Ambient on/off

Join the new world

 

Gde grešimo?

Day 2,110, 13:43 Published in Serbia Serbia by coolinbuneDame i eGospodo, eDrugarice i eDrugovi, eBraćo i eSestre, eBebe i eStarci, ePrijatelji i eNeprijatelji...eOstaliProšlo je gotovo mesec dana od uvođenja jedne od najvećih promena u istoriji ove igre, barem što se vojnog modula tiče. Ispostavilo se da je Combat Order ili skraćeno CO, odnosno direktno plaćanje igračima na osnovu učinjene štete, izmenio ne samo koncepciju vojnog modula, već i potpuno poremetio odnos snaga na globalnom nivou. Primetno je da je CoT od uvođenja promena značajno ojačao, a tome doprinosi i njihovo konstantno "sponzorisanje" važnih bitaka putem CO. U tome prednjače eUSA, ali po onome što sam video za ovih mesec dana, za njima ne zaostaju puno ni ostale zemlje CoT.
Da se razumemo, ne smatram da je uvođenje CO jedino uticalo na naglo jačanje CoT-a. Primetno je da su puno bolje organizovani nego ranije, a u celu priču se lepo uklopila i eHrvatska, koja "sama" bez saveza lepo funkcioniše, kao i mi u onom vakuumu između ONE i TWO saveza. Niko im ne dira bazu u Indiji, zbog čega imaju vremena na pretek da orgauzuju ustanke na teritoriji eSrbije i time već neko vreme uništavaju naš put ka resursima, koji pre toga mukotrpno osvojimo. Sećate li se poslednjeg (ili bilo kog) ozbiljno organizovanog RW-a na teritoriji eHrvatske u eIndiji?
I na eKinu su svi zaboravili. Sada već godinama leže na 10/10 bez neke najave da će ih neko poremetiti. Gde udaraju njihovi igrači? Pa naravno u našim RW-ima ili u svojim MPP bitkama. Još ako mogu da uzmu lovu za CO, tim bolje.TWO savez, a posebno eSrbija, se već dugo vremena nalazi u pasivi. Odsustvo jakog i autoritativnog vođstva (HQ-a) i prisustvo gloženja oko fotelja u istom svakog meseca, dovelo je države ovog saveza u poziciju da vojsku angažuju isključivo u odbrani resursa, dok se akcije na strateški bitnim teritorijama protivničkih zemalja gotovo i ne dešavaju.Na kraju krajeva, mišljenja sam da će nakon uvođenja CO u praksu ratovanja, značaj saveza, u obliku u kojem ih sada imamo, otići na smetlište istorije. Postojaće dve ključne stvari za odbranu (napad na) značajne resurse protivnika: postojanje MPP-a između 2 države i količina para na računu države kojim će sponzorisati CO za važne bitke.
Prva stvar se rešava savezom ili jednostavno voljom kongresa pojedinih država, a druga stvar se rešava porezom. Ovde dolazim do ključne teme o kojoj želim da pričamo u ovom tekstu.eSrbija je zemlja koja daleko najviše ubira od poreza svojih građana. Ranije bar je bilo da se dnevno, u kasu države slije i do 70.000 RSD. Zaista ne znam koja je sada cifra, nisam pratio, ali sa uvođenjem i poreza na plate, ta cifra sigurno nije mnogo manja. Pošto eSrbija nema mnogo trošača svojih RL para na ugru, niti ih je ikada imala (barem ne u velikom broju), jedino na šta se mi, odnosno eSbrija može osloniti je pravljenje virtuelnih para. Država zarađuje novac od poreza na prodaju hrane i oružja (VAT), poreza na zarade i rad (Work Tax - koji je zamenio obični porez na plate i sada se oporezuje i menadžerski rad u firmama na osnovu prosečne zarade u proteklih mesec dana) i (mnogo manje) od poreza na uvoz i prodaju robe stranaca na našem tržištu (Import Tax).
Postavljam svima jedno pitanje: zbog čega je Work Tax samo 2%? Znam da su se prilikom uvođenja WT-a, zemlje članice TWO saveza dogovorile da to bude 1% pa nakon toga ovih 2%. Zbog čega je to tako nisko? Zbog čega, na primer ta taksa ne bi bila 10 ili čak 15%? Ionako, retko ko "živi" od plate u ovoj igri. Današnja plata jedva da može da obezbedi 2 Q7 tenka za ceo dan. Gotovo svi aktivni igrači zarađuju isključivo prodajom RAW materijala (manje prodajom oružja i hrane), ukoliko poseduju mnoštvo RAW firmi. Tenkovi se uglavnom prave u radionicama vojnih jedinica. Vojnici u vojnim jedinicama rade po pravili za propisani minimalac, tako da niko od njih na tu platu i ne računa, dok civili (koji su to dobrovoljno i važno je to reći) imaju tu platu od 22 RSD, imaju svoje RAW firme i podelom na #res kanalu ili nekom drugom stranom kanalu za podele uzimaju tenkove za udaranje. Dakle niko od te plate ne živi, ali izgleda ne živi ni država, pošto je kao što rekoh, porez na plate tričavih 2%.Samo oni kratkovidi (da ne upotrebim jaču reč) bi podizanje poreza na plate shvatilo kao "udar na džep običnog igrača". Tih 1 ili 2 dinara na dnevnom nivou nikome, pa čak i onima sa najnižim levelom, ne znači gotovo ništa. Dok sa druge strane, državi tih 1 ili 2 dinara od svakoga od nas znači puno, pogotovo od uvođenja CO. Na taj način državi dajemo trenutno najmoćnije oružje na erepu - mogućnost direktnog plaćanja ne samo vojske već i civila i svih ostalih "plaćenika" širom esveta.Možda Srbi nemaju RL para za "bacanje", ali zato u ovoj igri zaista imamo potencijala da napravimo virtuelne pare. Samo treba malo dobre volje i zdravog razuma (ne mislim na stranku, daleko bilo).

