ucinrov
ucinrov Day 1,987, 11:58

Mai, nu am nimic impotriva GN-ul, departe de mine acest gand.Totusi, este putin cam exagerat faptul ca GN-ul scoate soldati de valoare.
Hai sa fim seriosi,in conditiile actuale din joc daca nu bagi cardul esti ciuri buri, indiferent cat te zbati si ce sfaturi primesti.
Fara upgrade Q4 la TG esti frectie la piciorul de lemn, chiar si cu TG full esti cam un partz in div4 cel putin.
Ideea de GN si UM pregatitoare pt celelalte unitati e foarte OK, dar nu ajuta jocul in sine ideea asta plus ca unde sunt fonduri publice vor fi si interese.
Nu acuz, nu stiu, nu ma pricep dar si-n erepublik e ca-n RL, tot oameni sunt in spatele tastaturilor, nu?
Eu sunt rezervat in a face donatii de orice fel GN-ului, si daca ofac (si am facut-o) o fac direct piticilor, macar stiu ca i-am dat eu, personal!
Da, e greu sa dadacesti un pitic, habar nu are pe ce lume traieste iar veteranii sunt oricum cam plictisiti de joc, doua click-uri pe zi .... nu are chef de dadaceala.D-aia trebuie sa existe GN-ul sau ceva asemanator.
Acum, cati raman si cati renunta ... asta e alta discutie, dar trebuie sa existe un mediu propice pt a fi indrumati, primii pasi.
Sa stie cum functioneaza jocul, in ce sa investeasca gold-ul ala care-l obtine relativ usor la inceput, si ce inseamna sa lupte la ordin si de ce.
Trendul este abandonarea jocului de cei vechi, nu comentez de ce .... stim foarte bine cam de ce.Deci, clar e nevoie de forte proaspete, atat cat se poate.
Succes si s-auzim de bine!

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Day 1,987, 15:12

Valahian al vostru a fost in GN. Ca nu a fost tocmai cel mai bun politician e altceva,dar nu inseamna ca nu e un jucator valoros.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.