Šta vi mislite o podizanju WT-a na 10%?

P.S. Znam da ćete odmah početi sa komentarima tipa "zašto da pravimo pare, kada će doći neki Hanibal i pokupiti sve?" Ali, hajde bar za trenutak da pomislimo da smo (ili ćemo biti) normalna edržava.


vaš,

coolinbun
 

Comments

InterimoSRB
InterimoSRB Day 2,110, 13:49

prvi o/

OVALNI REBORN
OVALNI REBORN Day 2,110, 13:50

ma ne griješite nigdje, samo tako nastavite 🙂

Black..Silver
Black..Silver Day 2,110, 13:50

"Na kraju krajeva, mišljenja sam da će nakon uvođenja CO u praksu ratovanja, značaj saveza, u obliku u kojem ih sada imamo, otići na smetlište istorije. Postojaće dve ključne stvari za odbranu (napad na) značajne resurse protivnika: postojanje MPP-a između 2 države i količina para na računu države kojim će sponzorisati CO za važne bitke.
Prva stvar se rešava savezom..."

Da izdvojim "značaj saveza, u obliku u kojem ih sada imamo, otići na smetlište istorije"
"Prva stvar se rešava savezom..."

• . . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--

coolinbun
coolinbun Day 2,110, 13:51

pa to ce biti njegova jedina uloga

Vladimir M. Vasiljevic
Vladimir M. Vasiljevic Day 2,110, 13:59

ono jeste da je odvalio ovako na prvi pogled ali >u obliku u kojem ih sada imamo< malo deluje da je hteo da kaze nesto drugo ali se nije dobro odrazio 😃

omiljeni
omiljeni Day 2,110, 13:54

Vi niste niti ćete biti normalna edržava
Vi ste Svinjac


Nastavi da pišeš ređe
Unsub imaš od ranije

Bili83
Bili83 Day 2,111, 03:57

Duvaj ga

Lion from Srbija
Lion from Srbija Day 2,112, 12:05

Bole njega za tvoj unsub.Lik pise najbolje novine a procitao sam ih prilicno.

AleksandraXII
AleksandraXII Day 2,112, 13:25

Stavila sam ti report adminu da vidim ko je od vas dvojice normalan.

my Cloud
my Cloud Day 2,112, 15:34

Jao, macko, zanimljivi su komentari ove gospode iznad mene. Haos!

Zarmael
Zarmael Day 2,110, 13:56

odlicno kao i uvek aj sad se kandiduj za predsednika i lepo sve to odradi u mandatu ja bi sigurno glasao za tebe a i siguran sam da bi pobedio

Lion from Srbija
Lion from Srbija Day 2,112, 12:06

Za coolina bih glasao kad bi postavio prazan papir na predizbornoj kampanji 🙂

Ludooki
Ludooki Day 2,113, 02:48

Naivna si.

Lord Oli
Lord Oli Day 2,110, 13:57

2,3 din po firmi... sve će da poskupi, q1 fabrike više neće da se isplate, ali ako imamo sve resurse dolaziće kod nas da proizvode, tako da država ako hoće da zarađuje mora i da investira i u odbranu kolonija
A imamo i onih 15k golda od rudnika, tako da bi prvo to trebali da investiramo u 10/10 pa onda da uzimamo profit

Ashkoort
Ashkoort Day 2,110, 13:58

pametan si ti 😃

dignut poreze, zarađivat lovu i direktno ju ubacivat u borbu za očuvanje bonusa koji preko poreza vraćaju tu istu lovu, a usput i ostane koja kinta i za narod koji lupa taj isti CO.

coolinbun
coolinbun Day 2,110, 13:59

upravo

Jack Jockson
Jack Jockson Day 2,110, 14:07

1+1=2

POP  DJUJIC
POP DJUJIC Day 2,110, 13:58

Povecanje poreza ce biti neminovnost , kao i kresanje troskova na rashodnoj strani. Takodje, prioriteti ce morati mnogo preciznije da se odredjuju i da se sredstva guraju u odbranu samo onih regija koje su od najveceg strateskog znacaja, jer je ocigledno da se ne mozemo proteci na sve strane ~!

Lord Oli
Lord Oli Day 2,110, 14:05

ili da držimo samo potrebne zemlje, znači samo Hrvatsku, Italiju i Francusku, ali uvek ulazimo u neke ratove da bi se narod zabavljao

MacakMiki
MacakMiki Day 2,110, 15:10

A sta je sa nama RL frustrinaim likovima?! Ja eBiH necu prihvatiti!!!!

Poslednji Hiperborejac
Poslednji Hiperborejac Day 2,111, 01:21

ebih dati C Gori i pomagati joj da je yadrzi radi resursa

PyrrusOfEpirus Day 2,110, 14:06

Comment deleted

PyrrusOfEpirus
PyrrusOfEpirus Day 2,110, 14:08

Samim uvodjenjem COa drzava mora da pronadje novi prihod kako bi imali para za taj segment vojnog modula. Zato je admin uveo WT.
Nisam strucan u oblasti ekonomije, i ne znam kako bi se povecanje WTa na 10% odrazilo na ekonomiju, ali sam u jedno siguran.. ljudi ce da ispljuju tu vladu koja uvede takvu promjenu, jer ne ide u korist privatnih dzepova.

igajunior
igajunior Day 2,110, 14:10

Porezi svakako treba da budu živa stvar i da se često menjaju i prilagođavaju...Imali smo situaciju da sa 10% work takse ubiremo 145k dnevno, i odmah je to spušteno na1%. Zašto ne bi s vremena na vreme podizali i spuštali poreze ovisno o stanju u kasi?
Problem je što se politika vodi populistički, pa je čak i minimalac koji je sada oporezovan sa 2% vraćen na 5 cc, a isti utiče na prosečnu platu i dalje na obračun work takse.
DMG=cc, oduvek je bilo tako, a sa uvođenjem CO kreatori igre su ovo dodatno zabetonirali i ogolili.
Svakako se porezi moraju prilagoditi, to sam još odavno rekao.
Međutim pre ovoga, a porezi su samo usputna stvar, ključna je nova strategija odbrane resursa.
Moramo se prilagoditi državama koje smo okupirali i na osnovu njihove strategije mi praviti našu.
Što će reći, nije COT dominantniji, već funkcionišu po sistemu skupljanja sredstava mesec dva dana i onda finansiraju kampanju. Imaju manje prilive od nas svakako, a konkretno Srbija ima više priliva od poreza od Hrvatske, BiH Italije i Francuske (ovo nam treba za resurse). USA je suvišna i s tim u vezi ne mogu se finansirati te kampanje (osim free pucanja).
Pošto je CO veliki potrošač, a nama treba strategija koja je odgovor na strategiju država koje smo okupirali (a koje se štekuju mesec dva dana i kad skupe novca idu u kampanju) i kod nas država može maksimalno da isfinansira tih 4-5 dana, a oostatak će morati da se puca free.
Jednostavno, politika plaćanja mora da se vodi na osnovu realnih finansija a ne na osnovu navika da se puca svaki dan pa da se kampanja dočeka poluprazne kase (Kina kao primer je pomenuta gore).

Jošjedna stvar o kojoj bi se valjalo razmisliti je preseljenje na neko mirno područje (možda južna Afrika gde bi pomogli Argentincima da naprave balans i prevagu), što bi skinulo mogućnost mnogo ratova, jer kako vidim svi sem nas su smanjili broj bitaka. Evo upravo danas pratim i 30-40% bitaka je na Srbiji i verovatno jedno 70% svetskog dmg....

igajunior
igajunior Day 2,110, 14:11

CO je uneo ozbiljne izmene, i moramo se prilagodjavati, bez populizma se suočiti sa realnosti...Inače ćemo udarati u zid...

Lord Haldir
Lord Haldir Day 2,110, 14:16

Naših je 45% svih bitaka u svetu. A za mirno područje treba sačuvati regije u USA, odande se časkom može bilo gde, a može se i tamo ostati.

igajunior
igajunior Day 2,110, 14:27

pa oduvek mi navlačimo sav svetski dmg, što je i logično s obzirom na poziciju...San više nego ikad stabilnost resursa znači...Jer svaki dan bez resursa državu košta ozbiljnog prihoda...Ili negde naći što jeftinije resures (sa što manje potencijalnih RWova) i onda će jednostavno manje dmg ići na Srbiju, ili ako branimo ovo, USA se mora puštati, jer prilivi USA Francuske Hrvatske Bih, Šiptara i Žabara su veći nego naši+ što biraju vreme napada, i to je neodrživo...Kinta znači dmg i bez adekvatnog plana samo ćemo se urušavati, jer stvarno previše kontrolišemo i prevelik je to dmg da bi se branio...

Lupus domini
Lupus domini Day 2,110, 22:14

Savuvati regije u USA pa toh zla se prvog treba resiti cuvamo nepotrebne regije koje nam odvlace ogroman drain i nemaju apsolutno nikakvu svrhu.

Optimum capacitatem
Optimum capacitatem Day 2,110, 14:27

poreski optimum, se treba naci za stalno i verujem da je moguce, po mojoj proceni treba da bude 2rsd-a po firmi, to je duplo manje od minimalca. Za poslovanje je neprimetno, a drzavi bi puno znacilo.

igajunior
igajunior Day 2,110, 14:36

Ma neće porezi ništa da reše bez strategije šta i kako možemo...
jednostavno, vidiš kako se Poljaci iliKinezi qurvaju i ne idu u ratove tek tako...Pored poreza treba pokušavati i neki rat preskočiti, ne samo navući sav mogući svetski dmg na nas...

Lord Haldir
Lord Haldir Day 2,110, 14:13

Pa ovi samo parama i uzimaju bitke.

Tako da brojnost i snaga više ne znači ništa.

Znači, ili dižite poreze do maksimuma, ili ste završili karijeru.

Baron 5
Baron 5 Day 2,110, 14:13

Vratiti komsije iz Indije. Mozda zvuci nelogicno, ali bolje da su ovde i bore se za svoje regije. Na taj nacin bi se i mnogo vise trosili. Ovako kada su daleko imaju vremena da se oporave i skupe sredstva za svaki sledeci udar. Oni uvek imaju inicijativu i udaraju kada je eSrbija najranjivijia. Mi samo reagujemo na njihove pokusaje.

Ekonomiju prepustam ljudima koji se bolje u to razumeju. Samo je postalo ocigledno da bez CO ne moze nista da se uradi u nekoj ozbiljnoj kampanji.

Optimum capacitatem
Optimum capacitatem Day 2,110, 14:23

Mi imamo problem u ekonomiji, sto niko izistinski ni ne zna kako treba upravljati, vec se cela prca svodi na obrtanje novca preko MM-a. Iskreno tako i treba raditi, ali nama uvek stoji u prometu minimum 500.000 koje se nece obrnuti tokom nekog CP mandata, a nece se ni utrositi. Sta raditi sa njima? Pa investirajte malo u necije fabrike. MU ujedno imaju ulogu sindikata, jer tamo vojnici rade i druze se medjusobno. Zasto ne bi podstakli nekim subvencijama tenkare nekih tamo Zmajeva,Dobrovoljaca, Ratnika, RaVeS-a, koje su proverene kao dobre jedinice i cije komandire znamo u RL? ZNaci ne trebamo biti sebicni... treba investirati... uostalom te investicije na q7 bi oborile cene q7 tenkova (jer bi se ponuda logicno povecala) a porez na dohodak bi apsolutno porastao, bez menjanja poreske stope, sto je opet veliki plus!

AKO JE IKO procitao moj com, nek mi odgovori kako mu se cini?

coolinbun
coolinbun Day 2,110, 14:34

to je mnogo teye uraditi nego sto mislis. POvecanjem poreya SVI doprinosimo jacanju države. Na taj način, kako ti predlažeš, samo može da dođe do još dublje podele ("zašto prvo njima a ne nama" i slično)

Optimum capacitatem
Optimum capacitatem Day 2,110, 16:37

izvinite za spam, malo se uziveh u ulogu 😃
ali moram da te osporim, nemamo toliku "sindikalnu konkurenciju" da bi bilo "deljenja". Postoji svega par jedinica koje su u toj "q7 tranziciji" mozemo ih na prste nabrojati, u koje se istovremeno moze finansirati, tako da ne bi bilo podele, a i zasto bi bilo Boze moj, ako ce svi da dobiju. Pritom ovo je samo koncept nekog mog vidjenja, ne mora uopste da bude bespovratna subvencija, neka to bude neki kredit na pola godine npr...

The Dark Soldier
The Dark Soldier Day 2,112, 05:23

sad vecina igraca ispucava samo 25kill dnevno i logout, a mnogi ni toliko, s tim sto mozda malo zapnu kad je kriticno:
----
a zamislite ovakvu pricu:
1. napravimo civilne jedinice (vec ih imamo, samo ih treba malo utegnuti i procistiti) u koje se ulazi samo preko invite-a [izgleda da su svi zaboravili na ovu novinu koja je takodje ubacena nedavno, zakljucavanje MU i invite-only pristup]

2. podici poreze na 10-25% i jedan deo para od poreza(refund poreza = koliko jako udaris na bojnom polju) preusmeriti na vec pomenute jedinice, naravno uplacivanjem na racun jedinice za CO
[komadante ovih jedinica drzati u MoD-u nonstop, bez obzira na vlast i usmeravati CO tamo gde treba, ali SAMO ZA PRIPADNIKE TIH JEDINICA]

3. ukidanje refunda vojnim i paravojnim jedinicama i te pare takodje preusmeriti kroz CO [takodje napraviti invite-only jedinice, a pare uplacivati kao refund poreza+vatrena moc jedinice (ili nesto slicno)]
prednosti: zarada bi se sa plata preusmerila na bojno polje, ovaj nacin bi im se isplatilo da ispucavaju 2FF ili vise, jer sto vise pucaju vise i dobijaju
-- jeste da bi jaci profili dobijali vise, ali oni uglavnom i imaju vise firmi i vise gube vecim porezom
-- mislim da bi se VATRENA MOC DRZAVE veoma povecala, ako ne i UDVOSTRUCILA!!
-- OGROMNA kontrola nad svakim igracem, ako neko prevari ili je stranac sa kupljenim CS, lako moze da se izbaci iz MU i uskrati mu se CO
-- velika kontrola nad protokom novca, svaki dan bi moglo oko 10% da se ostavlja za kriticne situacije (za placanje MPP boraca ili cak pomoc u saveznickim bitkama)

Anominan
Anominan Day 2,110, 15:53

Nijednu jedinicu ne treba subvencionirati ni dinarom jer se nikad ne zna kad će one postati samostalne jedinice koje su odavno vratile dug državi. Ima CO pa koliko udaraju toliko će i biti subvencionirane.

Optimum capacitatem
Optimum capacitatem Day 2,110, 16:34

haha, ljudi pa nema tu samostalno ili ne 😃 kapirate foru, moze covek skroz da se otudji i da bude novi HLA, nebitno je, jedino sto nam je bitno je da ce da igra i da nece biti banovan, on ce svejedno prodavati tenkice i hteo to ili ne uticace na ekonomiju eSrbije bas kako zelimo, znaci smanjice nam cene u nekom relativitetu, pritom cemo dobijati porez odprilike 50rsd svaki dan od njega... mada ovo je fikcija sto pricam, za sad menjamo misljenja 😃 sry za spam

de Medici
de Medici Day 2,111, 00:31

Optimum, a šta ako se dođe u situaciju da nam resursi budu uzdrmani, pa ljudi sa dobijenim tenkarama reše cs u Poljskoj recimo?

Marcus Nerva Traianus
Marcus Nerva Traianus Day 2,110, 14:53

Porez 7-10% pa da vidimo sta ce da bude.

heffe
heffe Day 2,110, 15:00

Brate porezi moraju da se dignu, al nije fora prcati samo nas sto koristimo work tax prcajte i ove druge sto koriste vat, ako mi dignete na 10% work tax to znaci da cete mi uzimati oko 1 gold dnevno ja msm da je to previse xDDD

Uaaaaaaaaaaaaa lopovi, ne moze covek ni da zaradi posteno!!!!2

Marcus Nerva Traianus
Marcus Nerva Traianus Day 2,111, 04:06

rat tajkunima :DDDDD

nikol000
nikol000 Day 2,110, 15:04

Jos jedno 20 tekstova i dva meseca pa mozda neki ljudi priznaju ono sto je mnogima odmah bilo jasno.


http://www.erepublik.com/en/article/-1-2301251/1/20
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2302888/1/20

Dio Corkan
Dio Corkan Day 2,110, 15:56

pa ja stvarno ne znam sta je sporno, na vlasti ste brate pa menjajte sistem.

MoonChe
MoonChe Day 2,110, 23:37

I TT ce vas podrzati kao sto je podrzao Strahnjica sa kurvanjskim nozem u ledja zarad 5 glasova. (:

Dio Corkan
Dio Corkan Day 2,111, 03:28

kako romanticno, Moon baljezga a Strale votuje 🙂 kurvanjski noz u ledja je bolesnik zabio meni tako sto mi je pretio javno kad su nam SOSovci zabili do balcaka...

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 2,111, 03:54

Ево видиш. Ти ћеш сад да ме називаш болесником, то нико неће санкционисати, јер јбг, знаш фору како да напишеш коментар а да ти се не обрише и да не добијеш ФП. Не мора у ствари ни да знаш фору, теби је дозвољено да користиш вулгарности а да ти се оне не бришу, ипак ти је модератор добар другарррр. Као Миши Тумбасу Металика.

И онда ћеш тако да ме вређаш данима и месецима, ја ћу да ти ћутим, и онда ћу једном, кад ми прек***и, да ти ј***м све по списку, а онда ћеш да тртљаш по целом еРепу како те је болесник извређао.

После ћеш да ми причаш о томе како си ти добар човек, како си ти изнад мене и сличне баљезгарије. Причаћеш ми о сујети, а мене си вређао јер сам, јао јао, јавно запретио твојом сменом у Влади јер ниси поштовао ништа од онога што смо као коалиција договорили.

И на крају, доћи ћеш да ми трубиш о томе како сам нечовек јер ја вређам друге приватним путем. Исто тако као што си и ти мене тада извређао. Требао сам да идем и да делим снимке господина министра како ме вређа јер сам му запретио отказом. То би сигурно сви оправдали, ипак си вређао мене, а за мене не важе иста правила као и за друге.

Чак су и модератори то показали на делу.

Dio Corkan
Dio Corkan Day 2,111, 04:02

Ma jeste izvredjao sam te sto sam napisao "ne budi botina", jer mi se smucilo vise da citam glupe komentare o Makedoncima... eto zavrsicu samo time da si TI MENI ZABIO NOZ U LEDJA time sto si me napao u trenutku kada su nas zajedno napadali spolja i kada nisam imao vremena za sve ideje koje su zamisljenje za mandat od 30 a ne od 13 dana. To dovoljno govori o neverovatno velikoj kolicini sujete...

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 2,111, 04:50

Да, да, рекао си ми да сам ботина, то је оно што сам доживео као увреду -.-

Наравно да ћеш имати селективно памћење када су у питању увреде на мој рачун, нисам ни очекивао да ћеш се извинити и прихватити грешку.

Ево, ни мало пре ме ниси назвао болесником, то сам ја умислио.

Напао сам те јер си прекршио све тачке из договора који смо имали пре избора, јер си био господин велики министар, кога боли уво за мишљење осталих. То што си ти мислио да не могу да се одраде ствари које су биле договорене, одраз је твоје неспособности, због чега сам и затражио твоју смену.

Имао сам право на то, потпуно легитиман политички потез са моје стране - затражити смену министра за кога сматраш да је неспособан. Е сад, то што је твоја сујета то доживела као напад на твоју уважену персону, па си кренуо са увредама на мој рачун, то је твој проблем.

Мало пре си ми послао приватну поруку у којој си ме поново извређао, само зато што сам гласао за Мунчетов коментар.

Бољи си човек од мене, људска си величина, репер за доброту и праведност, о велики министре. Могу ли да вас дотакнем, учините болеснику макар толико...

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.